Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
, @Pajaxxx jako těžko pochopitelné to není, když jsem narazila na tuto diskusi a tvoje názory, tak jsem měla pocit, že to píše můj manžel…ale je pravda, že my ženské „ho“ nemáme a asi moc objektivně nedovedeme posoudit, nakolik nám ovlivňuje základní morální hodnoty. Takže můžu asi opravdu posuzovat jen podle sebe a z toho hlediska je pro mě fakt nepochopitelné, že i když jsem před pár lety potkala někoho, s kým mi ta chemie fungovala asi o 800% víc než s manželem v tu dobu, tak jsem to dokázala skrečovat ještě před samotným začátkem mileneckeho vztahu JEN PROTO, že jsem si představila, jak bych tím ublížila manželovi (v té době ještě věrnému), tak manžel to ze stejných pohnutek nedokázal? ![]()
@micha.bello ![]()
Dala jsem si práci a manželovi asi před týdnem vykreslíla situaci obráceně. Že si má zkusit představit, že zatímco on chodí do práce, vychovává naše společné děti, které jsem nám oběma odnosila v mém těle, porodila, kojíla…tak že já celý rok potají kradu z našeho společného času chvilky pro to, aby se mého těla dotýkal někdo jiný… Abych s někým jiným splývala v jeden celek v jiném časoprostoru v době, kdy on by pro mě chystal s láskou večeři nebo vybíral dárek k Vánocům…abych s tím druhým měla společná tajemství, smála se po sexu společným vtipum, aby do mě pronikal jak duševně, tak i jinak…že v době, kdy bych si pak doma hrála s našimi dětmi, by mi mysl zatemnovala touha a vzpomínky na chvíle strávené s tím druhým… Uznal, že když se to vykreslí tímto způsobem, je to poněkud jiná rovina, než když se to snaží omlouvat sám před sebou…a hlavně uznal, že by mu takové představy ale vůbec dobře nedělaly. Tak si říkám, kde je ta hranice? Můžu tisíckrát souhlasit s tím, že monogamie je mýtus, můžu si říkat, že život je krátký na to, abychom si něco odepřeli, když po tom toužíme…ale na druhé straně, když někoho mám opravdu ráda, tak mým primárním pocitem je přece neublížit mu, ne? ![]()
Příspěvek upraven 03.10.14 v 07:57
@Anonymní píše:
Ted budu mluvit já za sebe. Vždy mi byl každej chlap nevěrnej a to jsem hezká a sex miluji. Proto když jsme ted měla možnost mít něco s chlapem, kterej se mi fakt líbí, udělala jsem to. Partner nemá šanci se to dozvědět a beztak mi taky někde zahne. Už chlapům nevěřím. Zíta může odejít za jinou a já si budu vyčítat, že jsem neudělala co jsme chtěla..Já žiju jenom jednou
Konecne normalni zenska
Sice mluvis trochu zlomene, ale jsi na dobre ceste
Neco takoveho mam na mysli… A partner se to klidne dovedet muze, kdyz bude tez podvadet… sice osobne zadny takovy otevreny vztah neznam, ale pry existuji. Pak napis jak to funguje, jestli kdyz vymizi ten pocit nebezpeci z odhaleni, jestli se to cele nepokasle… je jedno jak krasna je zena, kazda se casem omrzi. Jen se o tom nesmi mluvit, protoze to zranuje zenske city. Moje manzelka je krasna, milenka byla krasna, co se da delat, nekdo proste ma chut na jine, nekdo ne. Nevim proc se trestat abstinenci za to, co jsme jeste nespravili, zijeme jen jednou. Ale nedelej to ze msty, delej to pro sebe. Jinak nahodou narazis na chlapa co ti bude verny a budes si vycitat ze jsi mu ublizila… proste nevera s rozumem:) A pro ostatni, opravdu nechcu vzbuzovat pozdvizeni. Jsem jiny a beru jak vernost tak neveru pripad od pripadu. Hlavne kdyz si dotycny/a uvedomuje, ze vztah s casem vzdy ochladne. Pak se muze rozhodnout. Vymluvy typu: s pritelem nam to uz neklape a proto jsem byla neverna… nebo podvedu driv nez on… to vazne nemusim. Kazdy to delame sam za sebe, proste ublizujeme partnerovi(da se rici i vedome, i kdyz na to casto nemyslime), nikdo nas k tomu netlaci. (teda krom hormonu
)
@Anonymní píše:
To není o pomstě..Prostě proč ne? On se to nedozví a nikomu tím neubližuji..
pockej, jak napsala @ivunak pozor na vlastni hlavu. Znici te to kdyz pak zjistis ze ti byl pritel verny. Nehledej duvody k nevere. Jediny duvod je ze chces ty sama a milenec chce to same. Hm. Nevernych je vela lidi, jen to proboha mejte pod kontrolou at neni tolik rozvodu, nestastnych deti a zatrpklych zen i muzu.
@ivunak píše:
Co je špatnýho na nevěře??? Všechno! Nevěra do vztahu, který má fungovat a být postavený na lásce a důvěře nepatří. Nechápu, proč lidi s pohledem na věc jako ty máš vůbec přítele.
proc? To by me taky zajimalo. ze by desatero? Ale nechci zadny flame. Chci nazor nekoho kdo je neverny a funguje mu to. Odevsad slysim jen nevera je spatna nevera je spatna, a z druhe strany od zenatych jak kazdy mesic maji jinou… tato dualita me stve. Rika se neco jineho nez se ve skutecnosti deje.
@káťa píše:
Zakladatelko, já nejsem zrovna vzor morálky, taky jsem ve dvou vztazích zahýbala, ale dovol mi radu, kterou se stejně řídit nebudeš, protože už jsi zabouchlá.Tvůj přítel tě má rád, vše vám klape, sex je s ním lepší, problém je v tom, že na sebe nemáte čas, neboť je stále v práci kvůli tomu, aby splatil hypo a postaral se o tebe a tvé děcko. Kolik takových je???
Pokud to s ním potáhneš dál, pravděpodobně si tím pos. ereš život a jednou si na má slova vzpomeneš. Ale rozumím tomu, že je těžko radit a předávat zkušenosti člověku, se kterým cloumá hormonální bouře.
Tvůj milenec, nic proti němu, ale je to študentík, který nemá žádné starosti, spoustu volného času a je neokoukaný.
Z druhe strany, ja pracuji mesicne cca 80-90 hodin prescasu(slovy +2 pracovni tydny navic). Co mam z zivota? Nevera byla jedine na co jsem se vzdy tesil a zivot s ni byl snesitelnejsi, i na manzelku jsem byl milejsi… ze zacatku… pak jsem si to nechal ujet… ale vim ze to nekdy proste muze fungovat.
@Pajaxxx víš proč slyšíš odevšad, že nevěra je špatná, protože jsi na stránkách, které jsou plné především těch podvedených žen,protože víme jak to bolí, proto se tu většinou odsuzuje nevěra, milenky, milenci…
napadá mě, ty tu píšeš o výbavě a, že se musíš 3× denně uvolňovat, no třeba proto, že i „péčko“ je závislost, už je to prý ofiko
,ale teď vážně, být tebou, tak pokaždé, když tě napadne myšlenka na nevěru, tak bych vzpomněla, jak to ženu bolelo a jestli tě to ani pak nepřejde, tak pak bych asi zkusila lékaře, myslím, že ten chtíč dá dostat pod kontrolu
trochu mě na tobě ta lehkovážnost, radši ohrozím vše co mám, že mám ženu, kterou miluješ a nechceš opustit, kvůli mrzkém chtíči, co je pro tebe víc pak, žena, nebo nevěra, je to jednoduchá otázka
já ti spíš obdivuju, nebo nechápu tvou ženu, že když se bavíte o všem, že se s tebou teď momentálně snaží o dítko, protože alespoň dle toho co píšeš, ty nejsi případ, který by se spálil a poučil, ty i přes tu bolest, co jsi viděl, že tvoje žena prožívala kvůli nevěře, dál otevřeně uvažuješ (né-li se na to třepeš) o té další a nezastaví tě na tom ani vzpomínka, na to co to udělalo s tvojí ženou… smutný
spíš než o dítě byste jste se měli ještě snažit o nápravu ve vztahu, protože ty to v sobě vyřešeno nemáš a žena tvoje, nevím, to by musela psát ona, ale musí jí to bolet, když to tu občas čte co píšeš
a propó už se možná někdo ptal, ale přemýšlel jsi někdy nad tím, nebo víš, co bylo důvodem nezájmu o sex s tebou, protože dlouho by byl rok, natož dva co jste spolu nespali?
@Pajaxxx píše:
Muzes, to same… bylo to komplikovane az velmi komplikovaneA kazda cesta byla zvazovana, tehdy… A mozna i kazda byla spravna. Kdybych zustal s milenkou tvrdil bych to same si myslim. Mozna proto ty moje nazory. Klidne me zatratte. Ja tehdy nechapal co se ve me deje. Par detailu co by to uplne osvetlilo nemuzu rict verejne. Manzelka to tu cita
Prijde mi ze sam nevis co chces.. jsi jak ping pongovy micek..
Jinak mi nesedi ze bys mel doma zivelnou babu, s tou bys totiz nebyl 2roky bo jak dlouho bez sexu a uz vubec bys nemel na to odvahu ![]()
@sissi79 taky se mi zdá, že ty dva roky jsou až moc, nebo, že by to neřešili, protože to je jízda vždycky do pekel, takový půst - pokud není ze zdr. důvodů
@chebskamaminka píše:
@sissi79 taky se mi zdá, že ty dva roky jsou až moc, nebo, že by to neřešili, protože to je jízda vždycky do pekel, takový půst - pokud není ze zdr. důvodů
Me to prijde pritazene za vlasy cele
![]()
@sissi79 mě děsí to jak někteří nevěrníci, na jednu stranu říkají jak strašné to bylo, když viděli jak moc ublížili člověku, kterého milují a na druhou stranu už rozmýšlí nad tím, kdy se to stane zase, v tom není @Pajaxxx samotný,s tím už jsem se párkrát setkala
nejsem přející, ale takovým lidem bych přála zakusit vlastního chleba, zjistili by, že to totiž až taková prča není ![]()
@chebskamaminka píše:
@sissi79 mě děsí to jak někteří nevěrníci, na jednu stranu říkají jak strašné to bylo, když viděli jak moc ublížili člověku, kterého milují a na druhou stranu už rozmýšlí nad tím, kdy se to stane zase, v tom není @Pajaxxx samotný,s tím už jsem se párkrát setkalanejsem přející, ale takovým lidem bych přála zakusit vlastního chleba, zjistili by, že to totiž až taková prča není
Zaslepenej a zahledenej chlap dam do sebe tohle nikdy nepochopi ![]()
@sissi79 ještě tak možná kdyby se to stalo jako první jemu…že by byl v roli podvedeného a ne podvádějíciho ![]()
@sissi79 někdy když to čtu, mi napadá, jestli já zase slepě nedůvěřuju, ale opakuju si, že jsme každý přeci jen originál ![]()
@Wombat však jsem to psala, kdyby si oni zakusili svůj chleba, ikdyž tvrdí jak by jim to bylo fuk, oni by koukali, zvlášť ženy se zamilují a pálí mosty častěji, než chlapi, ono by to bylo najednou jiné, kdyby někdo uvažoval, jestli je dost dobrý ten stávající partner,
ale jelikož se snaží o dítko, tak spíš tam hrozí scénář manžela na druhé koleji a on bude vesele podvádět dál, dle toho co píše