Neumím a nebaví mě si hrát

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11226
4.4.16 22:25
@Liliana08 píše:
@Fazulina Chápu, já jsem to brala podle toho, že jsem z Brna a tady se dá najít celkem dost kešek i i kočárem/dítětem, pokud nejdeš zrovna v 8 ráno, kde je všude nejvíc lidí :).
A co třeba si stáhnou do mobilu nebo mp3 nějako dobrou knihu, písničky, kurz cizího jazyka? Nějak by ses zabavila po cestě a chvilku na hřišti s dítětem už nějak zvládneš.

Jo a já jsem taky z Brna, takže když jsme u babičky v Brně, tak je to pohoda, ale po dnešní návštěvě hřiště U hrocha tam už víckát nejdu:-). To se cíle volí suprově, na kafe, na nákup, do knihovny, do ZOO, na přehradu, do Mariánského údolí, paráda… Navíc tu mám veškeré známé, takže není problém se domluvit s kamarádkou apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
4.4.16 22:26
@Fazulina píše:
Kolo už mám koupené u mamky, musíme pro něho zajet, koupím na něho sedašku pro malou a frčím:-).
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
32941
4.4.16 22:27

Já to mám stejně. Nejhorší to bylo tak dva roky zpátky, decka 2a4 roky, aspoň jsem obrazela různá hřiště, protože ven bylo potřeba jít 2× denně, ve všední den, o víkendu, občas delší výlet. Většinou jeden pobyt venku byl někam..něco bylo potřeba koupit např. Mám děti dost akční, poprvé jsem zažila to, že oni si hráli a já si sedla na lavičku a přečetla časopis minulý měsíc. Takže skoro 6 let od narození staršího ditka. Do té doby ani omylem.
Ještě jsem doma, docela se těším až budu chodit do práce, a budu mít jiný režim než 2× denně ven, mezitím uvařit.. To teda ale musí vydržet ve školce. Zatím bohužel, zati- květen furt nemoci. Nic vážného, ven se musí, ale do školky to není. O to víc je to na palici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
4.4.16 22:29
@jenika1 píše:
Já si nedovedu představit být doma s dítětem několik dnů a nevyjít. Tak to by mě asi odvezli. To raději to hřiště s dětma.

To jo, já ani několik dní nezůstanu, jen mě to prostě nebaví. Ale když se malá narodila, měla jen 2,2 kg a dr řekl, že ven smíme až bude mít 3 kg. Byla jsem měsíc doma. Tak tehdy bych asi dala za vycházku po návsi cokoliv:-). Jakmile jsem naměřila jednou ráno na váze 3,05 kg, frčela jsem ven a naše vesnice mi přišla jak nejúžasnější atrakce na světě.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
4.4.16 22:32
@kacka52 píše:
Mně procházky venku taky extra nebaví. ‚Bohužel‘ máme psa, takže ani výmluva na špatné počasí moc nejde použít :mrgreen: Většinou chodíme 2× denně. Samy s dcerou dopoledne a pak odpoledne i se psem. Ta dopoledne se snažím dělat pro sebe příjemnější. Takže jdeme třeba nakoupit, do města pro kafe, s kamarádkou do herny. Prostě něco, co bude bavit mě i dítě. Musím říct, že to docela funguje a ta dopoledne mi nevadí. Uteče to, přijdeme domů, dítě se nají a jde konečně spát. Spíš mi vadí ta odpoledne, kdy musíme i se psem někam mimo lidi, aby se vyběhal. Máme jednu spolehlivou trasu, kam nechodí moc lidí ani psů a teda ta už mě těžce nebaví. Jenže ve městě nejsou extra místa pro vylítání psa. Na dětská hřiště příliš nechodíme. Dcera je naopak těžce nespolečenská a ostatní děti nemá ráda. Stačí, když se k ní jiné dítě jen přiblíží a už ječí a utíká ke mně. To zas já vypadám v očích jiných matek blbě, že se jejich dítě nesmí toho mého ani dotknout, ba ani promluvit. Většinou to dopadá tak, že do doby, kdy jsme na hřišti samy (já a dcera) je to v pohodě. Jakmile přichází jiné dítě, dcera si přestává hrát a odcházíme. S knihou si nemůžu sednout nikdy, dcera vyžaduje asistenci, což mě prudí, ale neudělám nic.

Tak kdybych mohla dopoledne vyrazit na kafe nebo do herny s kamarádkou, tak jdu, jenže v našeí pidivesničce nic takovýho není:-). Ale dopoledne mám zmáknutý, ona malá vstává mezi 7-8 a v 11 jde ještě spát, tak na 2 hodiny, takže dopoledne vaříme, uklízíme apod. uteče to rychle.

Jo, tak to by byla naše malá pro Tvoji dcerku úplnej postrach, ona hned všechny děti pusinkuje a objimá, dělá jim malá a nabízí jim věci:-). Vysvětluji jí pořád dokola, že ne všechny děti to ocení, že některým se to nelíbí, ale bohužel to ještě nechápe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
4.4.16 23:49

Ahoj

Ahoj, ano, stejně tak mě to nějak zvlášť nebaví, a proto na hřiště nechodíme-jen když vyloženě jdeme kolem a malý na něho chce jít, ale jinak ne. Spíš jezdíme taky do města nebo jak píšeš jdeme na výlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.4.16 07:18

@Fazulina mám to úplně stejně.. my tedy máme cíl - hledáme zvířata - ptáky, veverky, kočky, psy atd :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
5.4.16 16:03

@Fazulina My bydlíme naštěstí ve městě, tak se dá chodit na kafe denně. Jen ty peníze :mrgreen: Na vesnici, pokud nemáte barák se zahradou, to je pakárna, to chápu. My dnes jeli dopoledne nakoupit a pak k našim na zahradu a to byla pohoda. Dítě vypuštěno svému osudu a já jsem si přečetla skoro celý jeden článek v časopise. V tomto počasí bych dům s velkou zahradou brala hned. Dcera je doma naštěstí zlatá. Hraje si sama, k ničemu mě nepotřebuje. Akorát odpovídat neustále na nějaké otázky. Nezdá se to, ale i to dokáže člověka tak unavit :mrgreen: Jo tak dcera by byla z takového kontaktu totálně nešťastná a spustila by hysterický řev. Děti svého věku ani mladší nesnese. Ona teda nemá ráda lidi obecně, i když dospělého začne časem akceptovat. Kolikrát bych teda radši brala to společenské dítě, s ní to máme o dost těžší. Co bude dělat ve školce, to je mi záhadou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
5.4.16 16:52
@kacka52 píše:
@Fazulina My bydlíme naštěstí ve městě, tak se dá chodit na kafe denně. Jen ty peníze :mrgreen:

tak takovy problem mam take :)) snazim se kafickovani ve meste omezit, protoze to nikdy neskonci jen u kaficka, ale take neco k tomu, samozrejme kdyz je s nama starsi (4,5 roku), tak ten musi mit take piti i zakusek, takze jsem nucena to hodne omezit. Sice to financne zvladame, ale zase musim setrit jinde a nerada bych, aby to zacalo jit na ukor deti. Takze od noveho roku omezuji a docela koukam, kolik se mi dari usetrit penez :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
4.12.17 11:03

Obnovuji diskuzi

Ahoj. Syn akorát oslavil druhé narozeniny. Přes hezkou část roku pořád něco podnikáme, ale přišlo počasí, kdy jsme čím dál více nuceně doma. A hrát si s ním mě prostě nebaví. Takže společně uklízíme, pereme, vaříme a teď pečeme cukroví. Syna to moc baví, ale… Táta mi říká, že kluk není normální, protože je VELMI akurátní. Každý večer si uklízí pokojíček, po jídle trvá na tom, že se ihned musí sklidit ze stolu a odnést nádobí do myčky, sbírá drobky a nosí mi je, ukazuje, kde je špína (pokud vůbec se u mě doma nějaká najde). Myslíte, že je to důsledek toho, že ho pouštím k veškerým domácím pracem a nechám ho, ať si všechno vyzkouší? Neměla bych to dělat? A je normální, že dvouletý kluk si rád čistí zuby, myje ruce a vyžaduje pořádek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
4.12.17 11:16

@Agnes82 Z mjí zkušenosti to dětí v tomhle věku dělá hodně, chtějí být jako rodiče, rády dělají radost. Bohužel je to přejde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
4.12.17 11:39

@Agnes82 Neboj, on z toho vyroste. Bohužel.  8)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML