Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jeden čas jsme mělí 4 psy - dva airedaly, pyrenejku a labradora. Teď už jen ten labrador.
Byla to vlastně reakce na to, že první štěně v novým domě srazilo auto - to byl australský ovčák a měl stejně modré oči jako moje žena a všechny tři děti. Po něm jsme pořídili airedala a ten nám za půl roku zašel na rakovinu jater, bylo mu něco přes rok. Pokaždé to byla strašná darda a tak jsme chtěli aby psů bylo víc. Náš pozemek je víc než 1,5 hektaru a tak se psiska v pohodě vejdou.
@Icestar píše:
Napadlo mě přesně totéž. Paní je nějaká hysterická, kdovíproč. Vychovaný pes doma nekálí, chodí venku do křoví, zadek si nelíže (to si plete s kočkami) a líná dvakrát do roka před háráním (tedy aspoň feny). Tak místo jednou denně vyluxuju dvakrát a mezitím pustím robota, no, bóže.
A v mezičase chodíme ven, kde se dítě batolí v lese po listí a v hlíně, do zoo, kde si hladí kozy, ovce, do krámu, kde sahá na ohmataná madla vozíků a já na peníze… nechápu, jak to dělají tyhle hysterické matky skleníkových dětí, podle mě musí mít kapsy napěchované desinfekčními spreji a stříkat a stříkat
Přesně tak, tyhle hysterické výkřiky prostě nechápu. ![]()
Australák a první airedale, děti byli 6,4, a 2 roky takže byli ve psí
péči skutečně odmala.
@KalamityJohn píše:
Jeden čas jsme mělí 4 psy - dva airedaly, pyrenejku a labradora. Teď už jen ten labrador.Byla to vlastně reakce na to, že první štěně v novým domě srazilo auto - to byl australský ovčák a měl stejně modré oči jako moje žena a všechny tři děti. Po něm jsme pořídili airedala a ten nám za půl roku zašel na rakovinu jater, bylo mu něco přes rok. Pokaždé to byla strašná darda a tak jsme chtěli aby psů bylo víc. Náš pozemek je víc než 1,5 hektaru a tak se psiska v pohodě vejdou.
Krásní. Já mám labradory dva, jeden černý a fenka hnědá a k tomu ještě fenku zlatého retrívra. Nedala bych je za nic na světě, jsou to miláčci. Bohužel mám také smutné zkušenosti, první labrador, kterého jsme měli nám ve třech letech umřel na rakovinu kostí, to bylo tenkrát strašné období.
@Brita83 píše:
Taky se tedy pochlubím fotkou mojich zlatíček.
Krasavci, ja mám mix labradora. Největší miláček. Labradory miluju už od dětství. ![]()
@Saatine píše:
@Brita83 Ah to vydáváš jako pohlednice, že jo!![]()
Ne to ne, ale můj taťka je fotograf a krásně fotí a následně ještě fotky upravuje na PC. Na původní fotce měli prdelky ještě vodítka a za nimi jsem stála já a držela je za ně. Taťka mě i vodítka smazal
![]()
Já třeba psy v bytech a domech taky nechápu. Na zahradě mi nevadí. Ale jsem zastánce toho, ať si to každý dělá jak chce. Jen nechápu názory těch, co hned útočíte, když někdo napíše, že mu pes doma přijde nehygienický. A oháníte se, že dotyčná v tom případě nesmí chodit s dítětem ven a stříkat na sebe a dítě tunu antibakteriálních sprejů. Mně pes v bytě taky přijde nehygienický. Ale svoje děti nechávám válet v písku, trávě, skákat v kalužích,…Ale doma mám prostě ráda čisto a voňavo. Mám hodně známých se psy a musím říct, že já bych prostě takhle žít nemohla, když to u nich vidím. Když vynechám chlupy, tak už prostě je tam ten pes cítit, když se do bytu vejde. Kámoška kolikrát nestihne psovi utřít packy, protože má na starost ještě malý děti ( což i chápu, že se to v tom frmolu někdy nedá). No odcházím od ní z návštěvy s totálně černýma ponožkama ze spodu. U jiný kámošky, co maj doma labradora, jsme zase obědvali a pes si sedl blízko mě s otevřenou hubou, vyplazeným jazykem a to byl u oběda super odér něco takovýho dýchat. Jsem se musela přemáhat, abych vůbec dojedla
Taky nepochopím, že psovi, co se vydělá, pochybuju, že utíráte zadky, po vyčůrání předky ( aspoň teda z našich známých to dělá tak jeden nebo dva). No a pak si je necháte lézt na gauče a do postelí. A ještě říkáte, jak je to v pořádku, že normální hygiena je horší
Vaše drahé polovičky nebo děti by jste taky nechali po velký potřebě s neutřeným zadkem sedět na gauči nebo v posteli, kde spíte? Pochybuju… No a poslední věc, občůraný túje, co máme před barákem jsou díky pejskům hned zežloutlý. Taky super. Ale to je asi to poslední ![]()
Psy mám ráda, ale doma čisto ještě víc
Až děcka vyrostou, nebudu mít problém jim nějakého pořídit na zahradu, pokud budou chtít.
@KalamityJohn Ti teriéři jsou ohromní. Já je miluju. My máme už druhou fenku irčana, a je prostě k sežrání. I když tedy občas na zabití, protože už je hluchá, takže fakt někdy na pěst. Ale jinak je považuju za nejlepší psy. Jsou veselí, plní energie ( jinak řečeno tvrdohlaví jako mrcha), a strašně věrní.
@elunaH
ten pes si toho pinďoura oklepe, stejně jako váš starej. ![]()
Zrovna labíse v bytě mám, zrovna se mi válí na gauči, miláček a věřte, že voní. ![]()
@elunaH Asi chodíš tam kde se moc neuklízí nebo nevím, psa doma máme ale černý ponožky teda ne, pokud nejsou černý už koupený ![]()
@Samara79 píše:
Jako myslíš takhle???![]()
To je krásný jak ho pusinkuje
![]()
Náš pes malou taky chodí pusinkovat a spí spolu pod peřinou ![]()