Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No zakladatelka napsala, že rodinu rozbíjet nechce, ale nejde jí přestat myslet na svůj zážitek a na milence.
Nejde jen o to zaměstnat se, zabavit a tak..Ale celkově změnit úhel pohledu na svého manžela. Pokud si sundáš ty růžové brýle, které ti jakoby nasadil nyní milenec a jeho výkon v posteli, můžeš posoudit co všechno je na tvém manželovi dobře a co špatně..
Sama se rozhodneš co můžeš udělat, aby bylo lépe.
Tvůj manžel se nestane lepším v tvých očích ( oproti milenci), pokud ty o to nebudeš stát..
Tvůj manžel si tě vzal, udělali jste si krásné zdravé dítě, pracuje, pracuje navíc, táhne hypo a určitě tě má rád..( jen né v takové podobě, která by uživila tvé sebevědomí)..
A co dokázal milenec??- zatím studuje, okouzlil tě a pomiloval - krásné sms nic nestojí..
A co ty?? Jsi dokonalá manželka pro svého muže?? Nemáš i ty své chyby? Jistě existují i jiné ženy, které by obveselily manžela lépe než ty..
Je to nadsázka, ale je to i pravda. Myslet sebekriticky neškodí nikomu.
Lizbeth píše:
No zakladatelka napsala, že rodinu rozbíjet nechce, ale nejde jí přestat myslet na svůj zážitek a na milence.
Nejde jen o to zaměstnat se, zabavit a tak..Ale celkově změnit úhel pohledu na svého manžela. Pokud si sundáš ty růžové brýle, které ti jakoby nasadil nyní milenec a jeho výkon v posteli, můžeš posoudit co všechno je na tvém manželovi dobře a co špatně..
Sama se rozhodneš co můžeš udělat, aby bylo lépe.
Tvůj manžel se nestane lepším v tvých očích ( oproti milenci), pokud ty o to nebudeš stát..
Tvůj manžel si tě vzal, udělali jste si krásné zdravé dítě, pracuje, pracuje navíc, táhne hypo a určitě tě má rád..( jen né v takové podobě, která by uživila tvé sebevědomí)..
A co dokázal milenec??- zatím studuje, okouzlil tě a pomiloval - krásné sms nic nestojí..
A co ty?? Jsi dokonalá manželka pro svého muže?? Nemáš i ty své chyby? Jistě existují i jiné ženy, které by obveselily manžela lépe než ty..
Je to nadsázka, ale je to i pravda. Myslet sebekriticky neškodí nikomu.
Musím souhlasit. Jde o to, že zakladatelka teď vidí jenom to krásné co s milencem prožívá, sice ví, že s ním budoucnost není, ale stejně jí to láká. Samo že zakázané ovoce nejvíc chutná…Přijde mi, že si nechceš připustit myšlenku, že s manželem by to mohlo být zase hezké, třeba i lepší a hlavně budete kompletní rodina
, jen je potřeba o problému mluvit a říct co tě trápí, třeba nemá ani tušení, že jsi na tom až tak…Chlapa je někdy třeba pořádně nakopnout, aby si uvědomil, že se něco děje… Je jasné, že milenec tě ve všem chápe, jen manžel ti nerozumí… Ale představ si, jak by se choval, když by se měl o tebe a o prcka postarat, jestli by byl tak báječný!?!. Nevím třeba to vážně nemá cenu a rozejdete se stejně, ale i tak bych to zkusila, když to nevyjde, tak budeš vědět, že jsi pro vás všechny udělala maximum, zapracuj sama na sobě, věnuj se něčemu, co tě baví, promluvit si s partnerem o problému a zkuste něco změnit.
Bambo, soráč, myslela jsem, že jde o tvého bratra..nikoli syna..
Každopádně pro mě je tohle vyjímečný případ..možná snacha šla opravdu jen po penězích ![]()
Každá máma spíš myslí prvně na své děcko - naopak bych řekla že mnoho žen zůstává ve svazku - jen aby děti mely tátu. I v tom, ve kterém nejsou dlouhodobě šťastné, nebo dokonce psychicky týrané a vydírané.
Ale to není případ zakladatelky.
Jinak Liz má samozřejmě pravdu. Anonymko, je téměř jisté že i kdyby ses s milencem dostala tak daleko, kde jsi teď s manželem, měla bys možná úplně stejné pocity. ![]()
To, že Tě manžel nemiluje tak mocjak ty bys chtěla, neznamená, že Tě nemiluje nejvíc tak jak ON umí a dokáže. To, že se Ti nevěnuje, tak jak ty bys chtěla, neznamená, že se Ti nevěnuje jak nejvíc mu čas dovolí.
Sex je důležitý, není všechno. Bože, milenec studuje, holka, myslíš, že čeká zrovna na vdanou ženskou s děckem? Možná, že ano, možná že čeká, ale dokáže Tebe a dítě uživit, dokáže se o tebe postarat? A až začne makat, kde máš dáno, že se ti bude věnovat, tak jak ty chceš? Na druhou stranu Tě chápu, dostala jsem se do podobné situace, nicméně, díky bohu jsem neztratila hlavu a rozum a jsme s manželem spolu dál. A hádej co? No jo, je to zase ve starých kolejích, ale ted už vím, že žádný jiný chlap pro mě a mojí holčičku není lepší. Vždycky to zajede do starých kolejí s každým, ale ty je můžeš nasměrovat a řídit. Držím palce, aby ses dobře rozhodla za sebe i prcka.
Anonymní píše:
Díky. Já to rozhodně odpískat nechci, byla bych sama. „Milenec“či jak ho nazvat má svůj život, studuje v Praze VŠ, takže naše společné plány nikdy žádné nebudou. Přestože je nám spolu fajn, jde jen o kamarádství a sex. Jde mi především o to, že mám strach, že se do něj zamiluji, nemám k tomu daleko a budu se trápit. Manžel je moc hodný, obětavý, jen máme veliký nedostatek času na sebe a myslím, že se to nezmění. Taky ten stereoptyp po X-letech:-(
Ahojky no ja sice neverna priteli nebyla,ale mame spolu 2mesicni mimi a ja uz ted se citim osamela,bo pritel chdi pozde z prace a nebo neco dela takze spolu prohodime denne par vet a to je vse.......
Priznam se ze jsem uz na neveru pomyslela,ale jsem rada ze na to nemam zatim odvahu.........Clovek ale nikdy nevi!!
Ahoj.Nikdy bych si nemyslela že mě tohle potká ale stalo se…S manželem jsme spolu asi 5 let a pul roku od svatby
Vždycky sme si rozumněli,sice v posteli to nebylo až tak užasný ale byla jsem tak nějak spokojená.Nevím ale od svatby se zmněnil k horšímu.Je protivnej a morous.O sex si musím vysloveně říkat a kolikrát mě i odmítne a já si připadám tak hnusně poníženě,snažíme se o mimčo a samozřejmě se nedaří když spolu spíme tak 3 krát do měsíce.
Bohužel se stalo to co se stát nemělo.Je to náš společný kamarád..vždycky jsem si sním rozuměla ale to bylo vše,nikdy by mě nenapadlo…On má děti a manželku.spala jsem sním za střízliva ne že by mě to ujelo k vuli opilosti..chtěla jsem to a chtěla bych ho vidět zas on to taky nebere jako záležitost na jednu noc.Nejhorší je že na něj pořád myslím a ten den sním si pořád v hlavě přehrávám
Je mi to líto kvuli manželovi protože ho miluju a stratit ho nechci.Rozum mi říká nech to bejt a bud s manželem ale srdce
Stalo se to některé z Vás? ![]()
v dnešní době milenec není nic neobvyklého. Manželství si nekomplikuj a měj milence.. nejsi jediná.
Ahoj baby,
tak s posledním příspěvkem tedy nesouhlasím… Ono je potřeba se na to taky podívat očima manžela, maká, aby uživil rodinu a třeba si vůbec neuvědomuje, že manželka strádá… Rozhodně si myslím, že než si byla nevěrná, měla jsi tyto problémy s manželem probrat, aby měl šanci to třeba nějak napravit, vynahradit Ti to. Přesně jak píšou holky, mladej vysokoškolák nemá žádný strarosti, zatím netuší o čem je život, takže Tě samozřejmě ve všem chápe a rozumí. Já, kdybych byla nevěrná, tak bych se nemohla podívat do očí nejen manželovi, ale hlavně svým dětem. S dítětem už tohle neni žádná sranda, můžeš mu tím ovlivnit celý budoucí život. Jak je v příspěvku přede mnou „nekomplikuj to a měj milence“, to si teda myslim, že je pěkná kravina, tím, že budeš mít milence a scházet se sním riskuješ, že se zamiluješ, rozbiješ si rodinu a nakonec třeba zjistíš, že milenec, kterýho tak miluješ je úplně k ničemu… Prostě si myslim, že by sis s manželem měla narovinu promluvit, než uděláš nevratný kroky, který zničí život hodně lidem kolem Tebe. Chápu, že jsi citově vyprahlá, ale podle mě si Tvůj manžel zaslouží, abys s ním mluvila a né ho nechala tvrdě dřít a za zády mu dělat tohle… Nechci moralizovat, ale nemůžu si pomoct ![]()
Já si taky myslím že je samozřejmě lepší nemít milence,píše,že je morous a že si musíš říkat o sex?Tak si zkus nejdřív s manželem promluvit co ti vadí,od toho je to tvůj manžel a měl by vědět jak se cítíš a co ti vadí…
Já pochopím když někdo „ujede“ a třeba jde jen o tu jednu noc,ale podvádět cílevědomě??No fůj.Promluvte si,třeba to jeho chování má své důvody,trápí ho něco ani o tom nevíš.A taky si musíš ujasnit co vlastně chceš,jestli zpravovat manželství a nebo se soustředit na milence,ale dřív nebo pozděli to stejně vyjde najevo. ![]()
Anonymní píše:
Ahoj.Nikdy bych si nemyslela že mě tohle potká ale stalo se…S manželem jsme spolu asi 5 let a pul roku od svatbyVždycky sme si rozumněli,sice v posteli to nebylo až tak užasný ale byla jsem tak nějak spokojená.Nevím ale od svatby se zmněnil k horšímu.Je protivnej a morous.O sex si musím vysloveně říkat a kolikrát mě i odmítne a já si připadám tak hnusně poníženě,snažíme se o mimčo a samozřejmě se nedaří když spolu spíme tak 3 krát do měsíce.
Bohužel se stalo to co se stát nemělo.Je to náš společný kamarád..vždycky jsem si sním rozuměla ale to bylo vše,nikdy by mě nenapadlo…On má děti a manželku.spala jsem sním za střízliva ne že by mě to ujelo k vuli opilosti..chtěla jsem to a chtěla bych ho vidět zas on to taky nebere jako záležitost na jednu noc.Nejhorší je že na něj pořád myslím a ten den sním si pořád v hlavě přehrávám
Je mi to líto kvuli manželovi protože ho miluju a stratit ho nechci.Rozum mi říká nech to bejt a bud s manželem ale srdce
Stalo se to některé z Vás?
O pět korun, že jsi těhotná a hádéj s kým…
![]()
PS: Když chlap sem-tam odmítne spát s ženou, tak je protivnéj morous a žena se cítí hnusně a poníženě (tudíž si může najít milence), a když je to naopak, tak??
![]()
Ono se to krásně radí, když to nezažijete na vlastní kůži. Neříkám že nevěra je správná věc, ale jsme lidi ne stroje a hold někdy je vám smutno a v nesprávnou chvíli přijde ten pan dokonalý a vám je najednou krásně. I když víte, že to co děláte není správné, ale nemůžete si pomoct. Kdo to nezažil nepochopí a lehce se soudí. Mám hodného manžela, ale asi mi taky něco chybělo nevím, ale prožila jsem si 1 rok s milencem bylo to krásné i smutné, potom už dál to nešlo tak jsme se rozešli musela jsem odejít z práce jinak bych to nedokázala skončit. Jisté je, že jsem měla štěstí že se to neprovalilo a my s manželem můžeme žít dál už kvůli dětem má mě rád a já vím, že jiného chlapa bych nechtěla. Každý člověk, který jde do nějakého mileneckého vztahu musí počítat s tím že to nejde věčně a potom buď příjde rozchod s manželem nebo ten vztah ukončit obě dvě varianty jsou bolestivé. Takže bych radila nevěře se vyhýbat komplikuje to život, ale jak říkám nikdy neříkej nikdy.
v dnešní době milenec (milenka) není nic neobvyklého. Manželství si nekomplikuj a měj milence.. nejsi jediná.
taky to tak vidím jen musíš vědět, že následky můžou být katastrofální, ale život máme jen jeden buď opatrná a užij si to.
Anonymní píše:
Díky. Já to rozhodně odpískat nechci, byla bych sama. „Milenec“či jak ho nazvat má svůj život, studuje v Praze VŠ, takže naše společné plány nikdy žádné nebudou. Přestože je nám spolu fajn, jde jen o kamarádství a sex. Jde mi především o to, že mám strach, že se do něj zamiluji, nemám k tomu daleko a budu se trápit. Manžel je moc hodný, obětavý, jen máme veliký nedostatek času na sebe a myslím, že se to nezmění. Taky ten stereoptyp po X-letech:-(
Stereotyp přijde vždycky- i s princem z pohádky. Nezahazovala bych hezký vztah a rodinu jen pro pár hodin sexu.
Anonymní píše:
v dnešní době milenec (milenka) není nic neobvyklého. Manželství si nekomplikuj a měj milence.. nejsi jediná.taky to tak vidím jen musíš vědět, že následky můžou být katastrofální, ale život máme jen jeden buď opatrná a užij si to.
Vím proč jsem to zakladatelce napsala…a jsem ráda, že tu je někdo, kdo to pochopil.
Blbě to nezní,já jen napsala,jak dopadl můj vnouček,kdybych to tu měla napsat celý,tak se to sem nevejde,nikdo nejsme dokonalý a syn taky maká od vidim do nevidim a bylo jí to málo.Přišla s igelitkou do zařízeného 3+1 a odešla s milionem a synovi sice zůstal byt,ale i dluhy,no jak píšu,kdybych to tu měla rozrpsat,jako řeči,no,když se dvy rozvedou a mají dítě,tak byt zůstane matce,bo jí zůstane i dítě.No.......
Prostě jsem jen chtěla napsat,jak může dopadnou dítě.Nakonec kluk má každej měsíc jinýho strejdu a neví čí je,když si pro něj k nám maminka přijede,stojí jak zařezanej a teda určo za ní nespěchá,já vím,že každý člověk je jiný,ale prostě mě to nějak zasáhlo,možná jsem zakladatelku až tak nepochopila,nevim.