Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Vicky12 a co Working Tax Credit a Child Tax Credit?? Jako pracujici rodic mas narok…a doplati ti to zpetne?? zadala jsi?? Me to uhradi tydenni skolku a mam klid…zjistovala jsi Maternity Allowance???to je misto materske pokud nemas narok…jataky dala vypoved vblbej cas a takmi zamestnavatel rekl, ze nemam od nej narok…ale mam narok od statu…ted beru £140 tydne materskou az do Cervence.plus £150 na skolku na tyden sice tak tak poplatim bills ale daddy dorovna zbytek co chybi…sice mi to trvalo 3 mesice furt dokola posilat zadosti, doklady, formulare, potvrzeni z prace, potvrzeni midwife, vyplatni pasky, PAYE NIN proves o platbe atd atd…no ale pustila kralka chlup vid.pak jsem mela na jobcenter plus pohovor o dolozeni ze tu bydlim, ze tu pracuju, studuju atd…ale vyplatilo se. ![]()
Ja nevim co treba kdo mate za praci v UK, ale ja pracuju jako Care Assistant
Příspěvek upraven 09.10.15 v 18:36
@chijioke prave ze nemam narok od statu na nic krome housing benefit. Ptala jsem se na to a nepracuji takze working tax je pro pracujici ne pro me.Vim, ze ty jsi na to sama, ja ne a asi vydelame vice takze nespadam do jejich kategorie.
A maternity allowance nemam narok, vim ze je podminka pracovat u zamestnavatele nejakou dobu a byt v poslednich tydnech zamestnana, tusim ze pokud bych se vesla do 11tydnu pred mym due date tak mam narok, ale to jsem se nevesla. Moc se v tom nevyznam, vim ze jako zamestnana u jednoho zamestnavatele aspon 26 tydnu mam narok a pak je tech 11 pokud bych odesla v dobe co se uz vejdu do tech 11tydnu tak mi sice neda zamestnavatel, ale uz jen stat, odesla jsem driv.
Ja jsem nepracujici rodic zatim takze nemam narok
delala jsem si online benefity zda a comam naroka volala jedne firme, proste nic. Kdybych sla na job center nic mi nedaji protoze jsem odesla sama, oni to ted taky meni na ty universal credit. To taky nemam narok, child tax credit se dava lidem co si moc nevydelaji coz zase neni ma kategorie, jediny benefit pro me je child benefit a ten housing benefit, ten je dost velkej.(ale nechci rozepisovat proc na nej taky nemam narok, to je zase neco jineho z minulosti)
Ja jsem davala vypoved asi v 5tem mesici nebo vic, vim ze me chybely 2 mesice abych mohla pokracovat v normalni maternity, jeden bych zaplacla dovolenou z minuleho roku ale pak dalsi mesic bych nemohla dojizdet do prace, je to daleko a doprava o nicem, anedali mi work from home, tak jsemmusela odejit a dat vypoved a kdo by me zamestnal s brichem??
Ale tobe jako studentu a jako samozivitelka to stat hradi, mas velke vyhody, par holek takhle sli studovat
@chijioke taky jsem premyslela o care asistant delat o vikendu, to vetsinou sezenes praci vzdy a vsude a nekde jsou dost dobre placeny. Navic mam v planu studovat nursing, ale az za 2 roky a ne v Anglii, tak by se to hodilo. Nekdy chteji uk zkusenosti ktere nemam, mam z Cech a Israele ale ne v UK. Pak delat phlebotomist ale to nevim jestli delaji vikendy??
Mam v tom chaos rada bych pracovala v nemocnici, ale tak nejak nevim co mi kdo da kdyz budu zadat jen o vikend? Nebo maternity assistant taky by slo..jinak praci budu hledat pred vanocemi snad neco najdu od Ledna ![]()
ted jsem 39tt tak to nehrotim ![]()
@Vicky12 bohuzel status studen mi to jen zhorsil!!! jako clen EU nemam narok na zadnou financni podporu, vsechno si platim zesveho ani parkoviste mi neproplati ani benzin ani jizdenku, natoz nejaky loan -nic..a naopak mi zamitly napr ESA protoze jsme student, vubec je nezajimalo ze pracuju atd…takze status student jev uk sra*ka
na Maternity Allowance musis byt zamestnana v kuse 66 tydnu pred 11 weeks before due day…to znamena…takze kdyz si reknes kdy je tvuj due day, tak odecti jedenact tydnu…a pak nato maji tabulku odkdy do kdy bys mela pracovat na tech 66 tydnu a z tech 66 tydnu oni chteji vedet 13tydnu kdy jsimela nejvyssiplataztohotovypocitaji…napr. ja mam due day 25.12.15 muj 11 week before due day starts 4.10.15…takze moje 66 weeks period je tusim od September 2014 do December 2015…vtomto obdobi je zajimalo 13 nejtucnejsich tydnu…pritom uz od August jsem na nemocenske…proste 13 tydnu dostali a z toho mi to spocitali…
@Vicky12 pokudjsi ted 39tt…tak si troufam odhadnout, ze bys jim mela dat 13 tydnu vyplatnich pasek mezi June 2014 a November 2015…byla jsi zamestnana nekdy od June 2014??? dala bys dohromady 13 tydnu vyplatnich pasek?? me ty kalkulacky taky rekli, ze nemam narok na nic, dokonce Citizen Adviser Bureau byly vsoku ze single mother, je full time worke, full time studen a jeste Self Employed…rekli ze takovy pripadjestenemeli, ze vubec nevi co mi poradit,,ze v systemu nemam narok na nic…ze je to mrzi!!! Adviser Bureau!!! Tak jsem si sedlana Gov web a projela vsechny mozne benefity a pozadala…a nakonec dali tu statni materskou-Maternity Allowance a je to…ale rikam 3 mesice zivota…
@chijioke no ja uz se nevesla..pracovala jsem 5 let takze bych se vesla do prvniho tehotenstvi, ale to druhe uz jsem odesla pred temi 11 tydny takze tim to bylo..
je to divny s tim studentem vetsinou africanky co se mnou pracovali najednou ze jdou na vysku a stat jim platil vsechno, ubytovani skolu a dojizdeni, pokud si samozivitel. Nevim co je na tom pravdy… asi pozdeji zalozim diskusi o nekom kdo mi da praci v Londyne, to bude prd. l. Prace je tu milion, ale nechci na plny uvazek a pak to pokulhava.
Mam z toho strach, jsem mela jen jednoho zamestnavatele pres 5let
@chijioke materska mi koncila teda ja koncila tusim do konce dubna
@chijioke nebo v Kvetnu- koncem kvetna, pak me vyplatili dovolenou. Pak je cerven cervenec srpen zari rijen..no a to bylo jaksi vice nez 11 tydnu
@Vicky12 tak pozor! Africke passporty a Indicke passporty podlehaji nejkym typum viza a UK jim musi dat vse o co si pozadaji- je to takovy status azyl…!!! Ja jako clen EU zde muzu byt volne, bezdozoru, muzu pracovat, studovat, pronajimat si ale za svoje. UK za me nenese odpovednost…pokud dovrsis 3 years resid in uk -pocitano ne od prijezdu ale od okamziku zamestnani, tak pak si evidovana jako plnohodnotny UK student a mas naroky jako kazdej jinej…ja bohuzel budu 3 years resid az April 2017…
Ta Maternity Allowance je pro lidi co se nevesli tydnama na materskou od zamestnavatele…ja skoncila 2 mesice driv nez bylo tech 11 tydnu a dostala jsem to…to vubec prave nevadi ze jsi skoncila driv-proto nemas narok od zamestnavatele ale od Governmentu…zkus se nato podivat, procist si to…a pozadej!!! fakt, prichazis mozna mesicne o milou financni injekci…
@chijioke ani mi nerikej ze o neco prichazim, mrknu na to nekdy to proplaci az 6 mesicu pozadu
@chijioke v tom aby se teda prase vyznalo, dikymoc, dam vedet zdaje vyzdimam aspon na chvili nez zacnu makat
Ja uz tu jsem 6 let a mozna vic tak snad by se mohli smilovat, platim dane a vsechno
Fakt diky, snad nejakety papiry sezenu
@devonie Ahoj, jojo, to znam:-) A myslim, ze to ma kazdy emigrant. Po nejake dobe si clovek na misto zvykne, ale porad se styska po domove…a pak se vrati a najednou se mu zacne styskat po tom druhem svete…
Ja jsem aktualne v cechach, ale nasla jsem si tu partnera jeste z dalsi jine zeme a ten tohle zaziva…chtel by se vratit, ale vi, ze uz si na nektere veci tady zvykl…
Zila jsem v nekolika zemich, ale nejvic se mi styska po te, kde jsem zila v detstvi, dlouho jsem se trapila tim, ze vlastne nevim, co to je domov. Spousta lidi, to tak nejak citi, ale ja to necitila a snad do 27 jsem ho fakt hledala, ale pak jsem proste prijala za sve, ze mam domov v sobe a beru si vsude s sebou…ale trvalo to roky, no:-) Drzim palecky!!! ![]()
@Vicky12 No to je hloupost
nevim jak je to tady v kalifornii, jelikoz deti jeste nemame, musela bych se optat. Docela by me ale zajimalo, jak to tady funguje se skolkama ![]()