Nevěděla jsem, že jsem těhotná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
411
24.10.20 17:10

Tak rozdíl je o tom vědět nebo nevědět. Já si taky za celý těhotenství dala třeba 5 dvojek vína, ale kdybych byla ještě někdy těhotná tak si už nedám nic. Dá se to vydržet a je zbytečný něco pokoušet. Já jí jen moc držím palce, aby bylo mimčo v pohodě. Já kdybych nevěděla, že jsem těhotná, tak bych to taky moc nepoznala, ale ty pohyby nejdou snad s ničím zaměnit. Já si kolikrát vzpomenu na to jak je na tom ta malá od tý feťačky Katky z dokumentu od Třeštíkový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
24.10.20 17:36
@nikive píše:
@Kipa22 Naprosto s tebou souhlasím. Chtělo by to se prvni zaměřit na fetální alkoholový syndrom a vše s tím spojené. Pak až začít tvrdit, žejedna sklenka neuškodí. Uškodí! Nechápu, ze si někdo nemůže odepřít alkohol alespoň v těhotenství.
Pak se divíme, že máme samé adhd, hyperaktivní a nesoustředěné děti, když si jejich maminky v průběhu těhotenství dopřály jednu, dvě, tři,… skleničky.

Souhlasím. Jsem v kontaktu s jednou maminkou z Kanady. Také zjistila, že je těhotná až velmi pozdě. Není žádná alkoholička, ale tu a tam si sklenku dala. Dítě má fetální alkoholový syndrom. Řeší řadu problémů. Je jí to strašně líto. Ale strkat hlavu do písku, a Povzbuzovat maminku, jak se nic určitě nestalo, je nesmysl. Naopak, potřebuje vědět, že může nastat tento problém, aby roky nepátrala, proč je něco jinak a dítěti dokázala v případě potřeby poskytnout vhodnou péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
24.10.20 19:07

Mám placentu na přední straně, a pohyby cítím daleko silnější než u první dcery, kdy byla placenta vzadu… V takhle pokročilým těhotenství ty pohyby musela cítit ikdyby tu placentu měla bůhví kde.

• Citovat
  • Upravit
41
24.10.20 19:13

Nečetla jsem všechny predchozi komentáře, každopádně z okolí vim ze slecna zjitila těhotenství az když zacala rodit. Jinak to na ni taky neslo poznat, a nejdnou rodila.
Takze se to stat asi muze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
24.10.20 19:24
@Kipa22 píše:
Alkohol vadí ze všeho nejvíc, vadí víc než drogy.

vadi, kdyz je hodne a casto. Jedno pivko tu a tam neudela nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.10.20 19:32
@mackA159 píše:
Mám placentu na přední straně, a pohyby cítím daleko silnější než u první dcery, kdy byla placenta vzadu… V takhle pokročilým těhotenství ty pohyby musela cítit ikdyby tu placentu měla bůhví kde.

Mluvila jsem s ženou, která tohle zažila i s jejím přítelem. Pohyby necítila, menstruovala celou domu, břicho žádný. Těhotenství neměla důvod ani tajit ani popírat. Žila v domě s tchýní, která má sama šest dětí, takže by jí zjevný těhotenství neušlo. Dítě se narodilo v létě, takže ani nešlo břicho schovávat pod kabát. Někdy se to prostě stane…

• Citovat
  • Upravit
4523
24.10.20 20:19

Pro ke jsou tyto případy taky těžko uvěřitelné, ale to neznamena, že se to stát nemůže. První dvě těhotenství jsem komplet prozvracela, toho si fakt nejde nevšimnout. To třetí bych klidně zasklit mohla. Špatně mi nebylo, břicho rostlo pomalu, placená vepředu, takže pohyby nic moc..jediný příznak byla vynechana ms a únava.
@Kipa22 jedná sklenička během celých 9 měsíců opravdu neuškodí. Znám spoustu ženy které si sem tam daly víno, a děti mají zcela zdravé. Já jsem si u dvou těhotenství nedala vůbec nic, jedno dítě zdravé, druhé ADHD. Ve třetím těhotenství jsem měla celkem 2 sklenky vína a dítě zcela zdravé. Tak si vyber…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
24.10.20 20:24
@Annabela11 píše:
@boball Tak tomu nevěřím že necítila pohyby

Těžko říct, třeba to bylo její velkou obezitou, ale ženy tu píšou, že to možné je tak asi ano.Tato paní si nemusela nic vymýšlet, byla vdaná, dítě chtěli, ale nějak se jim nedařilo, no a pak tohle. Podotknu, že to není příběh z dnešní doby, z miminka je dospělý chlap a já netuším, zda paní chodila k lékaři či ne.Je to jen známá od vidění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
24.10.20 20:31
@chaela píše:
Pro ke jsou tyto případy taky těžko uvěřitelné, ale to neznamena, že se to stát nemůže. První dvě těhotenství jsem komplet prozvracela, toho si fakt nejde nevšimnout. To třetí bych klidně zasklit mohla. Špatně mi nebylo, břicho rostlo pomalu, placená vepředu, takže pohyby nic moc..jediný příznak byla vynechana ms a únava.
@Kipa22 jedná sklenička během celých 9 měsíců opravdu neuškodí. Znám spoustu ženy které si sem tam daly víno, a děti mají zcela zdravé. Já jsem si u dvou těhotenství nedala vůbec nic, jedno dítě zdravé, druhé ADHD. Ve třetím těhotenství jsem měla celkem 2 sklenky vína a dítě zcela zdravé. Tak si vyber…

Tyjo, já zvracela do čtvrtého měsíce fakt strašně. Nevědět, že jsem v tom, tak se snad nechám hospitalizovat. Vůbec by mě nenapadlo, že tohle jsou ranní nevolnosti. Stejně jako jsem byla zklamaná, že tohle jsou pohyby. Kdybych se nepozorovala jak blázen, tak to snad fakt nepoznám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
24.10.20 21:45

@Ba-stet jojo, nechápu, kdo vymyslel RANNÍ nevolnosti… A taky nechápu kdo vymyslel, že trvají jen první trimestr. Já jsem zvracela u prvního par hodin pred porodem do keře před porodnici, u třetí pár minut po porodu… krom těhotenství jsem nezvracela téměř nikdy, tak jsem si to holt musela užít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
24.10.20 21:51
@chaela píše:
@Ba-stet jojo, nechápu, kdo vymyslel RANNÍ nevolnosti… A taky nechápu kdo vymyslel, že trvají jen první trimestr. Já jsem zvracela u prvního par hodin pred porodem do keře před porodnici, u třetí pár minut po porodu… krom těhotenství jsem nezvracela téměř nikdy, tak jsem si to holt musela užít.

Chudáku 8o Tak to já naštěstí zvracela jen do 25tt. Pak už se mi navalovalo jen při čištění zubů. Na to jsem se po porodu fakt těšila, až si normálně vyčistím zuby :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
24.10.20 22:32

Já bych tomu věřila. Jestli paní hodně pracovala na baráku, tak jí případné bolesti zad a větší únava nezarazily. Byl by to poměrně normální důsledek dlouhodobé fyzické zátěže. Špatně jí být nemuselo. Anebo pokud má třeba trávící obtíže dlouhodobě, tak občasné zvracení, nebo „divně“ v břiše, může přisuzovat tomu… Sama jsem měla kolegyni, která když mě zaučovala, byla na začátku sedmého měsíce a já jsem dva týdny odhadovala, zda je těhotná nebo ne. Prostě to nešlo říct. Trochu náznak byl, ale klidně mohla být jen lehce nafouklá. A to měla 40 kilo i s postelí, bývalá baletka…

S kouřením a pitím ať si hlavu neláme. S tím už nic dělat nejde. Uvidí se časem. Musí to prostě brát, jaké to je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
25.10.20 00:49

@chaela ja s prvorozenou mela silenou chut na pivo. Dost casto jsem neodolala a sem tam si dala male pivco. Dcera je hooodne ziva, ale to ma po mne, ja mam adhd jako bic a dcerka je v podstate hodna v porovnani se mnou.

U syna jaem az takovou chut na pivo nemela, ale obac jsen si takz dala. Obe deti zdrave jako ryby a velice chytre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
25.10.20 01:13
@mackA159 píše:
Mám placentu na přední straně, a pohyby cítím daleko silnější než u první dcery, kdy byla placenta vzadu… V takhle pokročilým těhotenství ty pohyby musela cítit ikdyby tu placentu měla bůhví kde.

Tak jednak pohyby, jednak to břicho. Přece v něm. je dítě, to je nějaká hmota, to není žádný měkký sádlo. Já přibrala jen asi 8 kg, ale břicho tvrdý jak buben, nemohla jsem se přes ně ani ohnout. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
25.10.20 07:38

Taaaaak ženský :) kdo z Vás umí anglicky, nebude to pro Vás problém..https://youtu.be/xqAh3lFrK_c Misbehaving mums to be.. - čili volně přeloženo „špatně chovající se matky“.. zde se dozvíte o následcích kouření, požití alkoholu a neustálého zrani fast foodoveho jídla v těhotenství :)

Co se týče „nevěděla jsem, že jsem těhotná“.. musíte také brát v potaz, že se baví o americankach které někdy neznají ani cestu do školy, natož aby věděly že jsou těhotné :mrgreen: zažila jsem sama kolegyni v práci která mi řekla "dyt teplota těla 38,8 je naprosto v pořádku ne? :lol: ".. bavily jsme se o tom proč jsem si vzala sick day :lol: takže bych to úplně nepodceňovala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí