Neumím a nebaví mě si hrát

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
19.7.14 12:58

Mě to taky nebaví. A kluk (3 roky) má zrovna období, kdy si mě opravdu vyžaduje a chce, abych si s ním intenzivně hrála. Teď v těch vedrech sedíme přes den doma a je to teda mazec. Tři dny za sebou jsem musela jezdit s vláčkem po vláčkodráze provádět monolog o paní Novákové, která jezdí vláčkem nakoupit, do nemocnice, na bazén, čeká na zastávce… atd. Kluk sice nadšený a šťastný, ale po třech dnech mi už toho málem hráblo, dlouho si s ním hrát nevydržím. Kreativní a výtvarné nadání nemám, takže nějakého tvoření nejsem schopna, vrchol všeho jsou tak čmáranice fixem nebo pastelkou po papíře. Radši s děckama vypadnu radši ven, doma se ho spíš snažím zapojit do chodu domácnosti - uklidit příbory, podávat nádobí z myčky, vysávat… Upřímně se těším, až mladší trochu povyroste (aktuálně přímo roční) a bude pozornost směřována spíš k bráchovi, coby parťákovi na hraní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
19.7.14 13:28

@Knihomyš dobry, ze aspon dite pozna, co jsi namalovala. Ja posledne malovala psa, dcera mi pochvalila zelvu, pak jsem malovala banan a ona ze je to hezky had, kocka je krasny kolousek a jahoda je jeji sesricka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
19.7.14 13:31

@Fima ja mam holky 2r a 1r a nastesti jsou si tak blizko, ze si vystaci, nekdy si vystaci az moc, ze pak hodinu sklizim skody :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
19.7.14 13:53

Taky me to nebavi… nebavi me hrani, neumim to… nastesti tatinek to umi krasne.

ja spis se starsim (3,5r) tvorim s pastelinou (i delame domaci, susime to pak v troube a malujeme barvickama), a stavime spolu duplo. jinak spis venku na zahrade spolu neco delame, on mi odvazi na koleckach travu a plevel a tak.

a taky jsem zajimave postizena v tom, ze neumim vymyslet pohadky :nevim: tatinek z fleku vymysli pohadku o cemkoliv, ja to neumim. takze kdyz chce kluk „neco vypravet“, tak mu povidam jak se neco dela, naposledy treba jak se vypestuje hrasek 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
19.7.14 13:53

@Anushka tak ono řekne, co mám namalovat a já komentuju, kterou část kresím :) Bez toho bych se možná taky ledasco dozvěděla :)
Ale beru to výchovně, páč ona je pohodlná a na spoustu věcí mi řekne, že je neudělá, protože to neumí - speciálně s kreslením to platí hodně. Takže jdu příkladem a dělám věci, co neumím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
19.7.14 13:58

@budi náhodou, vyprávění o pěstování hrášku a takových věcech je super a jistě oblíbené!
U nás je celkem v kurzu obrázková encyklopedie, mladá průběžně hlásí, že má v břiše kosti a jak jí všude teče krev (teda vevnitř). Možná dostane ke 4. narozeninám kostru, viděla ji ve vetešnictví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
19.7.14 14:05

@Knihomyš
jjojo, knizky u nas jedou, cist me bavi odjakziva :-)

3,5letak taky furt resi lidske telo, zakoupili jsme detskou knihu o tele a posledne poucoval pediatru o bilych krvinkach, mely z toho se sestrou docela srandu (ale hezky).
koupit kostru me nenapadlo, to bude tvoje dcera nadsena :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
19.7.14 14:21

Kostry jsou skvělý nápad- jen tedy pro čtyřletou Knihomyš bych zatím volila nějakou zjednodušenou :) Aby ji zvládla skládat.

zakladatelko - připadá i normální, že dospělé nebaví si hrát - jasně, že se přemůžu a hraju si, a dokonce se už i dkážu pro leccos nadchnout, ale děti si stejně pak nejraději hrají s dalšími dětmi, tj. nevidím v tom problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
19.7.14 14:31

Jé, to jsem ráda, že je nás takových víc :mrgreen: Mě to taky děsně nebav. Naštěstí si holky vyhrajou spolu, nebo se zabaví týráním psa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
19.7.14 15:29

Jupíí diskuze pro mě.. nebaví mě to naprosto děsně a když už se vybičuju, tak se často mladýmu netrefím do noty což mě dokáže otrávit a odradit od dalších pokusů na několik dní :mrgreen:. Navíc jsem nešikovná, tvoření nepřipadá v úvahu.. no snad se ho školka ujme, když z rodina je takhle zanedbanej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
19.7.14 17:02

@Knihomyš neco pro male zahradniky, je to z netu, ne moje tvorba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
19.7.14 19:54

@Anushka téo je super, kde se to dá kupit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
19.7.14 21:53

@catherine100 to netusim :( kolovalo to po facebooku. Ale pekne vecicky sije na fler.cz jolanaK tohle by urcite zvladla take, jen by to asi stalo hodne penez

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
21.7.14 12:38

No to je spíš samozřejmé než divné - normální dospělý jedinec homo sapiens se zabývá dospělými věcmi a nedělá ze sebe tříleté dítě. Třeba přírodní národy, jako jsou křováci nebo papuánci, svoje děti nesmírně milují a jsou na ně velmi zaměřené, ale NEHRAJÍ SI S NIMI jako partneři při hře. Od toho jsou jiné děti. Což může být v naší společnosti problém. Takže opatřit sourozence a umožnit co nejvíce styk s dětskými kamarády. Dospělý je od toho, aby dítě přivedl na svět, staral se o něj, učil ho, šel mu vzorem, ale ne aby si s ním hrál na princeznu apod. To samozřejmě nevylučuje si s dítětem zadovádět, zasportovat, vyrábět… ale nemělo by to být utrpení.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
21.7.14 12:46

Mám přesně stejně staré děti jako zakladatelka (akorát kluky) a taky mě to nebaví. Od narození prvního jsem si furt říkala, že mě bude bavit, až budeme moc stavět kostky, nic, pak až budeme hrát trochu opravdové hry, nic,… Je fakt, že dva už si spolu vyhrají. A starší se posledních pár měsíců dokáže i zabavit sám (teda forma je zvláštní- sedí pod schody, kde jsou hračky, má vyskládané figurky dinosaurů a obvykle některý z nich morduje plyšovou Minnie, on si u toho šeptem vykládá, občas zaslechnu „zabít“ apod., ale nesmím poslouchat :mrgreen: ). A je fakt, že nejlépe jsou kluci zaujatí ne nějakou hrou, ale opravdovým pomáháním při pracech venku, takže na kolečku vozili štěrk, písek, nakládali, popováželi, vyklápěli,… zabavili se na dlouho a ještě vznikla hodnota :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí