Neumím vařit - jak se zlepšit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
adam755
15.7.13 21:32

@Žirafátko Mohla bych se kousnout a nadělat si domácí „polotovary“ - jenže pak to sníme a co dál? Jednou toho snad budu schopná, vícekrát asi ne :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4466
15.7.13 21:33

@BoDaViDoVe co jsem přestala kouřit (7 let, 2 krabičky denně), tak jídlo opravdu chutná úplně jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
15.7.13 21:33
@adam755 píše:
@maritimka Ale já to vím, jenže narozdíl od mnohých já nejsem schopná přemýšlet x dní dopředu (asi moje chyba). Zkrátka žiju okamžikem :-) nevím, jestli budeme doma, jestli budeme vařit nebo půjdeme ven a vždy mám nějak něco lepšího a aktuálnějšího na práci než vařit pro strýčka příhodu vývar. Jsem takový ten akademický typ, pro domácnost naprosto nepoužitelný, zato nad výzkumným projektem s gustem trávím hodiny. Ale snad i takové osoby jako já mají povoleno mít děti :-)

Já myslím, že tvé vaření přežiješ ty i tvé děti, jaképak copak… Já taky nevím nikdy dopředu, jestli budeme doma nebo ne. Ale já mám výhodu, že mám doma chlapa, který dělá na směny, takže i v noci. A pak mám doma naprosto režimové dítě. Takže když se tyhle dvě věci dají dohromady, můžu s klidem založit na vývar v 17h (to mám chlapa ještě doma, takže v případě potřeby zabaví dítě) a ukončím vaření o půlnoci, kdy mi dítě už 4 hodiny spí a chlap je už 3 hodiny v práci, takže si neklepe na čelo, proč tak dlouho vařím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
15.7.13 21:34

@Žirafátko S tim kourenim souhlasim, taky jsem odnaucenej kurak, mlsnejsi vic nez kdy driv a kolikrat si pripadam jak chichaci pes :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
15.7.13 21:35
@adam755 píše:
@Žirafátko Mohla bych se kousnout a nadělat si domácí „polotovary“ - jenže pak to sníme a co dál? Jednou toho snad budu schopná, vícekrát asi ne :mrgreen:

Pro mě byla největší fuška naučit se vařit jídlo „akorát“ - aby nebyly zbytky. Je to docela příjemná změna :mrgreen:, z toho plyne, že na polotovary jsem fakt strašně líná, vařím si dopředu jen ten vývar (a demiglace)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
15.7.13 21:35
@Sepishka píše:
@Žirafátko S tim kourenim souhlasim, taky jsem odnaucenej kurak, mlsnejsi vic nez kdy driv a kolikrat si pripadam jak chichaci pes :-)

jj :palec: a když jsem kouřila, tak jsem si říkala, jaká je to kravina. Prý necítit chuť :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
15.7.13 21:36

Ja mam na rychlovky rada thajskou kuchyni- je to narocnejsi na suroviny, ale neni s tim skoro zadna prace a chutna to vyborne,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
15.7.13 21:36
@TýnkaK píše:
Moje řeč! Málo kde mě potěší. Chodíme na jídlo jen občas (narozeniny, výročí…), o to pak pečlivěji vybíráme, aby byla obsluha příjemná a jídlo výborné. Máme v Plzni geniální italskou restauraci, kterou vlastní italský manželský pár. Ona obsluhuje, on vaří (včetně domácích těstovin a pod.), ceny jsou víc než přijatelné, jsou strašně milí a jejich jídlo je zážitek nadpozemskej :andel:

Jsem také plzeňská - kterou restauraci máš na mysli? My chodíme „Ve vilách“ - jídlo skvělé, ceny trochu vyšší. A pak jsem chodívali do „Rozmarýnu“, ale tam jsme byli naposledy možná před rokem a od té doby jsem koukala, že rozděli denní nabídky s čínskými nudlemi a to mě už neláká :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
15.7.13 21:37

@Sepishka Mlsná věřím :-)
@Žirafátko fakt-to nějak nepocituji… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
15.7.13 21:38

@Sepishka já jsem alergická na zázvor :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
15.7.13 21:41

@Žirafátko Aha ten ja mam rada- jen cerstvej, ze susenyho je mi blitno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
15.7.13 21:43

@TýnkaK Aha, tak to je moc fajn! Jen vic takovejch restauraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
15.7.13 21:51
@maritimka píše:
Jsem také plzeňská - kterou restauraci máš na mysli? My chodíme „Ve vilách“ - jídlo skvělé, ceny trochu vyšší. A pak jsem chodívali do „Rozmarýnu“, ale tam jsme byli naposledy možná před rokem a od té doby jsem koukala, že rozděli denní nabídky s čínskými nudlemi a to mě už neláká :roll:

Fakt? Tak pak tě musím poslat do restaurace Gargano. Je to na Masarykáči vedle Lízala a Kance. Interiér je takovej podivnej, nijak útulnej, ale já to tam zbožňuju. Vzadu mají zahrádku, kde je stín i v horkým létě. Dělají i domácí italské dezerty a na to, že nemusím sladké, tak se nestíhám oblizovat!!! Doporučuju ani nebrat do ruky menu. Jednak je nesmyslně obsáhlé a jednak je nejlepší zeptat se pana Antonia, co doporučuje a co má zrovinka nejlepšího. Nechává si vozit skoro všechny suroviny z itálie, včetně ryb. Uvaří ti cokoliv a ještě si o tom s tebou rád pokecá, doporučí víno, kterýmu (údajně) dost rozumí, což já ne, ale kamarádka someliérka si s ním dost pokecala :lol: A pak dej vědět, jak jsi byla spokojená!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
15.7.13 21:54

@TýnkaK Segra bydli bydli v Plzni, tak ji hodim echo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
15.7.13 21:59

@TýnkaK Opravdu Gargano? Tak to se museli změnit. Já tam byla asi měsíc po otevření a byla to hrůza. Tehdy jsme tam šli jako parta ze školy, měli jsme nějaké pizzy, těstoviny, víno - tuším, že půlka jídel se vracela, nebylo to vůbec dobré.
Ale ráda zajdu znovu, italskou kuchyni mám ráda, ale zatím jsem na dobrou restauraci, mimo Itálii, nenarazila (pokud nepočítám Da Emanuel v Praze, ale tam už je to hodně o osobnosti Emanuela a né o vaření jako takovém)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí