Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Počítám, že se to nikdy nedoví
Když ano, tak samozřejmě sklopím ocas a začnu sekat dobrotu, rozvracet rodinu nehodlám. Myslím, že bychom si měli všichni přiznat, že jsme jen lidi a s tímhle fenoménem prostě nic nenaděláme, a přestat si kolektivně hrát na svaté. Ale každý s tím má samozřejmě právo nesouhlasit.
Anonymní píše:
Počítám, že se to nikdy nedovíKdyž ano, tak samozřejmě sklopím ocas a začnu sekat dobrotu, rozvracet rodinu nehodlám. Myslím, že bychom si měli všichni přiznat, že jsme jen lidi a s tímhle fenoménem prostě nic nenaděláme, a přestat si kolektivně hrát na svaté. Ale každý s tím má samozřejmě právo nesouhlasit. [/citace
moc nechápu, co má společného přiznání, že jsem jen člověk, s tím, že budu dělat blba z manžela, se kterým žiju ve spokojeném vztahu, jak sama píšeš.
samozřejmě je to jen tvoje věc, tvoje svědomí, akorát je třeba počítat i s možností, že když to praskne, nebude stačit „sklopit ocas a sekat dobrotu“, ale že to třeba tu rodinu rozbije. no, třeba ti za to to „dobrodrůžo“stojí.
Promiň, ale musím se bránit. Ono se totiž velmi dobře moralizuje, když nejsi v cizí kůži. Ti, kteří to takhle nemají (myslím osobnostní rysy, a podobně) to stejně nemůžou pochopit. To se má tak, když mi alkohol nechutná, nemusím se mu bránit s takovou námahou, jako když mi chutná, žejo ![]()
Anonymní píše:
Promiň, ale musím se bránit. Ono se totiž velmi dobře moralizuje, když nejsi v cizí kůži. Ti, kteří to takhle nemají (myslím osobnostní rysy, a podobně) to stejně nemůžou pochopit. To se má tak, když mi alkohol nechutná, nemusím se mu bránit s takovou námahou, jako když mi chutná, žejo
jo tak. takže jestli to dobře chápu, myslíš, že ti, co jsou věrní, nemají rádi sex. ![]()
já nevím, pro mě to řeba není jen o sexu, spíš o tom, že člověk zkrátka ve stereotypu nedokáže být celý život tak nepopsatelně „šťastný“, jakok dyž ho občas nabourá a zase se po čase vrátí svou cestičkou pěkně domů a může si tak lépe vážit věcí, které má.
Anonymní píše:
já nevím, pro mě to řeba není jen o sexu, spíš o tom, že člověk zkrátka ve stereotypu nedokáže být celý život tak nepopsatelně „šťastný“, jakok dyž ho občas nabourá a zase se po čase vrátí svou cestičkou pěkně domů a může si tak lépe vážit věcí, které má.
no, já tohle opravdu moc nechápu, takže asi nemá cenu se v tom dál pitvat. nicméně jsem svým prvním příspěvkem chtěla říct hlavně to, že je nejspíš potřeba počítat i s tou možností, že něco takového rodinu rozbije. může to prasknout, můžeš se do milence zamilovat atd.
a ještě si přece jenom neodpustím jednu „moralistickou“ poznámku. myslím, že v situacích, kdy člověk koketuje s nevěrou, je dobré snažit se vcítit do partnera a představit si, jak by se mně líbilo, kdyby se tak choval on. moje odpověď je, že by se mi to nelíbilo, a to velmi. mimo jiné proto mu to nechci dělat ani já.
Anonymní píše:
Počítám, že se to nikdy nedovíKdyž ano, tak samozřejmě sklopím ocas a začnu sekat dobrotu, rozvracet rodinu nehodlám. Myslím, že bychom si měli všichni přiznat, že jsme jen lidi a s tímhle fenoménem prostě nic nenaděláme, a přestat si kolektivně hrát na svaté. Ale každý s tím má samozřejmě právo nesouhlasit.
Anonymní píše:
Podle mě máš dobře našlápnuto, na tu svou starou cestičku hodně rychle zapomenout a už se vrátit chtít nikdy nebudeš… Prostě budeš chtít kráčet tou novou, neošoupanou dálnicí a na starou, rozbitou polňačku si už ani nevzpomeneš… Ale když to chceš… Tvůj boj, tvoje věc…
![]()
No je to síla, každopádně nechceš nic měnit, s manželem zůstaneš a tohohle nadřízeného nechceš. Pamatuj si, že tohle co se stane vrátit nejde a budeš to mít do konce života v tvém svědomí, pokud ho máš. Znám jednu známou ta to udělala a dodnes se cítí jako matrace a je jí to líto, tak snad víš co děláš ![]()
Včera jsem psala svůj příběh v diskuzi: Nevěra… my co se jí účastníme
takže se mi to už nechce psát znova, jen zakladatelko zažila jsem podobný případ s kolegou v práci, teď je to už můj nadřízený. Úplně tě chápu sama víš, že to co děláš není úplně dobře, jak tady zase píšou ty světice, je to risk a chození po tenkém ledě, ale někdy ten rozum prostě nejde poslechnout. Ukamenujou tě tady na emiminu lepší jít do uzavřené skupiny. Já co se mé nevěry týče nelituju. Jsem šťastná, že jsem prožila i něco jiného a vzrušujícího. Zase nadruhou stranu jsem ráda, že se to neprovalilo, protože žít s tím člověkem bych nechtěla.
Anonym Katka
Anonymní píše:
Včera jsem psala svůj příběh v diskuzi: Nevěra… my co se jí účastníme
takže se mi to už nechce psát znova, jen zakladatelko zažila jsem podobný případ s kolegou v práci, teď je to už můj nadřízený. Úplně tě chápu sama víš, že to co děláš není úplně dobře, jak tady zase píšou ty světice, je to risk a chození po tenkém ledě, ale někdy ten rozum prostě nejde poslechnout. Ukamenujou tě tady na emiminu lepší jít do uzavřené skupiny. Já co se mé nevěry týče nelituju. Jsem šťastná, že jsem prožila i něco jiného a vzrušujícího. Zase nadruhou stranu jsem ráda, že se to neprovalilo, protože žít s tím člověkem bych nechtěla.
Anonym Katka
proč hned světice? to je úsměvné. často, když tu někdo napíše, že nevěru odsuzuje, je „nařčen“ ze svatosti, z toho, že je jeptiška atd. osobně si myslím, že mezi tím být svatý a dělat podrazy a podvádět (partnera) je velmi široká škála možností, jak se člověk může chovat
.
a nikdo nikoho nekamenuje, jen slušně vyjadřuju své názory, byť negativní.
Já jsem samozřejmě nečekala, že mě za to, co dělám, bude tady někdo chválit, chápu to i z vašeho pohledu, jasně že nevěra není nic bezvadného, ale stává se, s tím se nedá nic dělat, tohle se nedá řešit rozumem, jak navrhujete. Chápejte, že jsme k tomu biologicky determinovaní, v těchdle případech prostě svobodná vůle nemá slovo.
Ale jsem ráda, že mi rozumí alespoň někdo. Zkrátka si myslím své, že kdo to nezažije, nepochopí, a chtěla bych tím podpořit ty holky, co něco podobného prožívají a vzkázat jim tak, že nejsou samy a že se na to člověk vždycky nemusí dívat tak moralisticky, ale prostě a jednoduše pragmaticky: je to už na světě od pradávna tak a nedá se s tím nic dělat, pokud jsi šťastná a nevyvalí se to, není prostě důvod se tím nějak zbytečně trápit, užij si to.
Anonym P
Anonymní píše:
Já jsem samozřejmě nečekala, že mě za to, co dělám, bude tady někdo chválit, chápu to i z vašeho pohledu, jasně že nevěra není nic bezvadného, ale stává se, s tím se nedá nic dělat, tohle se nedá řešit rozumem, jak navrhujete. Chápejte, že jsme k tomu biologicky determinovaní, v těchdle případech prostě svobodná vůle nemá slovo.
Ale jsem ráda, že mi rozumí alespoň někdo. Zkrátka si myslím své, že kdo to nezažije, nepochopí, a chtěla bych tím podpořit ty holky, co něco podobného prožívají a vzkázat jim tak, že nejsou samy a že se na to člověk vždycky nemusí dívat tak moralisticky, ale prostě a jednoduše pragmaticky: je to už na světě od pradávna tak a nedá se s tím nic dělat, pokud jsi šťastná a nevyvalí se to, není prostě důvod se tím nějak zbytečně trápit, užij si to.
Anonym P
tak hlavní je si to sama před sebou „nepřůstřelně“ zdůvodnit, nejlépe odvolat se na přírodu… :potlesk
jednou ujedu, stane se..ale plánovaná dlouhodobá nevěra… to asi máte s partnerem ten…jaksetomuříká…„volný vztah“, ne?…nic proti..jen jeslti o tom partner ví…protože jestli ne, tak příroda nepříroda, je to prostě
a věřím, že jako mají ženské „radar“ na to, že se „něco“ s chlapem děje, tak to mají i chlapi…a dělat vola z chlapa, kterej se stará,maká, aby zabezpečil rodinu… stereotyp nikdy nevede ke štěstí, ale nevěra může být definitivní dobrodružství. A náhoda je blbec, ono se to většinou provalí… ![]()
jen jeden z „morlaistických“ názorů..z druhé strany barikády..provalilo se a pohádky byl konec.. ![]()
zolycka píše:Anonymní píše:tak hlavní je si to sama před sebou „nepřůstřelně“ zdůvodnit, nejlépe odvolat se na přírodu… :potlesk
Anonym P
jednou ujedu, stane se..ale plánovaná dlouhodobá nevěra… to asi máte s partnerem ten…jaksetomuříká…„volný vztah“, ne?…nic proti..jen jeslti o tom partner ví…protože jestli ne, tak příroda nepříroda, je to prostěa věřím, že jako mají ženské „radar“ na to, že se „něco“ s chlapem děje, tak to mají i chlapi…a dělat vola z chlapa, kterej se stará,maká, aby zabezpečil rodinu… stereotyp nikdy nevede ke štěstí, ale nevěra může být definitivní dobrodružství. A náhoda je blbec, ono se to většinou provalí…
jen jeden z „morlaistických“ názorů..z druhé strany barikády..provalilo se a pohádky byl konec..
ano, mně se taky líbí to zdůvodňování, že příroda je prostě příroda, s tím se NEDÁ nic dělat a NEDÁ se to řešit rozumem. pardon, to je alibismus, neboť my oproti zvířátkům používáme i mozek a city. tedy asi jen někteří. na druhou stranu je nejspíš potom jednodušší podvádět, když si to člověk takto „obhájí“ sám před sebou.
bohužel, na nevěru se asi dokážu dívat jen „moralisticky“, pragmaticky se mi to nedaří. protože fakt, že něco existuje, ještě neznamená, že je to v pořádku a že se na tom budu taky podílet
.
no nic. snad se to opravdu „nevyvalí“, případně ten úlet nepřeroste v něco víc jako u jiné přispívající zde.