Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můj synáček má řadu kamarádů, kteří se snaží rychle zbohatnout, internet k tomu přímo vybízí. A vždycky chtějí aby to sypalo hned a moc. Obvykle to jsou od pohledu blbosti… ![]()
mám kamaráda, který rozjel se ženou byznys, dováží sem z Asie jeden druh drahého alkoholu, byloa to dřina dvanáct hodin denně a to měli nějaký základní kaitál, znali prostředí, udělali si rozumný byznysplán
Jo, teď lze říct, že jsou bohatí, ale na uzačátku makali jak šílení, rozjíždělo se to omalu
@Michelle32 píše:
@barčatěhulka je to těžký, a asi by museli sami chtít se změnit. Když ta myšlenka na to jak člověk ráno vstane, jen mrkne na milionky na účtu, nemusí pracovat a nemusí se o nic starat, je taaak lákavá…bohužel úplně mimo realitu. Manžel s ním o tom kolikrát mluvil, snažil se pomoct a určité věci mu rozmluvit, ale marný boj. On si mele pořád to svoje peníze peníze a není s ním řeč. To už je snad nějaká diagnoza nebo co… Jen pro upřesnění, já ho viděla dvakrát v životě (s mužem jsme spolu 10let). Ozve se jen když potřebuje půjčit na dluhy a přitom se ani nezeptá jak se má prcek (a to už za chvíli budem mít druhé mimčo a ani to neví). Já se jen děsím toho, že nás jednou stáhne sebou na finanční dno…Ale to už sem zas pletu svoje záležitosti. Prostě jedině se obrátit na odborníka, když by bylo nejhůř. Nebo ho úkoluj doma, aby měl pocit, že je důležitý a že ho potřebuješ (což tak je, jen to třeba nevidí), aby viděl, že taky něco nezvládneš
jsi zkrátka moc dokonalá
Bacha na to, tenhle ty je nebezpečný! Nikdy s ním do žádného „byznysu“ nechoďte
A hlavně ne ze soucitu
@barčatěhulka
máš to s ním těžký, ale z toho, co popisuješ, to žádný superkandidát na otce a manžela roku nikdy nebyl ![]()
nedokážu si reálně představit, že se nějak zázračně změní, popisuješ charakterové rysy, přístup k životu, to se moc nemění… teď si těžko vysvětlovat, co kdo od vztahu chcete… ty chceš očividně něco úplně jiného, než co máš
postavila bych se na vlastní nohy, opustila bych ho a udělala si život takový, jaký ho chci…
@Bábrdl ne to v žádném případě nehrozí, že bysme s ním něco rozjížděli. Manžel ví, že to jsou všechno jenom vzdušné zámky. Jenže je to jeho otec, co ho vychoval, tak k němu cítí jistou odpovědnost a není mu lhostejný ať je jaký je. Já jsem ho odepsala a ikdyž manžel tlačí na to, že k němu syna vezme, já s tím nesouhlasím. Jestli ho chce vidět a má zájem, tak ať ho projeví, jinak smolík, nenechám ho aby dětem nakukal kdoví co a oni pak byly zklamaný. Ale právě se ho jakoby bojím, protože zavolá, že mu něco nevyšlo a že takový život nemá smysl a že se loučí. No manžel je z toho pak na prášky, protože co kdyby si fakt něco udělal (ikdyž já myslím, že tyhle typy se mají až moc rádi na to aby si něco udělali, ale žijte s tím pak…). No manžel mu pomohl s tím, že další pomoc (finanční) už ne do doby, než vrátí to původní, ale stejně, když teď slýchám, že se budou dědit i dluhy, tak na mě jdou mrákoty…
Michelle: Však já neříkám odstřihnout. Rodiče nebo dítě nejde nikdy odstřihnout. A kdo to udělá, ten toho ve stáří lituje.
Ale nedávat žádné peníze, odmítat s ním o jeho fantaziích jen mluvit, to je jediná obrana.
Znám tenhle typ dobře.
@Bábrdl on hrozne dlouho nechtel, chci platit už tak 3 mesice auto, ale že mi neda podklady.. a žensky uzpech, dnes jsem provedla 1 platbu, tak snad to bude od přištího mesice už lepší ""
bude mu zbývat 5000, ale kdyz jsem mu to řikala s radostí že ja se uskromnim a budu to platit a jemu že to vlastne zbyde.. tak na ro reagoval.. no 5000 Kč to jako takhle mam žit cely život, jo… ale už to trošku pochopil a snad to i situaci zmení ![]()
A penize mate spolecne nebo rozdelene? Kdyby jste je meli spolecne, tak by nemel pocit, ze Ty vas zivis, satis. Byt je psany na vas oba nebo jen na nej a tak si ho splaci on?
Meli jsme to rozdelne tak že on plati trvale poplatky ( auto -psany na nej, byt -psaný na nej a svuj telefon )zbytek platim ja
No ale i tak vim že finančni stranku řesi asi každa domacnost.. to není předmetem přispevku, ale fakt nespokojenst s tim že jeho nedostatek ( nevidi to co by jsme bez nej nemeli a co ja jsem vdečna a šťastna…proste si připada neduležity ) a ani nevi jak moc tim kazi radost mne.. a kdyz mu to rikam že to a to mne mrzi a jak se mame dobře, tak mne vždy setře a mne to proste bere energii ![]()
Tak to tezko radi, to bude proste povahou. Nekdo je od prirody spokojeny (Ty), nekdo nespokojeny (on). Mozna by to vyresily ty spolecne penize, mohl by mit pocit, ze proste penez ted mate mene, ale resite to spolu, ne ze ty vas zivis. Pak bych popremyslela proc, kdyz jste manzele, mate majetek takto rozdeleny- zda byt mel uz dlouho pred vasim vztahem? Je nekolik moznosti, jak hospodarit v pratnerstvi s penezi, kazdemu vyhovuje neco jineho, jemu toto evidentne nevyhovuje, tak jestli by jste si nepromluvili o nejakem jinem modelu hospodareni?
Tak mu rekni, ze zas takovej uspech nemas, vsak to kadernictvi a byt pronajmu mas jen diky rodine, ne? Tos mela jen stesti, to neni jako vypracovat se od nuly k nejakymu velkymu majetku. Lidi kteri majetek dostali od rodiny za uspesne nepovazuju. ![]()
Kdyz nad tim premyslim, tak me osobne mi vubec navadilo kdyby zenska byla o hodne bohatsi, ale takove si vetsinou stejne hledaj jeste bohatsi nez ony sami.
Spis by mi vadilo, kdyby byla zensky inteligentnejsi. ![]()
No ale to nesvedci uplne o dobrem partnerstvi, ne? To zni skoro jako kdyby ji to zavidel a tak se musi zakladatelka pred parnerem obhajovat a shazovat. Pracuje pri materske, zvlada to. To by mozna od partnera spis chtelo obdiv.
@Tadeek píše:
Kdyz nad tim premyslim, tak me osobne mi vubec navadilo kdyby zenska byla o hodne bohatsi, ale takove si vetsinou stejne hledaj jeste bohatsi nez ony sami.Spis by mi vadilo, kdyby byla zensky inteligentnejsi.
Ty jsi teda kousek. Ale upřímnej, to se cení
![]()