Nevím, kde chci žít

1755
12.1.12 13:59

nevím, kde chci žít...

Dobrý den maminky, nevím, zda je někdo ve stejné situaci, ale už mě to fakt nebaví. Chtěla bych se někde usadit, a pořád nemám jasno, kde vlastně budeme jako rodina žít a kde bych chtěla zůstat.
Tak od začátku: Skoro 10 let jsem žila v zahraničí - UK, poté, co jsem potkala přítele - angličana, jsme založili rodinu v Anglii. Syn se narodil tam, bylo to hodně náročné, bez jakkékoli pomoci, jeho rodina žila na druhém konci Anglie - 7 hodin autem. Stýskalo se mi po domově, přítel nic nenamítal, chtěl zkusit bydlet v jiné zemi,a moc se těšil do ČR. Oba jsme věděli, že to bude těžké, moc financí jsme našetřeno neměli. Syn měl 6 měsíců, když jsme dorazili zpátky. Má rodina byla přeštastná, já také, ale první euforie odpadla, a nevím, jak to vysvětlit, už se tu necítím, jako zamlada. K tomu přítel není štastný v práci, a jiná se těžko hledá…Když to zkrátím, jednou jsme nadhodili, že je možnost se vrátit zpátky do Uk a přítel se toho chytl jako stébla trávy a vidím, že nad tím víc a víc uvažuje. Také samozřejmě musíme myslet na syna, čím bude starší, tím si myslím, že bude stěhování hůře snášet a zvykat si na jiné prostředí bez babičky a dědečka, na které si tak zvykl. Já jsem jako rozpolcená osobnost, nechci udělat chybu a vrátit se do UK a pak zase být neštastná tam…Prostě nevím, jak se rozhodnout. Myslela jsem si, že jakmile se vrátím do rodné země, po které se mi tak stýskalo, budu mít jasno a budu klidná a štastná, ale z není to tak. Omlouvám se asi je to páté přes deváté, ale asi jsem se chtěla i vypovídat. Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
60
12.1.12 14:18

Ahoj ja ziji v UK 3 roky domu bych se vratla okamzite moc se mi styska po segrach a kamaradkach nemam tady zadne kamaradky opravdove kterym bych mohla rict vsechno nebo si jen tak pokecala u kaficka :)
Presto domu jed nemuzu nemam tam byt proste nic zacinala bych od nuly a to se mi s dvema detmi opravdu nechce :(
Porad tajne snim o tom ze si nasetrim nake penize odletime doma si sezenu nake bydleni kluci pujdou do skoly a na krouzky a ja nastoupim do prace.
Ale to je jen ma fantazie :(
Starsi kluk uz si tady zvykl ma tu kamaradi a domu se mu nechce a hlavne mame tady vsechno.
Tobe preji at se rozhodnes spravne abys pak zase nelitovala drzim palecky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
12.1.12 14:21

:hug: …moc rada bych ti s tvym trapenim a rozhodovanim pomohla, ale jedine co ti muzu napsat je to, ze na tom nejsi sama!!! Ja ziji v UK se svym 18 mesicnim synem a pritelem, jsem v 15tt, v polovine brezna letim se synem do CR, kde zustanu do porodu. Po porodu se mam vratit jiz se dvemi detmi zpet do UK, ale uz dnes nevim, jestli me to nepolozi. Jde o to, ze i me chybi cela moje rodina, mam v CR rodice, sestru, 2 letou neter a 5 mesicniho synovce, maly prisel o vsechny teticky, babicky, dedecka…ja jsem tady v UK se synem stale uplne sama zavrena doma, pritel stale pracuje, vraci se podvecer utahany jako pes…!!!! Take nevim, jak dlouho tady vydrzim zit bez kamaradek, rodiny, rodneho jazyka…bojim se o to, ze moje deti budou hrozne stradat, protoze vyrustat bez babicky…nedovedu si ani predstavit, ze bych bez ni nekdy musela vyrustat ja, byla tak kouzelna, v kapse nosila vzdycky bonbonky a orisky, ucila nas nadherne pohadky…proste babicka byla v mem zivote stejne dulezita jako moje maminka a nechci aby o tohle prisly moje deti. Trapim se den za dnem :,( , brezen se blizi a ja nevim co delat!!! Bojim se odletet, protoze budu chtit zustat v CR, ale muj pritel (otec deti) se do CR uz nikdy vratit nechce, tudiz se nachazim v pozici ze pokud se rozhodnu zustat v CR a dat detem teticky a babicky a sestrenice a bratrance…tak jim budu muset vzit tatu!!!!!!! Kez by nekdo mohl poradit i me jak se rozhodnout a co delat!!!!
Preji ti, aby tve rozhodnuti, ktere udelas (at je jakekoliv) vychazelo predevsim z tveho srdce :srdce: a aby jsi nasla sve stesticko :andel: !!!! Bud silna, budu na tebe myslet :hug: !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
12.1.12 14:23

ahoj my zijem v UK a ja mam jasno, pro me to domov nikdy nebude. mame 2 deti 11mesicniho syna, ten se narodil tady a 5letou dceru. ja s dcerou (z predesleho vztahu) tu zijeme teprve rok a pul, manzel 9 let. zatim jsou podminky pro rodinny zivot lesi tady, ale doufam, ze se brzy vratime do CR. rodina me a dceri chybi strasne.
nezavidim ti to rozhodovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
12.1.12 14:27
monica1987 píše:
Ahoj ja ziji v UK 3 roky domu bych se vratla okamzite moc se mi styska po segrach a kamaradkach nemam tady zadne kamaradky opravdove kterym bych mohla rict vsechno nebo si jen tak pokecala u kaficka :)
Presto domu jed nemuzu nemam tam byt proste nic zacinala bych od nuly a to se mi s dvema detmi opravdu nechce :(
Porad tajne snim o tom ze si nasetrim nake penize odletime doma si sezenu nake bydleni kluci pujdou do skoly a na krouzky a ja nastoupim do prace.
Starsi kluk uz si tady zvykl ma tu kamaradi a domu se mu nechce a hlavne mame tady vsechno.
Tobe preji at se rozhodnes spravne abys pak zase nelitovala drzim palecky :)
:hug: …i tobe preji at jsi v zivote stastna!!! Kdo v tehle pozici neni to nejspis nikdy nepochopi. Ano, zivot v UK jsme si vybraly samy, ale kazda z nas k tomu mela sve duvody, ktere mohly byt mnohem vaznejsi nez jen proste vyletet do jineho sveta a uzivat si nakupy a nezavislost v jine zemi…ja se odstehovat musela, abych kvuli sveho byvaleho pritele neprisla o praci, strechu nad hlavou a mozna i o svuj, v CR diky nemu hodne nestastny, zivot!!! Ano, dohnala me tady situace a strach v CR zustat. Dnes mam od nej klid, ale prisla jsem o vsechno ostatni, o to nejdulezitejsi!!! ( o svou milovanou rodinu!!!!)..... :,( … :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989

tak koukam, ze je nas tu vic :mavam:
me je taky hrooozne lito, ze deti nemaji babicky. moje mama to tezce nese, byly na sebe s malou hodne zvykle. a ted :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
monica1987 píše:
Děkuji a přítele máš? Kdybych něměla přítele Angličana, tak bych tady zůstala. Ale takhle je to horší, když on tu není štastný. Je to těžké žít v zahraničí, také jsem si za tu dobu nenašla kamarádku mezi angličankama, se kterou bych poklábosila, tak jako s Češkama :D jsme holt jiné. A hrozně mi chyběla rodina, třeba v neděli se vidět, nebo jen zaskočit odpoledne na čaj. Ted je mám vedle, asi pět minut. Ale je to o tom, že chceme vždy to co nemáme. Mám ted svou rodinu, chceme další miminko, tedy se musím soustředit na ně… No nevím, jestli to zvládnu, odjet zpátky. Snad kdybych mohla lítat domů, aspon dvakrát do roka.....jak často cestuješ domu?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
12.1.12 14:29

My zili s pritelem (ted uz manzelem) v Uk 8let. Ja osm a on 7.
Vzdycky jsme, ale vedeli ze se jednou vratime do CR. Vzdycky nas to tam tahlo. Pratele, rodina proste jsem se tam vzdy citili jako doma. :srdce: Ale manzel je taky Cech.

I kdyz jsem prozili nejkrasnejsi leta naseho zivota v UK. Prvni stehovani do spolecne domacnosti, planovani koupe bytu v CR, zarizovani noveho bytu, svatba, planovani rodiny.. prece jen jsme se nakonec rozhodli pro navrat do CR. Manzel 30.12.2011 podal vypoved v praci a od ledna nastoupil do prace v CR. Ja jsem jeste v Uk na par tydnu, nez nastoupim na materskou a pak letim taky do CR. Nas syn se uz narodi v CR.

Na jedne strane nam Londyn bude asi chybet, ale na druhou stranu bych tady nechtela vychovavat vlastni deti a mit taky rodinu. Vzdycky jsme vedeli, ze jednou k tomu navratu do CR dojde. Jsem rada, ze jsme v Uk stravili spolecnych 7let, ale zaroven se nemuzu dockat navratu. Uz kvuli nasim rodinam, moji sestre, neteri a synovci.

Do Londyna budeme parkart do roka urcite litat, ale jen na navstevu, nakupy a vide sve zname,kamarady.
Jestli delame chybu nebo ne se uvidi casem. Ale myslim si, ze dokud jsme spolu tak budeme stastni kdekoliv :srdce:

Preji ti aby jsi se rozhodla spravne tam kam vas oba dva srdce tahne a nelitovali vaseho rozhodnuti. :hug: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
12.1.12 14:31
ALISHI píše:
monica1987 píše:
:hug: …i tobe preji at jsi v zivote stastna!!! Kdo v tehle pozici neni to nejspis nikdy nepochopi. Ano, zivot v UK jsme si vybraly samy, ale kazda z nas k tomu mela sve duvody, ktere mohly byt mnohem vaznejsi nez jen proste vyletet do jineho sveta a uzivat si nakupy a nezavislost v jine zemi…ja se odstehovat musela, abych kvuli sveho byvaleho pritele neprisla o praci, strechu nad hlavou a mozna i o svuj, v CR diky nemu hodne nestastny, zivot!!! Ano, dohnala me tady situace a strach v CR zustat. Dnes mam od nej klid, ale prisla jsem o vsechno ostatni, o to nejdulezitejsi!!! ( o svou milovanou rodinu!!!!)..... :,(:hug:

i ja se stehovala z podobneho duvodu. muj ex, otec me dcery nam v CR zivot pekne pepril (opilecke sceny, vyhrozovani), kdyz jsem si nasla jineho a vdala se. tady mame klid…az moc :(
mam slzy na krajicku :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
12.1.12 14:35

Všem Vám holky přeji, až jste štastné :hug: nejdůležitější je mít kolem sebe lidi, na které se člověk může spolehnout a kteří nás milují, pro nás samé, pak to jde lehčeji. Tak já se odstěhuji jen, pokud budeme na blízku jeho rodině, sice si nejsou tak blízcí, ale lepší než nic. A budu vehementně hledat české holky, co bydlí poblíž. A jak tak čtu, že by jste se všechny nejraději vrátily, nevím, nevím, budeme to s přítelem muset pořádně probrat, zda se rozhodnem pro návrat do Uk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
12.1.12 14:40
lucie.t píše:
ALISHI píše:
monica1987 píše:
:hug: …i tobe preji at jsi v zivote stastna!!! Kdo v tehle pozici neni to nejspis nikdy nepochopi. Ano, zivot v UK jsme si vybraly samy, ale kazda z nas k tomu mela sve duvody, ktere mohly byt mnohem vaznejsi nez jen proste vyletet do jineho sveta a uzivat si nakupy a nezavislost v jine zemi…ja se odstehovat musela, abych kvuli sveho byvaleho pritele neprisla o praci, strechu nad hlavou a mozna i o svuj, v CR diky nemu hodne nestastny, zivot!!! Ano, dohnala me tady situace a strach v CR zustat. Dnes mam od nej klid, ale prisla jsem o vsechno ostatni, o to nejdulezitejsi!!! ( o svou milovanou rodinu!!!!)..... :,(:hug:
i ja se stehovala z podobneho duvodu. muj ex, otec me dcery nam v CR zivot pekne pepril (opilecke sceny, vyhrozovani), kdyz jsem si nasla jineho a vdala se. tady mame klid…az moc :(
mam slzy na krajicku :,(
:,( …mame hodne podobny osud…je mi z toho nanic!!! Navic ted do toho to moje tehu..no rvu tady jak zelva a je mi porad hur a hur :,( !!!
Zivot je nekonecny boj o stesti!!!!!…me opustilo, pak se 2× vratilo kdyz jsem otehotnela a porodila nadherneho zdraveho chlapecka…ted nosim pod srdickem dalsi bublinku…ale skutecne stastna bych byla, kdybych videla stastne svoje dve deti!!! Ovsem bojim se toho, ze jim beru velky kus zivota!!!!…treba snih o vanocich muj syn jeste ani nevidel :( !!!…nikdy nesedel na sanich, na bobech…Bude na nich vubec nekdy sedet???? Tady v Anglii urcite ne :,( …holky, drzte se!!!!! :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
12.1.12 14:47
devonie píše:
monica1987 píše:
Děkuji a přítele máš? Kdybych něměla přítele Angličana, tak bych tady zůstala. Ale takhle je to horší, když on tu není štastný. Je to těžké žít v zahraničí, také jsem si za tu dobu nenašla kamarádku mezi angličankama, se kterou bych poklábosila, tak jako s Češkama :D jsme holt jiné. A hrozně mi chyběla rodina, třeba v neděli se vidět, nebo jen zaskočit odpoledne na čaj. Ted je mám vedle, asi pět minut. Ale je to o tom, že chceme vždy to co nemáme. Mám ted svou rodinu, chceme další miminko, tedy se musím soustředit na ně… No nevím, jestli to zvládnu, odjet zpátky. Snad kdybych mohla lítat domů, aspon dvakrát do roka.....jak často cestuješ domu?

Ja pritele mam cecha ale ten o CR nechce ani slyset moc se mu tady libi porad rika ze doma bysme si takhle nezili atd. Domu nejezdim casto max. jednou za rok a za tyden uz jsem zpatky v UK :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
12.1.12 14:47
ALISHI píše:
lucie.t píše:
ALISHI píše:
monica1987 píše:
mam slzy na krajicku :,(
:,( …mame hodne podobny osud…je mi z toho nanic!!! Navic ted do toho to moje tehu..no rvu tady jak zelva a je mi porad hur a hur :,( !!!
Zivot je nekonecny boj o stesti!!!!!…me opustilo, pak se 2× vratilo kdyz jsem otehotnela a porodila nadherneho zdraveho chlapecka…ted nosim pod srdickem dalsi bublinku…ale skutecne stastna bych byla, kdybych videla stastne svoje dve deti!!! Ovsem bojim se toho, ze jim beru velky kus zivota!!!!…treba snih o vanocich muj syn jeste ani nevidel :( !!!…nikdy nesedel na sanich, na bobech…Bude na nich vubec nekdy sedet???? Tady v Anglii urcite ne :,( …holky, drzte se!!!!! :hug:
ach jo, jsem zvědavá, zda se ozve někdo, kdo je v Anglii štastný. Jasně stýskat se bude po domově vždycky......Já se uklidnuji tím, že když budeme bydlet blízko jeho rodiny, bude to lepší než minule. Bydleli jsme na jihu Anglie, ted by jsme byli na severu Anglie, jsou tam lidé velmi přátelští a i padá sníh :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
12.1.12 14:48

Ahoj, nevím, jestli můj příspěvek nějak pomůže tvému rozhodování…žili jsme s přítelem v UK 5 let, narodil se nám tam syn.Původně jsme jeli na 6 měsíců na zkušenou… :pankac: Než jsem otěhotněla trávili jsme všechny naše dovolené doma v ČR. Když bylo malému 7 měsíců, vrátili jsme se zpátky sem do ČR. Musím říct, že to byl docela šok a studená sprcha, co jsme museli všechno vyřizovat a zařizovat a jen díky podpoře rodiny jsme to vše zvládli a usídlili se tady (jinak nemít malého tak cestujem snad zpět do UK) Myslím, že u tebe je situace jiná tím, že máš anglického přítele a tím i více anglických přátel :nevim: Já měla spíš české přátele a nikdy se tam necítila doma…Ale ráda na život tam vzpomínám, byl tak nějak jednodušší (a to i s dítětem) :think: ale u nás vyhrála rodina a pocit, že sem víc patříme…i s těmi všemi uskalími

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
12.1.12 14:51

Presne tohle dilema jsme s manzelem do nedavna resili taky. V UK zijeme 2,5 let a nejak uz nam to tu zacalo lezt na nervy. Snili jsme o CR, uplne jsme si ji zidealizovali, ale pred dvema mesici jsme jeli na navstevu s nasim 6 mesicnim synem do Cech a nestacili jsme se divit, jak jsme zapomneli na to vsechno, co nam driv na cesich vadilo.
Treba to, ze me prodavacka nepozdravi, nikdo se na me neusmeje. Na prochazkach v parku se lidi nezdravi a neusmivaji se. Meli jsme kocarek quinny a vsichni po nas neustale koukali. Teda myslim, ze to bylo kvuli kocarku. :) :nevim:
Celkove nas ta myslenka vratit se po 2 mesicich presla. Nevedeli jsme co varit, protoze jsme si zvykli na velky vyber jidla v Anglii a vse v Cechach nam prislo zaprve drahe a zadruhe ne tak dobre. :)

Asi zalezi kde v Anglii zijete a kde v Cechach. My bydlime na jihu u more. Je to tu moc pekne a lide jsou tu taky mili. Moc mi vyhovuje, ze si muzu delat co chci, oblekat co chci, mit zivotni styl jaky chci a vsem to je uplne jedno. Kdezto v CR se jen trochu vymykate a hned po vas vsichni koukaji a pomlouvaji.

Samozrejme, kdybych mela dobre vztahy s rodinou a pratele v CR, asi bych mela silnejsi pocity se vratit, bylo by mi lito, ze deti nebudou mit babicky blizko. Jenze tohle ja bohuzel nemam a tudiz nas do Cech nic moc uz netahne. Treba budu ale za par let mluvit jinak. :nevim:

Rozhodne jsme se ted s manzelem dohodli, ze chceme pro nase deti lepsi budoucnost, aby meli vzdy moznost volby, tzv. aby mohli v zivote delat co budou chtit a to vidim jako moznost pouze tady v UK.

Ja jsem nad tim hodne posledni dobou premyslela a dosla jsem k nazoru, ze nezalezi, kde zijeme, v kazde zemi clovek muze byt stastny. Jen pro to musi neco udelat. :) Takze jsem si rekla, ze si tu najdu pratele, to bylo to jedine, co mi tu chybelo. No a uz mam 3 kamaradky se stejne starymi detmi jako mam ja. :) A s rodinou si Skypujeme. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová