Nevím, kde chci žít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1755
12.1.12 14:51
monica1987 píše:
devonie píše:
monica1987 píše:
Ahoj ja ziji v UK 3 roky domu bych se vratla okamzite moc se mi styska po segrach a kamaradkach nemam tady zadne kamaradky opravdove kterym bych mohla rict vsechno nebo si jen tak pokecala u kaficka :)
Presto domu jed nemuzu nemam tam byt proste nic zacinala bych od nuly a to se mi s dvema detmi opravdu nechce :(
Porad tajne snim o tom ze si nasetrim nake penize odletime doma si sezenu nake bydleni kluci pujdou do skoly a na krouzky a ja nastoupim do prace.
Ale to je jen ma fantazie :(
Starsi kluk uz si tady zvykl ma tu kamaradi a domu se mu nechce a hlavne mame tady vsechno.
Tobe preji at se rozhodnes spravne abys pak zase nelitovala drzim palecky :)
Děkuji a přítele máš? Kdybych něměla přítele Angličana, tak bych tady zůstala. Ale takhle je to horší, když on tu není štastný. Je to těžké žít v zahraničí, také jsem si za tu dobu nenašla kamarádku mezi angličankama, se kterou bych poklábosila, tak jako s Češkama :D jsme holt jiné. A hrozně mi chyběla rodina, třeba v neděli se vidět, nebo jen zaskočit odpoledne na čaj. Ted je mám vedle, asi pět minut. Ale je to o tom, že chceme vždy to co nemáme. Mám ted svou rodinu, chceme další miminko, tedy se musím soustředit na ně… No nevím, jestli to zvládnu, odjet zpátky. Snad kdybych mohla lítat domů, aspon dvakrát do roka.....jak často cestuješ domu?

Ja pritele mam cecha ale ten o CR nechce ani slyset moc se mu tady libi porad rika ze doma bysme si takhle nezili atd. Domu nejezdim casto max. jednou za rok a za tyden uz jsem zpatky v UK :(
Mě připadá, že chlapi mají jiné měřítka hodnot, někdy :nevim: Ten můj nemá takový blízký vztah s rodinou, stačí když je vidí občas, nebo si volají přes skype. Nevím, u nás je to hodně jeho prací, kde je hodně neštastný, no a jinou nemůžeme za boha najít. Dochází mu trpělivost. Prostě to chce vzdát a vrátit se odkud přišel, samozřejmě pokud s tím budu souhlasit já, takže je to vlastně na mě, no super :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
12.1.12 14:52

Můj manžel je Skot a už více než 8 let žije tady. Já jsem původně měla jet do Skotska, už i práci jsem tam tenkrát před 9 lety měla, ale nakonec se on rozhodl, že budeme žít zde (původně v Praze, teď jsme se přestěhovali za Prahu). Určitě je to pro něj těžké, má tu málo kamarádů a v podstatě žádné takové, s kterými by šel jen tak na pivo pokecat, stýská se mu po rodině, bratrech, ale už si tu tak nějak zvykl a přijal to, že náš domov je prostě teď tady.
Tenkrát, když jsem se měla stěhovat tam, mi můj bývalý šéf (Australan) řekl, že si myslí, že budeme brzy zpět, protože mnohem lépe se zakládá šťastná rodina v zemi, kde se narodila a žila žena. No, a nakonec jsem se vůbec nestěhovala.
A asi měl pravdu … v každém případě vždy jeden z partnerů je ten, který se bude alespoň trochu trápit. Ono to není jen o jazyce, ale především o mentalitě, prostředí, v kterém jsme vyrůstali, kultuře … většinou třeba i jen o blbostech, o kterých se s kámoškami bavíme.
Jde o to, kdo kde více trpí, ale rozhodně by to nemělo být jen rozhodnutí jedné strany … to by pak bylo hodně sobecké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
12.1.12 14:53

Devonie, neboj je spousta lidi v UK co jsou stastni. Urcite ti napise Mmonica a ta je tu spokojena.
My jsem byli spokojeni v Londyne po celou dobu. Jasne obcas jsem nadavala na system nebo jine veci (a to budu i v CR :mrgreen: ), ale v podstate jsem tu byli spokojeni a nic nam nechybelo. Krome teda rodiny a pratel,kteri byli v CR. Praci jsem meli oba velice dobrou.. bydleni krasne a jenom my dva.

Jakmile jsem se ale rozhodli mit vlastni rodinu a ja po pul roce prisla do jineho stavu, zacal se navrat do CR resit na 100%. Proste jsme nechteli v Londyne vychovavat vlastni deti a mit tady rodinu. Spousta veci mi tady v tomto ohledu nevyhovuje. - zdravotnictvi, skolstvi atd.. ale zase kazdy na to mam jiny nazor. Nerikam ze je spatne, me jen nevyhovuje.

Ale je tu spousta spokojenych lidi, ktere i navratu do CR nebo SK neuvazuji. A urcite ve svem okoli najdes par cechu nebo slovaku.

My teda jezdili do CR tak 3-4× za rok na tyden :palec:

Drzim vam moc palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
12.1.12 14:55
devonie píše:
Všem Vám holky přeji, až jste štastné :hug: nejdůležitější je mít kolem sebe lidi, na které se člověk může spolehnout a kteří nás milují, pro nás samé, pak to jde lehčeji. Tak já se odstěhuji jen, pokud budeme na blízku jeho rodině, sice si nejsou tak blízcí, ale lepší než nic. A budu vehementně hledat české holky, co bydlí poblíž. A jak tak čtu, že by jste se všechny nejraději vrátily, nevím, nevím, budeme to s přítelem muset pořádně probrat, zda se rozhodnem pro návrat do Uk.
…muj pritel je take Cech, ani on tady nikoho nema :( …navic on nema uz rodinu ani v CR (je trosku starsi nez ja a bohuzel uz mu rodice odesli :,( )…uz to je ten hlavni duvod, proc on uz se do CR nikdy vratit nechce :( …bohuzel on asi ani netusi jak se tady sama porad citim. On je stale v praci mezi kamarady, doma ma zenu a krasneho syna, kteri na nej vzdy cekaji u dveri kdyz se vraci z prace…nemyslim si, ze by mu tady neco chybelo. On je mozna stastny, ale to co se deje ve me mu nikdy nedokazi vysvetlit, i presto, ze uz jsem se o to nejednou pokousela :,( .
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
12.1.12 14:58
Scarlett2011 píše:
Presne tohle dilema jsme s manzelem do nedavna resili taky. V UK zijeme 2,5 let a nejak uz nam to tu zacalo lezt na nervy. Snili jsme o CR, uplne jsme si ji zidealizovali, ale pred dvema mesici jsme jeli na navstevu s nasim 6 mesicnim synem do Cech a nestacili jsme se divit, jak jsme zapomneli na to vsechno, co nam driv na cesich vadilo.
Treba to, ze me prodavacka nepozdravi, nikdo se na me neusmeje. Na prochazkach v parku se lidi nezdravi a neusmivaji se. Meli jsme kocarek quinny a vsichni po nas neustale koukali. Teda myslim, ze to bylo kvuli kocarku. :) :nevim:
Celkove nas ta myslenka vratit se po 2 mesicich presla. Nevedeli jsme co varit, protoze jsme si zvykli na velky vyber jidla v Anglii a vse v Cechach nam prislo zaprve drahe a zadruhe ne tak dobre. :)

Asi zalezi kde v Anglii zijete a kde v Cechach. My bydlime na jihu u more. Je to tu moc pekne a lide jsou tu taky mili. Moc mi vyhovuje, ze si muzu delat co chci, oblekat co chci, mit zivotni styl jaky chci a vsem to je uplne jedno. Kdezto v CR se jen trochu vymykate a hned po vas vsichni koukaji a pomlouvaji.

Samozrejme, kdybych mela dobre vztahy s rodinou a pratele v CR, asi bych mela silnejsi pocity se vratit, bylo by mi lito, ze deti nebudou mit babicky blizko. Jenze tohle ja bohuzel nemam a tudiz nas do Cech nic moc uz netahne. Treba budu ale za par let mluvit jinak. :nevim:

Rozhodne jsme se ted s manzelem dohodli, ze chceme pro nase deti lepsi budoucnost, aby meli vzdy moznost volby, tzv. aby mohli v zivote delat co budou chtit a to vidim jako moznost pouze tady v UK.

Ja jsem nad tim hodne posledni dobou premyslela a dosla jsem k nazoru, ze nezalezi, kde zijeme, v kazde zemi clovek muze byt stastny. Jen pro to musi neco udelat. :) Takze jsem si rekla, ze si tu najdu pratele, to bylo to jedine, co mi tu chybelo. No a uz mam 3 kamaradky se stejne starymi detmi jako mam ja. :) A s rodinou si Skypujeme. :)
No to je přesně to, člověk rychle zapomene, na to comu vadilo a úplně píšeš stejné pocity, které jste měli, co jsem zažívala a zažívám, po návratu do Česka. Proto jsem taky byla rozladěná, že až tak spokojená nejsem. Kde na Jihu bydlíte? My bydleli v Torquy, také u moře. A jak píšeš, protože já mám hodně blízký vztah ke své rodině, proto je to tak těžké… kdybych si je mohla vzít sebou, žili by jsme v Anglii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
12.1.12 15:02
devonie píše:
Scarlett2011 píše:
Presne tohle dilema jsme s manzelem do nedavna resili taky. V UK zijeme 2,5 let a nejak uz nam to tu zacalo lezt na nervy. Snili jsme o CR, uplne jsme si ji zidealizovali, ale pred dvema mesici jsme jeli na navstevu s nasim 6 mesicnim synem do Cech a nestacili jsme se divit, jak jsme zapomneli na to vsechno, co nam driv na cesich vadilo.
Treba to, ze me prodavacka nepozdravi, nikdo se na me neusmeje. Na prochazkach v parku se lidi nezdravi a neusmivaji se. Meli jsme kocarek quinny a vsichni po nas neustale koukali. Teda myslim, ze to bylo kvuli kocarku. :) :nevim:
Celkove nas ta myslenka vratit se po 2 mesicich presla. Nevedeli jsme co varit, protoze jsme si zvykli na velky vyber jidla v Anglii a vse v Cechach nam prislo zaprve drahe a zadruhe ne tak dobre. :)

Asi zalezi kde v Anglii zijete a kde v Cechach. My bydlime na jihu u more. Je to tu moc pekne a lide jsou tu taky mili. Moc mi vyhovuje, ze si muzu delat co chci, oblekat co chci, mit zivotni styl jaky chci a vsem to je uplne jedno. Kdezto v CR se jen trochu vymykate a hned po vas vsichni koukaji a pomlouvaji.

Samozrejme, kdybych mela dobre vztahy s rodinou a pratele v CR, asi bych mela silnejsi pocity se vratit, bylo by mi lito, ze deti nebudou mit babicky blizko. Jenze tohle ja bohuzel nemam a tudiz nas do Cech nic moc uz netahne. Treba budu ale za par let mluvit jinak. :nevim:

Rozhodne jsme se ted s manzelem dohodli, ze chceme pro nase deti lepsi budoucnost, aby meli vzdy moznost volby, tzv. aby mohli v zivote delat co budou chtit a to vidim jako moznost pouze tady v UK.

Ja jsem nad tim hodne posledni dobou premyslela a dosla jsem k nazoru, ze nezalezi, kde zijeme, v kazde zemi clovek muze byt stastny. Jen pro to musi neco udelat. :) Takze jsem si rekla, ze si tu najdu pratele, to bylo to jedine, co mi tu chybelo. No a uz mam 3 kamaradky se stejne starymi detmi jako mam ja. :) A s rodinou si Skypujeme. :)
No to je přesně to, člověk rychle zapomene, na to comu vadilo a úplně píšeš stejné pocity, které jste měli, co jsem zažívala a zažívám, po návratu do Česka. Proto jsem taky byla rozladěná, že až tak spokojená nejsem. Kde na Jihu bydlíte? My bydleli v Torquy, také u moře. A jak píšeš, protože já mám hodně blízký vztah ke své rodině, proto je to tak těžké… kdybych si je mohla vzít sebou, žili by jsme v Anglii.
:) To je hezky pocit, ze nejsme jediny, kdo byl z CR po par letech tak rozcarovany.
Zijeme v Bournemouth, moc se nam tu libi, ale budeme se stehovat k Bristolu kvuli manzelove praci.
  • Citovat
  • Upravit
16244
12.1.12 15:03
devonie píše:

Scarlett2011 píše:

ono asi i hodne zalezi kde clovek v UK zije. My zijeme v Londyne a rekla bych ze videt usmevaveho cloveka je taky zazrak. Vsichni porad nekam spechaji. V Londyne je velka nezamestnanost, tak lidi maji problemy.. premysli a okoli si nevsimaji. Divaji se do zeme, maji spatnou naladu. Ale najdou se usmevavy lidi, kteri cloveku zvednou naladu. Treba dneska co me pan v metru pousten sednout mi opravdu po ranu zlepsil naladu. Ale zase nejstarsi pan v celem vagonu a jeste k tomu muz nikdo jiny se neobtezoval.
V obchodech jsou prodavacky usmevavjsi asi v i v Londyne, ale ja se s nima nijak nevybavuji, takze to ani moc nevnimam. Moje kamaradka dela pokladni v Asde a usmivat se musi, jinak by letela. A ver ze ji do smichu za tou kasou neni.

My ted mezi svatky byli v CR a Brno je plny Quinny buzz trojkolky i ctyrkolky :nevim:

Myslim si ze kazda zeme pa sve pro a proti. Clovek muze byt stastny kdekoliv. Jaky si clovek zivotu udela takovy ho ma. Preji vam holky vsem aby jsme byli stastni at uz v UK nebo CR. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
12.1.12 15:08
ALISHI píše:
devonie píše:
Všem Vám holky přeji, až jste štastné :hug: nejdůležitější je mít kolem sebe lidi, na které se člověk může spolehnout a kteří nás milují, pro nás samé, pak to jde lehčeji. Tak já se odstěhuji jen, pokud budeme na blízku jeho rodině, sice si nejsou tak blízcí, ale lepší než nic. A budu vehementně hledat české holky, co bydlí poblíž. A jak tak čtu, že by jste se všechny nejraději vrátily, nevím, nevím, budeme to s přítelem muset pořádně probrat, zda se rozhodnem pro návrat do Uk.
…muj pritel je take Cech, ani on tady nikoho nema :( …navic on nema uz rodinu ani v CR (je trosku starsi nez ja a bohuzel uz mu rodice odesli :,( )…uz to je ten hlavni duvod, proc on uz se do CR nikdy vratit nechce :( …bohuzel on asi ani netusi jak se tady sama porad citim. On je stale v praci mezi kamarady, doma ma zenu a krasneho syna, kteri na nej vzdy cekaji u dveri kdyz se vraci z prace…nemyslim si, ze by mu tady neco chybelo. On je mozna stastny, ale to co se deje ve me mu nikdy nedokazi vysvetlit, i presto, ze uz jsem se o to nejednou pokousela :,( .
To je mi moc líto, pokud nejsi štastná a on nenaslouchá, tím tuplem to bude horší žít v jiné zemi. Přeji ti, aby se to nějak v dobré obrátilo, není možnost najít si v tvém okolí nějaké kamarádky se stejně starýma dětma - češky a vypadnout z domu, kde na něj čekáš :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
12.1.12 15:12

tady byl snich loni asi 3 dny, letos ani vlocka :( , ale povedlo se nam sankovani v CR o vanocich :dance:
manzel je tady celkem spokojeny, bude to asi i tim, ze nema tak dobre vztahy v rodine, a tak mu nijak zvlast nechybi :nevim:
my letame do CR „casto“ tak 4× do roka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
12.1.12 15:14

Ahoj Devonie :mavam:
ja si myslim,ze Ti tady nemuzeme moc poradit,zila jsi v obou zemich,takze Ti nezbyva nez s manzelem zvazit pro a proti
ano ja jsem z tech co jsou v UK spokojeni,zili jsme s manzelem a dvema detma 13 let v CR a v podstate jsme od tamtud utekli
Ale je pravda,ze my jsme nikdy nepotrebovali pribuzne,ja se od 14 let musela o sebe starat sama,
zalezi na prioritach a na tom,aby jste vy a deti byli stastni
pro me je priorita,ze vim,kdyz se me nebo manzelovi neco stane,tak ten druhy nezustane s detmi o zebrote,to ,ze se deti nauci slusnemu chovani a ucte k druhym,to ze muzeme v UK studovat a delat co nas bavi
samozrejme,ze jsem musela i hodne obetovat,hlavne pratelstvi v CR,ale o tom je zivot,my se tak rozhodli
preju at vse dobre zvazite

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
12.1.12 15:16
hanapospis píše:
devonie píše:

Scarlett2011 píše:

ono asi i hodne zalezi kde clovek v UK zije. My zijeme v Londyne a rekla bych ze videt usmevaveho cloveka je taky zazrak. Vsichni porad nekam spechaji. V Londyne je velka nezamestnanost, tak lidi maji problemy.. premysli a okoli si nevsimaji. Divaji se do zeme, maji spatnou naladu. Ale najdou se usmevavy lidi, kteri cloveku zvednou naladu. Treba dneska co me pan v metru pousten sednout mi opravdu po ranu zlepsil naladu. Ale zase nejstarsi pan v celem vagonu a jeste k tomu muz nikdo jiny se neobtezoval.
V obchodech jsou prodavacky usmevavjsi asi v i v Londyne, ale ja se s nima nijak nevybavuji, takze to ani moc nevnimam. Moje kamaradka dela pokladni v Asde a usmivat se musi, jinak by letela. A ver ze ji do smichu za tou kasou neni.

My ted mezi svatky byli v CR a Brno je plny Quinny buzz trojkolky i ctyrkolky :nevim:

Myslim si ze kazda zeme pa sve pro a proti. Clovek muze byt stastny kdekoliv. Jaky si clovek zivotu udela takovy ho ma. Preji vam holky vsem aby jsme byli stastni at uz v UK nebo CR. :srdce:

No, to jsem vlastne vsechno napsala. :)
Samozrejme ze Londyn je jiny, ale to je i Praha od zbytku CR.
U nas ve meste asi bydli sami usmevavi lide. :) Kdyz nekam jdu tak se na me kazdy druhy usmeje a kazdy treti se se mnou da do reci. Ale to je kouzlo toho mensiho mesta. My bychom prave do Londyna nechteli. Nejradsi bych se prestehovala nekam na vesnici, ale to ted bohuzel jeste nepujde.
Tady ve meste jsou pokladni vazne mili a temer pokazde se bavi treba o synovi kolik mu je apod. Ale treba to taky delaji z donuceni. :nevim: To mne je ale jedno, aspon mi nekazi den jako nektere prodavacky v CR. Ja jsem se taky v praci musela usmivat a byt mila i kdyz jsem mela spatny den. Jenze pracovala jsem v americke spolecnosti a tam to je proste nutnost a standard. Co si dovoli prodavaci v Cecach kolikrat hranici s drzosti.

A co se tyce toho kocarku, tak v Cechach mame rodinu na malem meste a tam quinny asi nevideli, nebo nevim, ale vsichni se na nej porad divali a i se zastavovali :roll: . Zase to asi bude jine v Brne nebo v Praze. :)

Takze suma sumarum, at si kazdy zije tam, kde je stastnejsi. :)
Ale opravdu chapu vsechny lidi, kteri se chteji vratit do CR kvuli rodine. Taky bych se rada za nejakou rodinou vracela, kdyby ty vztahy fungovaly. :(

• Citovat
  • Upravit
4989
12.1.12 15:16

holky kde zijete?
my ve Stroudu- gloucestershire

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
12.1.12 15:21

My bychom se stěhovali do Skiptonu - North Yorkshire :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
12.1.12 15:24
mmonica píše:
Ahoj Devonie :mavam:
ja si myslim,ze Ti tady nemuzeme moc poradit,zila jsi v obou zemich,takze Ti nezbyva nez s manzelem zvazit pro a proti
ano ja jsem z tech co jsou v UK spokojeni,zili jsme s manzelem a dvema detma 13 let v CR a v podstate jsme od tamtud utekli
Ale je pravda,ze my jsme nikdy nepotrebovali pribuzne,ja se od 14 let musela o sebe starat sama,
zalezi na prioritach a na tom,aby jste vy a deti byli stastni
pro me je priorita,ze vim,kdyz se me nebo manzelovi neco stane,tak ten druhy nezustane s detmi o zebrote,to ,ze se deti nauci slusnemu chovani a ucte k druhym,to ze muzeme v UK studovat a delat co nas bavi
samozrejme,ze jsem musela i hodne obetovat,hlavne pratelstvi v CR,ale o tom je zivot,my se tak rozhodli
preju at vse dobre zvazite
Díky moc, stačí, že mi píšete své zkušenosti :) pomáhá mi to utřídit si to trochu v hlavě a taky je moc zajímavé slyšet všechny Vaše příběhy
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
12.1.12 15:27
To je mi moc líto, pokud nejsi štastná a on nenaslouchá, tím tuplem to bude horší žít v jiné zemi. Přeji ti, aby se to nějak v dobré obrátilo, není možnost najít si v tvém okolí nějaké kamarádky se stejně starýma dětma - češky a vypadnout z domu, kde na něj čekáš :hug: …jj, tim tuplem je to vsechno mnohem tezsi :( …bohuzel na kamaradky tady nejak nemam stesti, hledala jsem i pres net, podarilo se mi najit jednu s malou holcickou, ale sesly jsme se jednou a od te doby se ani neozvala…takze asi jsme si nejak nesedly, nevim. Jednu dobrou kamaradku tady mam, ale bydli od nas hodinu cesty autem, tudiz je to spis kamaradka pres smsky a na velice obcasne navstevy na cajik, je to takove moje zlaticko, ale ta dalka mezi nama to vsechno zhorsuje. Ona je ted ve 40tt, kazdym dnem bude rodit chlapecka tak cekame na noveho maleho kamarada :andel: …ale jedna kamaradka celou moji rodinu bohuzel nenahradi!!!! Jinak tady okolo jsem zadnou ceskou, slovenskou nebo polskou maminku jeste nepotkala :( ..moc mi chybi si s nekym poklabosit, sverit se, mozna i vyplakat se na rameno…pritel na me citove vylevy moc tedy neni, svych starosti ma dost a myma starostma se zatezovat nenecha :( …!!!! Moc ti dekuji za podporu!!! Jsi taky takove slunicko a snad budes jednoho dne jedno z nejstastnejsich slunicek na nebi :andel:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová