Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@botl2 píše: Více
Tak si dobře pamatuji. Někde na pláži ho tve děti objevily.
On je cizinec a teď bydlíte někde u moře, ale možná se pletu.
Jinak šťastný život přeji.
@Steve718 Vim, ze mi to nerozmlouvas
To ja jen hazim do placu sve myslenky a presvedceni, ktera me k mym rozhodnutim vedla. Je to samozrejme tezke, protoze otazky bez odpovedi mam kazdy den. Zaroven je to ale jeste kratka doba, takze se vlastne znovu vracim k tomu, ze bude potreba jeste more casu, nez se ukaze, co melo a co nemelo smysl.
@botl2 U nas to bylo komplikovane, tri deti kratce po sobe, do toho umrti rodicu manzelky, osobnostni krize, vztahova krize, malo casu jeden na druheho a troufam si tvrdit, ze i zabejcenost manzelky vychazejici z jejiho osobnostniho nastaveni (je beran). Vsechno to vyvrcholilo pred rokem, kdy potkala pitomce, ktery ji mazal med kolem pusy a vsechno to, co chybelo nam obema doma, najednou dostavala od nej. Uplne se ji zatemnilo a behem chvile se zmenila v uplne jineho cloveka, nastalo peklo na zemi. Znam ji ale mnoho let, abych vedel, ze to neni ona, ze nekde tam uvnitr je to jeji lepsi ja. A i kdyz to nejaky cas trvalo, tak milenec se ukazal jako naprosty pitomec a v tu chvili se to zacalo lamat. Nemyslim si, ze bych pro ni byl jen ta ¨stara jistota¨, oba dva jsme dost ¨jini¨ a troufam si rict, ze i inteligentni, abychom mezi sebou nemeli jasno v tom, proc spolu jsme. Dost veci jsme si pozdeji vyjasnili a v mnoha vecech manzelka procitla, protoze jasne uvedla, jak moc obdivuje to, ze jsem pri ni stal v tech nejhorsich casech. Ano, uvedla taky to, ze kdyby cela situace byla naopak, letel bych jak igelitak za autem. A ze ji tahle situace dala hodne pres prsty aby si uvedomila prave to, jak snadne je neco znicit.
Miluju ji, obdivuju ji v mnoha oblastech, je vtipna, energicka, charismaticka, inteligentni.- Zivot s ni neni jen o prezivani, jsou to presne takove ty male stripky, ktere ale tvori cely vesmir. Kazdy muze udelat chybu, tu chybu je potreba si prozit a vykoupat se v ni a modlim si za to, aby tohle byla ta nejhorsi chyba, kterou jsme prosli a uz se nic podobneho neopakovalo.
@tess50 píše: Více
Pokud jsi do té hry zapojená, tak budeš spíš hledat rozdíly, budeš se snažit proti „sokyni“ vymezit.
Zkus se touto optikou podívat na jiný pár ![]()
@Anonymní píše: Více
Rozumim ti, je to vazne hodne tezke a zadne rozhodnuti v takovych pripadech neni idealni. Ja to neberu jako lepeni nebo beleni vztahu, pro me to je odrazovy mustek k necemu novemu. Ale stejne jako vsechno v zivote, dobre veci potrebuji cas. Zatim delam vse pro to, abych veril a dostal zpet to nejlepsi. Na manzelske krizi mam i ja svuj podil a delam maximum mozneho, abych sve chyby neopakoval.
@xiaxxx píše: Více
No,
V tomto s tebou nesouhlasím.
To, že se pokladní „přehlédne“ a vrátí ti méně a v podstatě tě okrade ti nedává žádné právo v tom obchodě ukradnout čokoládu.
Když to trochu otočím.
Ona si prožije románek s kolegou po návratu z mateřské…
On jí to vrátí po dvaceti letech a v rámci krize středního věku si narazí mladou holku.
Dle tvé logiky má on právo to udělat.
Já tvrdím, že je to pokaždé jiný příběh a to, že první nevěru ustáli neznamená, že musí tolerovat mladou milenku.
@Josef_t píše: Více
Josefe, já se rozhodne nijak nevymezuji. Já jsem já. Nemám potřebu být jiná než ta druhá nebo naopak být stejná. Vůbec. Já jsem originál.
Někdy si ten chlap hledá stejné typy po celý život a někdy úplný opak. Ať máš optiku jakou chceš, pravidla to nemá žádná.
@tess50 píše: Více
Bezpochyby jsi originál
![]()
Ale toho co z tebe dělá originál zase není tolik.
Vzhled, povaha, zvyky, sociální prostředí.
Nějaké pravidlo v tom nenajdeš, ale velkou podobnost určitě ano.
Aha. Dobře. Dnes fakt nemám chuť vést filozofickou debatu s tebou.
@Keron píše: Více
Mám za sebou to stejné, je to přes 5 let. První rok byl těžký, samé vrcholy a pády, ale manžel se k tomu postavil jako chlap. Od první chvíle. A hlavně u nás ta láska byla, z obou stran, nevěra byla čisté fyzická záležitost z jeho strany a tak jsme věděli, že máme oba co obnovovat, já sama byla už před nevěrou ne moc ideální manželka, takže jsem na sobě musela taky zapracovat a musím říct, že po tom roce, jsem vážně začali absolutně nový vztah a ten je hned od začátku lepší než byl ten původní, naučili jsme se tu být pro sebe, poslouchat se, řešit problémy, mluvit…jasně, že bych byla raději, kdyby nám to oboum došlo bez nevěry, kdyby se nestala, ale nakonec nám dala takovou facku, že se nám podařilo ten vztah udělat od základu nový a lepší.
Ne vždy ten vztah za obnovu stojí, já bych si toho nikdy nešla, když by to bylo,,jen,, kvůli dětem, já byla ta co potřebovala vědět, že ten vztah zachraňuje kvůli mě.
Některé vztahy za obnovu nestojí, sám musíš cítit, jestli ten váš ano. Já nelituji, nelituji jediného dne co se po odhalení nevěry stal. A můžu zcela bez výčitek říct, že jsem šťastná.
Ať to u vás dopadne jak chce, nelituj, že jsi ji tu druhou šanci dál, ale žádnou další nedávej. Ted už je jen poslední pokus a sama si musí uvědomit, co chce. I ty sám píšeš, že i na tvé straně byli chyby. Já sama vím, že já dřív dělal spoustu chyb, ale jsem ráda, že manžel to bere tak, že on udělal ten největší průšvih a že to teď stojí na něm, veškerá ta náprava, a to, že pracuji i já na sobě je takový,,příjemný,, bonus.
Nenech si nikym do toho kecat
kdybch poslouchala rady, co mi byly na začátku okolím dávány, asi bych teď byla rozvedená, ale mylsim, že bych toho rozhodnutí litovala.
@RadkaKol. Presne tak to vnimam ja. Chyby ve vztahu jsme delali oba, i manzelka mela dost velke maslo na hlave. Hodne velke. Pak do toho ta nevera - kdy uz byla ve stavu paleni mostu a chtela se k typkovi stehovat. Nebranil jsem ji, ale jasne jsem trval na tom, ze deti zustanou doma. A presne jak rikas, je mnoho veci, na kterych jsem potreboval zapracovat i ja, jenze si troufam tvrdit, ze nejsem palice dubova a stacilo o tom se mnou v klidu mluvit. Ted je opravdu jen na ni, jestli chce pracovat na duvere, zadna dalsi sance uz nebude. Druhou si zaslouzi kazdy, treti nikdo.
Pepo, podobnost najdeš vždycky, když ji tam budeš chtít hledat. ![]()
@Keron píše: Více
Takže ty jsi byl v podstatě před branami rozvodu, soudím dle toho co píšeš. Kdyby ten milenec neuděl tu chybí že se přišlo na to, že chodí i za jinou, tak bylo vyřešeno.
Tak jsi v podstatě na začátku cesty, kde konec je v nedohlednu
A taky tvoje manželka bude v budoucnu dotazována dětmi jako mamko máš ráda tatínka a proč jsi nás chtěla opustit atd.
Nezávidím.
A dej pozor na otázku, jak by to vypadalo, kdyby odešla a budes si říkat, kdyby jí nezradil milenec odešla by od tebe a pak ten pocit že to nemá cenu i když se manželka snaží napravovat.
Přeji hodně psychických sil, ty budou hodně potřeba.
@Steve718 Nemyslim si, ze by to bylo az tak u ¨bran¨. Ona byla chvili totalne mimo, presne jak se pise Plzak - chovala se uplne jako nemocna. Podle me najela na ruzovou vlnu, kdy u ni vrcholila osobnostni a partnerska krize a do toho se objevil nekdo, kdo ji mazal med kolem pusy. Nastesti to byl pitomec s nizkym egem, ne prilis bystry a jeste ke vsemu s vlastnostmi, ktere ma i manzelka a vidi na sobe, ze nejsou uplne v poradku. Proto to nastaveni zrcadla o kterem jsem psal vyse.
Ano, zrejme by to mohlo dopadnout i jinak, kdyby to byl nejaky ¨echt borec¨. vyrovnany a aspon trosku inteligentni a to je samozrejme otazka, ktera me bude zrejme jeste dlouho trapit. Beru to tak, ze i o me je docela zajem a aniz bych k tomu daval duvody, muze aspon lehce zarlit manzelka i na me. Zarlivost nemam rad, ale takove to decentni posimravani, ze o meho partnera je zajem, by tam melo byt, aby vztah neumiral na mrtvem bode a jistote.
At uz to dopadne jakkoli, ona ode me dostava najevo, ze je pro me velmi dulezita a ze mi stoji za ten ¨boj¨, zaroven od ni dostavam ted vic citu a energie nez za cely lonsky rok, takze ta cesta nekam vede… A co nas nezabije, to nas posili, z krize muze vzniknout neco vetsiho a lepsiho.
@Steve718 Kdyby se milenec vybarvil az pozdeji, respektive poznala by ho vic az ve chvili, kdy by se odstehovala, tak vim, ze uz by nebyla cesta zpet, minimalne ne okamzite a treba za rok, dva, tri bychom k sobe mohli hledat cestu, jenze do te doby uz by bylo napachano mnoho skod a cesta i mentalita by byla, minimalne u me, davno nekde jinde.
Vim a vedel jsem to vlastne od zacatku, ze kdyby se k nemu prestehovala, tak by do roka a do dne prisly velke problemy a zacaly by se dit veci.