Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj všichni!
Objednala jsem si přes českou poštu skluzavku. Přišel mi balík. Zčásti přetažený průhlednou fólií, nic nenasvědčovalo poškození. Balík jsem převzala. Při odmotání fólie jsem zjistila, že je krabice poškozená a skluzavka rozbitá. Šla jsem tedy balík reklamovat.Tam mi řekli, že jsem to neměla přebírat, ale to opravdu nebylo poznat. Na krabici byla ještě nálepka manipulovat opatrně a balík byl pojištěný. No a dnes mi přišlo vyjádření, že reklamaci zamítají, že ať náhradu vymáhám na prodávajícím, že oni nepochybili. Nevíte, co má dělat, jak postupovat? Prodávající přece za to nemůže. Měl to pořádně zabalený, pojištěný a nálepka tam taky byla. Bohužel to nemám vyfocený. Díky za odpověď.
Teď už neuděláš nic… měla jsi to vybalit přímo při převzetí..
Takhle by toho hodně lidí zneužívalo kdyby to šlo zpětně reklamovat ![]()
Rekla bych, ze uz nic moc nenadelas. Muzes zkusit napsat do eshopu a pokusit se to vyreklamovat, ale reklamovat balik muzes opravdu jen pri prevzeti, pokud se ti neco nezda. Takhle uz nijak nedokazes, ze ti klouzacka nespadla az doma :/
To není pravda, na rteklamaci balíku je 48 hodin, je nesmysl, aby pošťačky čekaly na každého člověka, ńež si vybalí balík, lhůta na reklamaci balíku je 48 hodin, pokud to bylo dobře zabalené, pošta musí reklamaci uznat, dej mi chvilku, zjistím, co máš dělat dál.
Tak jo, máš zajít na poštu s tím vyjádřením, říct, že nesouhlasíš s neuznáním reklamace a požadovat kontakt na jejich nadřízené reklamační pracoviště a tam poslat novou reklamaci s tím, že balík nejevil viditelné známky poškození, že poškození bylo patrné až po rozbalení, že nesouhlasíš s neuznáním reklamace.
Na uznání reklamace máš nárok, buď to bylo špatně zabalené, pak za to ručí prodávající nebo to bylo dobře zabalené, pak pošta, jediné co ty musíš splnit je ta lhůta 48hodin, takže po nich tvrdě, to oni rádi, musíš výš než tu svou oblastní poštu.
Stejně nemůžeš prvně rozbalit balík kouknout se zdda je vše v pořádku a až pak zaplatít a podepsat papír. Na to nemá poštarka čas aby na tebe čekala zda bude zboží v pořadku. Buď pokusit reklamovat u prodejce on sice může tvrdit že skluzavku poslal v pořadku, ale mohl ji třeba při předavaní na poštu rozbit mohla mu spadnout a nebo si stěžovat ještě jednou na poštu u někoho vyššího
Holky potřebuji poradit. V červenci 2012 nám došel dopis z kanceláře pojistitelů, že nebyla motorka pojištěna 1. měsíc, chyba byla na naší straně, tak jsme složenku uhradili. Já jsem na takové věci pořádná, vždy si dopis schovám a na něj napíši kdy to byla zaplaceno. Teď po 2. letech nám ten dopis došel znovu, že to nebylo uhrazeno. V kanceláři pojistitelů se s námi nikdo nebaví. Nevíte jestli pošta dohledá, že složenka byla opravdu zaplacena? Na dopise mám i datum, kdy byl manžel na poště a kdy to platil.
@eetkikinka ten už dávno nemáme, jen dopis s datem odeslání platby dopsaný vlastnoručně
@sofia3 hlavně si pořádně zjisti jestli to máte/nemáte zaplacené. Protože nám jednou přišel z ČKP dopis, že jsme za nějakých 10 dnů neuhradili pojistku za auto a máme to zaplatit a přitom nám v té době ještě vůbec nepatřilo. Mají tam v tom děsný bordel ![]()
@sofia3 píše:
@eetkikinka ten už dávno nemáme, jen dopis s datem odeslání platby dopsaný vlastnoručně
to vám asi nepomůže. Zkus si zajít na tu poštu a uvidíš ![]()
@sofia3 píše:
a proč nemáš ústřižek složenky, když ten je to nejdůležitější? Musíš dokázat, že jsi to zaplatila. Jestli toto pošta eviduje, těžko říct. Napsala bych jim
Mmdchm, pro příště - dopisy a kraviny neschovávej, účtenky, složenky, ty jsou důležité. To, že si na dopis dopíšeš sama jakés datum, není důkaz ![]()
Příspěvek upraven 21.05.14 v 07:50
@Krista0671 zaplacená složenka na poště byla na 100%, ale jestli třeba pošta nezadala špatné číslo účtu