Nevím, kde chci žít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8284
9.10.15 13:13

@AnnieMcr Já bydlela pět let v Londýně a pět let ve velkém městě hodinku od Londýna, všechno bylo v dosahu, shopping centra, několik klubů pro děti, školky, školy, různé zábavní centra, prostě všechno. Navíc spousta kamarádů s dětma, scházeli jsme se v parcích, na hřištích, zkrátka dalo by se říct, že nám tam naprosto nic nechybělo a všechno bylo skvělé a super! Strašně ráda na to vzpomínám a opravdu to tam miluju.
Ale!
Pokud máš hezké vztahy s rodinou a silné vazby, tak ti vždycky budou strašně chybět. A zvláště, když budou děti, to je hodně smutné, že vidí ty, které ty miluješ, jen dvakrát, třikrát ročně, a ty víš, že si s nimi nikdy neudělají ten vztah, jako máš ty, protože oni k nim prostě nikdy nebudou mít blízko.
Naopak, budou to praví angličané se vším všudy.

Z mého okolí - za těch deset let co jsem tam poznala Čechy - ti, kteří měli silné vazby na lidi a rodinu v ČR, ti všichni se postupně povraceli zpátky domů. Ti kdo tam z mých přátel zůstávají, to jsou lidi, kteří mají špatné vztahy s rodinou, či jedna kamarádka už zůstala úplně sama - rodiče jí zemřeli a sourozence nemá. Ti jsou tam spokojení a vrátit se nechtějí.
To ale mluvím o Češích, kteří tam byli jako pár - oba Češi.
Ty holky, které mají za manžela Angličana, u těch to je jiné, ty už nemají na výběr.
A třeba zrovna moje nej kamarádka z Anglie tím strašně moc trpí, moc by se chtěla vrátit a žít v ČR.
Její děti, ač ona sama na ně mluví jen a pouze česky, odmítají mluvit česky, a když jsou tady na prázdninách, tak si ani nepopovídají s babičkou, dědou, prostě s nikým z rodiny, je to smutné… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
9.10.15 13:19

@Klementyna mas pravdu, ja jedinacek odjela jsem sama bez partnera a rodina mi nechybi a nemame nejlepsi vztahy a pritel cizinec takze je to uz jaksi dany co a jak. Navic predtim jsem zila v Israeli a zase jsem jela sama na 3 roky a letos mi je 36 takze clovek premysli jinak…a na deti mluvim anglicky, cesky jen trochu, nejak cechy nevyhledavam a samotne je mi to divne mluvit cesky 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
9.10.15 13:25

@Vicky12 Ty jsi přesně ta Češka, která do té Anglie patří a bude tam spokojená. Měla jsem takové holky mezi kamarádkama.
Přesně jak říkáš, na děti mluvily anglicky, mluvit česky jim přišlo až hloupé..
Já taková nikdy nebyla, já mluvila na děti jen česky a i okruhy lidí jsem si vytvářela podobného ražení. Věděla jsem, že angličanka ze mě nikdy nebude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
9.10.15 13:26

@Vicky12 Ale jak říkám - žilo se nám tam fakt skvěle! :pankac: Anglii budu milovat navždy, je mi druhým domovem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
9.10.15 13:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
9.10.15 13:39

Jo a ještě další věc, kterou jsem si čím dál víc uvědomovala. Člověk čím je starší, tím víc ten čas letí, a hlavně jak jsou děti, tam se fakt rok s rokem sejde, ani se nenaděješ. A i naši milovaní stárnou, říkala jsem si, když zůstaneme v Anglii, jak často budu vídat mamku, taťku, ségru…? Žádné společné výlety, žádné společné víkendy, člověk se úplně odcizí jejich stylu života, když přijedeš dvakrát ročně na návštěvu, jsi tu za cizince, nic jsi s nimi za toho půl roku neprožil, přišel jsi o spoustu společných zážitků a ty ti už nikdo a nic nevrátí…

My co jsme se vrátili, děcka neuvěřitelně „rozkvetly“. Je to fakt velký rozdíl, když jsou teď právoplatnou součástí celé té velké rodiny, kterou tu máme :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3074
9.10.15 13:55

@AnnieMcr Ahojky, úplně tvé pocity chápu. Já žila v Birminghamu tři roky. Bylo to fajn, ale nedokázala jsem si představit tam zůstat napořád. Chyběl mi život v Čechách. Jakmile opadla euforie z nového života v Anglii, začala jsem se tam trápit. Na druhou stranu jsem měla obavu z návratu domů, zejména kvůli příteli, který se naopak do Čech nikdy vrátit nechtěl. Nakonec jsme se před dvěma roky rozhodli vrátit ke mně domů (je z jiné části republiky). Nebylo to nakonec to, co jsem čekala. Necítila jsem štěstí a obrovskou úlevu, kterou jsem si představovala. Bylo to najednou všechno divné. Připadala jsem si, že nepatřím ani do Čech, ani do Anglie. Jako bych byla někde v meziprostoru :? Viděla jsem i na příteli, že se trápí. Pro něj to bylo těžší, nikoho v mém okolí neznal, nikdy předtím u nás nebyl. Viděla jsem na něm, jak mu Anglie chybí. I mě kupodivu chyběla, ale spíše, co se týká volného času. Když si vzpomenu na práci atd., tak jsem ráda, že jsem doma. Zhruba po roce jsem si tady zvykli a už to vnímáme jinak. Ač jsem ráda, že jsem si to v Anglii prožila, už bych zpátky nešla. Ale netvrdím, že je v Čechách idylka. Nicméně já mám slušnou práci i přítel, v dubnu jsme rekonstruovali byt a teď se pokoušíme o miminko. Už si nepřipadám jako v meziprostoru, vím, že patřím sem (ale spokojenost není ze dne na den, kdy se člověk vrátí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
9.10.15 15:39

@Klementyna
@Vicky12 @Majdina82
holky, dekuju moc za vase nazory! Ani nevite jak hezke to je, mit tu moznost byt jen hodne strucne probrat problemy s nekym, kdo vas chape nebo resil to same. Ja jsem ted opravdu na mezniku, kdy nevim, co delat ale cim vic nad tim premyslim, a to, co pisete dava absolutne smysl, akorat jsem si ty souvislosti nikdy nedala dohromady.

Zit nekde jne kvuli jednomu cloveku je asi strasna chyba a nemuze to nikdy fungovat. Ja si ale rikala ze si najdu pratele, zvyknu si na prostredi a zacne se mi tam libit, ale proste tam byl vzdycky nejaky psychicky blok. Je to paradox ze az tam jsem si uvedomila, ze mi vlastne na rodine strasne zalezi, predtim jsem ji brala jako samozrejmost. Netusila jsem, ze skoro ve triceti budu v depce protoze nemuzu byt na vanoce doma nebo brecet ze obejmout mamu na jeji narozeniny. Jsou to veci co jsem do te doby neznala, ze by mi mohly chybet.. normalne jsem silna a vesela osobnost kterou jen tak nic nerozhazi, ale tam jsem propadala vsem emocim a asi vazne jsem tam stravila vice casu stesknenim a brekem nez smichem :( Ja Anglii take jako zemi miluju, jejich kulturu, prirodu, krasna mista v Lake District, Cornwallu atd..pred tim nez jsem se tam stehovala jsem tam byla, i v manchesteru a jinych koutech nescetnekrat. Ale ten realny zivot a odlouceni, to je uplne neco jineho. strasne bych chtela, abych tam byla stastna, ale ono je to vzdy vykoupeno velkou dani.

Mit tak aspon 2,3 fajn kamaradky v okoli, jako jste vy, tak to snad dam i tam :) Ale to socialni odlouceni bylo pro me osobne uplne nejtezsi.. kamaradky jsem si zkousela hledat ale v tom zapadakove kde jsme byli samozrejme nikdo nebyl a temer se mi nedarilo ani najit nikoho v Mcru :/ Ja jsem hodne druziva a samota me dost tizi.. kamaradi meho pritele byli vsichni kolem 35-45 let uz s detma, funguje to tam spis navstevovanim se jednou za cas a muj nazor je ze pokud nemate svoje dite tak tam opravdu travite vetsinu casu doma, v praci, na zahrade, nebo ty aktivnejsi, co na to maji dostatek casu a financi, max ve fitku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
9.10.15 15:53

@Majdina82 Měla jsem to navlas úplně stejně. Ze začátku po návratu se mi po Anglii strašně stýskalo a říkala jsem si, jestli to nebyla chyba se vracet?
Rok mi trvalo, než jsem si tu znovu zvykla, ale teď už je to dobré a jsem za ten návrat moc ráda :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
9.10.15 16:41

Me ale holky prijde, ze anglie neni tak daleko, aby jste nemohly pravidelne cestovat domu i kdyz samozrejme zalezi i na podminkach jake v uk mate…prace, deti atd. Ja to mam ponekud horsi, jelikoz z usa se jenom tak neseberu a nereknu si, ze kazdy mesic litam do cech na par dnu. Ale zase v nasem dome ma moje mamka svoji cast a muze kdykoli prijet na x tydnu, vlastne se porad u nas kdekdo strida :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
9.10.15 16:54

@Sini kousek to je ale me treba stoji jesle ci skolka £1400 mesicne za jedno dite takze asi tak, co se narodi druhy tak bych dala £2800 vic rikat asi nemusim 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
9.10.15 17:15

Ja teda nevim kolik si v UK vydelavate ale ja bych na to financne nemela asi s UK platem abych si litala do Prahy kazdy mesic, dva. Praha Londyn je vyhodny. Ale do Manchestru to vychazelo na vikendy na pekny palky, treba 150-200 liber..ja teda nevydelavala nadstandardne a pritel uz vubec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
9.10.15 17:18
@Vicky12 píše:
@Sini kousek to je ale me treba stoji jesle ci skolka £1400 mesicne za jedno dite takze asi tak, co se narodi druhy tak bych dala £2800 vic rikat asi nemusim 8o

To je silene, to skolkovne! 8o To je jen o neco min nez co byl muj celkovy mesicni plat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
9.10.15 17:19

@AnnieMcr letenka je od 70 do tech 150 z Londyna, musis se strefit, ale to jsou lety ze prilet je na pulnoc v Praze a kde co splasis v Praze?? To abys dala jeste neco na hotel a to je nanic. Ono to jen vypada ze je to kousek, ale realne to neni. Bez deti mozna jednou za cas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
9.10.15 17:22

@AnnieMcr ja vim a proto ze jsem dala vypoved v pracia stehovcala se do Londyna nemamted narok na druhou materskou. Takze jedna vyplata mi jde na jedno dite a druha???Proto nechodim do prace nema to smysl, az po narozeni syna a to jen o vikendech az neco sezenu. Matematicky je to nerealne vydelavat 1500 na plny uvazek a nebo 2000 a davat 3000 na skolku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová