Nevím, kde chci žít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4989
13.1.12 18:40

joo jenom ty knedliky, ty se bez hruby asi neobejdou :nevim:
a co si z CR vozime po kazde je tedy koreni- majoranka, nove koreni, bobkovy list. tady ty ceny :roll: mnozstvi v CR za 10kc, tady pomalu za 2£

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
13.1.12 19:24
lucie.t píše:
v CR je zvykem pouzivat na peceni bublanin, babovek a vseho mozneho na plech polohrubou mouku. ja si ji nejdrive vozila, ale uz delam vse z mistni plain flour :palec:
Scarlett ty kvasnice myslis cerstry? suseny kupuju, ale cerstvy jsem nezahledla nikde. delam si domaci chleba

Cetla jsem, ze kdyz si zajdes do obchodaku do pekarstvi. Napr. v Tesco, Asde a pozadas o kvasnice, tak ti nejake daji nebo prodaji. Delaji to tu tak lidi, co si prave pecou chleba.
My jsme dostali pekarnu od Jeziska :) ale jeste jsem nemela cas na peceni. :oops:

• Citovat
  • Upravit
1755
14.1.12 07:51

Dobré ráno maminky v UK, dnes tu napadlo plno sněhu :D Vypadá to, že se z toho vyklube stěhování do Anglie. Pokud příteli nenajdu jinou práci, zničí si s těma směnama zdraví a my hádkama vztah. Nejprve nespal dobře jen o noční, už nespí i na odpolední, co druhý dne hodinku. Jak už jsem tu psala v jiné diskuzi, mají nespavost vrodině. Bohužel jiná práce se mu jako nemluvícímu česky těžko hledá. Je unavený a nervozní. Takže začneme asi pomalu plánovat, co a jak, kdy a kde. Tedy ještě se Vás holky žijící v Anglii zeptám, je tu někdo, kdo bydlí v Yorkshire? zatím pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
14.1.12 18:49
devonie píše:
Dobré ráno maminky v UK, dnes tu napadlo plno sněhu :D Vypadá to, že se z toho vyklube stěhování do Anglie. Pokud příteli nenajdu jinou práci, zničí si s těma směnama zdraví a my hádkama vztah. Nejprve nespal dobře jen o noční, už nespí i na odpolední, co druhý dne hodinku. Jak už jsem tu psala v jiné diskuzi, mají nespavost vrodině. Bohužel jiná práce se mu jako nemluvícímu česky těžko hledá. Je unavený a nervozní. Takže začneme asi pomalu plánovat, co a jak, kdy a kde. Tedy ještě se Vás holky žijící v Anglii zeptám, je tu někdo, kdo bydlí v Yorkshire? zatím pa.

chudak,znam to,manzel delal v CR na smeny nekolik let,pak i 12ti hodinove a nepravidelne,zadny poradny rodinny zivot ,ted v Anglii si oddela 30 hodin tydne pouze denni a je to parada
jinak Tveho pritele obdivuji,ze dokazal jit kvuli tobe do CR a to i presto,ze tam nema dobrou praci,musi Te mit moc rad :think:

• Citovat
  • Upravit
1755
15.1.12 08:17
mmonica píše:
devonie píše:
Dobré ráno maminky v UK, dnes tu napadlo plno sněhu :D Vypadá to, že se z toho vyklube stěhování do Anglie. Pokud příteli nenajdu jinou práci, zničí si s těma směnama zdraví a my hádkama vztah. Nejprve nespal dobře jen o noční, už nespí i na odpolední, co druhý dne hodinku. Jak už jsem tu psala v jiné diskuzi, mají nespavost vrodině. Bohužel jiná práce se mu jako nemluvícímu česky těžko hledá. Je unavený a nervozní. Takže začneme asi pomalu plánovat, co a jak, kdy a kde. Tedy ještě se Vás holky žijící v Anglii zeptám, je tu někdo, kdo bydlí v Yorkshire? zatím pa.

chudak,znam to,manzel delal v CR na smeny nekolik let,pak i 12ti hodinove a nepravidelne,zadny poradny rodinny zivot ,ted v Anglii si oddela 30 hodin tydne pouze denni a je to parada
jinak Tveho pritele obdivuji,ze dokazal jit kvuli tobe do CR a to i presto,ze tam nema dobrou praci,musi Te mit moc rad :think:
Ahoj, ano je to na prd :( každé 3 týdny jsme ve stresu, musíme se stěhovat k našim nebo vypadnout, aby jsme ho nerušili, máme malý byteček. Mohu se zepat, jak jste to řešili se stěhováním, jeli jste naráz, nebo jel manžel první…najít práci, bydlení etc. moooc díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
15.1.12 08:23

sel manzel,my se stehovali az 3 mesice po nem,nasli jsme firmu co vse prestehovala za 40 tisic,ale bylo to stesti normalni cena je tak 80 tisic,takze to se vyplati si radeji koupit vse nove

• Citovat
  • Upravit
mmonica
15.1.12 08:35

praci si nasel pres slovenskou agenturu,protoze neumel vubec anglicky,jenze tam ho po 14 dnech vyhodily,ale nastesti sel pod jinou

tvuj manzel je anglican a uz jste tu zili,takze si myslim,ze s jeho referencema by snad s praci a bydlenim emel byt problem :think:

• Citovat
  • Upravit
1755
15.1.12 08:59
mmonica píše:
praci si nasel pres slovenskou agenturu,protoze neumel vubec anglicky,jenze tam ho po 14 dnech vyhodily,ale nastesti sel pod jinou

tvuj manzel je anglican a uz jste tu zili,takze si myslim,ze s jeho referencema by snad s praci a bydlenim emel byt problem :think:
Aha, když jsme se stěhovali s Anglie, nic jsme si také nebrali. Tentokrát aspon pár věcí budeme chtít převéz. Určitě ten přesun musel být pro Vás náročnější, takže smekám kloboukem :pankac: My ještě chceme druhé dítě, takže dnes jsme začali uvažovat, kdy a kde......Děláte oba dva v Anglii? Já vím, že pokud je žena doma s dítětem a dělá jen muž (pokud nemá suprovou práci) také to nebyla žádná sláva, ale aspon jsme trávili více času spolu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
15.1.12 09:38

ahoj
u nas dela jen manzel, dela v tovarne na recyklaci plastu. mame dve deti, 5 let a 11 mesicu. neni to na zadne extra rozhazovani, ale staci to. protoze ja nemam prijem, mame ruzne ulevy na danich, benefity na deti…
urcite vysli manzela prvniho, at alespon zajisti bydleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
15.1.12 09:48

u nas pracuje pouze manzel,prodava ve Spar,mame 3 deti ,ja nic neberu,ale jak pise Lucie s ostatnima benefitama se nam zije dobre
letos sem zacala studovat Nemcinu s Open University,je to po netu,takze se ucis,kdyz ty mas cas a jeste jsem dostala grant na zaplaceni kurzu a nejake penize jen tak,ze studuji ( je to na vydaje spojene se studie)
taky extra nerozhazujeme,ale je to dost na slusne zivobyti

• Citovat
  • Upravit
1755
15.1.12 09:54
mmonica píše:
u nas pracuje pouze manzel,prodava ve Spar,mame 3 deti ,ja nic neberu,ale jak pise Lucie s ostatnima benefitama se nam zije dobre
letos sem zacala studovat Nemcinu s Open University,je to po netu,takze se ucis,kdyz ty mas cas a jeste jsem dostala grant na zaplaceni kurzu a nejake penize jen tak,ze studuji ( je to na vydaje spojene se studie)
taky extra nerozhazujeme,ale je to dost na slusne zivobyti
Sice jsme v Anglii žili, ale jen do 6 měsíců syna, tedy nevím, jak se žije s dětma atd…A holky našetříte i na to, aby jste letěli domů? Kolikrát za rok navštěvujete ČR? Doufám, že nevadí, že se tak ptám…Včera jsem tu měla dva děsné zážitky v obchodech, v jednom strašně nepříjemná prodavačka, byla až sprostá na zákaznici, no a pak v Kauflandu mě seřvala o 10 let starší dívka na info, že jsme zapoměli košík u pokladen a skoro mi nechtěla vrátít zálohu 50,–, jse ji řekla, že asi nikdy nikde nic nezapoměla a přítel chtěl na ni volat manažera!! No hrůza chování, i když je to v Anlgii někdy falšované, je mi to příjemnější, zákazník je pánem :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
15.1.12 10:04

jo tohle mi v CR staaasne vadi,je jedno jestli to je v UK falesne nebo ne,ale proste si tu pripadam jako clovek a ne hov…
ja myslim,ze tak jednou do roka by jsme na to naskladali,ale my jsme hodne narocni na jidlo-2 lidi jedi bezlepkove,kupujeme hodne bio,takze to jde do penez,
jo a vlastne my nemame v CR kde byt,tak si platime ubytovani a to je pak drahy,ale kdyby slo o cestu,tak i dvakrat do roka by se dalo

• Citovat
  • Upravit
mmonica
15.1.12 10:15

A to ani nevim,za kolik se da letet nizkonakladovyma letadlama,my neletame,nemame to radi jezdime autem

• Citovat
  • Upravit
4989
15.1.12 10:16

my letame do CR s Easyjet tak 4× za rok a 1× nasi sem. letenka pro 1 se da koupit pod 30£, pro mimca je za 20£

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
15.1.12 10:21

koukni http://www.easyjet.com/…ce/index.asp?…
zalezi na tom s jakym predstihem si letenku rezervujes, cim driv tim levnejsi, kdyz jsou v UK prazdniny je to drahe, jinak pod tech 30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová