Neustále rady tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
13.7.20 11:50

Už jsem to psala ve více diskuzích, ale mě na ty nevyžádané (a kolikrát hloupé) rady pomáhalo otočit to v legraci, ironii. Třeba „dej tomu prckovi čepičku“ - „jojo, někde tady mám ještě zimního kulicha, ono to červnové počasí je dost zrádné“ 8) Aplikovala bych na ten sloup v zoo: „no vidíte, maminko, příště můžeme ušetřit za vstup a stačí, když zajdeme do parku mlátit do lamp“ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
13.7.20 11:51

Jezdila bych jednou týdne. Tj jednou sama a jednou s manželem. Nakonec už jen s manželem. Když se bude ptát proč, tak řeknu důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
13.7.20 11:52

Proč tam jezdíš tak často..? myslím že jednou týdně je adekvátní..max 2×..
jinak nevím..já jsem splachovací..asi mi to neva..samozřejmě bych se ze začátku ohradila, ale kdyby to nepomohlo, všechno bych ji odkývala, a pustila jedním uchem tam a druhým ven..to je tak těžké? říct ano ano, je rozumné co mi říkáte, a dělat si to po svém? jak se to říká s tou kozou jak se nažrala nebo co? :think:

• Citovat
  • Upravit
14313
13.7.20 12:00

@smurfka Každý není splachovací…někdo ze sebe nechce dělat dobrovolně hlupáka a nebude kývat jako osel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
13.7.20 12:01

Jak píšou ostatní, nejezdi tam sama, jezdi pouze s manželem - ona se nezblázní

• původně jsem chtěla napsat, že tchýně i maminky dávají nevyžádané rady, a že to má brát jedním uchem sem, druhým ven

ale toto je velice silné kafe - toto teda ne - ona ti neradí, ona tě obviňuje a to si ona nesmí dovolit a ty si to nesmíš nechat
utni fakt ty návštěvy, ať si vyvolává, prostě jí pořád neustupuj, vymez se rázně, a jelikož to očividně nepomáhá, jezděte 1× za 14 dní i s mužem
toto mně úplně vytočilo doběla, jsi moc hodná, to nesmíš tak, nebo tě zničí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
13.7.20 12:03
@Annabela11 píše:
@smurfka Každý není splachovací…někdo ze sebe nechce dělat dobrovolně hlupáka a nebude kývat jako osel.

nevím..obě strany jsou spokojené…tak kdo je hlupák? :think:

• Citovat
  • Upravit
14313
13.7.20 12:05

@smurfka Zakladatelka myslím spokojena není podle toho co píše 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
13.7.20 12:06

Z me zkusenosti nejake vyrikavani si veci na rovinu nepomuze, moje tchyne se vzdy urazila, jakkoliv slusne jsem ji to rekla. Ony to fakt mysli dobre, proto se urazi, kdyz se to nesetka s pochopenim, coz ale nic nemeni na tom, ze je to silene otravne a ubijejici. Vyhrozovani omezenim kontaktu bude taky brat jako utok na svou osobu, ktera to prece mysli dobre.
Co funguje nejlepe u nas:

1. nedelat nic tak, jak chce ona, pokud mi to opravdu nevyhovuje. Dat svym postojem najevo, ze vim, proc to delam tak a tak a mam to rozmyslene.
  2. neobhajovat se a pokud uz je to nutne, tak co nejstrucneji a dat najevo, ze o tom neminis debatovat. Ony to vzdycky zacnou rozporovat s tim, ze ony vychovaly vic deti, maji vic zkusenosti a jsou starsi, ale argument, ze kazdemu vyhovuje neco jineho, neberou. Takze bud pustim jednim uchem tam, druhym ven, kyvu mlcky hlavou a delam si to podle sebe dal, nebo strucne reknu ‚nam to vyhovuje takto‘ a dal ignoruju.
  3. dorazeni a jakekoliv urputne reakce ignoruju, Proste delam hluchou. Pokud je opravdu urputna, odchazim z mistnosti a prohodim vesele neco uplne mimo tema, treba ‚nedame si susenky? Zajdu pro ne do komory.‘

No a pak to chce hooooodne trpelivosti, protoze nez jim to docvakne, trva to obvykle nekolik let, tu nasi to preslo pomalicku az loni, kdy byl memu tretimu diteti rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
13.7.20 12:09

@Hoa Mai Ale tahle ví, co dělá, protože před synem to neříká…takže si je toho moc dobře vědoma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
13.7.20 12:11
@Monchichik píše:
@Hoa Mai Ale tahle ví, co dělá, protože před synem to neříká…takže si je toho moc dobře vědoma…

právě proto člověk nemůže dát před ní vědět, že mu to vadí..
tím by " vyhrála "
Tady opravdu nejlépe dělat hluchého, všechno odkývat a dělat si to pořád stejně..To, že se na ní ten druhý nenaštve a nebude argumentovat jinak, ji naštve nejvíc :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
32325
13.7.20 12:13

@smurfka ale jak dlouho to vydržíš poslouchat a mlčet? já teda dlouho ne…jezdila bych jenom s manželem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
13.7.20 12:15

A to jsem si myslela, že moje tchyně má blbé rady. Ano, taky jsem si užila, ale na tu tvoji nemá. Občas se setkávám s přístupem (názorem), že když někdo něco dělá jinak než já, je to špatně. Nenech si tolik kecat do tvého jednání, protože s takovou ti bude kecat úplně do všeho. Já bych zatím omezila návštěvy a když bude mít potřebu zase poučovat, ohraď se, že ty to chceš TAKHLE. No a co, když dítě bude chtít jíst rohlík na sedačce? No a co, že se vrtí u přebalování? No a co, že ti usíná v kočárku? To je všechno tvůj „problém“. Dávám do uvozovek, protože pro někoho to není problém vůbec žádný a jaké si to udělá, takové to má. :nevim: Ve svém vlastním zájmu, nauč se bránit své postupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
13.7.20 12:21

@Monchichik ale mozna to neni jezibaba (podle toho, co zakladatelka pise), mozna ji treba nechce pred muzem shodit nebo to bere jako neco, co se tyka jen zen a muzi-ktery beztak doma vic neni nez je- do toho nic neni, protoze se na vychove podili minimalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
13.7.20 12:23

@Capretta neříkám, že to musí být ježibaba…ale pokud si nedá říct ani přes upozornění a když je tam s mužem, tak to nedělá, tak je volba jasná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
13.7.20 12:33
@Monchichik píše:

To sice jo, ale tim ignorovanim ji das najevo, ze ji mas na haku, zaroven se ale nepostavis proti ni, takze si pak na tebe nemuze stezovat. Mame overeno s kamaradkami: moje tchyne nastesti neni takova, ze by chodila plakat synovi nebo kamaradkam na rameno, jaka jsem hrozna (muj chlap ma stejny postoj jako ja a kdyz se pokusi ji srovnat, sjede ho, takze delame hluche oba dva), ale kamosky takove stezovatelky maji a pokud se jakkoliv slusne nebo naopak durazne ozvaly, akorat se to otocilo proti nim. Kdyz kyves hlavou a hazis nevsimaka, nevyvolava to, aspon z me zkusenosti, zlou krev. A kdyz citim, ze uz to na me jde, ze bych ji neco odsekla, tak proste s usmevem a nejakou hlaskou ‚mimo‘ odchazim z mistnosti.

@Monchichik píše:
@smurfka ale jak dlouho to vydržíš poslouchat a mlčet? já teda dlouho ne…jezdila bych jenom s manželem…

To mas pravdu, to je na svatozar. Me par navstev do roka staci a sama za ni nejezdim, vzdy s chlapem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí