Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
S dovolením obnovuji diskusi:Přišla jsem na to, že manžel (také můj známý) podvádí mojí velice dobrou kamarádku. Je jim oběma 40 a chlap si našel dvacítku, rozvádět se evidentně nechce, ale pígluje tu holčinu pravidelně několikrát do měsíce, prostě chce jen zasouvat do mladší, protože doma je asi po 16 letech manželství nuda. Shodou okolností kamarádka nyní po marném á letém snažení a několika IVF cyklech otěhotněla a je ve 13 tt.
K manželovi vzhlíží, žere mu všechno i s navijákem. Já mám černé svědomí, že jsem jí prozatím nic neřekla, nicméně myslím si, že když jí to, i by´t velmi citlivě povím, nejhorší budu já, a mezi nimi se stejně nic nezmění. Oblbne jí nějakou výmluvou, ona mu uvěří a za blba budu já. Takže jsem se rozhodla mlčet, i když tedy s VELKÝM sebezapřením, co byste udělali vy ?
Mlčet .. chlapa to přejde .. je to pro nás (chlapy) způsob „přežití“ manželství ..
Nic neříkej, ona se bohužel najde jiná dobrá duše, která jí to řekne… Nebo to možná už ví a dělá, že se nic neděje.
@chlap40 píše:
Mlčet .. chlapa to přejde .. je to pro nás (chlapy) způsob „přežití“ manželství ..
Tak když to dopřejete i svým manželkám tak nic proti. ![]()
@Anonymní píše:Mno, vzhledem k těhotenství bych asi pomlčela, s velkým sebezapřením. Ale dost by me hlodalo konfrontovat toho chlapa, jestli se za sebe nestydí.
S dovolením obnovuji diskusi:Přišla jsem na to, že manžel (také můj známý) podvádí mojí velice dobrou kamarádku. Je jim oběma 40 a chlap si našel dvacítku, rozvádět se evidentně nechce, ale pígluje tu holčinu pravidelně několikrát do měsíce, prostě chce jen zasouvat do mladší, protože doma je asi po 16 letech manželství nuda. Shodou okolností kamarádka nyní po marném á letém snažení a několika IVF cyklech otěhotněla a je ve 13 tt.
K manželovi vzhlíží, žere mu všechno i s navijákem. Já mám černé svědomí, že jsem jí prozatím nic neřekla, nicméně myslím si, že když jí to, i by´t velmi citlivě povím, nejhorší budu já, a mezi nimi se stejně nic nezmění. Oblbne jí nějakou výmluvou, ona mu uvěří a za blba budu já. Takže jsem se rozhodla mlčet, i když tedy s VELKÝM sebezapřením, co byste udělali vy ?
@chlap40 píše:
Alias další důkaz toho, že „chlapi“ na webu pro mamky nemají v hlavě srovnáno… Čest výjimkám jako premek nebo mrav
Tohle je věc, kterou bych asi nikdy kamarádce neřekla. Je to jen mezi nima dvěma. Stejně se to může obrátit proti tobě, on jí něco nakuká, ona tomu bude chtít věřit a ty budeš ta, která jim rozbíjí vztah.
@Anonymní píše:
To je zvláštní, že o něm tak všechno víš…
Tohle je asi jediná situace,kdy bych to 100% neřekla.Vůbec ne kvůli tomu,jak bych vypadala já,ale kvůli tomu dítěti.Nechtěla bych si vzít na triko,že se složí a ještě by to mohlo něco způsobit dítěti.Jenom proto,abych já měla čistý svědomí.Když výčitky by měl mít její partner.Ale je fakt,že nevim,jestli bych jí to neřekla časem,až se dítě narodí,pokud to bude pořád trvat.Ne hned po porodu,ale až se dá dohromady.Před tím bych ale možná zasondovala,jak by s takovou informací naložila-jestli by vůbec mělo cenu to říkat.
@chlap40 píše:
Takoví chlapi
by tedy neměli vstupovat do manželství, zřejmě pro ne představuje “smrtelné nebezpečí”…
Ze zásady se nikdy nepletu ostatním do vztahu, což se týká i tohoto případu, takže mlčet.
@Anonymní píše:
A je to tak skutecne? To se ten chlap tim chlubi? Aby to nebylo cele jinak.
Nicmene neplet se do toho, neni to tvoje vec ![]()
pokud bych něco říkala, tak jen tomu nevěrnému manželovi. Ať se chytne za rypák.
Ale tohle nikdy nedělalo dobrotu a dost často se to obrátilo proti oznamovateli. Tím spíš, že je kamarádka ve 13TT a to už je asi pozdě na případné vášnivé rozchody ![]()