Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, předem se omlouvám za délku, musel jsem to ze sebe dostat a nechci o tom s někým mluvit.. Jsem ženaty, mám manželku, rok a půl staré dítě. S manželkou jsme postupně od loňského léta prodělali střídavou krizi, která byla způsobena velkým nervovým vypětím.. přestavba domu, narození dítěte, úmrtí v rodině, do toho šíleně práce bez dovolené, nutná značná úspora financí atd. Do toho z manželky strany úbytek sexu, prý na to po porodu nemá chuť atd.. já jak se to všechno sypalo tak jsem často řešil problémy alkoholem (samozřejmě se nic nevyřešilo, jen přišlo krátkodobé zlepšení nálady).
Ke konci podzimu a po novém roce jsme spolu spali už nárazově, zhruba 3×-4× do měsíce, což vedlo k ochlazování vztahu (je nám přes 35). Manželka mi vyčítala alkohol, nárůst na váze, no měla pravdu, ale u sebe ani jedno neviděla. Já to postupně s narůstajícími konflikty omezil, teď +- odboural, byt je to krátká doba. bydlíme 100km od jejího rodiště, takže vždy jednou za cca 2-3 měsíce vyrazila za rodinou i s malým. Občas se sešla na pivo s bývalými kolegy z práce (společně s příbuznými), což jsou většinou chlapi, takže jsem měl občas nějakou prupovídku. Na podzim přivezla známému cukroví, ten se pro něj stavil u rodičů v bytě s flaškou vína (je mu přes 50 a není to teda žádný krasavec a její typ) a seděli sami večer na bytě a mě do telefonu tvrdila, že je tam sama, že uspala malého a kouká na tv, přičemž jsem tam slyšel tohohle kamaráda, což tvrdila, že je tv.. pak řekla že mi to nechtěla říkat, abych nežárlil, že se stavil pro cukroví a na pokec.. všichni se mi teda smáli, že žárlím zrovna na něj, ale přišlo mi to blbý.. Po cca měsíci jsme seděli s rodinou a ona odcházela pryč a zjistil jsem, že si volá se svým bývalým (jsou asi 8 let od sebe) a že si s ním psala a stěžovala na mě ( on se mě teda zastával
) ale přišlo mi to opět blbé, na což reagovala, že s ním nemůže žít, ale že je s ním zábava a že by jsme ho mohli i s dalšíma známýma pozvat na sedánek atd. Že jsou bývalý kolegové i s jejím tátou a tím starým známým s cukrovím..
S ním se společně s tátou i několikrát sešla v Praze na zahrádce atd. Teď když byla nějaká krize v poslední době, tak odjela opět k rodině na týden, pak se vrátila a opět tam na týden jela, že přijde na jiné myšlenky se sestrami atd. Po návratu vše vypadalo ok, akorát mi řekla že bude jednou za měsíc jezdit za rodinou do Prahy.. až jsem si půjčil společný notebook, které, moc nepoužíváme a tam byl v prohlížeči vyloženě otevřený její Facebook a poslední dvě konverzace, a s tím bývalým se domlouvali jestli má čas na konci května, že zajdou posedět, různe se tam s ním domlouvala, že vezmou i další bývalé kolegy a kolegyně a jejího otce, ale taky se v době té krize domlouvali sami a sešli se v bytě. Druhý den jí děkoval za příjemný večer. Mě ten den psala, že šel malý spát až v 10, že nemohl usnout a že si jde pustit tv a užít si chvíli klidu na gauči.. jak jsem to zjistil, tak jsem na ni uhodil a řekla mi, že to jen kamarád a že se půl roku neviděli a domlouvali se s více lidma, ale nikdo nemohl a venku bylo hnusně, tak ho pozvala k sobě a že si dali pár piv, pokecali a že on spal na gauči a neříkala mi to, protože žárlím.. a že to věděli všichni z její rodiny, že tam je a že by to asi udělala trochu víc tajně a psali by si jiné věci..
Já po ní pak dost vystartoval a bral jsem to jako zradu a automaticky jako nevěru. Ona tvrdí že má prostě jednu jedinou ženskou kamarádku a tři kamarády a že se s nima chce jednou za čas vidět a že ji na tom nepřijde nic divné a že kdyby bylo hezky tak šli někam ven a i třeba s ostatními. Co si o tom myslíte? Já to mám tak, že mám kamarády jen chlapy a když bych takhle popíjel na bytě sám s jinou ženou, tak by pravděpodobně došlo k sexu (možná je to moje blbé nastavení..) uvažuju i o konci vztahu, na jednu stránku se mi ji chce věřit, ale na druhou zas ne. Týden po jejím návratu jsme měli sex a upřímně byla extrémně úzká, jako když jsme v době okolo porodu pár měsíců neměli žádný sex..
Jsem jen zbytecne žárlivý? Mě vadí už ten pocit, že moje žena je v jednom bytě s cizím mužem, mě o tom neřekne a vymýšlí si nesmysly. Nechce se mi to po sobě číst, tak se omlouvám za případné chyby..
Upřímně mě by tohle hodně vadilo, podle mě ti to měla říct rovnou a né že na to později přicházíš sám, nechci dělat nějaké závěry, ale sám jistě víš, jak to ve většině případech s přátelstvím mezi chlapem a ženskou dopadá, osobně bych večer na návštěvu ke kámošce nešel a určitě bych tam nechtěl spát, aniž bych něco nečekal.
Nevim, jak to ctu, tak byt tvou zenou, jezdim za rodinou jeste casteji, protoze z tve kazde vety kape zarlivost, na kohokoli, kdo se objevi v jejim zornem poli.
To jsi delal vzdycky nebo jsi zacal az po porodu, kdy nebyla zena k mani, kdy se ti chtelo?
Nejsou nahodou vase krize zpusobene tvoji prehnanou potrebou ji kontrolovat?
Mám svého muže ráda a tak od něj neodjizdim každý měsíc na týden pryč. Cukrovi bych nějakýmu strejdo ví i upekla ale nechodil by si pro něj večer ke mně do bytu. Vy tam máte někde prázdný být, nebo kam si to ty chlapy tahá?
Možná to je nevinně, ale ona je máma od malého dítěte, takže nevím proč by měl někdo u ní prespavak když ty tam nejsi? Obráceně by ji to nevadilo? Jestli ne, tak jsi ji ukradenej.
Zkusila bych si poradne promluvit, mate krizi. Proste bych ji na rovinu rekla ze se ti tohle nelibi. Jak by na strjnou situaci reagovala ona obracene. Mate male dite a tohle jeji tydenni jezdeni pryc nema zadne reseni. Utika pred problemy. A chapu te…je to proste 50/50 co se tam deje. Ale snazila bych se to vyresit..
@K. Rocánková píše: Více
Máme malý byt, kde bydlí tchán, ale ten dělá dvanáctky denní- noční. Přestěhovali jsme se do baráku. Obráceně by jí to prý vadilo, že já to mám s ženami jinak. Já s žádnou ženskou neudržuji kontakt. Max si napíšu jednou za čas když něco potřebuju od kámošovo partnerky.
@Anonymní píše: Vícetak ona jezdí za kontaktem s lidmi. Tady si zatím nenašla žádný přátele, což na jednu stranu chápu. Když jsem jí řekl že se mi to nelíbí, aby si pozvala takhle kamaráda domů, tak řekla že na tom nevidí nic špatného, že se jí ani nelíbí atd… A že já nedovedu pochopit, že se může kamarádit muž a žena.
@Nicolas206 píše: VíceŽe jsi zarlivec a proto ti to neříká, když dovedeš žárlit na o hodně staršího chlapa. Sám jsi psal, že jsi měl vždy prupovidky, když se s nimi viděla. Bůhví co to za "prupovidky " byly!!!
Příspěvek upraven 08.05.24 v 15:55
@Svetluska55 píše: VíceŽárlivý jsem dřív nikdy nebyl, ale prostě se to samo nabízelo. Myslím že jiný chlap, nějaký vyložený žárlivec by nebyl vůbec takhle v relativním klidu, možná je to normální, nevím, proto sem píšu..
@Anonymní píše: Více
Tak jestli jsou tam cerstve nastěhování a nikoho tam nezná a je doma sama s prvkem a s manželem, který chlastá, tak se jí vůbec nedivim
@Nicolas206 ženská se bez problémů vyspí s chlapem, kterej ani není její typ, stačí ji vyslechnout, mít pár skleniček a už to jede.
Já bych ji poslal k šípku už jen kvůli tomu, že mi neřekla pravdu kvůli takové kravině.
@Nicolas206 píše: Více
Sám jsi psal že jsi měl už kdysi kecy, když šla s nimi posedet