Neumím vyslovovat písmeno R, Ř jen v některých slovech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
310
18.1.19 13:12
@Russet píše:
Znám rodinu, kde s tím R má potíž už třetí generace. U dětí bys to taky přešla s úsměvem?

A vidíš že jo 😊, víš když by to šlo pomohla bych jim ale ne trápila je za každou cenu. Jsou horší věci a vady na světě než R a Ř. Myslím že hlavní je zdravé a spokojené dítě. Tak že ano pomohla bych mu, ale pokud by to nešlo tragédie to není.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
18.1.19 13:14

@terka33pol a jen tak ze zvědavosti? tobě pomohli a nešlo ti to, nebo se na tebe vykvákli a neřešili nikdy, vůbec nijak.. :think:

• Citovat
  • Upravit
5006
18.1.19 13:17
@Anonymní píše:
Holky potřebuji radu. Jako malá jsem něuměla vůbec R ani Ř, ale na logopedii jsem se to naučila. Problém ovšem je, že u některých slov, prostě tyto písmena nedokážu říct správně. Nezní tak ostře, jak by měly. Třeba neumím vyslovit například PETR, ALBERT, TŘI, TŘICETTŘI, SRDEČNĚ a nějaký další. Přitom v ostatních slovech to je v pohodě, dokonce i takové to VRRR zvládám v pohodě říct. Nevím už si přijdu jako blbec, uvažuju i o logopedovi pro dospělé, ale docela se stydím tam jít. Nevím, nemáte nějaký trik, jak se to sama doma naučit? Anonym, jelikož se stydím. :oops:

Nestyď se, já bych naopak ocenila a oceňuji každého, kdo v dospělosti bojuje s takovýma věcma.. Já jsem např úplně blbá a nešikovná na pohybové aktivity, neumím lyžovat, nejdou mi míčové hry… a teď vidím, že kvůli synovi bud chtít nebýt out, tak holt taky na starý kolena budu muset začít. Důležitá je podpora okolí, anebo aby aspoň nezesměšňovali, to je pak myslím lepší se nesvěřovat, že člověk někam chodí… ale neboj se toho, vezmi si kolik dospělých a i známých osobností si dnes v dospělosti dává rovnátka, a taky se jim nikdo nesměje… za mě potlesk, že sbíráš odvahu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.19 13:17

@terka33pol chápu jak to myslíš, já se třeba jmenuju Barbora a tam jaksi to R tak trochu potřebuju :D Naštěstí to jméno vyslovit mi nedělá problém. Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
915
18.1.19 13:39

Moje sestra šla k logopedovi po třicítce, byla týden někde v Brně a naučila se to krásně. Ráčkování je hrozný, ale nedělat s tím nic ještě horší ! Přeji hodně odvahy, dokážeš to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.19 14:37

Docela ty komenty od dospělých lidí o tom, jak je ráčkování fuj zamrzí teda :D ale tak co… Pro info, hoďte si do google razštěp patra. Vnitřní, ne vnější. Na pohled všechno ok, ale jinak po těch xx operacích zním jak zahuhňanej anglán s francouzským přízvukem a moje r/ř je supr třešnička :D logopedie dost pomohla, ale nikdy se nedostanu na tu úroveň normální vyslovnosti. A docela jako mám alergii na lidi, co nestydatě blbě čumí nebo i pronesou nějakou supr trefnou poznámku (třeba v obchodě) když otevřu hubu. Hov*o všichni vědí o tom, jestli to není ze zdravotného důvodu. A že se s tím setkávám často. Bohužel.
Zakladatelko, logopedie se neboj. Věř, že ti pomůžou :palec:

• Citovat
  • Upravit
310
18.1.19 14:39
@smurfka píše:
@terka33pol a jen tak ze zvědavosti? tobě pomohli a nešlo ti to, nebo se na tebe vykvákli a neřešili nikdy, vůbec nijak.. :think:

Spíš nešlo, něco se naučila a něco ne hlavně fakt ř nedávám a i když manža říká že je to roztomilý (fakt ne nejsem kráva 😂) považuji to sice za handicap, nic méně nijak strašný 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
18.1.19 14:40
@Anonymní píše:
@terka33pol chápu jak to myslíš, já se třeba jmenuju Barbora a tam jaksi to R tak trochu potřebuju :D Naštěstí to jméno vyslovit mi nedělá problém. Zakladatelka

Tak je zvláštní že s Barborou bych měla problém, ale Bára dám v pohodě 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
18.1.19 17:19

Nestyď se a zajdi na logopedii a pak doma trénuj. Není proč se stydět - hlasovou průpravou prochází každý, kdo potřebuje dobře působit na lidi a není úplný kretén, aby si namlouval, že je přece boží a trochu tréninku nepotřebuje. Od moderátorů, přes reportéry, po politiky a nebo špičkové obchodníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
18.1.19 17:20

Jo a ráčkování je sexy. Složitější je to se šlapáním si na jazyk, ale ráčkování zní skoro jako skotská angličtina z dobré skotské collage a to je úplně nejvíc sexy zvuk na světě! (hamba té příliš schopné hlasové pedagožce, co učí mluvit Jindřícha Šídla :-D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.1.19 01:05
@Anonymní píše:
Docela ty komenty od dospělých lidí o tom, jak je ráčkování fuj zamrzí teda :D ale tak co… Pro info, hoďte si do google razštěp patra. Vnitřní, ne vnější. Na pohled všechno ok, ale jinak po těch xx operacích zním jak zahuhňanej anglán s francouzským přízvukem a moje r/ř je supr třešnička :D logopedie dost pomohla, ale nikdy se nedostanu na tu úroveň normální vyslovnosti. A docela jako mám alergii na lidi, co nestydatě blbě čumí nebo i pronesou nějakou supr trefnou poznámku (třeba v obchodě) když otevřu hubu. Hov*o všichni vědí o tom, jestli to není ze zdravotného důvodu. A že se s tím setkávám často. Bohužel.
Zakladatelko, logopedie se neboj. Věř, že ti pomůžou :palec:

Ale zakladatelka žádný takový problém s pusou nemá. Pár takových lidí jsem už potkala a poznám to už podle jizvy na puse a trefné poznámky bych neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.1.19 01:07
@Ou píše:
Jo a ráčkování je sexy. Složitější je to se šlapáním si na jazyk, ale ráčkování zní skoro jako skotská angličtina z dobré skotské collage a to je úplně nejvíc sexy zvuk na světě! (hamba té příliš schopné hlasové pedagožce, co učí mluvit Jindřícha Šídla :-D )

Mně to sexy teda nepřijde ani trochu :nevim: A Skoty jsem mluvit slyšela a nic to se mnou nedělalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová