Nevím, kde chci žít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
182
29.3.13 14:04

Ahoj holky, my bydlíme v Čr a uvažujeme, že by jsme se přestěhovali do UK za prací. Přítel má sice dvě VŠ, ale bohužel tady nemůže sehnat práci a čekáme rodinu. Tak jsme přemýšleli, že by přítel odjel za prací do UK a my by jsme za ním přijeli nejspíš nějaký čas po porodu. Ale nevím jak všechno zvládneme. Nemáte někdo zkušenosti? Moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
30.3.13 12:48

Ja uz jsem jednou psala, ale napisu zase. Je dobre si to hodne rozmyslet, vse ma sve pro a proti. Pro mne obrovske pro v CR je podpora rodiny a samozrejme kamaradi, znam to tam, citim se tam porad doma. Samozrejme jsou veci, ktere mne tam taky stvou, ale to je vsude. Kdybychom se vratili, tak bychom museli do Prahy, kvuli manzelove praci, ale ja jsem tam za svobodna uz nekolik let bydlela, takze to znam. V cizine vidim, jak je to se vsim tezke. Nikdo ti nepomuze, kdyz jsou deti nemocne, osetrovani ditete tu temer neexistuje, tak 10 dni na rok, a to jeste ne u vsech zamestnavatelu. Pri nemocnosti mych deti si to vubec nedokazu predstavit. Tchanovci bydli hodinu od nas, ale neprijedou, kdyz tak jen na narozeniny. Pohlidaji, pokud dovezeme deti k nim, ale to vzdy nejde a uz vubec ne nemocne deti..Nasi bydli 800 km a ty jen tak prijet nemuzou. Tak za mne, ja bych volila v CR, ale samozrejme uz mam zkusenost. Mne se tady libi, lide prijemni, deti se tu narodily. S praci to je ted hodne zle a jeste ke vsemu cizincum vetsinou podhodnocuji zahranicni vzdelani. Holandstinu jsem se naucila celkem dobre, ale bez prizvuku nebude nikdy.., a to nekterym vadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikyta79
5.11.13 14:30

Uk nebo Cr

Zdravim, my jsme zily 2,5roku i s dcerou 9let v Uk. Vratily jsme se do CR bylo vsechno super hlavne asi kvuly tomu ze bylo krasne teple letni pocasi a byly prazdniny. Nicmene ja po 4,5mesic. zjistuji ze me chybi nektere veci a prostredi a styl zivota a dcera byla zvykla na skolu. Nevim co delat clovek nemuze jezdit sem tam a vubec uz s ditetem, vratila jsem se kvuly doktorum tam v Uk vam nic nez paracetamol nedaj a muzete byt nemocni jak chcete hodne. Nevim co delat. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.12.14 06:44

Ahoj holky, nechtěla jsem zbytečně zakládat nové téma. Tak zkusím oživit tuto diskuzi. V lednu mi bude 26, s přítelem žijeme spolu 3 roky. Před půl rokem mi přítel řekl, že přemýšlel o dítěti (je mu 29), takže jsem vysadila prášky (na jeho popud, já bych ještě počkala) s tím, že kdyby náhodou, tak nám to nebude vadit. Jenže teď to nějak uvadlo a dokonce mi řekl, že neví, jestli to dítě chce :O Řekla jsem, že ok, že počkáme. Že já jsem stejně chtěla ještě počkat.
Jenže poslední 3 měsíce se chová zvláštně, neobejme mě a pusa jen když přijde z práce. Poslední měsíc a půl se mnou už dokonce nespí. Když jsem se ho zeptala, co se děje a že mi to vadí, tak se jen usmál a prej, že řeším blbosti.
Teď ve mě hlodá červíček, protože budou otvírat na VŠ obor dálkově, který jsem chtěla vždycky studovat, ale nemohla jsem si dovolit denní studium. Přemýšlím, jestli se přihlásit. Protože bych to měla na celý život a uplatnění je super.
Jenže mám strach, že třeba ve 29 skončím bakaláře a přítel se se mnou třeba rozejde a já zůstanu sama a ještě bezdětná :-/ Nevím jestli mít mimčo a do toho studovat nebo se snažit urovnat s partnerem vztah a založit rodinu a nebo myslet jen sama na sebe a jít si v klidu studovat a žít tak, že,,to nějak dopadne"? Jsem opravdu zmatená.

• Citovat
  • Upravit
Verun83
17.12.14 06:49

Ocividne pritel ted dite nechce a chova se dost divne. A kdyz te odbije slovy, ze resis blbosti. S ditetem bych pockala, jdi studovat. Taky jsem si rikala, ze budu studovat pri diteti a pak kdyz jsem videla ten kolotoc, tak jsem se na to vykaslala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.12.14 06:54
@Verun83 píše:
Ocividne pritel ted dite nechce a chova se dost divne. A kdyz te odbije slovy, ze resis blbosti. S ditetem bych pockala, jdi studovat. Taky jsem si rikala, ze budu studovat pri diteti a pak kdyz jsem videla ten kolotoc, tak jsem se na to vykaslala.

Co když pak zůstanu sama? :-( Sice s titulem, ale sama. Už teď mám spoustu kamarádek co se budou vdávat nebo už mají nebo čekají rodinu. A když říkám, že my ještě nic, tak na mě divně koukají a vždycky mi připomenou, ať dávám bacha, aby pak nebylo pozdě :/

• Citovat
  • Upravit
merde
17.12.14 07:30
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nechtěla jsem zbytečně zakládat nové téma. Tak zkusím oživit tuto diskuzi. V lednu mi bude 26, s přítelem žijeme spolu 3 roky. Před půl rokem mi přítel řekl, že přemýšlel o dítěti (je mu 29), takže jsem vysadila prášky (na jeho popud, já bych ještě počkala) s tím, že kdyby náhodou, tak nám to nebude vadit. Jenže teď to nějak uvadlo a dokonce mi řekl, že neví, jestli to dítě chce :O Řekla jsem, že ok, že počkáme. Že já jsem stejně chtěla ještě počkat.
Jenže poslední 3 měsíce se chová zvláštně, neobejme mě a pusa jen když přijde z práce. Poslední měsíc a půl se mnou už dokonce nespí. Když jsem se ho zeptala, co se děje a že mi to vadí, tak se jen usmál a prej, že řeším blbosti.
Teď ve mě hlodá červíček, protože budou otvírat na VŠ obor dálkově, který jsem chtěla vždycky studovat, ale nemohla jsem si dovolit denní studium. Přemýšlím, jestli se přihlásit. Protože bych to měla na celý život a uplatnění je super.
Jenže mám strach, že třeba ve 29 skončím bakaláře a přítel se se mnou třeba rozejde a já zůstanu sama a ještě bezdětná :-/ Nevím jestli mít mimčo a do toho studovat nebo se snažit urovnat s partnerem vztah a založit rodinu a nebo myslet jen sama na sebe a jít si v klidu studovat a žít tak, že,,to nějak dopadne"? Jsem opravdu zmatená.

Me pripada vas vztah unaveny a prechozeny a hlavne tvuj pristup takovy hodne vlazny. Jsi s pritelem z lasky a nebo proto, ze se bojis, aby jsi nezustala bezdetna a tak si ho drzis do zalohy? Je to sice krasny sen, mit vzdelani, karieru a pak i dite nebo deti, ale jeho naplneni je cim dal vic pro zeny tezsi. Mozna by to chtelo delat vic veci z citu a vasne a ne z rozumu. Mozna pritelovi neco chybi a mozna uz to hleda i jinde.Holt to chlapi v dnesnim emancipovanem svete nemaji vubec jednoduche.

• Citovat
  • Upravit
15995
17.12.14 08:15

Partner asi dite moc nechce momentalne, ty jsi do toho taky moc zhava nebyla, ale mas strach, ze ti ujede vlak…neni lepsi pockat a mit dite ve stabilnim vztahu a kdyz to oba chteji? Zaruku na nic ti stejne nikdo neda. Ja jsem asi bezdetna jako nejstarsi v historii rodiny, vyslechla jsem si taky ledacos, ale co je komu do toho, je to rozhodnuti moje a meho manzela. Stejne nerozumim, jakou „pojistku“ cekas od toho, ze nepujdes studovat a nejak snad vyrobite dite, i kdyz se vam do toho zjevne moc nechce. Opustit te muze stejne, jo, nezustanes „sama,“ budes mit dite, ale fakt o to stojis? Klidne zacni studovat a netlac na pilu, vyreste si to mezi sebou a pak reste dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
17.12.14 08:18
@Anonymní píše:
@Verun83 píše:
Co když pak zůstanu sama? :-( Sice s titulem, ale sama. Už teď mám spoustu kamarádek co se budou vdávat nebo už mají nebo čekají rodinu. A když říkám, že my ještě nic, tak na mě divně koukají a vždycky mi připomenou, ať dávám bacha, aby pak nebylo pozdě :/

Neblazni. Sama muzes zustat vzdycky, ale to by to byla nejaka tragedie? My se rozesli, kdyz mi bylo 30, rok jsem byla sama a ted uz mam pritele a miminko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
17.12.14 08:40

Tak variant, ze zustanes sama s titulem je podle me nejlepsi z tech horsich… taky bys mohla zustat sama bez titulu, nebo sama s miminem :jazyk:
vse je otazka prorit a taky toho, jestli ti hodiny opravdu bijou na poplach, nebo jen nechces ztratit krok s kamaradkami ;) promysli to dobre, tak stara zase nejsi, aby sis nemohla dovolit pripadny restart… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
17.12.14 08:40

Bez studovat! Kdyz jsi to vzdy chtela…vzdelani neni vzdy vse, ale pokus to chces, bez! A treba tam bude sympaticky spoluzak ;)

• Citovat
  • Upravit
Elenentka
17.12.14 09:07

Taky bych radsi sla studovat, partner se chova opravdu zvlastne.

Jen ze zvedavosti - jaky obor chces studovat? :-)

• Citovat
  • Upravit
Verun83
17.12.14 14:20

Je ti 26, ne 36. Poridit si dite, protoze mas strach, ze zustanes sama, je desna hovadina. Navic, jak to chces udelat, kdyz se pritel chova, tak jak se chova.

Znova. Bez studovat, dite muzes mit i potom co dostudujes. A uprimne, mit dite s nekym, kdo se mnou nehraje fer, to bych fakt nechtela.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.12.14 16:58
@amy80 píše:
Taky bych radsi sla studovat, partner se chova opravdu zvlastne.Jen ze zvedavosti - jaky obor chces studovat? :-)

Obor Ošetřovatelství (Bc.), Jsem farmaceutická laborantka, ale chtěla bych mít ještě něco, kdybych nedej bože přišla o práci nebo tak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.12.14 16:59

Jinak je přítel hrozně fajn, o to víc mě to nějak sebralo. Smějeme se spolu a tak. Ale žijeme jako brácha se ségrou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová