Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lenholka to jí ho jako vytáhli z porodních cest? u nich je všechno scifi
ale podle příspěvků od holek tady se to asi fakt stát může..
Moje babička myslela, že je v přechodu a tak to, že nemá MS neřešila a překvapily jí až pohyby. Šla k dr, že má něco ze střevama a jejda mám tetu co je o rok starší než moje sestra
tátovi bylo 24 a jeho bráchovi 27. Poznala to teda podle pohybů.
@Mamango ne u sanitky ji koukaly mezi nohama a pak na sale byla za plentou a dite slo cisarem, coz je podle me nesmysl, jak je jednou dite z casti venku tak uz prece cisar nejde, ze uz je dite moc sestouply..
@Blanka S píše:
Moje babička myslela, že je v přechodu a tak to, že nemá MS neřešila a překvapily jí až pohyby. Šla k dr, že má něco ze střevama a jejda mám tetu co je o rok starší než moje sestratátovi bylo 24 a jeho bráchovi 27. Poznala to teda podle pohybů.
Ježíš věkový rozdíl 24 a 27 let mezi děti, to je slušné
hezké překvapení
kolik bylo babi, když naposled otěhotněla?
Jedna moje známá, vychrtlá blbá blondýna (ostatním blondýnkách se omlouvám
), doma 4 děti a šla k doktorovi, že jí bolí břicho. Ti ji poslali na gyndu a z gyndy do špitálu, že je v 6.měsíci a rodí. Dopadlo to happyendem.
Švagrová má termín „za pár“. Dozvěděla se prý o těhotenství před cca 4 týdny. Sice nabrala, ale to její manžel taky, tak to přičítala tomu, že hodně jí. Navíc byla více oplácaná vždy. Pohyby - prý cítila jen takový šimrání a myslela si, že to jsou střeva. Doma má odrostlá dvojčata. Normálně pařila, chodila do práce (manuální práce se zvedáním těžkých předmětů) apod. Ještě v lednu, když jsem ji viděla, tak bych neřekla, že je těhotná. Menstruace jí normálně chodila. Vynechala jí až někdy v lednu. Podle toho to zjistila.
Ze zdravotních důvodů nemohla antikoncepci a nějak to s manželem nevychytali.
Osobně se mi tomu nechce ani za mák věřit, ale podle toho, co tu píšete vy, mi přijde, že to asi možné je… Pro mě ale nepochopitelný..
Ikdyž je ženská tlustá, tak sice nemusí poznat břicho, ale pohyby a ztráta menstruace by jí mohla něco napovědět ne? A když má některá problémy s cyklem, tak o to víc by měla být hlídaná gynekologem.. Nebo ne? Já jsem tento problém nikdy neměla, ale přijde mi to samozřejmé a to by se na to určitě přišlo
Ikdyž ne všechny asi chodí zodpovědně na gyndu..
Vynechání menstruace, nevolnosti, pohyby, kopance, časté močení, linea negra, bolest břicha při námaze a tahání těžkých věcí, zvětšení (popř. bolest) prsou, aspoň malinkej nárůst váhy… těch příznaků těhotenství je hodně a já pochybuju, že by některá těhotná neměla až do porodu ANI JEDEN příznak a opravdu poznala těhotenství až na samotným konci při porodu.. To už se mi nezdá věrohodné ![]()
Můj otec má manželku a její cca 30ti letá dcera se dozvěděla, že je těhotná až cca dva měsíce před porodem. Celou dobu od puberty jí říkali, že děti mít nemůže, stále měla normálně MS, ale říkal mi otec, že si ji dobíral, že nějak přibrala, že je to divné, že je beztak v tom, ona že ne, ale nedalo jí to a šla na gyndu, pak si honem ještě obíhala doktory, aby se vědělo co a jak a pak porodila chlapečka zdravého
Já to teda nechápu, že to někdo nepozná, ale hold asi když s těhotenstvím už dávno nepočítala k tomu ještě normál MS, tak to asi člověk nějak nebere, že by fakt mimčo čekala ![]()
Moje tchýně (73 let) mi kdysi vyprávěla, že když byla v učnáku na kuchařku, tak měly holky tělocvik a jedna holka skočila přes kozu a chytla jí bolest, tak jí zavolali sanitku a dívčina za pár hodin porodila zdravé mimino.
A v naší vesnici byl před cca 20 lety případ, kdy paní odvezli se slepákem, ale byl to porod. Podotýkám, že se jednalo o 5. dítě v pořadí, takže ne žádná nezkušená holka. Takže to možné je.
Já tomu věřím. Při prvním jsem měla placentu vepředu a tak jsem pohyby téměř necítila, jen sem tam takové polechtání, ale žádné kopance, nic takového. Protože jestli kopal, tak do zad a tam jsem nic necítila. Takže to, že necítěj pohyby mi příjde věrohodný z vlastní zkušenosti.
Mamka je sestra na gynekologii a prý se to občas stává, ale vyjímečně… a většinou jsou to holky trochu mentálně zaostalé…
@MMarcela tak v tom případě, kdy je umístěná placenta vepředu a mimčo kope jakoby do polštáře, tak to pak opravdu vysvětluje, že ty ženy necítí pohyby.. navíc, když jsou fakt i obézní a čekají malé to miminko..
@Theodora92 nemyslím si, že by všechno bylo vymyšlené, ale na tom TLC jsou tedy extrémy ![]()
@Theodora92 píše:
Vynechání menstruace, nevolnosti, pohyby, kopance, časté močení, linea negra, bolest břicha při námaze a tahání těžkých věcí, zvětšení (popř. bolest) prsou, aspoň malinkej nárůst váhy… těch příznaků těhotenství je hodně a já pochybuju, že by některá těhotná neměla až do porodu ANI JEDEN příznak a opravdu poznala těhotenství až na samotným konci při porodu.. To už se mi nezdá věrohodné
Spousta příznaků těhotenství se dá vysvětlit i jinak a ně u každé se objeví všechny příznaky.
vynechání MS - někdy nedojde k vynechání, jindy to žena může přisuzovat menopauze
nevolnosti - někdo blije 3× denně
(jako já), ale některé vůec a dokonce ani šptaně jim není
pohyby - záleží na uložení placenty, někdy lze zaměnit s pohyby střev časté močení - v létě lze přisuzovat častému pití
linea negra - u někoho silná u někoho slabší u někoho vůbec (já jsem ji neměla vůbec, ano náznak)
bolet břicha při námaze - nevím
tohle mi nepřijde jako příznak těhotenství
zvětšení prsou - dá se vysvětlit celkovm nárůstem váhy
nárůst váhy - prostě tloustnutí, bohužel často nemá s těhotenstvím nic společného
Ja som druhe tehotenstvo poznala az 11+5 na ultrazvuku. Jo, chodila som casto mocit, a este som v praci nadavala pred kolegami ze som tak priserne nachladena ze curam jak tehotna
Menzes som nemala, cakala som na prvy menzes po porode a kojeni. Prsia mi narastli az po porode, aj to som len „dovyplnila“ plandajucu podprdu. Kym som nedostala utrogestan, tak som si ani neodgrgla. Jo, pri oboch tehotenstvach ma strasne naduvalo… ale u toho druheho som si doplnovala zasoby naduvajucich potravin, ktorym som sa kvoli kojeniu rok a pol vyhybala ![]()
No jo, u oboch tehotenstiev som mala taky divny pocit ze som v tom… ale hned ten vecer ked sme si mimina uplietli. Samozrejme ze som sama sebe vynadala ze som blba a okamzite na to zabudla.
Ani to brucho nemusi byt zjavne, moja mama ma vraj mala v kufriku pod postelou (narodila som sa 2.5 kila) a kamoska tvrdila ze dieta nosi v aute (jej mala mala tri kila)… a ja som mamu vraj vobec nekopala… doktor jej tvrdil ze ma nosi hodne vzadu a ze jej kopem niekam do krizov ![]()
Kámošky matka zjistila že je těhotná až kolem 7měsíce.. došla za doktorkou že to nedostala a doktroka jí odpálkovala že je v přechodu že má na to věk (bylo jí kolem
45let)