Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Normální nevěra asi je
každý to vnímá jinak. Nenormální mi přijde, že to takhle okatě jede do tebe svagr
to, že to ségra neřeší ale zase asi vypovídá o tom, že jsou právě z těch, kterým to normální přijde a mají v tom jasno. Jestli sestra bere věc tak, že je manžel prostě děvkař, co se občas potřebuje vyřádit jinde, ale vrací se domů k ní, tak proč ne
Narovinu… My to máme tak, že když o tom ten druhý ví a je u toho, i když se neúčastní, není to nevěra
ale jsme trochu volnomyšlenkáři ![]()
@Thomassss píše:
Mě by zajímalo, jak si tu některé můžete být tak jisté, že vám manžel nezahnul? To jste s ním od seznámení 24/7 a máte přehled o každičkém jeho kroku?Asi nejste moc zkušené. Neříkám, že podvést partnerku musí každý muž, to v žádném případě, ale i slušný, vzorný otec od rodiny, do kterého by to nikdo v okolí neřekl, je v určitých ohledech jen “chlap” a je řízen svými pudy, a když se mu naskytne příležitost, nemusí odolat.
Ja jsem trosku alergicka na spojeni „chlapi a jejich pudy“. Podle me maji k nevere muzi i zeny stejne predpoklady a podvadeji stejne casto. Protoze i ta vzorna matka a manzelka muze uklouznout, kdyz dostane prilezitost. Prijde mi proto nefer to hazet z vetsi casti na chlapy ![]()
Nechápu, jak může žena o svém manzelovi/partnerovi říct, že ví, že on je jí stoprocentně verny. A dala by za to ruku do ohně. S manzelem jsme spolu dlouho a rozhodně, i kdyz si myslím, že mi věrný je, nikdy netvrdila, že to je 100%.
@Ernais píše:
Ja jsem trosku alergicka na spojeni „chlapi a jejich pudy“. Podle me maji k nevere muzi i zeny stejne predpoklady a podvadeji stejne casto. Protoze i ta vzorna matka a manzelka muze uklouznout, kdyz dostane prilezitost. Prijde mi proto nefer to hazet z vetsi casti na chlapy
Tak už jen z biologické podstaty jsou muži nastaveni tak, aby rozsévali své sémě a předávali svoje geny dál. Ženy, naproti tomu, jsou ze své podstaty pečovatelky, které se starají o potomky.
Samozřejmě, že ženy mají také své potřeby a chtíč, ale že by se to vyrovnalo mužům?
Další věc je, že muži potřebují pravidelně ejakulovat, nejsem tedy muž, ale např. manžel mi vysvětloval, že když muž delší dobu neejakuluje, je mu to nepříjemné a potřebuje to ze sebe “dostat” (možná se to dá přirovnat k tlaku prsou při kojení, kdy žena cítí, že to mléko potřebuje dostat ven a ulevit si). Toto žena nemá, bez orgasmu se delší dobu obejde.
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, předem můžu s klidným svědomím říct, že jsem svému muži nikdy nevěrná nebyla. Tuhle diskuzi zakládám po rozhovoru s mým švagrem, který tvrdí, že nevěra je prý normální a nevěrný je ve vztahu každý, a chlap co nikdy ženské nezahnul není chlap, ale podpantoflák a ženská co nebyla nevěrná tak je naivní. Jako to mě fakt dostalo, já jsem nikdy manželovi nevěrná nebyla a on mě taky ne. Přijde mi to vůči tomu druhému vyloženě nechutné a bylo by mi ze sebe samotné špatně. Co vy, byli jste někdy nevěrní, nebo jaký máte názor vy?
Myslím že tvůj švagr má hloupé názory. Víc k tomu nemám co dodat.
@Thomassss píše:
Tak už jen z biologické podstaty jsou muži nastaveni tak, aby rozsévali své sémě a předávali svoje geny dál. Ženy, naproti tomu, jsou ze své podstaty pečovatelky, které se starají o potomky.
Samozřejmě, že ženy mají také své potřeby a chtíč, ale že by se to vyrovnalo mužům?
Další věc je, že muži potřebují pravidelně ejakulovat, nejsem tedy muž, ale např. manžel mi vysvětloval, že když muž delší dobu neejakuluje, je mu to nepříjemné a potřebuje to ze sebe “dostat” (možná se to dá přirovnat k tlaku prsou při kojení, kdy žena cítí, že to mléko potřebuje dostat ven a ulevit si). Toto žena nemá, bez orgasmu se delší dobu obejde.
@ffan23 píše:![]()
na toto jsem zas alergicka ja
- z biologickeho hlediska muz je sice mozna rozsevac ale zena je takzvany filtr, ve ktere se odehrava " vyberove rizeni", ci seminko se v ni usadi a komu prodlouzi jeho geny
. Takze brzd, ty rozsevaci
…Krestanstvi zenam dalo nalepku baby v domacnosti, ktera nema nejake obzvlast velke sex. a reprodukcni touhy, ve skutenosti z bio hlediska chlap je rozsevac a zensky jsou tzv. arena na soutezeni lepsich spermii resp. genu.
Ale u ženy ten předvýběr probíhá už před souloží, i samice v přírodě si samce vybírají, samci se jim musí dvořit a ne každému samci samice umožní, aby se s ní rozmnožoval, zvítězí jen ten nejlepší. Kdežto těm samcům je to většinou jedno, co je to za samici, jsou rádi, že nějaká je ![]()
@Thomassss píše:
Ale u ženy ten předvýběr probíhá už před souloží, i samice v přírodě si samce vybírají, samci se jim musí dvořit a ne každému samci samice umožní, aby se s ní rozmnožoval, zvítězí jen ten nejlepší. Kdežto těm samcům je to většinou jedno, co je to za samici, jsou rádi, že nějaká je
Hele ja nevim jak ty, ale ja kdyz jsem tyden bez sexu, tak pomalu lezu po strope a dokazala bych si to predstavit s kdekterym a cim je abstinence delsi, s tim vetsim poctem chlapu bych si to umela predstavit. Takze tolik k zenskemu vyberu. Opravdu si nemyslim, ze se to u zen oproti muzum tolik lisi ![]()
@Thomassss píše:
Můj mi třeba říkal, že ejakulace je otázka poptávky a nabídky. Stejně tak jako prsa a kojení. Asi jsi ještě nikdy nekojila, viď ![]()
@Thomassss píše:
Další věc je, že muži potřebují pravidelně ejakulovat, nejsem tedy muž, ale např. manžel mi vysvětloval, že když muž delší dobu neejakuluje, je mu to nepříjemné a potřebuje to ze sebe “dostat”.
A? To pořád neznamená, že musí být nevěrný, ne? Nejsme zvířátka, aby musel skočit na první samičku, která jde kolem. Souhlasím, že u chlapů je v tomhle větší biologická podmíněnost, ale se sklony k nevěře to asi nemá moc společného. Kolik je tu chlapů, kteří nemají dlouhodobě doma sex a nevěrní (zatím) nebyli. A takových, co mají sex doma i jinde, budou asi taky mraky. Věrnost je věc rozhodnutí.
@Ernais píše:
Hele ja nevim jak ty, ale ja kdyz jsem tyden bez sexu, tak pomalu lezu po strope a dokazala bych si to predstavit s kdekterym a cim je abstinence delsi, s tim vetsim poctem chlapu bych si to umela predstavit. Takze tolik k zenskemu vyberu. Opravdu si nemyslim, ze se to u zen oproti muzum tolik lisi
Necítí se tvůj manžel trochu pod tlakem? ![]()
@Ernais píše:
Hele ja nevim jak ty, ale ja kdyz jsem tyden bez sexu, tak pomalu lezu po strope a dokazala bych si to predstavit s kdekterym a cim je abstinence delsi, s tim vetsim poctem chlapu bych si to umela predstavit. Takze tolik k zenskemu vyberu. Opravdu si nemyslim, ze se to u zen oproti muzum tolik lisi
Asi tak. A stejně tak nepůjdeš hledat chlapa, jen protože svrbí.
Normální ve smysli běžná asi ano. Tvůj švagr opravdu zahýbá kudy chodí nebo jen kecá a skutek utek? Jinak jak jsem napsala už výše, věrnost je věc rozhodnutí, ruku do ohně bych za nikoho nedala, ani za sebe, nikdy neříkej nikdy ![]()
@Mango_Lassi píše:
Můj mi třeba říkal, že ejakulace je otázka poptávky a nabídky. Stejně tak jako prsa a kojení. Asi jsi ještě nikdy nekojila, viď
No to jsem kojila. Ze začátku, jak jistě všechny kojící ženy vědí, se prsa dost nalévají bez ohledu na poptávku
ustálí se to až po pár týdnech ![]()
Muj tvrdi to same
a je fakt, ze se neponaucil ani pote, co ho jedna z jeho exek se kterou ma deti setrela na oplatku tak
, ze ho podvadel snad se 3 muzi a kazdy v tom malomeste o tom vedel