Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Víš kolik třeba zdravotních sestřiček má dítě a dělají na směny…vetsina z nich má vysokou školu, praxi v oboru…a ten plat kolem těch 15tis…
@Anonymní píše:
Takže vlastně dělat nechceš, jen ti je blbé být doma… Případně mít peníze za nic… Hmmm… Nevím, co takhle se nad sebou zamyslet?
Dost silně mi připomínáš mou sestru, která má pětiletou holčičku a stále „hledá“ práci po mateřské, kde by měla zkrácený úvazek, plat minimálně 30 tisíc (Praha) a nejlépe, aby si ji ten zaměstnavatel našel sám, hýčkal ji, a aby se moc nepředřela…![]()
![]()
. Stále nic takového nenašla, asi si myslí, že čím déle bude po mateřské doma, tím větší bude mít úspěch
![]()
(Prosím za zachování anonymu, je to soukromé)
No pokad bude situace stejná, na nic slušného nenarazím tak asi dělat nebudu moct, možná až dokončím dálkově maturu tak mě najde přítel ve firmě práci, ale to je ještě 3 roky. A ne do automobilky nechci, už jsem tam dělala a je to o zdraví, tvrdá dřina, tři směny a žádný život.
Takže chceš lehkou práci na ranní směnu za dobrý plat a ještě by zaměstnavatel měl přihlédnout k tomu, že jsi nešikovná a líná? Tak jestli takového zaměstnavatele najdeš, dej vědět.
Práce je, ale tvé požadavky jsou nereálné. Buď budeš muset někam na směny nebo za menší plat.
@Anonymní píše:
přece nebudu dělat něco co mi nejde, nebo na směny když mám dítě, nebo je to za málo peněz tak jsem si to nepředstavovala.
Jenze kdyz nemas co nabidnout ![]()
@Anonymní píše:
přece nebudu dělat něco co mi nejde, nebo na směny když mám dítě, nebo je to za málo peněz tak jsem si to nepředstavovala.
a on existuje někdo kdo si představoval že bude makat na směny a o víkendech za pár korun
?
@Anonymní píše:
No pokad bude situace stejná, na nic slušného nenarazím tak asi dělat nebudu moct, možná až dokončím dálkově maturu tak mě najde přítel ve firmě práci, ale to je ještě 3 roky. A ne do automobilky nechci, už jsem tam dělala a je to o zdraví, tvrdá dřina, tři směny a žádný život.
A co bys v te firme chtela delat?
@pikola píše:
Na druhou stranu, pokud třeba ráda uklízíš a dobře, to se dneska platí zlatem.
No, jenže zrovna tyhle práce si každý drží.
A zase nevíme, jestli by se za takovou práci slečna nestyděla.
S oborem prodavačky, pouze na ranní směnu a platem 15 tisíc nic neseženeš, když máš dítě, proč sis po dobu rodičáku nedodělala nástavbu? Nic jiného ti nezbude, než tam zůstat nebo slevit ze svých nároků
Hm, lide kolem CB jsou teda narocni. My tady na Hodoninsku bereme, co je a jsme radi, ze neco vubec je ![]()
Co hajzlbaba? S tvym vzdelanim, praxi, entuziasmem a ochotou ucit se a nepremrstenym pozadavkum
a pracovnimu nadseni je to asi tak jedine, kde by te vzali. Jen tedy ty platove podminky nevim…a jo, vlastne to neni dost na urovni a hodno vzdelani, ktereho jsi dosahla.
@Anonymní píše:
S oborem prodavačky, pouze na ranní směnu a platem 15 tisíc nic neseženeš, když máš dítě, proč sis po dobu rodičáku nedodělala nástavbu? Nic jiného ti nezbude, než tam zůstat nebo slevit ze svých nároků
protože právě při rodičáku jsem dodělávala ten výučák, neměla jsem nic, jen rekvalifikaci. Přítel mě může živit další 3 roky, ale už jsem doma 8 let s přestávkama a je mi čím dál hůř zdravotně i psychicky.
Hele i jako prodavacka si muzes neco vydelat, ja delala kratkej dlouhej, ale dalo se domluvit i na ranni (ale to se mi nechtelo), vychazelo to na 6 dni v tydnu po 8 hodinach aplat byl kolem 13 000kc cistyho, kdyz nekdo vzal smenu navic, nebo tam byl dyl tak mel vic. Chce to jenom chtit, ale pristup chci praci kde se nepredru a budu tam chvilku za velky prachy fakt nesezenes…
Tak nějaké call centrum, nebo tady koukám že hledají člověka na pobočku pro t-mobile http://www.jobs.cz/rpd/1191772189/?…
@Anonymní píše:
protože právě při rodičáku jsem dodělávala ten výučák, neměla jsem nic, jen rekvalifikaci. Přítel mě může živit další 3 roky, ale už jsem doma 8 let s přestávkama a je mi čím dál hůř zdravotně i psychicky.
Ono s výučním listem toho moc nenaděláš, pokud chceš někam do kanceláře, tak tam už většinou požadují maturitu s praxí. Co se týká fabrik, tak u nás se potýkají s nedostatkem zaměstnanců a jsou ochotny maminkám s malým dítětem zařídit osmihodinovou pracovní dobu. Většinou. Chce se to jen informovat. Víc mě nenapadá, dnes musí být zaměstnanec flexibilní. Co zkusit nějakou práci na půl úvazku? Když tě tři roky může živit ještě přítel.
@Anonymní píše:
A čekáš, že jinde to bude lepší? Jsi akorát rozmazelná, rok v kuse jsi nikdy nepracovala, nevíš co chceš.