Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pajaxxx píše:
Ja vim co chci celkem presne, spolecenskou legalizaci nevery, ale ne rikam, ze ted kdyz mam zakazanou masturbaci (kvuli snazeni o decko) hormony vazne nezvladam. Doufam ze se nenajde zadna zenska co me mezitim vyuzije
. Vazne se to neda zvladat. Normalne jsem uz zacal oslovovat realne zeny, coz jsem nikdy nedelal. Sex 1× za dva dny je peklo. Ale moje nazory to netvori, jen jsem si je vzdy nechaval pro sebe. Sem pisu, protoze jsem sem zabrousil nahodou pri shaneni milenky a zaujalo me co vse se tu neresi
Tak jsem chtel rekl svoje nazory, jestli nekomu nesedi, tak me to mrzi. Me zase nesedi: Co oci nevidi to srdce nepali. Jak nekteri radeji ziji ve lzi nez aby se chteli probudit ze snu. Ja mam radeji pravdu jakkoliv je kruta. Lez nenavidim. A me osobne je uplne jedno jestli si manzelka bude hledat poteseni jinde. Hlavne kdyz se bude vracet a kdyz me nadale bude milovat. Neni se ceho desit. Je to zakladni pud. Jsme ruzni. Samozrejme ze by bylo idealni kdyby manzelka premyslela stejne jako ja… jenze ona takova neni. Takze mam smulu, hledat si novou zenu? Treba takova neexistuje. Zustat sam? Kdyz se tak charakterne bude chovat kazdy kdo ma chute na neveru, tak instituce manzelstvi zanikne. Takze ano jsem zastancem nevery. Nerikam ze manzelku budu podvadet na kazdem rohu, ale mam tyto myslenky. Jestli se vam uprimnost nelibi, tak nevim co mam delat? Lhat? Rikat co chcete slyset? Nemam cas formulovat vsechno presne tak jak si myslim, tak nehledejte v mych prispevcich nesrovnalosti, ale spis hledejte co je spojuje. A to bohuzel nejde vyjadrit jednim slovem. Mozna jde: „blbec“
![]()
A babu mam zivelnou. Ale sex se mnou ji boli. Ona se sexu vzdala, je verna. Jsou i jine zabavky v zivote. Jenze ty jsem zkusil a nic neni tak pritazlive. Bohuzel. A jak jsem pisal kastraci me primo zakazala. Vim, ze by pro me potom sex prestal byt dulezity, vim ze aj za treba 10 let budu mit jine starosti, nebo se me nepostavi… Jenze ted to je takove jake je. Prosim neberte me zle, mluvim otevrene a ne jen kvuli tomu ze jsem tu vice - mene anonymne. Takto hovorim normalne. Lidi co me znaji to berou.
A nikdy se nedovedu nastvat
Jinak, ja souhlasim s odpurcemi nevery, ale jen do urcite miry… Dobre provedena nevera ma i kladne stranky.
Vy delate rovnitko mezi: Budes neverny=znicis vztah. Partner by mel duverovat, partner by mel byt tolerantni. Proc se nevera netoleruje? Proc to je hned ze on mi chtel ublizit??? To je blbost. To je zenske mysleni pramenici z mstivosti. Neverny chlap vam nechce ublizovat a tecka. Podvedene zeny… ach jo. 50% zen je podvedenych. Proc to alespon nejaka neprijme jako normu? Proc to hrotit? Chlapovi to stejne nejde zakazat. Jen ho naucite lhat. I me pripada divne jit za manzelkou a rici hele, libi se mi kolegyne a asi ji ohnu… jenze… zaroven nechci lhat. A tohle me nuti. A to me stve. Nedelat to, ze? A zase znova… to se proste nekdy neda… proste o nevere se nesmi mluvit, ale je tu. Mozna je to jedina vec u ktere se da omluvit lhani? Asi se v tom moc vrtam, ale dela mi vazne problemy prejimani zaveru. Jsem holt stoural.
Nevera co jsem zazil byla splnenym snem co se tyce mnoha sexualnich fantazii. Mozna je to sobecke, nejspis je, ale co mam delat. Zit „na sucho“? Rozvest se? Ja vim ze zivot neni o sexu, ale zatim ho jeste potrebuji. Nejak to pretlucu, to ze o tom hovorim mi pomaha. Jestli podvedu nebo ne zalezi na zenskych ne na me. Volnou nechci ale kdyz se najde zadana se stejnou chuti, vzajemne se vyuzijeme. A manzelce o tom zalzu, nikoho nezranim, nikomu neublizim. Ani milence, ani manzelce, ani sobe(az na to lhani). Zminil bych i jine moznosti co ma chlap, kdyz na nej prijde chut, ale to by tu vypuklo prave peklo. Tohle je fajn? A jeste jsem o tom mohl mlcet i tady a bylo by to uplne fajn. Prominte ze narusuji poklidne souzneni v nestesti z nevernych manzelu. Jen se vam sveril. Nalozte si se mnou jak chcete. Nelzu vam v nicem. Jestli fakt patrim do blazince… jsou to myslenky… to ze takove nemate, je zajimave. Mate pak jednodussi zivot. Omlouvam se za dlouhe prispevky, uz se opakuji. Berte me jako nazor jednoho sileneho chlapa. Chtel jsem vam osvetlit trosku jak premyslim at mate o cem drbat
A zaroven jsem chtel tak nejak i zmirnit smutek a pocit zrady podvedenych manzelek. To se asi minulo ucinkem…Treba jsem opravdu jediny chlap na svete co tak premysli…
no ty kráso ![]()
@Wombat píše:… no… byt na druhe strane jsem zazil. Vic k tomu nebudu rikat. Mozna i proto jsem se to naucil tolerovat.
@sissi79 ještě tak možná kdyby se to stalo jako první jemu…že by byl v roli podvedeného a ne podvádějíciho
@Pajaxxx píše:
opravdu? Pro me jsou ostatni vzdy na prvnim miste, nemam ego, sebevedomi, proste nic, ani si ho nechci milenkou posilovat. Zijem takovy jaky jsem. Jediny problem co mam jsou tyto chute a tam urcite nemyslim na sebe. Jen proste nemyslim na manzelku…
Nesnasim pretvarku, miluju uprimnost, bez duvery u me nema kdokoliv sanci. Sex miluju, ale nemam potrebu jim komukoliv ublizovat. Vzdycky jedu na uprimnost. Manzel vi ze ho nemam rada, ze si pisu s jinyma…
Ale tebe proste nekdy nechapu. Milujes obe, manzelku i milenku ![]()
@sissi79 já asi radši mlčím
,protože někeré pasáže jsou prostě… ty kráso
![]()
@chebskamaminka píše:
@sissi79 někdy když to čtu, mi napadá, jestli já zase slepě nedůvěřuju, ale opakuju si, že jsme každý přeci jen originál
Ja snad jsem vazne vecny kverulant:D A kazdy ma sanci stat se bohatym atd atd… Slepa duvera je blbost. Clovek musi prijmout to nejhorsi co ho v zivote muze pockat a teprve potom je stastny. Kazdy je original… hm… ja asi uz radeji budu mlcet. Lidi jsou radeji kdyz slysi to co chteji slyset. Pak jsou spokojeni.
Panem et circences
Neodsuzuju neveru. Tu jednorazovou, clovek do ni muze spadnout ani nevi jak.. Ale dlouhodoba a planovana je uz o funkcnosti vztahu a to by se melo resit. V tom to je. Vis uz ted ze sex nebude casteji, uz ted co2 dny trpi.. a ty mas vetsi potrebu.. Tak proc? Proc dite? Tohle nechapu.. Volny vztah nebude, nevera ji ublizuje… ![]()
@Pajaxxx panebože, já se snad podívám na IPP… Je to strašné, ale v podstatě super příspěvek. Podle mě by toto samé napsal můj manžel, kdyby byl extrovert a kdyby chodil na emimi.
Taky neberu nevěru jako neodpustitelny hřích a souhlasím s tím, že může do skomírajícího vztahu přinést světlo a nový úhel pohledu na staré věci…ale to nic nemění na tom, že je to prostě nefér k partnerovi. Přijde mi to, jako byste společně hlídali nějaký pro vás důležitý poklad a po x letech jeden z vás ten poklad prodal a prachy propil. Ale jak říkáš, jde o žebříček hodnot, charakter a situaci.
@sissi79 píše:
Neodsuzuju neveru. Tu jednorazovou, clovek do ni muze spadnout ani nevi jak.. Ale dlouhodoba a planovana je uz o funkcnosti vztahu a to by se melo resit. V tom to je. Vis uz ted ze sex nebude casteji, uz ted co2 dny trpi.. a ty mas vetsi potrebu.. Tak proc? Proc dite? Tohle nechapu.. Volny vztah nebude, nevera ji ublizuje…
ani já nechápu, vystihla jsi to přesně, spíš mi to přijde jako manželství, které potřebuje trošku pomoct, myslím tím poradnu, ale každý na to není, každopádně - dítko na to mi přijde brzo a už vůbec obdivuji manželku, že chce dítko, když ví, že má v hlavě ještě milenku, dítě jako náplast není vůbec dobrý nápad, ve svém okolí mám lidi co toho litují
@chebskamaminka ono ty jeho názory fakt nejsou tak úplně mimo mísu- v podstatě se tu pod jeho nickem vyzpovídal ten satanas, který každého z našich neverníků přivedl do náruče milenky…
@Pajaxxx já mám jiný žebříček hodnot, sorry u mě prostě sexuální potěšení není na špici, na to jsem si už v životě zkusila dost, asi proto mi to přijde laciné ![]()
ale asi mám být ráda, že mě manžel uvedl do normy, vlastně mi nechtěl ublížit, tak na co to hrotím, ale tohle je jen moje myšlení ženské pramenicí z mstivosti, protože nevěrný chlap nám nechce ubližovat, ikdyž moc dobře ví, že dělá něco co ublíží
jo to je dobrý, zvláště když to píšeš ty, který to víceméně plánuješ
hlavně, že víš, jak to ublížilo, ale plánuješ dál… jaj chlape
tady holt asi od podvedených dam neuslyšíš jak to máš v hlavě super uspořádáno
ale což je to jen virtuálno, maximálně si tu každá druhá řeknem díky bohu, že takového nemáme doma, život se netočí - jen kolem „pana velkého“
a jestli pro tebe ano a nevěra je splněným snem, tak to je trošku smutné
@Wombat já myslím, že dle toho co jsi už psala o svém muži, to tvůj muž snad nebude, že se trochu probral už ne? ![]()
@sissi79 píše:
Neodsuzuju neveru. Tu jednorazovou, clovek do ni muze spadnout ani nevi jak.. Ale dlouhodoba a planovana je uz o funkcnosti vztahu a to by se melo resit. V tom to je. Vis uz ted ze sex nebude casteji, uz ted co2 dny trpi.. a ty mas vetsi potrebu.. Tak proc? Proc dite? Tohle nechapu.. Volny vztah nebude, nevera ji ublizuje…
A kolik jednorazovych never je normalni? Nevere jako nevera. Radeji jednu poradnou nez deset jednorazovych… To si vazne myslis, ze se chlap zmeni? Ze po tom co mu vynadate rekne „a jo, to jsem nevedel, ze ti tim ublizuji, diky za upozorneni“ a ze pak sam od sebe zacne sekat dobrotu do konce zivota? Nebo mu date nuz na krk a zacnete vyhrozovat rozvodem… jak dlouho mu vydrzi strach z vas nez se zase projevi pudy? Stareho psa… Je lepsi na to kaslat. Smirit se s neverou, pak vas to nezklame a nebude tolik rozvodu a nestastnich a zatrpklych lidi. Muzete se tu vzajemne utesovat, ale prosim verte mi, ze ja vam nechci zle. Jen to nemejte jako nejhorsi ce se ve vztahu muze prihodit. Sli jste do toho s vedomim, ze se tak muze stat (statistika). Protoze proste jina cesta neni.
A… uz mlcim
je tu vas na me moc
Ono pravdu ma vzdy vetsina.
@chebskamaminka to ano, ale úplně dovnitř opravdu nikdy nikdo nevidí…a jak můžu vědět, že jeho rozhodnutí pracovat na vztahu našem nejde proti jeho přirozenosti, která může mít opravdu kořeny v tom, co tady napsal @Pajaxxx? To zjistím až časem…ale pro jistotu je dobré zvážit všechny možnosti ![]()
@Pajaxxx píše:
A kolik jednorazovych never je normalni? Nevere jako nevera. Radeji jednu poradnou nez deset jednorazovych… To si vazne myslis, ze se chlap zmeni? Ze po tom co mu vynadate rekne „a jo, to jsem nevedel, ze ti tim ublizuji, diky za upozorneni“ a ze pak sam od sebe zacne sekat dobrotu do konce zivota? Nebo mu date nuz na krk a zacnete vyhrozovat rozvodem… jak dlouho mu vydrzi strach z vas nez se zase projevi pudy? Stareho psa… Je lepsi na to kaslat. Smirit se s neverou, pak vas to nezklame a nebude tolik rozvodu a nestastnich a zatrpklych lidi. Muzete se tu vzajemne utesovat, ale prosim verte mi, ze ja vam nechci zle. Jen to nemejte jako nejhorsi ce se ve vztahu muze prihodit. Sli jste do toho s vedomim, ze se tak muze stat (statistika). Protoze proste jina cesta neni.A… uz mlcimje tu vas na me moc
Ono pravdu ma vzdy vetsina.
na to lze snad napsat jen - někdo dostane morální kocovinu, no a někdo chlastá radši dál… ![]()
ještě mě napadá, máš skreslenou představu o tom jak funguje vztah po nevěře, je vidět na tom právě, že doma to není u vás úplně dořešené…
protože jestli to funguje na bázi zastrašování, tak to asi moc dobré nebude nikdy…