Nesnáším syna kamarádky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8302
1.8.22 16:40

To jste teda pěkný čuňátka, když byste nad tím mávly rukama s odůvodněním, že je to normální, že je malej. To musí u vás doma vypadat.
A to s tou separační úzkostí mě velmi pobavilo, to snad ani není možný.
Zakladatelko, příště už je domů nezvi. Běžte radši ven a nebo k nim domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
1.8.22 16:41
@Anonymní píše:
Neboj to určitě nenechám. Já si o těch, které tu tvrdí, že je normální tohle na návštěvě nechat dítě dělat zase pomyslela: to to u nich doma ale musi vypadat 8o :mrgreen:Nemyslím si, že s příchodem dítěte mi přijde normální nechat upatlané dítě od ovoce ťapat po cizí pohovce. 8o

Hele jako matka 4 dětí ti poradím: Příště si před návštěvou s dítětem dej do každé místnosti vlhčené ubrousky. Pokud máma nereaguje na patlání sedačky, nabídni jí ty ubrousky, ať si dítě očistí. Na cizí děti nesahej, pouze se souhlasem matky. Drobky prosím neřeš, to s dětmi fakt nejde. Tak si to holt vysaješ. U nás se jí u stolečku v dětském pokoji a stejně jsou drobky po celém bytě.

Až budeš mít dítě, nároky na úklid se ti kapánek změní, nebo se z toho zblázníš. Neříkám, že budou všude chuchvalce prachu, ale spousta věcí tě nerozhází. Jo a chce to omyvatelnou barvu na stěně. To jsme bohužel zjistili pozdě. Vymalujeme to znovu, až nejmladší prcek trochu povyroste :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
1.8.22 16:45
@Anonymní píše:
Vidíš to mě nenapadlo, děkuju za tip. Jako přešlap to vůbec nevidím, ale říkám to z pohledu zatím bezdětné, protože mně na tom opravdu nepřijde nic špatného. Viděla jsem, jak mi tam tu čistou pohovku oťapává a ona furt nic, tak jsem řekla: jej, ty seš ale upatlanej, pojď, jdeme se umýt…
On nechtěl, tak jsem ho vzala do náruče a to už to dítě vřeštělo. Ale koupelna je kousek, byla to jen malá chvilka. Nedělala bych z toho „odnášení od mámy“. :P Mělo jí to napadnout samotnou. :mrgreen:

Nesahej na cizí děti…na cizí děti saham pouze když visí někde na hřišti hlavou dolů z prolezacky a jejich matka je na mobilu…
Děti mám 3. Děti rovna se bordel

Příště řekni kamosce že máš čistou sedačku a aby si to dítě ocistila…nějak mile samozřejmě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
1.8.22 16:54
@Fonty píše:
Nesahej na cizí děti…na cizí děti saham pouze když visí někde na hřišti hlavou dolů z prolezacky a jejich matka je na mobilu…
Děti mám 3. Děti rovna se bordelPříště řekni kamosce že máš čistou sedačku a aby si to dítě ocistila…nějak mile samozřejmě

Zo neni cizi dite, aspon ja to tak mam s kamaradkou, ale kdyz by kamaradka potrebovala hlidat, to bx najednou nevadilo co

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
1.8.22 17:02

Pokud ti vadí batolata, tak s nimi choď někam do parku, kde si to dítě může hrát.

Stejně tak - jestli je pro tebe důležitější, aby dítě nedrobilo, než to aby sis pokecala s kamarádkou a pak holt zamtela - choďte do parku na piknik.

A překvápko - dvouleté dítě si fakt nevydrží hrát jen tak s něčím samo.

Buď chodte někam, kde to je i pro děti, nebo choďte s kamarádkou na víno bez dítěte.

Co bys asi tak po dvouletém dítěti chtěla? Aby sedělo u tabule, bez loktů na stolu a umělo ovládat nůž na ústřice a pak si šlo číst v sebraných spisach Václava Klasue

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
1.8.22 17:04
@Anonymní píše:
Jo. Všimla jsem si, že opatlaná pohovka nevadí, ale na minutu odnést dítě abych mu omyla ruce je pomalu hrdelní zločin. :lol: ale je taky dost těch, které považuji za nepřípustné nechat dítě ničit domov svých přátel. Jsem ráda, že to takhle nevidím sama. ;)

Ano, dítě je živá bytost a ty navíc vůči němu nemáš vůbec žádná práva. Normální je se s kámoškou domluvit, jestli by mu mohla umýt ruce. To tak lidi, co umí vztahy dělají - když něco chtějí, tak to řeknou a dohodnou se.

Ne se nassrat, že ostatatní nečtou jejich myšlenky a nedělají přesně to co předpokládáš že dělat budou a pak uděat dělat scénu a řvoucí batole nutit mýt si ruce. Pro to dítět jsi cizí ženská, navíc ženská co je na něj vzteklá a nepříjmená a dělá mu něco co nechce. Opravdu to nevidíš?

Pohovka je věc. Dá se otřít.

V případě že nevidíš rozdíl, dopročuju soustředit se na pohovky a dětem se vyhýbat. Udělá to dobře jak tobě, tak dětem, tak jejich rodičům.

Příspěvek upraven 01.08.22 v 17:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
1.8.22 17:05

A proto s dětmi k nikomu domu nechodim :D kdyz si člověk jde pokecat s kámoškou, tak prostě nechce být non stop ve střehu a koukat jestli dítě někde neupustí drobeček. Buď se scházíme někdo venku, u kamarádky max na zahradě, tam je celkem fuk, když dítě něco vyleje nebo nadrobi na trávník a když uvnitř, tak zvu k sobě, kde je mi jedno, jestli se něco teda poničí. Ale návštěva u kamarádky v bytě, kde je vše drahé, nepřizpůsobené dětem a kamarádka je ještě úzkostlivě na úklid, je fakt za trest :D to si neuziju ani já, ani dítě a ani ta kamarádka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
1.8.22 17:14
@Ou píše:
Ano, dítě je živá bytost a ty navíc vůči němu nemáš vůbec žádná práva. Normální je se s kámoškou domluvit, jestli by mu mohla umýt ruce. To tak lidi, co umí vztahy dělají - když něco chtějí, tak to řeknou a dohodnou se.

Ne se nassrat, že ostatatní nečtou jejich myšlenky a nedělají přesně to co předpokládáš že dělat budou a pak uděat dělat scénu a řvoucí batole nutit mýt si ruce. Pro to dítět jsi cizí ženská, navíc ženská co je na něj vzteklá a nepříjmená a dělá mu něco co nechce. Opravdu to nevidíš?

Pohovka je věc. Dá se otřít.

V případě že nevidíš rozdíl, dopročuju soustředit se na pohovky a dětem se vyhýbat. Udělá to dobře jak tobě, tak dětem, tak jejich rodičům.

Je to vec, ale neznamena toy ze se muse rozbit nebo uspinit, vy svoje deti neucite slusnemu chovani, zakladni hygiene? Ze jsou mu 2 je jen vymluva, jasne dite je male, ale matka dospela ne? Vidim, ze ma upatkany ruce a saha na veci, tak ho vezmu a utruje nebo do tenkoupelny jdu sama a diteti reknuy ze se spinavymi rucickami se na to nesaha, jako tohle u nas nebylo ani doma natoz na navsteve.. 8o no co se divim, tolik nevychovanych deti vsude kolem, asi to odnekud musi mit.

Ale jak jde o deti, nektere matky nevidi napravo nalevo, psa taky doma nenechate skakat na gauc se spinavymi tapkami, ne? Nebo jooo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.22 17:31
@Kriss Tina píše:
A proto s dětmi k nikomu domu nechodim :D kdyz si člověk jde pokecat s kámoškou, tak prostě nechce být non stop ve střehu a koukat jestli dítě někde neupustí drobeček. Buď se scházíme někdo venku, u kamarádky max na zahradě, tam je celkem fuk, když dítě něco vyleje nebo nadrobi na trávník a když uvnitř, tak zvu k sobě, kde je mi jedno, jestli se něco teda poničí. Ale návštěva u kamarádky v bytě, kde je vše drahé, nepřizpůsobené dětem a kamarádka je ještě úzkostlivě na úklid, je fakt za trest :D to si neuziju ani já, ani dítě a ani ta kamarádka.

No přesně tak, když zvu kámošku s dítětem/dětmi, tak nechci aby tam celou dobu honila dítě, aby něco neušpinilo a byla jak na trní. Ani nechci aby ho to tam nutila přetrpět protože pro něj je to nuda a na nic nesmí šáhnout. Podle mě se dvouleté dítě udržet tak, aby nic neopatlalo prostě nedá a to není o žádných hygienických návycích, to by nad ním ta máma musela stát ve střehu nepřetržitě. O takovou návštěvu by nestál přece nikdo, to by bylo za trest a ne pro zábavu, to je fakt lepší jít někam ven radši. A ne, nemám běžně doma svinčík, jen prostě když se nadělá, tak se uklidí. No a že to dítě s odnášením v pohodě nebylo je asi zjevné, to by nespustilo řev, kdyby mu to nevadilo. A to se pak vůbec nedivím mámě, že jí vadí, když někdo s jejím dítětem zachází tak, že výsledkem je řev. Třeba ona má taky na sedačce pratelný potah a vůbec jí to nedošlo, že je to takový problém. Nebo prostě myslela na něco jiného. My teda ubrousky ve stolku u gauče máme i kvůli nám - zapatlám se, utřu se, je po problému. Asi jsme líní bordeláři, že ani nám se kolikrát nechce v prostředku filmu nebo pokecu s návštěvou vstávat a hned odbíhat mýt v koupelně.

• Citovat
  • Upravit
Alriga
1.8.22 17:32
@unuděná píše: :mrgreen: :mrgreen: Máš děti? To, co dělá, je úplně normální v jeho věku, ale to, cos předvedla ty, tedy opravdu ne. Mě někdo vzít mé batole a i přes jeho protesty a řev ho nést do koupelny umýt si ruce, tak se zvedám a odcházím, tohle si jako kámoška nemůžeš dovolit. Ano, ona měla reagovat sama, na druhou stranu kvůli pár drobkům takový drama? :roll:

Ano, to je oravda. Umýt pazourky a dát pozor, aby dítě jedlo u stolu, měla jeho maminka!

• Citovat
  • Upravit
3958
1.8.22 17:37

Nikdy bych svoje dítě u někoho na návštěvě nenechala matlat jakýkoliv nábytek špinavýma rukama 8o a stejně tak očekávám, že když někoho s batoletem pozvu k nám domů, bude si ho hlídat. U nás je zvykem, že dítě jí v židličce u stolu. Když už jíst nechce, utře si ruce a pusu a sundám ho ze židle. Doma pak mimo židli jí jen např. suchý rohlík. Jinak nevidím důvod, proč by dítě mělo s jídlem pobíhat po bytě.

Na návštěvě to samé - buď se jí u stolu nebo pokud se jí na gauči v obýváku (např. dort), jím to já a batole prostě krmím nebo jí samo, ale sedím u něj a hlídám ho a průběžně ho utírám.
Pokud by u nás byla návštěva s upatlaným dítětem, jeho rodiče bych normálně požádala, zda mu můžou utřít ruce. Nevím no, asi mám inteligentní kamarády, kteří by jen neseděli a nekoukali na mě jako puk, ale ty ruce by utřeli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
1.8.22 17:39

Mam dvě malé a hodně zive děti, ale gauč zapatlany nemám. Na návštěvě bych si toto nikdy nedovolila, ačkoli to občas znamená, ze si návštěva u někoho je pro mě náročná záležitost. Ale ničit a špinit nekomu domácnosti s tím, ze je to normální, muže jen hulvat. Normální je hlídat si dítě. To, ze rvalo, když jste ho nesla do koupelny nic neznamená, rvalo by i kdyby ho nesla vlastní matka někam, kam nechce. Náhodou dobra asertivni reakce. Jen bych tedy nic nevycitala dítěti, to se opravdu chová přiměřeně k věku. Matka ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
1.8.22 17:43
@VitaminC píše: :D :D :D :D
Ty nemas deti, ze?Surprise!
Deti ve dvou letech nemaji hygienicke navyky.

…. A od toho mají rodiče, aby jim s nimi pomohli. Mimo jiné. Surprise!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
1.8.22 17:58

@Urubamba Ale zakladatelka pise o klukovi a divi se, ze to neumi. Nestezuje si na kamosku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3811
1.8.22 18:09
@Gorlami píše:
Nenech si namluvit, že jsi uzkostna, protože nechceš mít zapatlanou sedacku; to jsou zase konstrukce :roll:. Je to chyba tvojí kamarádky, že nechá svoje dítě patlat a drobit po cizim byte. Ja bych to svym detem nedovolila.

Přesně tak. Chyba byla, že jsi si pozvala kamarádku, která nedbá na pořádek a klidně si zničí sedačku a další věci, protože nedokáže buď z lenosti nebo je jí to jedno, utřít svému Bobánkovi upatlané ručičky. Když si to tak dělá doma, že má všechno zapatlané a zadrobené, její věc. Ale na návštěvě by mohla na kluka dohlídnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová