Nevím, kde chci žít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1755
15.1.12 10:24
mmonica píše:
A to ani nevim,za kolik se da letet nizkonakladovyma letadlama,my neletame,nemame to radi jezdime autem
jůů autem, a jak dlouho to trvá, děláte asi zastávky s dětma? Já co jsem starší a s dětma už taky nerada lítám. A na těch potravinách jsme také vždycky ujížděli a zase budem :lol: chybí mi tady ten výběr kvalitních potravin bez chemie a také mi chybí mořská strava.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
15.1.12 10:25
lucie.t píše:
my letame do CR s Easyjet tak 4× za rok a 1× nasi sem. letenka pro 1 se da koupit pod 30£, pro mimca je za 20£
4 x do roka, to by se mi líbilo, my předtím bydleli dvě hodiny od letiště v Anglii a v Čr další dvě a půl hodky, když se to celé sečetlo, cestovali jsme tak 10 hodin.....
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
15.1.12 10:28
lucie.t píše:
my letame do CR s Easyjet tak 4× za rok a 1× nasi sem. letenka pro 1 se da koupit pod 30£, pro mimca je za 20£

tak to je nadherna cena,my dame za benzin asi £300

• Citovat
  • Upravit
mmonica
15.1.12 10:31
devonie píše:
mmonica píše:
A to ani nevim,za kolik se da letet nizkonakladovyma letadlama,my neletame,nemame to radi jezdime autem
jůů autem, a jak dlouho to trvá, děláte asi zastávky s dětma? Já co jsem starší a s dětma už taky nerada lítám. A na těch potravinách jsme také vždycky ujížděli a zase budem :lol: chybí mi tady ten výběr kvalitních potravin bez chemie a také mi chybí mořská strava.

delame zastavky,jednou jsme brali v Nemecku i nejaky levny hotel na prespani,jezdime trajektem,trva to dele,ale je to levnejsi
my si treba zastavime v Nemecku,dojdem na snidani a treba s malou dve hodiny jezdime s kocarem,aby si polezela

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
15.1.12 10:55
mmonica píše:
lucie.t píše:

Ja jsem slysela, ze mimino, kdyz ho mas na kline tak za nej neplatis. Je to pravda?

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
15.1.12 10:58
mmonica píše:
devonie píše:
mmonica píše:
delame zastavky,jednou jsme brali v Nemecku i nejaky levny hotel na prespani,jezdime trajektem,trva to dele,ale je to levnejsi
my si treba zastavime v Nemecku,dojdem na snidani a treba s malou dve hodiny jezdime s kocarem,aby si polezela

My jsme takhle byli v CR pred 2 mesici autem. S 6 mesicnim klukem. Bylo to dost narocne, ale prezili jsme. :) Malej to skoro cele prospal. A taky nas cesta vyjde na £300. Jezdime autem, protoze ho potrebujeme i v CR. Nase rodiny bydli daleko od sebe, tak to je pohodlnejsi.

• Citovat
  • Upravit
1755
15.1.12 11:08
Scarlett2011 píše:
mmonica píše:
lucie.t píše:

Ja jsem slysela, ze mimino, kdyz ho mas na kline tak za nej neplatis. Je to pravda?
jj je, já cestovala s malým, když mu byly 2 a 6 měsíců a měla jsem ho na klíně, letěli jsme s levnou cestovkou, myslím, že je to ale jiné s těma dražšíma. Mít miminko na klíně, jen připásané k sobě není zrovna bezpečné, když je turbulence. Ale my jsme nekdy naštěstí žádné neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
15.1.12 12:28
devonie píše:
Scarlett2011 píše:
mmonica píše:
lucie.t píše:
jj je, já cestovala s malým, když mu byly 2 a 6 měsíců a měla jsem ho na klíně, letěli jsme s levnou cestovkou, myslím, že je to ale jiné s těma dražšíma. Mít miminko na klíně, jen připásané k sobě není zrovna bezpečné, když je turbulence. Ale my jsme nekdy naštěstí žádné neměli.

Diky, ja prave myslela ty levnejsi. Jako Londyn Praha treba od Easyjet nebo Wizzair. Priste uz autem nechceme a prave chceme zkusit to letadlo a nekdo mi to rikal, jen jsem nevedela jiste. :)

• Citovat
  • Upravit
4989
15.1.12 14:08

myslim, ze do 2 let ti muze dite sedet na kline a plati se prave tech 20 liber, od 2 let mu musis zaplatit vlastni sedacku, cena jako za dospeleho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
15.1.12 15:04

Není tady někdo z Yorku nebo okolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
31.1.12 19:14

Ahoj, v UK jsem žila 2× a pokaždé jsem vydržela max. 2 roky. Při mém druhém pobytu jsem se seznámila s nynějším manželem (angličan)a již od začátku jsem mu říkala, že pokud chce se mnou zůstat, musí odjet do ČR. Každý se tomu dodnes diví, proč nežijeme v UK, tam se přeci žije lépe :roll: Ale já se tu cítím doma, nemám ten pocit cizince v cizí zemi (když v UK promluvím, každý ví…) a můj manžel se tu má naopak dobře, nikdo ho tu nepodceňuje, našel si dobrou práci (jen bohužel musí dojíždět do Prahy kvůli jazyku). Jemu domov moc nechybí, rodina za námi jezdí 2× ročně a my 1× ročně navštěvujeme je. Jinak jsme každý víkend s babičkou z UK na skypu kvůli dětem. Jsme tu spokojenější a určitě tu zůstaneme. Sice je pravda, že, jak už tu někdo psal, lidi jsou tu mnohem protivnější a neurvalejší, ale alespoň se nepřetvařují… Já osobně bych se tedy do UK nevracela. Třeba to chce se porozhlédnout po lepší práci, či přestěhovat do Prahy. Držím palce, ať situaci vyřešíte, jak nejlépe to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
31.1.12 19:33

nevím, asi bych se vrátila do UK, příjde mi ten život víc v poklidu..... tady mi to příjde jako stres…

devonie píše:
Dobrý den maminky, nevím, zda je někdo ve stejné situaci, ale už mě to fakt nebaví. Chtěla bych se někde usadit, a pořád nemám jasno, kde vlastně budeme jako rodina žít a kde bych chtěla zůstat.
Tak od začátku: Skoro 10 let jsem žila v zahraničí - UK, poté, co jsem potkala přítele - angličana, jsme založili rodinu v Anglii. Syn se narodil tam, bylo to hodně náročné, bez jakkékoli pomoci, jeho rodina žila na druhém konci Anglie - 7 hodin autem. Stýskalo se mi po domově, přítel nic nenamítal, chtěl zkusit bydlet v jiné zemi,a moc se těšil do ČR. Oba jsme věděli, že to bude těžké, moc financí jsme našetřeno neměli. Syn měl 6 měsíců, když jsme dorazili zpátky. Má rodina byla přeštastná, já také, ale první euforie odpadla, a nevím, jak to vysvětlit, už se tu necítím, jako zamlada. K tomu přítel není štastný v práci, a jiná se těžko hledá…Když to zkrátím, jednou jsme nadhodili, že je možnost se vrátit zpátky do Uk a přítel se toho chytl jako stébla trávy a vidím, že nad tím víc a víc uvažuje. Také samozřejmě musíme myslet na syna, čím bude starší, tím si myslím, že bude stěhování hůře snášet a zvykat si na jiné prostředí bez babičky a dědečka, na které si tak zvykl. Já jsem jako rozpolcená osobnost, nechci udělat chybu a vrátit se do UK a pak zase být neštastná tam…Prostě nevím, jak se rozhodnout. Myslela jsem si, že jakmile se vrátím do rodné země, po které se mi tak stýskalo, budu mít jasno a budu klidná a štastná, ale z není to tak. Omlouvám se asi je to páté přes deváté, ale asi jsem se chtěla i vypovídat. Děkuji :kytka:
  • Citovat
  • Upravit
1
14.8.12 14:49

Ahoj,
nedá mi nereagovať. I ja bydlela v Torquay, a celkovo 5 rokov v Uk a teraz už bývam 5,5 rokov pri Prahe. Život v ČR /alebo v SR/je hodne pohodlný, ale není to ono. UK dáva slobodu, dáva možnosť dýchať. Všetci sú milí, nápomocní, na uliciach je cisto /tu su vsade výkaly od psov:(((, odpad z cigariet…/
A není pravda že by si detom niečo brala, keby odídeš žiť do UK, rodinu vždy uvidia, bud vy priletíte do CR, alebo rodina z CR do UK.
Naopak dáš detom slobodu, možnosť výberu, možnosť študovať čo chcú, systém skolstva je tam skvelý, len my ho bohužial nechápeme:( Deti su tam motivované, nemusia sa biflovať, učia sa formou hry, formou testu a nie učenia sa naspamat…
A dáš im i lepší vzduch, zvlášť pri mori, a lepsiu stravu, dovolim si povedat o hodne lepsiu stravu! kvalitnejsiu, stačí porovnat len maso a masove výrobky:(((
A dáš im obrovský základ do života, plynulú angličtinu!
Držím palce.
 Lucia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
15.1.13 13:29

Nevim, jak to je aktualni..ale ja bych zustala doma. Taky ziju v zahranici, taky jsem vzdy rada cestovala, ted ziju nekolik let v Holandsku, mam 2 male deti a nejradsi bych se vratila. Uz to ale neni tak jednoduche, deti jsou tu zvykle, manzel tu ma praci a uz se mu ani nechce. Urcite bych to dobre promyslela, protoze v pripade, ze se vratite do UK uz navrat tak lehky nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
15.1.13 13:44

@lexxie Mam to presne jako ty, akorat my jsme v UK. Manzelovi se zpatky do CR moc nechce, ale ja mam obcas takove zachvevy, ze bych se rada vratila.
Jenze kdyz pak o tom premyslim vic a vic, tak najdu spoustu duvodu, proc radeji zustat tady :nevim:
Nejradsi bych byla, kdyby slo travit uplne vsechny prazdniny v CR a skolni cas tady, ale to je nemozne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová