Neumím vařit - jak se zlepšit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2616
15.7.13 21:04

@Sepishka To věřím. Ale já to třeba ráno/dopol. hodim na sporák a pak na to sem tam kouknu. Odpol to vypnu, „zkompletuju“ polívku a zbytek hodím večer, když to vystydne, do mrazáku. Edit. takže vlsatně žádná trága…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466

Já kosti s masem peču zprudka v troubě, potom hážu do hrnce, vařím pod bodem varu 6-8 hodin s kořením. Zeleninu dávám ke konci (celou cibuli i se šlupkou atd). Samozřejmě sbírám sražené bílkoviny - jednak je pak vývar čistý a především se pak pomaleji kazí. Po uvaření je dobré vývar zprudka zchladit a rozhodně v něm nenechávat naběračky atd - pak se rychleji kazí.

Nudle atd samozřejmě vařím zvlášť

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817

@Žirafátko nad tim jsem tak nepremyslela. Já jako do omaček atd jedině vývar, kostky nevedu, ale škola, pak do rpáce a když jsem večer doběhla dom, tak jsem byla ráda, že jsem měla hotovo poměrně brzo večeři…

Oka, udělám si pořádnej vývar a pak vám tu napíšu chválu, co nového jste mě přiučily :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
15.7.13 21:05
@maritimka píše:
@ncc1701 Koukám, že u vás se vaří stylem „kuře na 1000 způsobů“ :lol:. Ale máš pravdu, vaření není věda…

Tak zrovna kuře u nás moc nevedeme :-) Ale ve své podstatě univerzální hnědou omáčku může přetvořit na štěpánskou hovězí pečeni, na znojemskou, na rozlítaný ptáčky, takhle to myslím :-) U nás často nevíme ještě ve chvíli, kdy maso změklo, co vlastně budeme vařit :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4466
15.7.13 21:06
@Sepishka píše:
A jak zminila @Žirafátko sbirani peny, tak to v tom pomalym hrnci taky odpada- vubec se netvori.

ta pěny jsou bílkoviny. Takže se tvoří při každém vaření kostí, takže i v pomaláči ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adam755

@adna Kupuju kostky Alnatura z DM nebo vývar z Marks and Spencer. Jinak taky neumím vařit, dělám pořád to samý dokola, dětem to nevadí a partner jí v práci, o víkendu se chodíme najíst ven.

• Citovat
  • Upravit
2401

@TýnkaK Jasny, vsak mas pravdu. Neni to nutny, ale jsem za nej rada a ac nerada utracim zbuhdarma, tak tohle byla pro me investice, ktera uz se mi tisickrat vratila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
15.7.13 21:07

@Pamplemouse vždyť dělej klidně rychle, jen je dobré umět i ten pomalý způsob

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
15.7.13 21:08

A k tomu jedeni venku…Me docela motivovalo k vareni vedomi, ze to co mi hodi na talir v prumerny cesky knajpe si daleko lip umim udelat sama a na to abych si bejvala chodila po hospodach, kde za jidlo dam od petistovky vejs jsem nemela finance a bylo by mi jich i lito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
15.7.13 21:09

@Žirafátko Nechci se hadat, ale ta hneda pena se dela pouze v pripade, ze je var moc prudkej. V pomalci se fakt nedela a vyndavam naprosto pruzracnej vyvar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
15.7.13 21:09

@Sepishka Já taky nemám pomaláč, ale časem dojde tahle vymoženost i k nám do kuchyně :). Vařím vývar těch 6-8 hodin během dne, z papiňáku to nemá takovou chuť nebo já nevím, něco tomu pak chybí :nevim:

@TýnkaK No já bych bylinky klidně jedla, ale můj žaludek říká něco jiného - sním akorát pažitku, petrželku a nebo majoránku třeba v bramboračce, ale to je tak nějak všechno. Bylinky a koření nejsou mí kamarádi :,(. Cítím na jazyku a :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
15.7.13 21:10

@Sepishka vývar vůbec do varu nejde ani normálně ;) a kosti se dávají vždy do studené vody. O prudkém varu nemůže být řeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
15.7.13 21:13

Jinak tedy neprůzračný vývar z hrnce ještě můžou zachránit bílky, které navážou právě bílkoviny. Uvařené bílky se pak sesbírají a HLE! jak z reklamy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
15.7.13 21:13

@Žirafátko Ty to umis ohlidat na normalni plotne, aby ti to opravdu ani na chvilicku neslo do varu? Ja ne, a proto vzdy kdyz jsem varila plotne jsem penu musela sbirat. Co se tyce morkovych kosti, tak je nejlepsi je prudce zatahnout na trosice sadla nez jdou do studeny vody, stejne jako treba ohanky. Mimochodem z ohanek je vubec nejlepsi vyvar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
15.7.13 21:15

Jinak teda velmi rada dodam foto vyvaru bez peny jako dukaz ze nekecam a fakt nic nesbiram :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí