Nespolehlivost a neschopnost České Pošty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24320
25.1.12 08:08
RyBANA píše:
Po podání stížnosti jsou ale služby mnohem lepší, takže za mě je potřeba si nenechat srát na hlavu a prostě ihned řešit. Ne jen u pošty ale všude. Někdy si připadnu jak otravný důchodce, ale už se mi fakt nelíbí, jak všude dělají z lidí debily. Mimochodem nyní sepisuji stížnost na Alberta potažmo Ahold, kterou hodláme s dalšími podpisy odeslat na ČOI. :oops: :lol:

Proc pak na Ahold??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
25.1.12 08:12
kattkka píše:
RyBANA píše:
Po podání stížnosti jsou ale služby mnohem lepší, takže za mě je potřeba si nenechat srát na hlavu a prostě ihned řešit. Ne jen u pošty ale všude. Někdy si připadnu jak otravný důchodce, ale už se mi fakt nelíbí, jak všude dělají z lidí debily. Mimochodem nyní sepisuji stížnost na Alberta potažmo Ahold, kterou hodláme s dalšími podpisy odeslat na ČOI. :oops: :lol:
Proc pak na Ahold??

U nás v sídlišti z nás v Albertu dělají fakt degeny, lžou na pokladnách - zboží v akci markují za vyšší ceny - po stížnosti na pokladně, pokladní někoho pošle a před tvýma očima cedulku vyndá zmačká a strčí do kapsy a vzkáže po pokladní, že cena je ta vysoká správná. Třeba. Pak třeba u pečiva sypou do regálu pečivo, které stojí 2,–- do regálu, kam patří jiné (většinou se jedná o celozrnné kde není dobře poznat jedno od druhého), no tak to sypou do regálu kde je cenovka 6,–- a samozřejmě za tu cenu ho prodávají…atd. Je toho hodně.

Nevím jestli všude mají tu novou ochranku ale ta co je u nás, tak to je hodně sada. Chlapi v černém co se vyloženě těší na konflikt, k ráně nemají vůbec daleko - i když se jedná o křivé obvinění a tak no. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
25.1.12 08:16
RyBANA píše:
kattkka píše:
RyBANA píše:
Proc pak na Ahold??

U nás v sídlišti z nás v Albertu dělají fakt degeny, lžou na pokladnách - zboží v akci markují za vyšší ceny - po stížnosti na pokladně, pokladní někoho pošle a před tvýma očima cedulku vyndá zmačká a strčí do kapsy a vzkáže po pokladní, že cena je ta vysoká správná. Třeba. Pak třeba u pečiva sypou do regálu pečivo, které stojí 2,–- do regálu, kam patří jiné (většinou se jedná o celozrnné kde není dobře poznat jedno od druhého), no tak to sypou do regálu kde je cenovka 6,–- a samozřejmě za tu cenu ho prodávají…atd. Je toho hodně.

Nevím jestli všude mají tu novou ochranku ale ta co je u nás, tak to je hodně sada. Chlapi v černém co se vyloženě těší na konflikt, k ráně nemají vůbec daleko - i když se jedná o křivé obvinění a tak no. :roll:

tak to je docela sílá 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
25.1.12 08:18
evinka001 píše:
kattkka píše:
evinka001 píše:
neumisa píše:
evinka001 píše:
Kallkapa píše:
CokeLady píše:
Holky, tak na Sledování zásilek na cpost.cz nová poznámka "Pokus o doručení neuskutečněn z technických důvodů na straně České pošty - zásilka připravena k opětovnému doručení. ", takže sosusedovi to nedali, no to jsem zvědavá, co se z toho vyvrbí… Asi technickými důvody myslí lemplovitost zaměstnanců. :D
:potlesk: :potlesk: :potlesk: Už se těším až budeš o 1000 kč bohatší.. :lol:
tak nevím, je jasné že doručovatelka udělala chybu,ale když jí balík zapřeš a budeš žádat zaplacení pojištěné částky, tak jí tu částku ztrhnou z platu. Když uvážím že nakonec vlastně balík máš :think: :nevim: a to nemluvím o tom, že z toho nakonec může vyjít jako zlodějka, protože se prokáže že balík na doručení převzala, ale dle tvého tvrzení nedoručila a ani nevrátila na poštu, to už by také mohli posuzovat jako krádež, pro ni ztráta zaměstnání, záznam a mnoho dalších nepříjemností, které se s ní povlečou ještě dlouho. Do toho bych já osobně teda nešla
pokud nechala ten balík na lavičce doručovatelka, tak je jen správně, že dostane po uších. Pokud ho tam nechal někdo jiný, je třeba zjistit, jak se k němu dostal - a opět si doručovatelka zaslouží trest. Sorry, vím, že berou málo, chodí za každého počasí a podobné, ale jednou tu práci dělá a je zodpovědná za předání. V jiných zaměstnáních by se taky nepárali s člověkem, který neplní své pracovní povinnosti. Takže ač je mi doručovatelek obecně líto, v tomto případě je žádoucí, aby byla potrestána.
tím potrestáním myslíš to, že zapřeš, že ho máš a necháš si vyplatit peníze, které jí strhnou z platu? tomu já neříkám potrestání, ale podvod. Promiň, ale způsob trestu by měl zvolit její nadřízený na základě stížnosti o doručení. Pokud balík nebyl určený výhradně do rukou adresáta, může ho doručovatel zanechat i u sousedů, pokud teda mezi sousedy panují dobré vztahy.
A ty si myslis ze ji posta potresta??Tedy spis jeho nebot to vezla asi balikovka.Me spis zajima co reknou zakladatelce na poste az tam pujde ze si ho jde vyzvednout.
jít vyzvednout si ho může jen na základě výzvy, pokud nějakou dostala. Co se týká potrestání, tak na základě reklamací se doručovatelům udělují pokuty jejichž částka se jim odečítá z platu.

To je blbost. Balík mi dají, i když nemám ten papír, co hážou do schránky. Mě třeba volal manžel, když jsem byla s prckem na procházce, že mám ve schránce výzvu. Tak jsem se tam odpoledne zastavila. Balíkář už byl zpátky na poště, tak mi balíček dali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
25.1.12 08:24
RyBANA píše:
kattkka píše:
RyBANA píše:
Proc pak na Ahold??

Nevím jestli všude mají tu novou ochranku ale ta co je u nás, tak to je hodně sada. Chlapi v černém co se vyloženě těší na konflikt, k ráně nemají vůbec daleko - i když se jedná o křivé obvinění a tak no. :roll:

nevíš prosím název společnosti ochranky, před mateřskou jsem v bezpečnostních službách pracovala a firma dělala i pro Ahold, tak mě to docela zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
25.1.12 08:33

evinka001: netuším, na „uniformách“ ani na autě asi pro jistotu žádný názvy nemají :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
25.1.12 08:42
CokeLady píše:
RyBANA píše:
evinka001: netuším, na „uniformách“ ani na autě asi pro jistotu žádný názvy nemají :lol:
Já upřímně tyhlety maníky nesnáším, většinou jsou to mladý uhrovatý kluci nebo důchodci v nepadnoucích oblecích, který si honěj ego… Když by kradli třeba cikáni, tak radši všichni zaměstnanci držej hubu a nechaj je nakrást, aby z toho neměli problémy, ale na ostatní si i bezdůvodně otevírají pusu.

No tady právě ne, tady jsou opravdu velcí hrůzně vypadající CHLAPI - spíš jak nějaká speciální zásahová jednotka od policie :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
25.1.12 08:47
CokeLady píše:
RyBANA píše:
evinka001: netuším, na „uniformách“ ani na autě asi pro jistotu žádný názvy nemají :lol:
Já upřímně tyhlety maníky nesnáším, většinou jsou to mladý uhrovatý kluci nebo důchodci v nepadnoucích oblecích, který si honěj ego… Když by kradli třeba cikáni, tak radši všichni zaměstnanci držej hubu a nechaj je nakrást, aby z toho neměli problémy, ale na ostatní si i bezdůvodně otevírají pusu.

No něco takového potkáváme v těch supermarketech taky. Manžel je voják a má z nich děsnou prdel. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
25.1.12 09:12

Naprosto souhlasím s tím, co už tu bylo o poště napsáno. Já si zaplatím službu za nemalý peníz, pokud je provedena nekvalitně, nikdo mi z ní nesleví ani korunu.
Dnes už je takových společností (internetové obchody, jiné služby a spol.) tolik, že ve všech oborech je rozumná konkurence, takže když se mi něco nelíbí a ozvu se, dočkám se omluvy, dost často slevy a příslibu, že už se to opakovat nebude. Protože provozovatel služby ví, že pokud bude, bez výčitek se seberu a půjdu jinam, napíšu jim blbé reference na net a jejich špatné jméno budu vesele a bez výčitek šířit dál.

A pošta? Hřeší na to, že v některých oblastech má monopol, že někteří obchodníci vám zboží jinak než přes ně nezašlou, že jejich „služby“ prostě využívat musíte. Takže omluvu aby z nich člověk mlátil železnou tyčí (většinou se zaklínají - my nic špatného neudělali, my jedeme podle předpisů, vy jste moc náročná), slevu za nekvalitní práci od nich člověk nedostane ani omylem a příslib, že se to nebude opakovat? Proč by slibovali, když všichni vědí, že bude?

Když mi byla vykradena zásilka, nikdo mě neujistil o tom, že oni se to pokusí vyřešit, že jim osobně vadí, že zaměstnávají zloděje, který kazí jejich pověst, že se to bude vyšetřovat a dotyčného se pokusí najít. Ještě mají tu drzost mi říct, že mi vlastně žádnou škodu nezpůsobili, tak co se čílím, oni jedou podle předpisů.

A že musím mít pochopení, že toho mají moc? Proč bych musela? Pokud chci něco po truhláři, co toho má moc, buď se mi omluví, že to nezvládá a teď prostě nestíhá, nebo mi nabídne slevu, že to bude později, ale pokud by zakázku vesele nabral, nechal si ji zaplatit a pak práce odvedl půlku ve dvojnásobném termínu, tak by prostě skončil. Pošta zcela arogantně zaklínadlem „máme toho moc“ předpokládá, že za plnou cenu služby se budete muset starat a půl práce udělat za ně. Kdyby toho měli moc jen před Vánocema, budiž, jenomže to je celoročně, v létě jsou zas dovolené, na podzim chřipková epidemie - ale sakra, co je mi do toho, pokud stále platím plnou cenu za plné „služby“?

A argument, že mi u okýnka zásilku bez výzvy nevydají, no sorry, to je fakt výsměch, to snad ani nebylo myšleno vážně 8o Jak tu již bylo zmíněno, to by tu zásilku nedostal skoro nikdo :) Já když mám kliku, dostane se mi do ruky druhá výzva, většinou ani to ne - sama si musím hlídat, kdy mi má co přijít, sama si to sledovat a když dlouho nic nejde, udělat haló na poště, přinutit je zvednout zadek a jít se podívat dozadu (protože dost často mi ještě tvrdí, že tam nic takového nemají) a pak zatnout zuby nad překvapeným výrazem - nojo, vono to tu je :think: To vše s jistotou, že když vono to tam nebude a já platila předem, alespoň o část těch peněz se s nima budu handrkovat měsíc.

Takže jo, je mi zcela jedno, kolik toho mají, že nosí v létě v zimě a balíky jsou těžké, dokud se ke mně ta instituce bude chovat tak, jak se chová, a za každou JEJICH chybu bude mít potřebu seřvat MĚ, budu ten boj s větrnými mlýny podstupovat dnes a denně znovu. A čím víc nás bude, co budeme řvát a stěžovat si, čím víc z nás se nespokojí jen s tvrzením „vždyť jsou to jenom lidi a kdo nedělá chyby“, tím je o malinko větší šance, že to někomu nahoře konečně docvakne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
25.1.12 09:34

Nevím, jestli bych měla žaludek ten balík zapřít, ale zas kdo by ti dokázal, že ho máš? že ho 10 mimut před tebou neodnesl z té lavičky někdo jinej?

evinka001 - chápu, že to pošťačky nemají lehký, sama jsem jednu dobu chodila roznášet noviny a denní tisk… Každej den ráno ve 3 nebo ve 4 vstávat, roztřídit si noviny, do 7 musely být roznešený… :nevim: :think: a platili teda mizerně, tady v Brně myslím od 1,10 do 1,30 za kus (podle náročnosti terénu, ve kterým se roznášelo)… Ale stejně mě teda nenapadlo to flákat a házet si noviny, kam mě napadlo (je fakt,že občas se „zadařilo“ a v tom fofru jsem je omylem hodila jinam :oops: a pak se to z té schránky kolikrát nedalo dostat, takže chudáci lidi druhej den dostali noviny hned dvoje… :oops: ). Oproti pošťačkám, který (aspoň mi to tak přijde podle toho, kdy nám pošta kolikrát přijde :mrgreen: ) mají na doručení pošty v podstatě celej den to bylo ještě o něco „těžší“… A teď si vem, že za den si člověk vydělal tak 100 - 150 korun a když se mu pak ztratil časopis za stovku,dělal celej den zadarmo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
25.1.12 09:38

no a u nás je to s poštou jak kdy občas zazvoní a řeknou, ať přijdu dolů, občas přijde pošťák nahoru (zvlášť „balíkář“, ten vyběhl nahoru k nám do 5. patra, i když jsem mu říkala, že jdu dolů, ale než jsem oblíkla prcka, už byl nahoře 8o :hug: ), ale taky se stává, že najdem ve schránce lístek, že jsme nebyli doma, i když jsme doma byli, manžel si takhle nechal znovudoručit „rozměrnou zásilku“ (je fakt, že je lepší, když to odnesou, než když to nechaj ležet na rohožce před bytem nebo zmačkaj do schránky), ženská se ho ptala, jestli si chce stěžovat, ale nechal to být, protože to zrovna nedoručil pošťák, kterej když nese něco pro mě, jede až nahoru a je docela fajn… (takže to ho zachránilo :mrgreen: , nevím, proč mi kvůli tomu časopisu pro manžela tehdy nezazvonil :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
25.1.12 10:40

kate02 doručovatelky na roznos celý den bohužel nemají, ve většině případů je pošta příjmá nejvíce na 6 hodin denně. třeba u nás nástup v 5.30 hod to zrovna přivážejí poštu, přebrat, natřídit podle doručovacích okrsků, poskládat a nachystat na roznášku, napsat rekomanda, nachystat menší balíčky, napočítat peníze a poukázky, v mezičase si třídit letáky na roznos, když do osmi vyjdeš nebo vyjedeš na pochůzku je to úspěch. Když to zvládneš roznést do 12 a ještě vyúčtovat tak je to v pohodě, když ne tak vlastně dobu co přetáhneš děláš zadarmo, protože prac. doba je do 12.30. No a pokud ráno auto s poštou přijede později, tak je to ještě veselejší. Hodinová mzda taky bída…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
25.1.12 11:47

evinka001 - sice ji děláš zadarmo, ale podle mě 99% lidí na tebe nečeká a jakmile do 12:30 nedostanou poštu, tak ti nenadávaj… Většina lidí je ráda, že jim to vůbec dojde… :mrgreen: Což u těch novin tak prostě nebylo, byla spousta lidí, co když do určité hodiny nedostali svoje „noviny k snídani“, byli hodně nepříjemní… (třeba jeden chlap byl zvyklej, že vždycky v 5:30 má noviny ve schránce a když to tak nebylo, stěžoval si :nevim: :mrgreen: přitom garantovaný doručení bylo do 7 hodin) :-) Taky to bylo tak, že každý ráno o čtvrt na pět nebo o půl páté zavezli balíky s novinama a časopisama, každej to musel roztřídit, naházet do vozíku a nejpozději v 5 vyrazit, aby to vůbec do těch 7 stihl… :nevim: Práce pondělí - sobota (sobota za stejnou sazbu jako ostatní dny), hodinovka vycházela plus mínus na 50/60 korun za hodinu, ale záleželo na tom okrsku, co člověk obcházel a taky na tom, jakej byl den a kolik toho zrovna musel roznést… :nevim: Takže jistota veškerá žádná…

Prostě nechápu, proč by zrovna pošťačky měly mít nějaký výsady a mělo by se jim odpouštět to, že svou práci kolikrát flákaj… :nevim:

Prostě být na místě zakladatelky, chtěla bych minimálně, aby mi vrátili aspoň peníze za poštovný, protože podle mě v tomhle případě ta služba nebyla vůbec provedená tak, jak provedená být měla a ten, co to po… by za to měl nést zodpovědnost, jinak to tak bude dělat pořád… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
25.1.12 12:15

tak mi dnes prisel letacek z posty s nazvem: ted vas ceka cely balik prijemnych prekvapeni! nase prodlouzena dorucovaci doba vam jiste udela radost.

Balikove zasilky az domu nyni dorucujeme i vecer.

takze devcata konec remcani, odted to zacina fungovat :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
25.1.12 13:27

víš kolikrát dostaneš vynadáno, protože důchodci čekají na svůj důchod a chtějí ho samozřejmě doručit co nejdříve ráno, protože někam spěchají a už dávno chtěli odjet a místo toho musí sedět doma a čekat až se " uráčíš dostavit " a ty je vlastně zdržuješ, protože mají málo času. zní to asi divně, ale už jsem tohle několikrát slyšela když jsem přišla později než chodím běžně. hodinovka je 50 čistého bez ohledu na to kolik toho roznášíš. jednou jsem si poštu vážila 39 kg listovních zásilek a 42 kg letáků na jednu pochůzku....... ještě že to nemám nastálo.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová