Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám o dva roky mladší sestru a rvaly jsme se celou základní školu. Ale to byly opravdu bitky. Ona po mně šla s flétnou a já to vykrývala stojanem na noty, rozbily jsme sklo u dveří, přibouchnuté prsty do dveří… To bylo vždycky řevu.
@Celina píše:
Chci, aby mezi dětmi nebyl velký věkový rozdíl, aspoň si spolu budou hrát![]()
![]()
To asi moc nefunguje, co
Hrani funguje, protoze je zajimaji stejne veci. Zaroven se tim ale vytvari vic potencialnich trecich ploch. Zvlast kdyz beres v potaz, ze do tech cca 6-7 let deti jeste ty emoce extra nezvladaji. Takze kdyz se dva dominantni nervacci nemuzou shodnout, kdo bude surikata a kdo panicek, tak to stoji za to. ![]()
@Svistice píše:
Hrani funguje, protoze je zajimaji stejne veci. Zaroven se tim ale vytvari vic potencialnich trecich ploch. Zvlast kdyz beres v potaz, ze do tech cca 6-7 let deti jeste ty emoce extra nezvladaji. Takze kdyz se dva dominantni nervacci nemuzou shodnout,kdo bude surikata a kdo panicek, tak to stoji za to.
@terinka4444 Jo, u nás je veselo. Když to není svár o surikatu a páníčka, tak o to, kdo bude požárník Sam: Mamí, že X nemůže být Sam, když je holka. Musí být Penny. Já nechci být Penny a klidně mužu být Sam nebo Ejvis, když chci. Né, nemůžeš, nechápeš, že si holka…!".
Naposledy byl kluk T-rex a holka mládě triceratopse. Problém byl, že holce hned nedošlo, že má být lovnou zvěří. T-rex ji samozřejmě hned knockoutoval. Tak chtěla být mládětem t-rexe. To podle kluka nemohla, protože co by přece rex lovil, to by oba chvípli hlady…
Některé hračky by to chtělo dvakrát, pohádat se sice umí opravdu o ho… (miluju hádky v autě, když na mě oba při řízení brebentí a ještě se pohádají, komu mám odpověďet jako prvnímu
).
Ale jinak jsou to miláčkové a jsem za ty necelé dva roky věkvého odstupu ráda. Jedni sousedi mají děti o 10 let a druzí o 7 a ty vztahy mezi dětmi jsou prostě úplně někde jinde.