Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Arturus píše:
Do Afriky by jsi měla jed spíše ty, ať uvidí toho moderního zlepšeného člověkaMimochodem, zrovna v Africe žije nespočet kmenů, které o to tvoje zlepšování vůbec nestojí a rozvoj civilizace považují pro sebe a pro prostředí, ve kterém žijí, spíše za hrozbu.
Však ti nikdo nebrání
pakliže toužíš po snížení standardu a vystavení sebe a své rodiny zvýšené pravděpodobnosti úmrtí nebo trýznění, prosím…
však to je to o čem se bavíme, každý tu hranici má jinde a když existují lidé jako ty, pak musí zákonitě existovat i lidé s opačným extrémem. Ono je to supr dokud se nemusíš setkávat s negativama takového života, ale tak kdo chce kam…
Do Afriky bych radši nejela, protože díky nim bych velmi pravděpodobně nebyla na tomto světě ![]()
P. S.: Ne každý kmen zůstává na stejném místě nebo dokonce degraduje, mnozí z nich se zdokonalují, akorát trošku jiným způsobem
a pokud chceš popírat to, že by pro člověka byla tato vlastnost životně důležitá, tak se těch kmenů zeptej, jak je možné, že jsou tak pokročilí oproti dřívějšímu člověku. Jak si to vůbec dovolují žít v takovém přepychu ![]()
Jo, setkávám… a ta škála je fakt pestrá od těch, co se maj dobře a rozvíjej se a snažej se mít líp, přes ty, co se maj dobře, ale jen si představujou jak by se mohli mít líp, ale maj jiný priority tak snaha o ekonomické zlepšení jde(prozatím) stranou, až po ty co jen brblaj a nic nemíní dělat páč nechápou propojení mezi prací a výsledky a vidí jen výsledky… no taky nestrádáme, ale je to jen na muži a moje kroky ke zlepšení jsou momentálně dost pozvolné a spíš je to taková pětiletka, jsou jiné starosti ![]()
My to mame bohužel v rodině.. mamčim bratr v ramci dedickeho řízení musel dát své sestře zlomek toho, co bylo v dědictví, myslel si, že všechno bude jeho… už tak se má velmi dobře, ovšem tu,,potupu,, že MUSEL něco dát v ráci dědictví své sestře skoro nepřežil.. takže se s námi, jakožto se svou rodinou, nebaví, hrozně ho to žere a žrát bude patrně do konce života.. je mi z něj a z takových lidí na ![]()
@mam-sen píše:
At´ už jsou to peníze, majetek… Setkali jste se s takovými lidmi?
jo, znám takových moře.. jaké si to uděláš, takové to máš, neřeším, nezabývám se tim ![]()
@mam-sen jj taky znám ale neřeším, nehodlám si kazit život ![]()
jinak to se netýká jen peněz, ale i třeba typu, že nic neumim..před zkouškama jsou takový fakt nejlepší
..klasika akorát znervozňujou ostatní a vždycky maj pak všechno za jedna ![]()
jinak se říká, že tomu kdo nejvíc křičí je třeba ubrat ![]()
Já znám co nestrádají, ale pořád se mají hůř jak ostatní.. a přitom na tom zle tak nejsou…
Dámy, nechci vám do toho kecat, ale tohle zavání flamem a stejně jako u většiny debat se zase staráme a řešíme ostatní, nebo dokonce to, co má na náš život fakt minimální vliv. Opět se líbí názory Nimie (tu ženskou žeru čím dál víc, ale pššt
)
Pojměme to filozoficky - někdo by dal nevím co, aby měl 15 000 čistého, někomu nestačí ani 300 litrů měsíčně. Je špatné chtít se mít lépe? Nemyslím chamtivost, myslím víc. Vy byste nechtěly vyšší plat/mateřskou? Když by se dělal nějaký průzkum, jak jsou lidi spokojeni s platy, jsem přesvědčen, že by dopadl negativně. Málokdo přizná, že je se svým platem spokojen, že by nechtěl víc. Dokonce je to proti lidské přirozenosti. Z mého pohledu je dobrý plat takový, který mi umožní koupit vše, co potřebuji. Schválně jsem to ztučnil, protože je diametrální rozdíl mezi tím, co potřebuji a co chci. Někdo může chtít jachtu, v garáži Porsche, Ferrari, Lamborghini.
Upřímně, mně se tohle téma vůbec nelíbí, ta spokojenost je subjektivní. Nebo se snad chceme kastovat na to, že kdo má 10 000 měsíčně, má právo křičet a kdo má třeba 20, 25 a víc, tak už křičet nemá, protože je podle zbytku třeba nenažraný, rozhazovačný, ale reálně nemá důvod ke stížnostem? Nepřijde vám to krátkozraké a hloupé? Já si myslím, že každý si může stěžovat, na co chce, je to jeho svaté právo, možná s výjimkou poslanců a ministrů, ti opravdu neživoří. A ono to stěžování je dokonce lepší, třeba já si nestěžuji, a to je můj invalidní důchod hluboko pod průměrným. Na druhou stranu si uvědomte, že velká část Čechů jsou závistivci, a těžce nesou, když se má někdo výrazně lépe, takže je lépe si stěžovat než být před ostatními v poho, protože někdo vám může závidět i to, že si nestěžujete. Podle mě je slušný plat takový, který vás i vaši rodinu bez problémů uživí a kdy existenčně nestrádáte. Nemůžu mít vše, ale zbude i občas na něco pro radost. A pamatujte si - co je pro jednoho dost, může být pro druhého málo a obráceně. Ano, objektivně se s 20 tisíci čistého vychází určitě daleko lépe než s 10, ale možná pochopíte, proč tak Češi neradi mluví o svých platech, ne proto, že by se za ně styděli. Člověk se pochlubí nižším platem snáz než vyšším. Takže chraňme se diskuzí o tom, kolik má komu stačit. Vždycky si to vztáhněte na sebe, kdyby se takhle mluvilo o vás. Permanentní brblání a stěžování je sice na pikaču, ale být pořád vysmátý, spokojený, nikdy si nestěžující, to je taky krajně podezřelé, bacha na to!
Já chtěl být miliardář a oženit se Scarlett Johannson ![]()
Příspěvek upraven 11.06.16 v 18:55
@Ploskutáček píše:
Dámy, nechci vám do toho kecat, ale tohle zavání flamem a stejně jako u většiny debat se zase staráme a řešíme ostatní, nebo dokonce to, co má na náš život fakt minimální vliv. Opět se líbí názory Nimie (tu ženskou žeru čím dál víc, ale pššt)
@Ploskutáček píše:
Neděs se, myslím názorově, že tě žeru
To jsem pochopila
jen mě to příjemně překvapilo ![]()
@mam-sen píše:
Jsou mezi námi i ti, kteří chtějí mít víc např. pomoci podvodu. Na úkor druhých. Jak vidíte takové lidi?
takové vidí negativně každý, i ten, který to sám dělá
![]()
@mam-sen píše:
Tak mně jaksi taky nestačí nestrádat ![]()
@Nimie píše:
Jestli si myslíš, že je to maximum lidstva, tak to je hodně smutnéa co? Připadá ti lepší bydlet v jeskyních a ve 20 umírat na choleru? Tak jeď do Afriky, odevzdej přebytečné oblečení, zábavu a jeď tam makat od rána do večera jen pro to, abys přežil.Lidstvo se kupodivu posunulo tak daleko, že si přinejmenším může dovolit mít dva dny nerušeného volna (pro zvířata a dřívější lidi naprosto nemyslitelné), může si dovolit pracovat pouhých 8 hodin denně a za to dostane většinou nejen dost na to, aby přežil, ale i dost na to, aby si mohl dovolit nějaké potěšení.
No me teda prijde, ze ten zivot kdysi davno v kmenu mel sve kouzlo, lidi byli vic pospolu, zazivali nejaky skutecny vyzvy a dobrodruzstvi. Vsechno melo nejaky kouzlo nepoznaneho. Treba jak to bylo v tom filmu Apocalypto, nez je teda napadli ti indiani z „civilizace“. ![]()
Dneska je to docela nuda, hromadit nepotrebny veci a cestovat fotit pamatky.
A ze umreli driv.. a co jako, nikdo nezije vecne. ![]()
@Scarabeuss píše:
No me teda prijde, ze ten zivot kdysi davno v kmenu mel sve kouzlo, lidi byli vic pospolu, zazivali nejaky skutecny vyzvy a dobrodruzstvi. Vsechno melo nejaky kouzlo nepoznaneho. Treba jak to bylo v tom filmu Apocalypto, nez je teda napadli ti indiani z „civilizace“.
Dneska je to docela nuda, hromadit nepotrebny veci a cestovat fotit pamatky.A ze umreli driv.. a co jako, nikdo nezije vecne.
Akorát někdo by nežil vůbec
mě vcelku vyhovuje mít možnost dožít se dospělosti svých dětí., ale pokud ti nevadí umřít ve 12 nebo vidět manželku umírat v bolestech při porodu, nikdo ti asi nebrání. A nemůžu říct, že by dnes člověk neměl žádné dobrodružství. Vlastě naopak. Díky tomu, že má možnost odpočinout si občas od toho „přežívání“ (což obvykle ty zmíněné kmeny nemohou), tak má možnost zažít toho mnohem víc než x let na stejném místě se stejnými lidmi více méně monotonním životem.
@mam-sen píše:
takže opět kus zlata místo srdce…takovej je každý druhý chlap u nás v práci…hraboši, kteří ani ty svý peníze neužijí, páč mají pocit jen něco syslit
oni za to, ale nemůžou…