Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všichni, kdo sledujete pořad na TLC - nevěděla jsem, že jsem těhotná.
Zajímaly by mě Vaše názory, jestli je opravdu možné, že tolik žen - tlustých i štíhlých a převážně inteligentních nepozná celé těhotenství, že jsou těhotné, až když začnou rodit a převážně porodí doma a až mají mimčo v náručí, tak zjistí, že byly těhotné ![]()
A nejedná se jen o prvorodičky, ale i o ženy, které porodily třeba své třetí dítě!
Sleduji to poměrně pravidelně a nechápu, že ženy necítí pohyby dítěte ani nic jiného. A těch příběhů jsou tam fakt mraky. Co si o tom myslíte vy? Nebo máte v okolí někoho, kdo byl na tom podobně?
Ahoj, v okolí mám takhle jednu, kterou znám naživo.. Ta to teda poznala při preventivní prohlídce (ne ona, dr) a za necelej měsíc se jí v termínu narodil syn. Ani tlustá, ani hubená, taková normální holka… No samozřejmě šok jako prase, pro všechny. Osobně to nechápu, jak to někdo může nepoznat. Pohyby atd.. Ale asi to možný je no… Já bych se v tomhle případě děsila hlavně těch možných problémů, na který se díky nevědomosti o těhu nepřišlo…
Jee kde je ten porad? jak se to jmenuje? jeste jsem to nevidela, ale uz kolikrat jsem o tom slysela a taky mi to prijde divne ![]()
Taky to sleduju ![]()
a je opravdu možné že někdy to prostě neví pokud má cyklus nepřibere nemá chutě a navíc ji lékaři řeknou že dítě nikdy mít nemůže tak aj tomu věřím bylo to zrovna nedávno
taky to holčina co přestala sportovat měla cyklus a přibrala myslela si že je to díky tomu sportu no nebylo
Ahoj, tenhle pořad sleduji pravidelně a pocity mám z toho smíšené. Na jednu stranu se mi tomu nechce věřit, ale na druhou stranu si říkám, že je možné vše. ![]()
Stejně to nechápu
já nemůžu pomalu už sedět, jak mě mimino tlačí, o pohybech nemluvím…
Spíš je zajímavý, že nebyl jediný případ, kdy by s miminkem pak byl problém… (anebo to do tv nedávají)
V okolí nikoho nemám, pár příběhů jsem už četla. Asi to možné je, nedávno jsem viděla nějakou modelínu v osmé mesíci a neměla skoro žádný bříško.
Holky já na to zpočátku zírala s otevřenou pusou, i manžel
sleduju to tak přes rok a nepříjde mi zase, že by toho tolik bylo vymyšleného
ale ty pohyby dítěte - mně se úplně vlní břicho - to mi příjde strašně divný
no a pak ta prenatální péče..
@Seizdra no prosím.. to musel být teda hroznej šok
asi bych to dalších 9 měsíců rozdýchávala..
Mám v okolí známou, co přišla na těhotenství v 5 měsíci. Teda její doktor, měla normálně menstruaci a myslela si, že má něco se střevy ( pohyby),bývala dost silná.
Ovšem nevím, nedovedu si představit, že by žena nepoznala pozdější těhotenství, vždytˇ 3 kila dítěte třeba, z masa a kostí, jeho pohyby, někdy doslova kopance to se v tom břichu jen tak schovat nedá ![]()
Holky je to na programu TLC a jmenuje se „něvěděla jsem, že jsem těhotná“ americký pořad, vypovídají tam ty, co těhotné byly
@berry4 Hlavně mně fascinuje, že nemá ani takový to vnitřní tušení, víš co myslím. A ty pohyby vůbec nechápu.
@berry4 Hlavně mně fascinuje, že nemá ani takový to vnitřní tušení, víš co myslím. A ty pohyby vůbec nechápu.