Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Keron píše: Více
Musíš se na to dívat globálně.
Nikdo neumřel, ceny ropy zůstávají relativně stabilní, v ulicích je klid, jen co skončí volby začnou obchody zbrojit na Vánoce.
Manželka si vybrala špatné období, teď se to snaží vynahradit, tak si to užívej.
Hromada lidí dopadal hůř než ty.
PS: Kdyby jsi se rozvedl, s velkou pravděpodobností by jsi teď lámal hlavu s tím, jak se zbavit té krá** co jsi si ji neuváženě nastěhoval domů. Těchto starostí jsi ušetřen.
@LukeR1 Presne tak k tomu pristupuju. Nic nedelam kvuli ostatnim, vyvijet se chci hlavne kvuli sobe a kdyz to povede k lepsimu vztahu s partnerkou, je to bonus.
@Muž 1.2 Bezvyhradny souhlas ![]()
@Josef_t píše: Více
Já nevím, co je u tebe špatně. Ale každým tvým příspěvkem se táhne jako nit ta rozmrzelost. (Mimochodem nechápu, co myslíš tou dovolenou).
Tvoje příspěvky mluví o tom, že každá žena, všechny a přitom to vůbec není pravda. Víš dobře, že já jsem na druhé straně barikády. Nikdy jsem neměla potřebu růžové romantiky u jiného, jak to tvrdíš ty. Tu měla tvoje žena, plus některé další, jejichž partneři tu píší. Ale jiné ne.
Nebo jak píšeš teď tady. Ženy mají na rozdíl od mužů potřebu se obhajovat. Je mi líto, ale potřebu se obhajovat, pokud dělám, co nemám, má úplně každý. Možná to čteš selektivně a to, co píšou podvedené ženy, nevnímáš.
I některé nevěrné ženy se snaží dlouhodobě táhnout dva vztahy najednou. I po provalení.
A k té tvojí poslední větě - to je přesně to, co zní fatalisticky, rozmrzele a vševědoucně.
Celý tvůj příspěvek je to tom, že ženy jsou takové, muži takoví, takže všem zůstává jediné - už se z toho nikdy nevyhrabou a nový partner bude úplně stejný.
A je mi líto - s něčím takovým není možné souhlasit. ![]()
@botl2 píše: Více
No, myslím, že nemáš pravdu.
Každý ten příběh je jiný v detailech, ale když odstraníš všechnu tu omáčku tak dostaneš jen pár základních příběhů, které se pořád opakují.
Jen je něco jiného si to přečíst třeba v Dekameronu a přižít to.
Příběh Kerona i Luka jsou takové a ten můj by byl taky stejný, kdybych si ho sám nezkomplikoval.
Když některý ze svých partnerských příběhů napíšeš do jedné věty, bude tam zase podobnost s jinými.
A nový partner či partnerka ![]()
Každý se vyvíjí (nebo degeneruje) a nový partner bude odpovídat tomu kam jsme se posunuli. Ale hodně věcí budou mít společných. Ale třeba to bude i o tom, že původní partner nějakou vlastnost ztratil a nový jí bude mít. ![]()
@botl2 píše: Více
Dost lidí má tendenci házet lidi do jednoho pytle. Téměř každá myšlenka lze vyvrátit nějakým argumentem. Možná právě toto zjednodušovaní lidi uzavírá do sebe. V některých případech se tomu nedivím.
@LukeR1 píše: Více
Jenomže takto lidský mozek funguje.
Něco vypadá jako kočka, tak je to kočka.
@Josef_t píše: Více
Jenže, podle tvé teorie, každý chlap bude chtít mít ještě paralelní vztah a každá žena bude chtít růžový obláček, který bude hledat pouze u milence. A když každý, tak to znamená i noví partneři a zbytek je omáčka.
Na jednu stranu píšeš, že každý se vyvíjí, ale na druhou nikdy nepřipouštíš výjimku nebo změnu. Teda změnu k lepšímu.
Jsi přesvědčen, že tenhle balast mají všichni, budou mít všichni a lepší to nikdy nebude. Když se pořád v tomhle čvachtáš, tak je jasné, že jiný, než zahořklý nebo rozmrzelý být nemůžeš.
To neznamená, že některé tvoje postřehy nebo pohledy nejsou zajímavé nebo trefné.
@botl2 hodně věcí je jen bublina, ve které žiješ. Taky s většinou co píše souhlasím, ale může to tak být a nemusí. I můj partner mi několikrát řekl ať si nečtu ty maminkovské weby
, on by sem ani nezabrouzdal natož se nechal inspirovat něčím názorem. On není ostatní a bla bla.. pak je na mě ještě víc naštvaný a já se přitom snažím „moralizovat“ dle jeho původního vzorce.
@Muž 1.2 píše: Více
Hezké a trefné. Ano, nevěru lze odpustit velmi těžko, a fakt je jedno, jestli se jedná o chlapa nebo ženu, právě protože to zasáhne sebehodnotu. A v člověku to zůstane napořád a upřímně - táhne si to i do vztahů nových. Není to tak, že s novým partnerem přichází zázračně pocit absolutní důvěry. Nepřichází.
O Josefovi si myslím, promiň Pepo, že mluvím před tebou o tobě, že se uzavřel a proto nějakou jinou v okolí neviděl, ani vidět nechtěl.
Proč se zklamat podruhé, když každá bude chtít milence a růžový obláček?
@Keron píše: VíceŽivot není jen o tobě, ale sám jsi na svět přišel a sám z něj odejdeš.
Ano, souhlasim, najit si jineho chlapa byla jeji sobecka volba, neveru neomlouva vubec nic. A neomlouvam ji ani ja. Jen popisuju, co se udalo a co bezpochyby melo vliv na jeji stav mysli.
A jak rikam i jinde, nedelam si iluze. Poradnou facku uz jsem od zivota dostal. Ale je podle me lepsi se znovu postavit a jit dal, nez zustat lezet.
@Anonymní píše: Více
A co když si uvědomila co ztratila? I to je možné.. ale otázka je proč si vůbec našla milence
@Keron chce to tak dva roky odstup si myslím, uvidíš jak se bude chovat a co bude chtít..
@Anonymní píše: Více
Nevěru omluvit nelze - nikdy.
On je bohužel stále v šoku. Tak to mají téměř všichni, kteří svého partnera/ku nevyrazí na první dobrou. Časem se to bude měnit.
Nikde ale není psáno, že jeho žena, se během příštích měsíců/let bude chovat tak, aby se jeho partnerkou, které může věřit, opět nestala.
Namlátila si čumák a myslím, že pořádně. To je dost velká motivace k tomu, aby po zbytek života dokazovala, co všechno v něm má. Pokud toho využije, šance se razantně zvyšují.
Některé páry to skutečně zvládnou. To, že se to tobě a jiným nepodařilo, nic nemění na tom, že jim se to podařit může.