Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, odkdy jsou nestovice infekcni?23. Jsme byli u kamaradky a ta vcera na fb psala, ze starsi syn ma nestovice..mohl uz maleho nakazit? Navic nas je ted porad v kolotoci rymy a kasle
takze imunita nic moc, tak jestli s nimi mam spis pocitat ![]()
@monuline byvaji infekcni 2 dny pred vysevem, tak snad jste se tomu vyhli ![]()
Zdravím maminky, chtěla bych obnovit téma a zeptat se na pár otázek.
Dcera má od včera neštovice, měla jen trochu teplotu. Jinak ji to nesvědí.
Mám otázku: kdy můžeme trochu sprchovat? Bohužel je má také v pipce, mohu ji otírat žínkou nebo vlhčenýma ubrouskama?
Jinak natíráme tekutým pudrem
Chtela bych se zeptat, jake mnozstvi hypermanganu se dava do koupele pri lecbe nestovic. Nekolik maminek tu radilo, ze to pomaha-jen jsem bohuzel nikde nevycetla kolik se ma pouzit??
Holky, poraďte, malému se dnes objevil tento pupínek + 2 další menší po bříšku. Jinak nic víc. Předevčírem měl takový u pupíku, ale ten mu úplně zmizel. Je to neštovice nebo není?
@l.u.c.i.e2013 Malej měl něco podobnýho, nepodlévalo se to žádnou tekutinou. Doktor říkal, že je to alergie na něco v jídle… ![]()
Vyadá to na neštovice..počkej do zítra, jestli se přidají daší..měla by se v nich utvářet tekutina..my je měly před měsícem, takže řádí..
@l.u.c.i.e2013 Mohla by to být neštovice. Hlídej jestli se osype víc.
Doporučuju Fenistil a koupel v hypermanganu (nekoupat dlouho ale jen opláchnout a zlehka osušit).
Take bych to videla na nestovice. Hypermanganova koupel-spise oplachovani vyborna vec. Fenistyl kapky zklidnuji svedeni
A dobry je imazol a betadin mastcka. Z vlastni zkusenosti urcite nepouzivat zadny pudr-pupinky se po nem dlouho hoji a maji tendenci hnisat.Mala prodelala nestovice pred necelym mesicem.
Zdravím, malá se začala osypavat v pondělí. Nejhorší je to dneska… (Teda zatím, jak dlouho se ještě může osypavat?)
Teď večer jsem ji vykoupala v hypermanganu, ale asi jsem ho tam dala málo.. V lékárně říkali na špičku nože, asi 10 zrníček.. Ale voda nebyla vůbec do růžova pak?
Jinak máme Imazol. Za chvilku jdeme zase mazat. Některé má hodně velké a ošklivé - hlavně teda v obličeji…
@hhrusticka Dělat lehce růžovou vodu. Záleží kolik jí bylo. Deset zrníček mi přijde málo na koupel. Sypala jsem od oka. Kdyby nezabíral hypermangan můžete ještě vyzkoušet koupel v jedlé sodě. Tak 1-2 lžičky do vody. Taky pomáhá na svědění.