Nevhodné chování mámy

3.4.16 20:35

Nevhodné chování mámy

Ahoj všem co by ste si mysleli o chování vlastní matky, po tom co uvedu pár příkladů? Absolutně se neshodnu s mámou, strašně se změnila po tom co jsem se ve 22 letech od ní odstěhoval. Přítele několik let nemá, ani snad nehledá o to více se upla na mě a kecá mi do života. Říká mi pořád co mám a nemám dělat, pořád má s něčím problém co jí řeknu.

1. Před rokem a půl jsem například chodil o 10 let více starší přítelkyní co měla 5 leté děcko. Jo asi každá máma by nadšená nebyla, ale toto? Místo toho aby se zajímala jestli jsem šťastný, jestli se máme rádi a co plánuji do budoucna se akorát zajímala o to kdy se s tou starou b(ě)hnou konečně rozejdu, což mi dávala pokaždé najevo. Pořád mi říkala at si najdu mladou holku. Místo toho aby to nějak přijala. Poznat jí za žádnou cenu nechtěla, urážela jí i když jí neznala, hledala na ní špínu z minulosti od známých, pak mi to líčila abych měl důvod se z ní rozejít. Nadávala jí že je to d(ě)vka a přitom jí nikdy neviděla. Říkali to ostatní co jí ani neznali, tak to je přeci pravda. Když se náhodou u mě jednou potkali na oslavě nahodila obličej a nepřímo jí urážela, když něco říkala. Když mě s ní viděla na pouti tak mě raději obešla aby mě nepotkala a nepozdravila ani mě.
  1. po neshodě v práci jsem po 3 letech odešel, hledal jsem práci asi 2 měsíce, když jsem konečně něco za dobrý peníze i směnově našel byl jsem rád, i když to bylo mimo obor. Místo toho aby mě podpořila, hned jak jsem nastoupil prohlásila že to nezvládnu, že mi dává 14 dní - měsíc než odejdu. Od té doby se mě pokaždé ptá, zda si už si hledám něco jiného, že je to pod mou úroveň, když je to práce ve výrobě. Ani se nezeptala co tam dělám, nebo zda se mi tam líbí.
  1. Když jsem ještě bydlel s ní jel jsem na týden sám na dovolenou. Opět, se ptala jen že je ještě čas to zrušit, že přece sám jet určitě nemohu. Už se ke mě chtěla vetřít a jet se mnou. I když jsem dospělý čekala do večera (odpolední směna) na mě každý den, než přijdu z práce, když jsem se zdržel okamžitě volala kde jsem.
  1. chodím na pivo s kamarádkami z bývalý práce vše kolem 30 let protože si s nimi rozumím - zase se ptá pouze a jen kdy už se s nima přestanu stýkat, že se mám chodit s mladými
  1. když se mi ulomily stoličky (po špatné péči stávající zubařky), marodil jsem, měl jsem záněty a potřeboval jsem to udělat kvalitně v jiném městě s tím že jí to budu splácet (peníze pro mě měla na spoření) abych neměl v budoucnu problémy, opět řekla že mi ani náhodou peníze nepůjčí, že si to mám nechat udělat od své zubařky, i když věděla že to dělá špatně, že to přeci vydržím, nezajímalo jí že je to poslední šance před vytržením a komentovala to že to má taky špatně udělaný a žije s tím

To je jen výčet na asi poslední 2 roky, pak se diví že se odstěhoval a že s ní ted tak často nestýkám a nechápe proč jsem na ní takový, nic z tohohle si neuvědomuje. Jak jí mám vysvětlit že jsem dospělý a mám svůj život?

Ps: ještě doplním že vyžaduje neustálý kontakt z mé strany, když se jí týden neozvu = kašlu na ní, pozve se sama ke mě na návštěvu ani se nezeptá, zda něco nemám

Příspěvek upraven 03.04.16 v 20:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
3.4.16 20:43

Rada cislo 1 - skutecne zit svuj zivot. to znamena s matkou resit jen nutne, co se mi nelibi to poustet jednim uchem tam, jednim ven. ale take si nepujcovat, nic po ni nechtit. proti tomu, co je mi vylozene proti srsti se jednoznacne ohradit.

uprimne z toho, jak ses rozjej v popisu toho, co ti za 2 roky rekla nebo nerekla, mi prijde, ze odpoutat se potrebujes i ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
3.4.16 20:46

1.-toto je moje pritelkyne, mam ji rad, je to moje volba a pokud se ti nelibi, tak se s ni nestykej, ale take ji nepomlouvej. tecka.
2.-toto je moje nova prace, bavi me, zivi me, dal to neres. tecka.
3.- dovolena je moje dovolena, kdyz chci jet sam, pojedu sam.
4.-nevim proc by vubec mela vedet s kym chodis nebo nechodis na pivo
5.-tvoje zuby, tvuj problem. pokud nechce pujcit, nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
3.4.16 20:46

No z tebe bych radost taky neměla. Chceš být samostatný, ale peníze na zuby nemáš. Chovej se k ní slušně, i ona bude vstřícná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20677
3.4.16 20:50

Já bych zas řekla, že máma v tobě pořád vidí toho svého malého hošíčka a má strach, že o tebe příjde a ráda by s tebou manipulovala :nevim: si dospělý, tak už se podle toho zařiď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
3.4.16 20:53

Nazor? No ja si myslim, ze se na tebe moc upnula, jelikoz nema zadneho pritele ona sama a tak ma potrebu se starat aspon o tebe..potrebovala by chytit druhou mizu, najit si pritele a v ramci moznosti mit jeste nejake zajmy.Ty si zkus s ni jeste jednou a razne promluvit jako dospely chlap a rict ji co ti vadi. Neboj se ji a zkus to. Jinak nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
3.4.16 21:01

@uzsinevimrady Tak zhruba takovou maminku mám taky. (Ten styl, to je přesné). Odstěhování bylo dramatické, což jsem tušila, tak jsem zpočátku jsem si vzala jenom pár osobních věcí aby jí došlo až po měsíci, že jsem už nadobro fuč. :mrgreen:. Scény ohledně chlapů to samé, dnes je to tak, že s ní s dětmi chodím sama a ona k nám bohužel ne, protože už jí znám, rozsedí se, uráží mého muže a nechce jít domů, a má radost když udělá dusno. Je to složitější, ale už jsem jí všecko odpustila (co mi zbývalo, příbuzné si nevybíráme a tahle příbuzná je jedna z mála, co má zájem :mrgreen: ). Teď se má věc tak, že se s mužem neviděli, nepromluvili, už tak zhruba 10 let. Když začne mít ty svoje otázky na témata, která už znám, že budou závadná, tak mlčím, neodpovídám. A ona už ví, protože kdyby mě rozčílila, tak beru saky paky a balím se. Takhle to zní šíleně, ale když jí držím zpátky od svého partnerského života, když jí nenechám aby mi do něj kecala, tak je normální, dá se s ní a s dětmi leccos podnikat, i když ne moc na dlouho a ne moc únavné, což ale už není povahou, ale věkem. :)

Příspěvek upraven 03.04.16 v 21:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
3.4.16 21:27
@uzsinevimrady píše:
Ahoj všem co by ste si mysleli o chování vlastní matky, po tom co uvedu pár příkladů? Absolutně se neshodnu s mámou, strašně se změnila po tom co jsem se ve 22 letech od ní odstěhoval. Přítele několik let nemá, ani snad nehledá o to více se upla na mě a kecá mi do života. Říká mi pořád co mám a nemám dělat, pořád má s něčím problém co jí řeknu.
  1. Před rokem a půl jsem například chodil o 10 let více starší přítelkyní co měla 5 leté děcko. Jo asi každá máma by nadšená nebyla, ale toto? Místo toho aby se zajímala jestli jsem šťastný, jestli se máme rádi a co plánuji do budoucna se akorát zajímala o to kdy se s tou starou b(ě)hnou konečně rozejdu, což mi dávala pokaždé najevo. Pořád mi říkala at si najdu mladou holku. Místo toho aby to nějak přijala. Poznat jí za žádnou cenu nechtěla, urážela jí i když jí neznala, hledala na ní špínu z minulosti od známých, pak mi to líčila abych měl důvod se z ní rozejít. Nadávala jí že je to d(ě)vka a přitom jí nikdy neviděla. Říkali to ostatní co jí ani neznali, tak to je přeci pravda. Když se náhodou u mě jednou potkali na oslavě nahodila obličej a nepřímo jí urážela, když něco říkala. Když mě s ní viděla na pouti tak mě raději obešla aby mě nepotkala a nepozdravila ani mě.
  1. po neshodě v práci jsem po 3 letech odešel, hledal jsem práci asi 2 měsíce, když jsem konečně něco za dobrý peníze i směnově našel byl jsem rád, i když to bylo mimo obor. Místo toho aby mě podpořila, hned jak jsem nastoupil prohlásila že to nezvládnu, že mi dává 14 dní - měsíc než odejdu. Od té doby se mě pokaždé ptá, zda si už si hledám něco jiného, že je to pod mou úroveň, když je to práce ve výrobě. Ani se nezeptala co tam dělám, nebo zda se mi tam líbí.
  1. Když jsem ještě bydlel s ní jel jsem na týden sám na dovolenou. Opět, se ptala jen že je ještě čas to zrušit, že přece sám jet určitě nemohu. Už se ke mě chtěla vetřít a jet se mnou. I když jsem dospělý čekala do večera (odpolední směna) na mě každý den, než přijdu z práce, když jsem se zdržel okamžitě volala kde jsem.
  1. chodím na pivo s kamarádkami z bývalý práce vše kolem 30 let protože si s nimi rozumím - zase se ptá pouze a jen kdy už se s nima přestanu stýkat, že se mám chodit s mladými
  1. když se mi ulomily stoličky (po špatné péči stávající zubařky), marodil jsem, měl jsem záněty a potřeboval jsem to udělat kvalitně v jiném městě s tím že jí to budu splácet (peníze pro mě měla na spoření) abych neměl v budoucnu problémy, opět řekla že mi ani náhodou peníze nepůjčí, že si to mám nechat udělat od své zubařky, i když věděla že to dělá špatně, že to přeci vydržím, nezajímalo jí že je to poslední šance před vytržením a komentovala to že to má taky špatně udělaný a žije s tím

To je jen výčet na asi poslední 2 roky, pak se diví že se odstěhoval a že s ní ted tak často nestýkám a nechápe proč jsem na ní takový, nic z tohohle si neuvědomuje. Jak jí mám vysvětlit že jsem dospělý a mám svůj život?

Ps: ještě doplním že vyžaduje neustálý kontakt z mé strany, když se jí týden neozvu = kašlu na ní, pozve se sama ke mě na návštěvu ani se nezeptá, zda něco nemám

Příspěvek upraven 03.04.16 v 20:50

dokud nedokážeš s úsměvem mávnout rukou ve smyslu - no jo mamina, ta už jiná nebude a pak ji nechat at si povídá svoje, ale žít podle sebe, tak do té doby prostě dospělý nebudeš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
3.4.16 21:39

@jdukolem S tím nesouhlasím. To, že nesouhlasí s chováním svojí maminky, neznamená, že je nedospělý. Ono s úsměvem to jde jednou, podruhé, ale po x-tý už je to o nervy. Znám to. Vyrůstala jsem s babičkou, což je dvojnásobný peklo a teď když jsem těhotná a máme s přítelem jít do vlastního a žít svůj život - stojí si za tím, že bychom měli bydlet u ní, aby se mi mohla starat o díte, což je naprosto nepřípustné. Ty rodiče/prarodiče, když ztratí jiný důvod k bytí, občas se snaží žít život svých potomků. Je důležitý, aby svoje děti milovaly, ale taky musí umět nechat je jít svou cestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
3.4.16 21:59

@Maggica.24 si povime za rok v nejake diskuzi, kde nemaji holky hlidani ani na vyrizeni doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
3.4.16 22:07
@Maggica.24 píše:
@jdukolem S tím nesouhlasím. To, že nesouhlasí s chováním svojí maminky, neznamená, že je nedospělý. Ono s úsměvem to jde jednou, podruhé, ale po x-tý už je to o nervy. Znám to. Vyrůstala jsem s babičkou, což je dvojnásobný peklo a teď když jsem těhotná a máme s přítelem jít do vlastního a žít svůj život - stojí si za tím, že bychom měli bydlet u ní, aby se mi mohla starat o díte, což je naprosto nepřípustné. Ty rodiče/prarodiče, když ztratí jiný důvod k bytí, občas se snaží žít život svých potomků. Je důležitý, aby svoje děti milovaly, ale taky musí umět nechat je jít svou cestou.

každá mluvíme o něčem jiném.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
4.4.16 07:41
@AniNevim píše:
@Maggica.24 si povime za rok v nejake diskuzi, kde nemaji holky hlidani ani na vyrizeni doktora.

Tím chcete říct, ze se nedokážu postarat o svoje dítě? To pardon, ale vůbec neznáte mou situaci. ;)
Babičce bych malou na hlídání ani dát nemohla.. Komentář trochu mimo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
4.4.16 17:48
@Maggica.24 píše:
Tím chcete říct, ze se nedokážu postarat o svoje dítě? To pardon, ale vůbec neznáte mou situaci. ;)
Babičce bych malou na hlídání ani dát nemohla.. Komentář trochu mimo..
Čteme obě ten můj stejný příspěvek, který citujete?
Každopádně, děkuji za vyhodnocení mého komentáře. Věnovaná pozornost vždy potěší :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
4.4.16 18:03

@AniNevim Jinak fakt netuším, jak jsem si měla ten komentář vyložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.16 12:00

Jak z toho ven ?

Ahoj holky, moje máma je už na ránu :zed: Vždycky si dělala co chtěla podle sebe ale teď mi došla trpělivost. :pocitac: Od doby co se mi narodil syn tak když něco neudělám podle ní tak je to špatně… :zed: Ale přes to už jsem se přenesla :think: ALE! Čeká mě svatba a já jsem takový salámista.. Nechtěla jsem kytku protože se mi to nelíbí, výzdoba a atd taky padá ale nakonec jsem to udělala abych měla klid..Ale dnes mě máma vytočila do běla :zed: Čistě náhodou jsem se dozvěděla že i přes můj výslovný zákaz objednala myrtu.. Zavolala jsem tedy do květinářství a zrušila to.. Když se to máma dozvěděla tak jsme se šíleně zhádali a máma řekla že myrta na svatbě prostě být musí a že ona na svatbu nejde at si dělám co chci.. :zed: Jako už jsem na mašlí :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová