Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@afghani píše:
hele, bud rada, ze mamu mas a vaz si toho…takovehle zabomysi valky o nicem…uzivejte i s mamou obe zivota a budte v pohode
přesně ![]()
@afghani Naprosto přesně. Vždy mě fascinuje, jak se ty největší spory vedou o ty naprosto nepodstatné věci…
No tak pro zakladatelku to třeba důležité je, když si svou svatbu představuje tak jak si jí představuje, a za zády jí její máma udělá tohle… nevím no, ale mě by to teda tady nakrklo…
Já tě chápu, mám podobnou mámu…
když jsem se vdávala, tak jsme vedly válku o výslužkách. Odmítala jsem dělat výslužky a rozdávat je jejím kamarádkám a vůbec mě nezajímal její argument, že ona taky výslužky od kamarádek dostává…
nakonec to dopadlo tak, že si výslužky zařídila sama a rozdala kamarádkám… dodnes nevím, kdo „ode mně“ vlastně dostal výslužku a co v ní bylo ![]()
Já to chápu, asi každému rodiče nebo známí někdy za život něco takového udělají… Ale tak je to přeci o tom, aby ona řekla mamce, proč chce svatbu takovou a makovou, nezapomněla přitom mamce polichotit, jak je ráda, že má takovou mámu a že ji na svatbě mít chce atd.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, moje máma je už na ránuVždycky si dělala co chtěla podle sebe ale teď mi došla trpělivost.
Od doby co se mi narodil syn tak když něco neudělám podle ní tak je to špatně…
Ale přes to už jsem se přenesla
ALE! Čeká mě svatba a já jsem takový salámista.. Nechtěla jsem kytku protože se mi to nelíbí, výzdoba a atd taky padá ale nakonec jsem to udělala abych měla klid..Ale dnes mě máma vytočila do běla
Čistě náhodou jsem se dozvěděla že i přes můj výslovný zákaz objednala myrtu.. Zavolala jsem tedy do květinářství a zrušila to.. Když se to máma dozvěděla tak jsme se šíleně zhádali a máma řekla že myrta na svatbě prostě být musí a že ona na svatbu nejde at si dělám co chci..
Jako už jsem na mašlí
no je to blbé. holt asi má potřebu se realizovat nebo napravovat svoje vlastní omyly, chce prot tebe to nejlepší nebo nevím. ale pokud se nedomluvíte, je to bblé a akorát ti tím zkazí svatbu a budete smutné obě dvě. takže to chce asi klidnou řádnou domluvu. ideálně na něčem ustoupit ty a na něčem ona. já s tebou ouhlaím. byla jem za exota. nevozila jsem koláče (aby mi někdo platil nebo dával dárky za pár koláčů, ketré si může koupit v obchodě za stovku),odmítla jsem ráno snídani (proto jsem měli svatbu na dvanáct, at nikdo nemuí spěchat s chystáním na osm ránéo…), odmítla jsem myrtu (aby se každý oblíkl do hezkého oblečení a já mu ho propíchala špendlíky a ještě to pak ztráceli a dětska se popíchaly?), odmítla jsem auto-manžel jel svým, já od známé, protože mě vezl její syn a výzdobu jsem měla na autě tři kytky z ikea-umělé (nikdo si toho nevšiml ani samo o sobě, natož, když jsem tam měli pravda jiné auta na koukání-hasiče a záchranku), výzdobu v sále jsme měli starou odk ámošky, na stole tedy byly ikea vázy za 9 kč a v ní v každé jedna gerbera malá a super. aspon to enzavázelo. já si svou kytku šla koupit odopledne den před svatbou- slunečnice, které tam zbyyl poslední, protože z těch hkrásných už uvázali různé vazby jen tak, takže jsem měla sice zbytky, ale pro mne super a stačilo. aby se neřeklo, koupili jme malou kytičku mojí mamce jakože od ženicha. a?? pro mne ta nejluxunější svatba, co mohla být. proč? brala jsem si toho nejúžasnějšího chlapa, co mohl být, všichni se strašně moc bavili, líbilo se jim to a byli tam se mnou a to bylo pro mne to hlavní. mamince jsem ustoupila v tom, že mohla nabalit hostům výslužku ![]()
Co máš dělat?? Zajdi sní na víno a pokecej sní, je to tvoje svatba, ty máš o ní představu a ráda bys na svatbu vzpomínala jako na krásný den a ne na den kdy se hádáte o pro tebe prkotinách. Mámu máš jen jednu a je blbost si kazit vztahy opravdovýma kravinama, což mít na svatbě myrtu nebo ne ktomu patří. Co nějaký kompromis, chovejte se obě jako matky od dětí a ne ty děti
Páni trochu klika že já tohle řešit nemusím, na začátku jsem doma řekla že svatba je moje a všechno si zařídím sama a bylo vymalováno
asi bych jí nejak jemně naznačila to že je to opravdu tvoje svatba a že když tam budeš v teplákách tak prostě budeš a hotovo. Pokud je jí milejí její potřeba než to být své dceři na svatbě tak at nechodí
Myslím si že stejně půjde, ale připrav se že ti to asi pohaní ![]()
Presne-zabomysi valky..
Smim vedet, proc presne jsi odmitla ty mytry, kdyz to zaridila (a dost mozna by to i zaplatila) ona?
@Anonymní píše:
Když se to máma dozvěděla tak jsme se šíleně zhádali a máma řekla že myrta na svatbě prostě být musí a že ona na svatbu nejde at si dělám co chci..Jako už jsem na mašlí
tohle vydírání je děsný
![]()
ale u nás funguje toto: " Tak nechoď. Bude mi to líto, budeš mi tam chybět, ale co nadělám.. Myslím, že v budoucnu Tě to bude mrzet, tak si to promysli…ale jsi dospělá, rozhoduješ se sama…"
a myslím, že půjde i bez myrty…protože jsou lidé, kteří chtějí být přemlouváni a když to najednou někdo nedělá, tak brzy otočí ![]()
@Ali-Ali píše:
1.-toto je moje pritelkyne, mam ji rad, je to moje volba a pokud se ti nelibi, tak se s ni nestykej, ale take ji nepomlouvej. tecka.
2.-toto je moje nova prace, bavi me, zivi me, dal to neres. tecka.
3.- dovolena je moje dovolena, kdyz chci jet sam, pojedu sam.
4.-nevim proc by vubec mela vedet s kym chodis nebo nechodis na pivo
5.-tvoje zuby, tvuj problem. pokud nechce pujcit, nemusi.
Souhlas
![]()
Chlapec se maminky dovoluje, chlap informuje.. a to je ten rozdil. Musíš matce nastavit jasne hranice, odsud posud.
Pokud ti nechce pomoct, je to taky v poradku. Zeptat se můžeš, ale pokud nechce, je to její rozhodnuti.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, moje máma je už na ránuVždycky si dělala co chtěla podle sebe ale teď mi došla trpělivost.
ALE! Čeká mě svatba a já jsem takový salámista.. Nechtěla jsem kytku protože se mi to nelíbí, výzdoba a atd taky padá ale nakonec jsem to udělala abych měla klid..Ale dnes mě máma vytočila do běla
Čistě náhodou jsem se dozvěděla že i přes můj výslovný zákaz objednala myrtu.. Zavolala jsem tedy do květinářství a zrušila to.. Když se to máma dozvěděla tak jsme se šíleně zhádali a máma řekla že myrta na svatbě prostě být musí a že ona na svatbu nejde at si dělám co chci..
Jako už jsem na mašlí
tak ať nechodí.. svatba je Tvoje, tudíž nevidim důvod, proč by to měla organizovat ona ![]()
@unuděná píše:
Presne-zabomysi valky..
Smim vedet, proc presne jsi odmitla ty mytry, kdyz to zaridila (a dost mozna by to i zaplatila) ona?
Ještě to neplatila - ale odmítla jsem to proto že se mi to nelíbí..
@Anonymní píše:
Nechtěla jsem kytku protože se mi to nelíbí, výzdoba a atd taky padá ale nakonec jsem to udělala abych měla klid..
nejak nechapu, jestli ty predchozi veci jsi nechtela, ale nakonec udelala podle mamy?
uprimne - pokud si clovek zarizuje svatbu uplne sam a s rodici to vubec neresi, tak na svatbe ma proste to, co si objedna a co chce a rodice proste prijdou uz k hotovemu jako ostatni hoste.
me osobne by to nebavilo a v podstate jsem mela radost, ze rodice „resi“ a pomahaji, protoze dceru maji jen jednu, tak at si to „uzij“
myslim, ze s tim nakonec meli vic prace a starosti nez ja, ale jsem si jista, ze daleko vic by je mrzelo, kdybych je nezapojila vubec.
Ahoj holky, moje máma je už na ránu
Vždycky si dělala co chtěla podle sebe ale teď mi došla trpělivost.
Jako už jsem na mašlí