Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@radkka píše:
Asi si to moc neuvědomuje, když to chce nechat vyhnít a testy nedělat.
Bojí se pravdy, kterou stejně nejspíš zná. A nejspíš to nemá komu říct, když to píše sem…
@Anonymní píše:
Nečekám moc pochopení. Vlastně nevím co čekám.
Za mne pochopení určitě máš, protože nejsi první, které se něco takového stalo, tady na emiminu najdeš spoustu stejných případů - holek, kterým se stalo to samé co tobě…
Nechci to nechat vyhnit. Mam prostě strašný strach. Přeji si, aby byl syn přítele a mohli jsme spokojeně žít. Přítele miluji a nechci mu ublížit ještě vic nez do teď. Ale ano. Na testy zajdu. Mam co jsem si uvarila..
@Agáta13 píše:
Kokoko kdáááák, hlavně, že jsou tady všechny dokonalé, že?
Kdákáš tu akorát ty.
@Anonymní píše:
Předem moc děkuji za přečtení a prosím o zachování anonymity. Je to pro mne velmi citlivá záležitost. Pracovala jsem v jedné velké firmě jako podniková právnička. Začátkem minulého roku, nastoupil do firmy nový kolega. Též právník. Napřed jsem byla naštvaná, že se mi bude do práce plést, ale později jsem byla ráda. Kolega byl velmi chytrý a bystrý, bohužel i velmi pohledný a galantní muž. Já jsem byla a stále jsem zadaná. S přítelem jsme dva a půl roku. Seznamili jsme se, když mu bylo 21 a mně 28. Je mezi námi věkový rozdil sedm let. Nikdy nám to neprekáželo. Přítel byl rozumný a vyspělý. Jeho věk se spíše projevoval v organizačních schopnostech a zkušenostech, které neměl. Co jsem neřekla, to prostě nebylo. V tom jsem ale nevidela zásadní problém. Nekdy jsem sice měla plnou hlavu prace a ještě věcí z domova, ale jinak náš vztah byl naplněný láskou a štěstím. Proto je dost nepochopitelné, že jsem začala cítit určitou náklonnost ke svému kolegovi. Asi to byla ta jediná věc, kterou můj přítel neměl, která mi učarovala. Kolega byl samostatný a dokázal vše zařídit. Začali jsme spolu v praci chodit na obědy a nevěra byla na světě. Měla jsem ho ráda a vzhlížela k němu. Láska k příteli nepolevila, za to výčitky mně užíraly zaživa. Pořád jsem si říkala, že vztah s kolegou ukončím, ale nedokazala jsem to. Kolega byl a je stale nezadaný. Chová ke mně hluboké city a chce být se mnou. Moc jsem se rozepsala, tak to zkrátím. V postýlce mi teď leží měsíční miminko. Následek mého nezodpovědného přístupu k užívání antikoncepce. Celé těhotenství jsem se trápila čí miminko bude. Dívám se na něj a nevidím v něm nic ze svého přítele, přestože nosí jeho jméno. S kolegou jsem vztah před porodem ukončila. On však chce testy DNA. Stejně dobře jako on vím, že o testech může rozhodnout i soud, když je odmítnu udělat dobrovolně. Přítel nic netuší a já jsem celé dny s nervama na dně. Vím, že se testům nevyhnu, vím jak dopadnou . Vím, ze teď všem ublížím, vím že jsem to vše zkazila. Vím ze si za vše mužů sama svou nerozvazností. Přítel syna zboznuje, vzdy si pral kluka a miminko uz od doby, kdy jsme se seznámili. Zničila jsem všechno a potřebovala se z toho vypsat. Nečekám moc pochopení. Vlastně nevím co čekám.
Když víš, jak dopadnou, tak víš, kdo je otec ne? Tak proč dáváš náze v diskuze, že to nevíš
, no existuje ještě něco jako interrupce, nevím, proč jsi tam nešla, když to bylo takhle..akorát je chudák dítě, chudák přítel a chudák kolega..a ty jsi fakt pitomá, budeš nakonec s miminem sama..
@enny3 píše:
Když víš, jak dopadnou, tak víš, kdo je otec ne? Tak proč dáváš náze v diskuze, že to nevíš![]()
, no existuje ještě něco jako interrupce, nevím, proč jsi tam nešla, když to bylo takhle..akorát je chudák dítě, chudák přítel a chudák kolega..a ty jsi fakt pitomá, budeš nakonec s miminem sama..
I pokud by bylo dítě kolegy, tak proč chudák dítě??? Přítelovi to řekne, ten zřejmě odejde a miminko bude mít tátu. Kruté je to pro přítele, ale nevím, proč by mělo být chudák dítě. To bude mít otce tak jako tak.
@radkka píše:
Tak za to přijmi zodpovědnost a nech udělat testy, třeba dopadnou dobře a ty aspon už budeš v klidu a kolega na tebe nebude tlačit. I já udělala v životě spoustu chyb, ale když to bylo nutné, tak jsem sklopila hlavu a vyžrala si to.
Přesně tak, napsala jsi to moc hezky a jednoduše, prostě tak to je. Chtěla bych vidět zdejší paní dokonalé. Ono když je člověku třeba 20, to se to soudí, když člověk ještě nemá ty zkušenosti (nejen, co se možné nevěry týká). Čím jsem starší, tím méně černobílý svět vidím.. A víc realisticky. Každý může udělat chybu, ale většinou ho to dožene a musí si nést následky.. Koneckonců o tom zakladatelka jako právnička musí vědet víc, než neprávníci..
@Anonymní píše:
Nechci to nechat vyhnit. Mam prostě strašný strach. Přeji si, aby byl syn přítele a mohli jsme spokojeně žít. Přítele miluji a nechci mu ublížit ještě vic nez do teď. Ale ano. Na testy zajdu. Mam co jsem si uvarila..
Přála bych ti, aby dítě bylo přítele, snad to tak dopadne.
@Anonymní píše:
chápu tvůj strach, ale víš, co říkal Masaryk „nebát se a nekrást“ Udělala jsi chybu, když ji budeš dospěle řešit, nemáš se za co stydět
@minoe píše:
Za mne pochopení určitě máš, protože nejsi první, které se něco takového stalo, tady na emiminu najdeš spoustu stejných případů - holek, kterým se stalo to samé co tobě…
@radkka píše:
Kdákáš tu akorát ty.
No promiň? Já tu s Tebou souhlasím, jestli sis nevšimla. To přece nebylo na Tebe
Ja bych na to sel teda pokud mozno chytre.
Strategie ziskavani casu mi neprijde vubec spatna.
1. Udelej si testy at vis, ci to je.
2. Rozmysli si, s kym chces byt. O pritele ti asi tak moc neslo, kdyz sis nasla milence. Dela to na me dojem, ze ti je pritele lito a proto s nim chces byt za kazdou cenu - i za cenu toho, ze bude vychovavat cizi dite a muze se na to v budoucnu kdykoli prijit - tudiz tvuj pritel pak prijde nejen o pritelkyni (manzelku) ale i dite - a novy uz si mozna tezko udela.
3. Pokud o tebe kolega stoji - tak nejak nevim, kde je problem. Proste pritele vymenis za kolegu a je to. Na vycitky svedomi jsi mela myslet, nez jsi skocila s kolegou v posteli. Ted uz z toho neni cesta ven. Podle me je fer rict priteli, zda otcem je nebo ne. Pokud otcem neni, at se rozhodne sam, zda si najde jinou pritelkyni (je mladej, aspon ma pouceni do zivota) ci s tebou zustane. Rozhodne by nebylo fer, aby na to pritel prisel treba za 15 let pri lekarskym vysetreni (nebo kdo vi jak…) - v 35 si novou rodinu bude zakladat hur nez v 21.
4. Priste pouzivej ochranu - taky jsi mohla pritele nakazit od milence nevylecitelnou pohlavni nemoci - a staci zloutenka… Myslim, ze z toho delas drama, protoze ti doslo, jaka ses. Pritel v 21 stihne jeste furu dalsich deti, o toho bych se nebal.
@Anonymní píše:
Přeji Ti, aby testy tak dopadly a měla bys klid
Ale za mě - i kdyby dopadly jakkoliv, s pravdou ven bych nevylezla, dokud by to nebylo nutné (že by kolega vydíral…). Vůbec není řečeno, že na to přítel musí přijít, kukačky byly, jsou a budou, nejsi první ani poslední komu se něco takového stalo
Ale maž tu historii a nikomu to neříkej.
@teepe píše:
@PaníBovaryová samozdřejmě že nejsoukdo by se chtěl dobrovolně přiznat že jo
ale zakladatelka určitě není ani první ani poslední
no to není, lidstvo je tady tisíce let
ale má ji to jako utěšit? Nebo to má situaci zlehčit?