Nevím, jestli mít druhé dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24759
7.9.21 13:45

Tříleťák je zrovna takové zlomové náročné období (to by ti, zakladatelko, tak vyšlo, že?), takže bych šla do práce, poslouchala své vnitřní pocity a začla bych to řešit třeba až za 2-3 roky.. (pokud ti nejde už na 40..)

s bráchou jsme se teda brutálně škubali (jako děti) a dcery si vyhrály pěkně jen do cca 10let a od té doby se úplně nesnáší :? každá je úplně jiná, nechtějí ani spolu nikam jezdit/chodit apod.
takže mít dvě děti není záruka spokojené rodiny,
na druhou stranu jako dospělí jsme s bráchou fakt šťastní, že se máme :srdce: a to z více důvodů.. krev prostě není voda.. už třeba to, že naše děti mají bratrance-sestřenici, že jeho děti jezdily na prázdniny k nám a naše zas k nim jako opravdové tetě a strejdovi (a ne že se „teto“ říká každému druhému :D ).. člověk to celé musí vidět v souvislostech a z nadhledu,
ale ve tvé situaci bych se určitě do druhého aktuálně „nenutila“, když se cítíš zrovna skvěle a rodinu si užíváš přesně tak, jak je ;) uvidíš časem..

Příspěvek upraven 07.09.21 v 14:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148273
7.9.21 13:46
@Bábrdl píše:
Mimochodem, já oa moje sestra jsme vychované stejnými rodiči.

Přitom moje sestra má dětí mnoho, začala brzo, pak pokračovala a na stará kolena tam lupla ještě benjamínka. Ale ona je přírodní úkaz. Nikdy nešla na mateřskou, vždycky pracovala, budovala kariéru, neměla problém mimina a batolata tahat po světě jen s chůvou. Žádný režim nepěstovala. Z toho by emimino maminkám, které mají pocit, že dítě je něco jako crossrover provozování TGV a plánu operace Barbarossa a potřebuje plán prozpracovaný na minuty, rupla cévka. :lol:

Já taková nejsem. Nejdřív jsem si myslela, že nechci žádné děti, pak teda, že chci jedináčka. A u toho jsem zůstala.

A měla z těch dětí něco? Měla na ně čas? Tohle bych nechtěla zase já, tahat děti po světě jak koťata, nechávat je s chůvou, vždyť si je nemohla ani užít ne? Jak jsme každý jiný, někdo nechce jedináčka, jiný víc dětí…mě by zase nebavil takový život. Tvá sestra musí být odvážná a dost free.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24759
7.9.21 13:52
@terien píše:
To je přesný. Mnohokrát jsem slyšela, že jedináček je špatně, protože co když se mu něco stane. Jenže když se k tomu nedej bože dojde, tak tu bolest nemůže nic změnit. Není to přece tak, že to zaplácne další dítě, že tím ta bolest zmizí, že je sourozenec a jede se dál. Ten život je prostě jiný, ať máš další dítě nebo ne.

to je sice pravda,
ale mít jen jedno a to -nedej bože- zemřít,
tak bych to já osobně prostě nedala..
Jen to druhé dítě by mne přinutilo žít dál..
mám k takovému postoji/citům svých dost interních důvodů a nebudu je obhajovat, prostě kdyby mi zemřel jedináček, tak jdu „za ním“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
7.9.21 13:53
@Anna766 píše:
A měla z těch dětí něco? Měla na ně čas? Tohle bych nechtěla zase já, tahat děti po světě jak koťata, nechávat je s chůvou, vždyť si je nemohla ani užít ne? Jak jsme každý jiný, někdo nechce jedináčka, jiný víc dětí…mě by zase nebavil takový život. Tvá sestra musí být odvážná a dost free.

Moje sestra je speciální. :mrgreen: Asi z těch dětí něco má, když si dělala furt další.

Ona nikdy nebyla takový ten typ „zavřu se na tři roky doma a budu tomu říkat užívání si dítěte“. Ale to ani já. Ona to jen bere víc z gruntu. :lol: Já jsem zvažovala, jestli pojedu s miminem vlakem do Podebrad, ona mi psala esemesky z Floridy. :lol:

Myslíš, že někde na pláži si dětí užívala míň?

Ale pochopitelně, hlavně u těch prvních naše máma šílele, protože REŽIM! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A když jí dala sestra synovce na hlídání, zavedla mu režim jako hodinky :lol:

Příspěvek upraven 07.09.21 v 13:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
7.9.21 13:54
@Lucy75 píše:
to je sice pravda,
mám k takovému postoji/citům svých dost interních důvodů a nebudu je obhajovat, prostě kdyby mi zemřel jedináček, tak jdu „za ním“.

Já taky. Ale to jsem pochopila, až když se mi narodila dcera.
Došlo mi, že si nechci dělat nějaký zástupný důvod, který by měl přinutil žít.
Prostě ona je moje všechno. tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
7.9.21 13:59

@baracudas coz je sice blby, ale kdyby vas bylo vic, tak jsi na tom jeste asi hur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
7.9.21 14:16

@Šarlota4 Aby to nevyznělo, naši neměli nouzi o peníze, jen je prostě neměli potřebu investovat do dítěte (dětí). Co se týče času, tak žádný rodinný vlastně nebyl, nebyli jsme jako rodina snad nikdy na výletě a jako dítě si pamatuju tak dvě dovolené (taky ne z důvodu financí, ale naši jsou prostě peciválové). Kdyby nás bylo více, nebyla bych sama, ani tehdy, ani teď :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
7.9.21 14:54
@Lucy75 píše:
to je sice pravda,
mám k takovému postoji/citům svých dost interních důvodů a nebudu je obhajovat, prostě kdyby mi zemřel jedináček, tak jdu „za ním“.

Jenže to, že tady zůstaneš kvůli druhému dítěti neznamená, že to bude míň bolet nebo že tu díru něco zacelí. Stejně už ten život za moc stát nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
7.9.21 17:07

@baracudas to asi jo no :/. To je asi o rodinnem nastaveni. My mame dite jedno a doma jsme o vikendu jen kdyz je nekdo nemocny. Jezdime porad po vyletech, prodlouzene vikendy i dovolenou- to tak max 1-2× rocne. Dite je rado, ze ma chvili klid :lol: a vlastne i o vikendu doma travime spolecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
8.9.21 09:01

@terien Jako bohužel jsem znala několik lidí, kterým dítě umřelo v různém věku, a fakt to jediné, co je zachránilo, bylo dle jejich slov další dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
8.9.21 10:10
@Dobrej_tym píše:
@terien Jako bohužel jsem znala několik lidí, kterým dítě umřelo v různém věku, a fakt to jediné, co je zachránilo, bylo dle jejich slov další dítě.

A já opakovaně píšu, že v takovém případě bych nechtěla být „zachraňovaná“. :nevim: Prostě by to byl i můj konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148273
8.9.21 10:15
@Bábrdl píše:
A já opakovaně píšu, že v takovém případě bych nechtěla být „zachraňovaná“. :nevim:

To je blbá diskuze :oops: chápu tebe i druhou stranu.
Moje babička měla děti 10 a jedno jí umřelo ještě v kojeneckem věku. Myslela na to dítě až do konce svých dní i když těch ostatních 9 vychovala a naštěstí pro ni jí všechny přežily.
Přišla jsem o chlapečka v druhém trimestru a rok se z toho vzpamatovávala. Nemít už pětiletou dceru, nevím jak bych to přežila.
Ale každý jsme nějaký. A máš pravdu v tom, že když příjdeš o dítě, prostě ti ho nevrátí ani deset dalších.
Děvčata nehádejte se o tak smutném tématu :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
8.9.21 10:27

Já třeba uznávám, že mít sourozence je ve většině případů výhoda. Je to další blízký člověk, můžou si hrát atd. Ale sama vím, že další dítě by pro mne znamenalo psychickou i fyzickou zátěž, která by prostě poškodila kvalitu života celé rodiny víc, než jsou ty výhody dalšího dítěte.

Jsem nervák. Vím to o sobě. Každou dětskou nemoc hrozně prožívám. A k tomu se prostě nedokážu vzdát vlastního života, koníčků, cestování, práce… A pro to potřebuju volný čas. S jedním dítětem ho dokážu rozdělit, se dvouma už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
8.9.21 10:28
@Anna766 píše:
To je blbá diskuze :oops: chápu tebe i druhou stranu.
Moje babička měla děti 10 a jedno jí umřelo ještě v kojeneckem věku. Myslela na to dítě až do konce svých dní i když těch ostatních 9 vychovala a naštěstí pro ni jí všechny přežily.
Přišla jsem o chlapečka v druhém trimestru a rok se z toho vzpamatovávala. Nemít už pětiletou dceru, nevím jak bych to přežila.
Ale každý jsme nějaký. A máš pravdu v tom, že když příjdeš o dítě, prostě ti ho nevrátí ani deset dalších.
Děvčata nehádejte se o tak smutném tématu :kytka: :hug:

Taky bych už šla od toho…
Ale neřekla bych, že se „hádáme“. Každý má na to nějaký názor, nějak to cítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148273
8.9.21 10:38
@Bábrdl píše:
Taky bych už šla od toho…
Ale neřekla bych, že se „hádáme“. Každý má na to nějaký názor, nějak to cítí.

Taky to nebylo až tak míněno, jen jsem nenašla jiný výraz. Letím do práce za chvíli a taky jak jsem to psala, tak mi přišlo smutno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin