Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Josef_t píše: Více
Za ty roky, co sem chodíš, ses vážně nikam neposunul. Kdyby ano, tak bys věděl, že vztah z rozumu mi vůbec nevadí. Ale člověk se v něm musí cítit dobře, ale to ty, navzdory tomu, že jsi nastavením rejpal, se necítíš. V téměř každém tvém příspěvku je znát rozmrzelost a pocit promarněné šance.
Aby ses s tím nějak vypořádal, tak soustavně píšeš, že víš, jaké jsou ženy, víš, co si kdo myslí. Přitom to jsou čistě jen tvoje projekce. A ne, takto to nemá každý.
Ty jsi udělal rozhodnutí, žiješ ve vztahu čistě z rozumu, ale mrzí tě to.
To chlapi, co sem teď píšou, to mají nastavené jinak. Chtějí vztah se vší parádou, ve vztahu jsou v tuto chvíli z rozumu, jinak by s tím ve vteřině sekli, ale chtějí se v něm cítit dobře, pořád chtějí vztah, kde budou šťastní a kde nebude lítost nebo zahořklost.
To je velký rozdíl. Vidíš ho tam?
@Anonymní píše: Více
Anonymní, ve tvých příspěvcích není vůbec jasné, o čem mluvíš, protože opravdu nejde dohledávat reakci každého, aby bylo vidět na co navazuješ. To nikdo dělat nebude, je to úmorné.
Stačí, když jednoduše klikneš pod příspěvkem, na který reaguješ, na slovo „citovat“ a pak napíšeš to svoje a odešleš.
Co se tebe týká, tak ty jsi chtěla s manželem do trojky, jeho to ranilo a od té doby (6 let) máte divnou domácnost?
Ještě dodám, že by bylo dobré, pokud chceš opravdu odpovědi, psát konkrétně. Neurčité příspěvky mají za reakce neurčité odpovědi. ![]()
@botl2 píše: Více
No pěkné jsi se do Pepka obula.
Já myslím že vyjadřuje jen svůj názor, jak to vidí on. Dělá to možná jinak než by se čekalo, ale je to názor a někomu může i pomoc nebo se zamyslet.
Myslím, že @Josef_t je hlavně realista. S hodně jeho názory souhlasím. Snaží se v tom najít rovnici stejně jako mnoho ostatních.
Kdyby k tomu přidal více lásky, tak by mohl trpět. Nikdo nechceme znovu trpět a tak částečně zavíráme svá srdce.
Každý pro životní spokojenost potřebujeme trochu něco jiného. Některá naše rozhodní nás můžou pronásledovat celý život. Někdo se rozhodne být šťastný a chápe, že to není úkol partnera. Když je naše štěstí založeno jen na druhých, jeho základy jsou křehké…
Víš ono je to těžko, já ho chápu.
Podle mě vztah z rozumu, je prostě špatně, protože v něm chybí spousta věcí. Vztah z rozumu podle mě vlastně znamená nezpracovanou nevěru a není se čemu divit. Jen málokterý chlap dokáže své ženě odpustit natolik, aby si po letech řekl, hele já ji prostě miluju a jsem šťastný a tak odhodil svou veškerou sebehodnotu a byl v tom vztahu spokojený se vším všudy. Ono to v tom chlapovi prostě vyplavuje na povrch po zbytek života. A není to o tom, že by mu se ženou nebylo dobře, já věřím, že je, jen to zranění, je prostě velké a občas se objeví. Josef neměl to štěstí, aby potkal jinou ženu, která by mu za to stála. A to nepíšu o tom, že by si našel mladší, vnadnější a tyhle bláboly, aby se pomstil své ženě, ale ženu s podobným smýšlením, zájmy a pohledem na život, se kterou by otočil list a jednoduše začal znovu s čistým štítem.
Chlapi, co zde píšou, to mají hodně čerstvé a stále procházejí traumatem. To je obrovský rozdíl. Kolik párů spolu zůstane po nevěře, ale nikdy do lidí nevidíš a nevíš, co se v nich děje, jestli jsou spokojení. Mohou tvrdit, že jsou, ale skutečnost je jiná. Já se třeba do nich tady snažím nalít trochu pozitivního, ale jsem o kus dál od nich a na začátku jsem to měl úplně stejně, jako oni. Taky zůstávám z rozumu, dospívající děti, rozvod a změna prostředí by s nimi zametly tak, že mám obavy, aby dostudovali. Jak se tohle stane, pak už zmizí ten důvod, o kterém Josef píše, na majetku nesejde, ten se rozdělí. A taky mi v tom vztahu teď není špatně, netrápím se. Jen jsem všechno přijal, srovnal se s tím a jedu dál. A věř mi, že oni to budou mít pravděpodobně stejně - rád bych se pletl, ale tak to prostě bývá a je. ![]()
@Muž 1.2 píše: Více
Tak s tebou souhlasím, co píšeš.
Pak je ten šok pro tu ženu. Myslí si, jak to bravurně zvládla a pak je objeveno, že vlastně prohrála akorát o tom nevěděla.
A co, život jede dál. Každý svého štěstí strůjcem je.
@Steve718 píše: Více
Žádný šok se konat nebude. Žena o všem ví.
Jsou to ne uplne vesele pribehy. A sam se leda tak muzu utesovat, ze u nas to tak nebude… Ale buh vi… Stejne tak by nevera mohla prijit pozdeji, nebo konec z uplne jinych duvodu. Nikdy nevime, co nam zivot prichysta. V tuhle chvili ziju tim, ze do toho davam maximum. Jestli do toho dava maximum i manzelka vi jen ona, snahu vidim a rozhodne neni mala. Tak nebudu fnukat nad rozlitym mlekem a proste budu verit, makat na sobe i na vztahu a dej se vule bozi.. ![]()
Je mi trochu záhadou jak si vlastně představuješ šťastný vztah ![]()
Dovolená. Mnoho let už ze zdravotních důvodů nelétáme a já nikdy neměl rád moc velké teplo. Počítá se, že si několikrát do roka dopřejme pobyt v lázních? Čas od času si vyjedu na fotbal, ona si s přítelkyněmi uspořádá něco mezi dámskou jízdou a sabatem.
Reálně probíráme spíš doktory a na staré hříchy ani nevzpomeneme.
Občas se kvůli hlouposti pohádáme. Občas dojde i na nějaké ty intimnosti.
Co je podle tebe špatně?
O ženách ani o mužích si nedělám iluze už hodně dlouho. Projít si osobní krizí a krátkodobě „zblbnou“ může každý. Jen prostě ženy a muži budou blbnout jinak.
Třeba jedna z těch typicky ženských vlastností je potřeba se obhajovat.
Když tu nějaká přizná milence, většinou se v prvním odstavci rozepíše o partnerské krizi nebo tu krizi alespoň zmíní. V posledním odstavci řeší, že neví kterého si vybrat.
Zase typicky mužská vlastnost je, že zkusí udržet oba vztahy. Pokud odchází, tak je to z jiného důvodu. Otázku jestli manželka nebo milenka si nikdy nepoloží.
Když si toto někdo kdo je nějak angažovaný v manželských trojúhelnících uvědomí, je to možná pochopitelnější než dlouhé vysvětlování v manželské poradně.
@Keron píše: Více
Dám ti radu. Pokud na sobě budeš makat hlavně proto, aby ona byla spokojená, tak to fungovat nebude. Měl bys to dělat z vnitřního přesvědčení být lepším člověkem. Vnímat lásku, vděčnost, úctu jinak než předtím. Nebát se toho, že tě znovu zradí, protože tohle by tě mohlo dost ovládat a vracelo by tě zpátky.
U nás je to už pár let a jsem rád, že jsem tomu dal šanci.
@Keron píše: Více
Hele, pokud bys to nezkusil, tak bys to ani nezjistil a časem by sis to mohl vyčítat.
Jdeš na to opravdu dobře.
Je jen pár možností, jak to může dopadnout, ale za sebe si zpětně budeš moct říct jednu zásadní věc. Udělal jsem pro záchranu manželství a rodiny úplně vše, co bylo v mých silách. Mé svědomí je čisté a s úsměvem a hřejivým pocitem půjdeš dál. Ať to dopadne jakkoliv.
Držím ti palce a přeju spoustu síly. Věř mi, že ji máš v sobě tolik ani o tom nevíš.
Zapamatuj si jednu důležitou věc.
To, jak se budeme cítit, určujeme pouze a jen my sami.
@LukeR1 píše: Více
Když už jsme u té filozofické debaty.
Nikdy, ani jako chlapec co mu sotva rostli vousy, jsem neuvažovat v tom smyslu, že mě nějaká žena udělá šťastným.
Spíš jsem to chápal vždy tak, že ke spokojenosti potřebuji vztah. Má období „singl“ byla krátká a asi bych si připadal jako bezdomovec. ![]()
@Muž 1.2 píše: Více
Já to myslel obecně. Někdy mám pocit, jak tady bývá napsáno že nevěrník téměř vždy prohrává.
Tvá žena ví, ale doufá, že se nebude nic dít. Ale ty už máš patrně rozhodnuto.
Tak teda přeji aspoň super kliku na další, život až opustila svou nevěrnou.
Diskutujeme tu o něčem co je více než dvacetiletá historie.
Stručně.
Ona si někoho našla, já si někoho našel, jí paralelní vztah zkrachoval, můj pokus přeskočit ze vztahu do vztahu zkrachoval, vzájemně jsme si dali druhou šanci.
@botl2 je romantická duše. Víc bych v tom nehledal.