Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ALISHI píše:…jj, tim tuplem je to vsechno mnohem tezsi
To je mi moc líto, pokud nejsi štastná a on nenaslouchá, tím tuplem to bude horší žít v jiné zemi. Přeji ti, aby se to nějak v dobré obrátilo, není možnost najít si v tvém okolí nějaké kamarádky se stejně starýma dětma - češky a vypadnout z domu, kde na něj čekáš
Ahoj holky, u nas stejna situace, jako u vas - jsme v UK, z materialniho hlediska tady mame vsechno, v CR nic. Ovsem v CR je cela rodina, po ktere se mi neskutecne styska.
Take me napadaji myslenky na navrat, jsme tu osm let, a hlavne ted jak jsou deti, ty touhy po domove jsou velke prave kvuli vsem tem babickam, dedovi, tetam… deti tam maji sestrenici, spoustu bratrancu…
My ale vypada to asi zustaneme tady. Kdyz si dam vsechny okolnosti na misky vah, tak prevazuje ta, zustat v UK.
Zkratka, ten cervik hloda, ale uz jsme tu asi doma…
PS. mimochodem, nejste nekdo v Essexu?
tak jsem o tom vsem premyslela cestou pro malou do skoly…
kdybych mela vybrat vhodne misto pro rodinu a slusny zivot, je to UK, i se mi tu celkem libi.
Libi se mi kvalita ovoce a zeleniny , to co se prodava v CR jako I jakost je vetsinou ![]()
ochotni a usmevavi lide na uradech a v obchodech, ve skole.
no a marne premyslim co jeste
![]()
zrdavotnictvi to nebude
i kdyz jsem tu mela nadherny porod ![]()
jsou tu nadherne zapady slunce, jako dnes.
No ale to je vse, takze netrpelive ocekavam ten den, kdy se podivam rano z okna a uvidim tu ceskou krajinu plnou smrku, borovic a lip, kde je v lete teplo a v zime zima.
To co je pro me jako mamu to jejhorsi je to, ze jsem vzala detem moznost vyrustat s babickou ![]()
Jednou-brzy se vratime, to vim jiste. nebude to sice do te moji vesnice, ale do domu manzelova otce..az umre
je to blby takhle napsat, ale je to tak..
lucie.t píše:opravdu nádhera
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/…800731_n.jpg
lucie.t píše:
jee holky ja konecne po roce objevila v obchode krupici
A kde???? ![]()
rikaji tomu Semolina na internetu jsem ji nasla v Tescu, Asde i Sainsburys, ale v obchode jsem ji nikde nemohla najit, prodavacky nevedely co to je. dnes se podarilo v Sainsburys. meli ji u ryze
ja hledala spis v oddeleni u mouky (logicky) nebo cerealii, kasi.
Chci udelat knedliky. do cesko-polskych kramu se dostanem malokdy a zasoby hrube mouky z CR jsou fuc. doufam, ze kombinace krupice-hladka mouka bude OK a bude to k jidlu ![]()
lucie.t píše:
rikaji tomu Semolina na internetu jsem ji nasla v Tescu, Asde i Sainsburys, ale v obchode jsem ji nikde nemohla najit, prodavacky nevedely co to je. dnes se podarilo v Sainsburys. meli ji u ryzeja hledala spis v oddeleni u mouky (logicky) nebo cerealii, kasi.
Chci udelat knedliky. do cesko-polskych kramu se dostanem malokdy a zasoby hrube mouky z CR jsou fuc. doufam, ze kombinace krupice-hladka mouka bude OK a bude to k jidlu
Diky, zkusim se po ni podivat. ![]()
Ja jsem prave ze zjistila, ze temer vse se tady da sehnat, jen clovek musi vedet kde. Treba i kvasnice tu maji apod.
Ale porad nevim jak to je s moukou. Jestli se da treba nahradit ta nase nejakou mistni s jinym nazvem. ![]()
V kazde zemi ti bude neco chybet, s tim je treba pocitat. Nicmene, jakmile se rozhodnes pro jednu variantu, uz bys nemela o tom pochybovat a spis se soustredit na zabydlovani se v danem miste. Naprosto vim o cem mluvis, jsme ve stejne situaci, akorat se asi budem muset rozhodnout podle pracovnich prilezitosti… ![]()
Scarlett2011 píše:lucie.t píše:Diky, zkusim se po ni podivat.
rikaji tomu Semolina na internetu jsem ji nasla v Tescu, Asde i Sainsburys, ale v obchode jsem ji nikde nemohla najit, prodavacky nevedely co to je. dnes se podarilo v Sainsburys. meli ji u ryzeja hledala spis v oddeleni u mouky (logicky) nebo cerealii, kasi.
Chci udelat knedliky. do cesko-polskych kramu se dostanem malokdy a zasoby hrube mouky z CR jsou fuc. doufam, ze kombinace krupice-hladka mouka bude OK a bude to k jidlu
Ja jsem prave ze zjistila, ze temer vse se tady da sehnat, jen clovek musi vedet kde. Treba i kvasnice tu maji apod.
Ale porad nevim jak to je s moukou. Jestli se da treba nahradit ta nase nejakou mistni s jinym nazvem.
Ja jsem ze zacatku taky porad resila mouku, shanela ceskou, no nakonec jsem zjistila, ze tu anglickou muzu pouzit naprosto do vseho, at je v ceskem receptu mouka jaka chce, pouziji beznou anglickou a kuchteni dopada dobre.
Akorat mam tedy ceskou hrubou, ale tu pouzivam jen na vysypavani plechu pri peceni…
Klementyna píše:Scarlett2011 píše:Ja jsem ze zacatku taky porad resila mouku, shanela ceskou, no nakonec jsem zjistila, ze tu anglickou muzu pouzit naprosto do vseho, at je v ceskem receptu mouka jaka chce, pouziji beznou anglickou a kuchteni dopada dobre.lucie.t píše:Diky, zkusim se po ni podivat.
Ale porad nevim jak to je s moukou. Jestli se da treba nahradit ta nase nejakou mistni s jinym nazvem.
Akorat mam tedy ceskou hrubou, ale tu pouzivam jen na vysypavani plechu pri peceni…
ja pouzivam anglickou mouku uplne na vse.. i na vysypani plechu.
a bez problemu jsou upekla vanocni cukrovi, vanocku, babovku, kynute knedliky, buchy,kolace… proste to co jsem chtela jsem udelala i z obycejne selfrising flour, nebo plain flour..
nikdy by me nenapadlo si vozit veci jako mouku z CR. ![]()
v CR je zvykem pouzivat na peceni bublanin, babovek a vseho mozneho na plech polohrubou mouku. ja si ji nejdrive vozila, ale uz delam vse z mistni plain flour ![]()
Scarlett ty kvasnice myslis cerstry? suseny kupuju, ale cerstvy jsem nezahledla nikde. delam si domaci chleba