Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@luciekal ty si. chtela vztah ukoncit, zakladstelka ne. Ma male dite.
Z nevery se da vylhat. On chtel ja ne. Nedala sem mu a ted se mi msti a vymysli si. Svadel me, utekla sem. Hnusny, ale da se to.
Kdyby tvuj opilej partnet ujel opravdu bys to chteka vedet? objala bys ho a podekovala za uprimnost nebo balila kufr?
Stalo se, co už. Je blbé, že se známým člověkem. Když nevěrná tak s cizincem, co bydlí pokud možno co nejdál. Zaprvé to tak neláka k častým úletům, zadruhé to jde kdykoliv přerušit. Ale pozde bycha honiti. Ted máš jen jednu možnost: Posud jaká je pravděpodobnost, že to ten dotyčný napráská - na pivu apod… chlapi se radi chlubi. A ty budes za zlou, presto ze te treba svedl on. Kdyz to priznas, bude to tvoje velke plus, ale pak zavisi velmi na povaze partnera a muze to skoncit velmi zle. Tohle na dalku nejde resit a ani nejde poradit. Je to vzdy pripad od pripadu. Me moje nevera tak trapila, ze jsem o ni manzelce povedel uplne vse i jsem ji dohodl setkani s milenkou(to bych uz podruhe neudelal
) Zatloukat, ale pri riziku prozrazeni to rici prvy:)
Jinak nevera by podle me nemela byt tak odsuzovana jako je. Je to potreba tela a dost urgentni. Ja osobne proti ni nic nemam. (na rozdil od manzelky:) Ale priste bych volil jiny zpusob. Alespon 100km daleko, schuzky max 1-2× do mesice, nezamilovat se
Ono stejne na nevere je nejlepsi ocekavani neceho neobycejneho:)
Fakt me desi pokrytecnost spolecnosti. Kazdy kolega v praci podvadi. Nechapu proc se za to stydite. Umeni je zustat zamilovany do partnera i pres to ze jsem neverný/á. Ja si rikam, ze s kazdou to bude nakonec stejne tak proc menit fundament. A jestli je partner rozumny tak to pochopi. Nebo mu nejakou dohod, at si tez podvede a mas vyhrano.
Omlouvam se za sve nazory, nerad pluju s davem.
@Ali-Ali píše:
mam takovy blby pocit, ze jestli ti to projde a vy se budete dal stykat, tak to udealte znovu… ono je totiz neco jineho rict „jsem krava, vubec nevim, proc jsem to udelala, ani se mi nelibi“ a je rozdil rict, ze to je nadherny chlap, jste si sympaticti, libis se mu, tobe sdelalo dobre, ze ti rikal, ze jsi uzasna… celkem mi to prijde solidni nabeh na dlouhodobejsi neveru, pokud neudelas nejaky razantnejsi krok pryc.
myslím si totéž
![]()
@cher píše:
Jo v Beverlly 90210 by se přiznali. I psychologové považují v tomhle případě přiznání za slabošský manévr, protože ten, kdo zahnul, má pocit, že se tou neskonalou upřímností očistil a druhý ať se s tím popasuje, jak umí. Trochu sobecké, ne?
No super. A presne proto mi pak partnerka povi: Franta nepodvadi, proc ty podvadis? A pritom Franta lze. Ja osobne toto neuznavam. Popasovat se s priznanim je stejne tezke pro oba. A rozhodne nemam pocit ze jsem se priznanim ocistil. Mozna jsem nejaky deviant, ale ja proste mam chut na jine zeny (a v manzelstvi to roste kazdym dnem). Za to se nestydim. Kdyz to skonci neverou… Co partner vi, ze nikdy nepodvede? Nekdo ma vetsi chute, nekdo mensi. Kdo to nechape… Ale asi darmo mluvit. Stejne si chcete jen zracionalizovat proc lhat. Osobne lez neuznavam a omluvit se da jen v pripade, kdy kryjete stesti nekoho jineho. Lez deformuje normy spolecnosti. Lidi lzou jak jsou v manzelstvi stastni, ze jim to klape a bla bla, pritom kazdy ma problemy… No nic treba se mylim jsem jeste stene:)
@Anonymní píše:
@luciekal důvod? jsme si sympatičtí, dobře spolu pokecáme a očividně se mu líbím i já…kamarádka slavila narozeniny šly jsme na diskotéku. dobře jsem se bavila hodně popila a pak se tam zjevil on očividně měl dobrou náladu jako já( když se nad tím zamyslím nechápu proč tam zavítal ten večerměly chlapi z práce-i můj chlap slezinu někde v hospůdce a nedávno mi říkal že na to už taky není na ty diskotéky. Moc dobře věděl od mého že tam budu)…pak jsme zmizli a stalo se toto…pořád mi říkal jak jsem úžasná…a s tím jestli to mám říct příteli..to ano strašně by se mi ulevilo ale já prostě vím že on to neunese, ublížil by mi…a co bych pak dělala? s malým dítětem, bez peněz atd…
jestli chceš slyšet, že tě miluje a měl to rozmyšlený dopředu, protože ho dlouho šíleně přitahuješ, tak jo, máš pravdu, jen tu nehraj černý svědomí, moc ráda by sis to zvopákla.. když tak dej vědět, jestli si znova zašukáte, jestli jsem měl pravdu ![]()
@Pajaxxx píše:
Stalo se, co už. Je blbé, že se známým člověkem. Když nevěrná tak s cizincem, co bydlí pokud možno co nejdál. Zaprvé to tak neláka k častým úletům, zadruhé to jde kdykoliv přerušit. Ale pozde bycha honiti. Ted máš jen jednu možnost: Posud jaká je pravděpodobnost, že to ten dotyčný napráská - na pivu apod… chlapi se radi chlubi. A ty budes za zlou, presto ze te treba svedl on. Kdyz to priznas, bude to tvoje velke plus, ale pak zavisi velmi na povaze partnera a muze to skoncit velmi zle. Tohle na dalku nejde resit a ani nejde poradit. Je to vzdy pripad od pripadu. Me moje nevera tak trapila, ze jsem o ni manzelce povedel uplne vse i jsem ji dohodl setkani s milenkou(to bych uz podruhe neudelal) Zatloukat, ale pri riziku prozrazeni to rici prvy:)
Jinak nevera by podle me nemela byt tak odsuzovana jako je. Je to potreba tela a dost urgentni. Ja osobne proti ni nic nemam. (na rozdil od manzelky:) Ale priste bych volil jiny zpusob. Alespon 100km daleko, schuzky max 1-2× do mesice, nezamilovat seOno stejne na nevere je nejlepsi ocekavani neceho neobycejneho:)
Fakt me desi pokrytecnost spolecnosti. Kazdy kolega v praci podvadi. Nechapu proc se za to stydite. Umeni je zustat zamilovany do partnera i pres to ze jsem neverný/á. Ja si rikam, ze s kazdou to bude nakonec stejne tak proc menit fundament. A jestli je partner rozumny tak to pochopi. Nebo mu nejakou dohod, at si tez podvede a mas vyhrano.
Omlouvam se za sve nazory, nerad pluju s davem.
tady ani tak nejde o to jestli pluješ s davem
,ale co říkáš, no chudák žena s tvejma názorama, už jsem jeden tvůj názor četla na jiné diskusi a ač to nedělám dala jsem přečíst manželovi, taky nechápal, pronesl něco o tom : že se dá přeci abstinovat, nemusí se pít, pije jen alkoholik… ale což je svoboda vyjádření
Já to vidím jinak. Nemyslím si, že člověk se tím, že se přizná zbaví viny. Ne, ta na něm bude pořád. Určitě se mu neuleví. Ale navíc bude muset trpět následkem svého činu, tedy třeba tím, že ho partner opustí, rodina se na viníka bude dívat přes prsty apod. A o to jde. Nikdo si nechce zkomplikovat život. Proto ty řeči o utrpení podvedeného při provalení nevěry. Ale litovat partnera je pozdě, na něho měla myslet, než se nechala oblbnout řečima od chlapa, který se s ní chtěl vyspat. ![]()
Tak hlavně řekni příteli, ať raději nechodí do lesa a ať dává bacha na nízké stropy, mohl by mít s tím parožím problémy.
@Pajaxxx Milý Pájo, nelžu, nepodvádím, svého muže miluji, proto nepodvádím. Jen stojím za názorem, že přiznání není vždy hrdinský čin.
@ivunak píše:
Já to vidím jinak. Nemyslím si, že člověk se tím, že se přizná zbaví viny. Ne, ta na něm bude pořád. Určitě se mu neuleví. Ale navíc bude muset trpět následkem svého činu, tedy třeba tím, že ho partner opustí, rodina se na viníka bude dívat přes prsty apod. A o to jde. Nikdo si nechce zkomplikovat život. Proto ty řeči o utrpení podvedeného při provalení nevěry. Ale litovat partnera je pozdě, na něho měla myslet, než se nechala oblbnout řečima od chlapa, který se s ní chtěl vyspat.
Tak v tomhle případě je třeba myslet hlavně na dítě. Přiznáním by zkomplikovala ne jen sobě vztah, ale i otce a dítěte, pokud by se rozhodnul třeba odejít. Ani žárlivé hádky by mu jistě nepřidaly.
@cher píše:
@Pajaxxx Ještě dotázeček- proč se ´samec´ jako ty, ženil?
Aby mu měl kdo prát zasviněné slipy ![]()
@boball
Ale život není jen o dítěti, je také o partnerství. A to by mělo stát především na důvěře mezi partnery a pak je i šťastné dítě. Já vím, že rozhodnutí je těžké. Já stavím vztah na upřímnosti. Kdybych podvedla a nepřiznala to, nemohla bych se manželovi podívat do očí a tak by mně to tížilo, že bych to stejně nakonec přiznala.