Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Venetia píše: Více
Jenomže to nikdy nezopakuješ.
Všechny ty příběhy jsou banálně stejné.
Ale všechny ty detaily kolem z toho nakonec udělají originální příběh.
Vem si třeba populární Klopotkovou. Na věrnost si nikdy nehrála, milenkami manžela se skoro chlubí, ale pak přijde jedna, pár pro nás drobností je jinak a na uvažuje o rozvodu.
@Josef_t píše: Více
Nebylo tom myšleno ve vztahu..ale z podvadene partnerky milenkou ![]()
@xiaxxx píše: Více
Tos tady vůbec nemel přiznávat zakladateli že jsi před lety měl nějaké jednorázovky, za to tě tady sežerou zaziva. Pravděpodobně to ale spolu nijak moc nesouvisí, tvoje žena nemá milence, aby se ti pomstila, ale protože prostě chtěla a měla příležitost. Jak říká Ester Perel, ženy monogamie často omrzí mnohem dříve než může, něco na tom bude. Navíc opravdu bývá rozdíl v nevěře pro muže a ženy, protože muzi a ženy prostě nejsou stejni. Ono tohleto oko za oko, zub za zub nefunguje, asi by jsme těžko hledali pochopení pro muže, který mlátí manželku a odůvodňuje to tím, že mu taky před lety přeci dala facku, tak co se teď diví.
Chápu, jiný vrchol vztahového trojúhelníku. ![]()
Napadlo tě někdy, že s tou podváděnou máte hodně společného, jinak by paralelní vztah nevydržel dlouho.
To v čem se lišíte jsou možná jen zkušenosti, věk, přístup k danému muži.
@Oudzej píše: Více
Proč hned biblické oko za oko? Prostě jí ukázal už na začátku, že vztah mezi nimi zas tak vážně nebere, pokud mu nevadí s ním žonglovat nad propastí, a že ona si respekt nezasluhuje.
No a ona s tímhle nastavením, o které se zasloužil on, žije a jednoho dne potká někoho, u koho má pocit, že ji respektuje a je pro něj důležitá.
Já s jejím chováním nesouhlasím, vykašlala bych se na chlapa, co na začátku vztahu, když má být vše ještě červánkově sladké, souloží s jinýma, ale nepodváděla ho.
Edit k Perel. Když řekneš A, musíš dodat i B. Ženy omrzí monogamie dřív, pokud v ní nemají hru svádění a erotického napětí a opravdu se nejedná o pětiminutovou předehru před samotným aktem. A dále - umějí dát přednost před sexem pocitu stability, jistoty a toho, že je někdo ochrání.
Já jsem chtěla zkoušet experimentovat s trojkou. Muže jsem nepřemluvila až mi řekl, že si mám táhnout. Teď se dostal do stavu kdy ho štvu snad vším a on vlastně mě. A vlastně mi už otevřeně řekne, že chce mít ode mě klid a mám si najít koho chci.. když jsem mu řekla že by mu bylo nejlépe asi bez žádné ženské ( jinou nechce, chce mít klid, drhnout základní principy soužití) ale právě kvůli dětem to trhat nechceme, teda on momentálně. Takže přemýšlím nad tou nevěrou, když ten vztah je vlastně takový už nevztah.. já se těch svých tužeb chtěla dávno vzdát, i jsem mu to řekla.. ale vadí mi když se pak stejně hádáme kvůli jiným věcem doma. A vlastně na to aby to bylo lepší mi řekne, že se mám začít chovat a poslouchat ho.. snažím se co můžu a nejde mi to. Začínám být k tomu všemu taková že mi to začíná být jedno tak jako jemu.. mám pocit že když si to za sebe prožiju všechno tak pak buď spolu zůstaneme nebo ne podle toho jak to on zvládne, podle toho jak spolu budeme vycházet.. ale nevím. Vlastně nevím co je správně. Zlepšit co vše jde jsem se už snažila, ale když je někdo na mě nepříjemný tak pak se mám omezovat? Správně bych asi měla kvůli dětem.. je tam to slovo ale.. myslím že hodně z vás k tomu sklouzlo právě, že jste se nedokázali dohodnout doma.. jenže když k tomu se přidá touha a nefunkční vztah, co z toho
@Josef_t píše: Více
Jo to nevím, nemám informace, jak to tam přesně funguje..a není to manželka
@Anonymní píše: Více
Tobě se podařil jiný kousek.
Tak dlouho jsi mu říkala o nevěrném záměru, až to vzal jako fakt a mozek začal podle toho reagovat.
Manžel si prošel tím procesem zvládání nevěry jako teď ten co znovuobnovil diskuzi a na konci se dostal do stavu rezignace na váš vztah.
A protože jsi to odmítáš připustit že jsi mu ublížila, tak tvoje „snaha“ vlastně situaci jen zhoršuje.
Když ti to podám „feministicky“. Nefunkční vztah je důsledkem toho, že jsi nerespektovala jeho city ![]()
To je jedno.
Podstata myšlenky je v tom, že si v mnohém musíte být podobné, jinak by ani s jednou tak dlouho nevydržel.
@botl2 píše: Více
Ano, to Ester sice říká, že tam chybí to svádění a erotické napětí, ale reálně… Jako párová terapeutka musí nabízet nějaká řešení, nemůže asi říct no je v zadeli… Naše nemonogamni 40leta mamina v 95% nebude stát o žádné svádění a erotické napětí od plesateho Pepana kterého zná 20 let, prostě chce schukat jinde (plus to ostatní samozřejmě pozornost, lichotky, atd.). Je to asi jako když Maruna přibere 30 kilo, z vcelku pěkně ženský se stane velryba s ksichtem Helenky Ruzickove, a tudíž Pepan do ní nic strkat nechce, tak by terapeut poradil Marune ať si koupi sexy pradlo
@Oudzej píše: Více
Jasně, že nabízí. Tak se tomu trošku zavěnuj, když už jí cituješ.
Jinak prezentuješ takovou tu klasickou chlapskou lenošnou zabejčenost. Se ti prostě nechce, tak si říkáš, že to je čistě o vzhledu.
Ale spousta plešatejch a pupkatejch Pepů má víc sexappealu než fitnessový René. Protože erotika je v první řadě v hlavě, ve fantazii, v představivosti.
40 leté maminy jsou děsně sexy a mladé, což pochopíš kolem padesátky.
Abych to shrnula. Podle tebe nikdo už po 40 nesouloží, není sexy a není monogamní.
Jen by mě zajímalo s kým teda není monogamní, když většina je plešatejch Pepanů a Marun s nadváhou a proč by teda měla Maruna měnit jednoho pupkáče za druhého?
I tak. Každá krize nabízí chlapům vidět tu svoji Marunu pohledem Reného. A Maruně vidět Pepču jinak. To jsou pak překvapení!