Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja jenom vim, ze bych kalifornii za cechy nikdy nevymenila…treba ted, sedim na terase a okolo litaji kolibrici. je tady asi 30stupnu a to je podzim
at se me kdokoliv zepta co mi chybi ceskeho…rikam ze nic, krome rodiny a zvirete
@Sini co je hloupost? pokud cena skolky tak bydlim v londyne(jinde too je treba o pul min) a 10 hodin denne a cely tyden x 4 te vyjde na 1400
Pokud ty letenky ze jsme blizko, letenka x 4 je asi 70×8 coz mas 560 tak nejak plus jine. Dite ti muze sedet na nohou coz nechci a nebo koupis nejaky to lehatko, neco je snad zdarma, ale cena je od 70 za osobu a jeden let tedy ne zpatecni az do 150 pak to skace.
Deti nejak do 2 let zdarma, ale musi na tobe sedet to moc nechapu vzlety a bezpecnost jak to funguje
ale to je jedno, to res az budes mit deti, to teprve penize budou litat
@Sini píše:
Me ale holky prijde, ze anglie neni tak daleko, aby jste nemohly pravidelne cestovat domu i kdyz samozrejme zalezi i na podminkach jake v uk mate…prace, deti atd. Ja to mam ponekud horsi, jelikoz z usa se jenom tak neseberu a nereknu si, ze kazdy mesic litam do cech na par dnu. Ale zase v nasem dome ma moje mamka svoji cast a muze kdykoli prijet na x tydnu, vlastne se porad u nas kdekdo strida
Aby se mi vyplatilo letět domů, tak jsem musela mít alespoň týden volno. Problém byl v tom, když jsem pracovala pro agenturu, nejdřív jsem musela něco odpracovat, abych dostala volno. Stalo se, že jsem změnila práci i 2× až 3× ročně, to je pak těžký jet domů. Až když jsem měla smlouvu, tak se to zlepšilo, ale stejně se mi podařilo dostat domů 2× za rok, což mi nestačilo.
Jinak ja mam skolku pro dceru jen 3× tydne full day a platim £120 tydne…coz kdyby to bylo 5× tydne tak se taky nedoplatim…tech £120 mi vykryje working tax credit ale beru strop vic nedostanu, takze by skolka sla z meho a taky na to nemam…a to jsme v levnem Walesu
@Vicky12 me easyjet return z Bristol do Amsterdam za daddym vychazi pro me a dceru bez velkeho luggage vychazi bezne mezi £280 - £380 coz je hnus velebnosti…ted to jezdime autem to nas vyjde maz na £200 - £250 ale beznervu, bez tahani ditete a kufru, kocaru atd, nejsme limitovany casem..a je klid…ale jede se cca 8 hodin - coz zabere jeden den (celkem 2 dny) z volna…ale da se…a Bristol to Prague byva taky docela mastny pro jednoho a lety nejsou denne a prilety jsou v crazy casy…takze to neni uplne comfy a to nepocitam ze to mam na Bristol airport skoto 3 hodky po dalnici ![]()
@Vicky12 Nene cenu skolky nijak nezpochybnuji. jenom jsem myslela, ze je hloupost to, aby jsi sla do prace, kde vydelas mene nez co by te stalo hlidani, takze jsem vlastne souhlasila
jinak co se tyka me osobne, zjistovat si to budu az to bude aktualni…nevadi mi zustat doma, jelikoz jsem doma tak jako tak.
@Majdina82 Jasny, to jsou uplne jine podminky. Ja jsem to brala z te strany, ze pokud clovek neni vazany a to ani financne, anglie je opravdu blizko…konkretne ten londyn-praha
@Sini ja nejdriv myslela jako ze do prace pujdu, ale pak kdyz prislo na tvrdy a zjistila jsem ze nejde jen o tu skolku, musis do prace dojet, takze cestovne, cas tam dojet a pak jidlo obleceni a jine jen to by me stalo vic nez ma vyplata a i kdybych mela nanny nebo jinou moznost tak pod £6 nejdou.
Z prace mas vouchery kolem 260,pokud pracuji dva mas 500 coz pokryje pro 2deti tak pul tydne a kde je zbytek mesice?? Delat v noci a ve dne nespat??Trvalo mi docela dlouho asi pul roku nez jsem to zkousla a pak nez jsem zkousla, ze jako do prace muzu prakticky jen o vikendech pokud je nebudu davat do skolky. Potrebujeme zit a usetrit jako kazdy jiny..to bych fakt mohla zalozit novou diskusi
No a prace o vikendu, to bude zajimave vsude chteji na trvaly uvazek nebo castecny, ale diktuji si dny, ja fakt nechci vydelavat jen na tu skolku, to nema smysl, takze jedine vikend a to nevim co sezenu, nekde masirovat lidem usi a presvedcovat je jak prispet na charitu, tam aspon plati dobre, ale ty podminky…
..no koncim v diskusi, nejak bylo nejak bude ![]()
@Sini píše:
@Vicky12 No to je hloupostnevim jak je to tady v kalifornii, jelikoz deti jeste nemame, musela bych se optat. Docela by me ale zajimalo, jak to tady funguje se skolkama
Sini, kdyz bys to zjistila, pisnes mi? Schanim info o usa a rodina s malymi detmi. Vim, ze asi v jinym state to bude ruzne, ale kalifornie me taky zajima.
@ALISHI píše: ……moc rada bych ti s tvym trapenim a rozhodovanim pomohla, ale jedine co ti muzu napsat je to, ze na tom nejsi sama!!! Ja ziji v UK se svym 18 mesicnim synem a pritelem, jsem v 15tt, v polovine brezna letim se synem do CR, kde zustanu do porodu. Po porodu se mam vratit jiz se dvemi detmi zpet do UK, ale uz dnes nevim, jestli me to nepolozi. Jde o to, ze i me chybi cela moje rodina, mam v CR rodice, sestru, 2 letou neter a 5 mesicniho synovce, maly prisel @ALISHI o vsechny teticky, babicky, dedecka…ja jsem tady v UK se synem stale uplne sama zavrena doma, pritel stale pracuje, vraci se podvecer utahany jako pes…!!!! Take nevim, jak dlouho tady vydrzim zit bez kamaradek, rodiny, rodneho jazyka…bojim se o to, ze moje deti budou hrozne stradat, protoze vyrustat bez babicky…nedovedu si ani predstavit, ze bych bez ni nekdy musela vyrustat ja, byla tak kouzelna, v kapse nosila vzdycky bonbonky a orisky, ucila nas nadherne pohadky…proste babicka byla v mem zivote stejne dulezita jako moje maminka a nechci aby o tohle prisly moje deti. Trapim se den za dnem
, brezen se blizi a ja nevim co delat!!! Bojim se odletet, protoze budu chtit zustat v CR, ale muj pritel (otec deti) se do CR uz nikdy vratit nechce, tudiz se nachazim v pozici ze pokud se rozhodnu zustat v CR a dat detem teticky a babicky a sestrenice a bratrance…tak jim budu muset vzit tatu!!!!!!! Kez by nekdo mohl poradit i me jak se rozhodnout a co delat!!!!
Preji ti, aby tve rozhodnuti, ktere udelas (at je jakekoliv) vychazelo predevsim z tveho srdcea aby jsi nasla sve stesticko
!!!! Bud silna, budu na tebe myslet
!!!
Ahoj jsem tu nová tak nevím jak to všechno tady funguje
Musela jsem se přidat, protože mě zaujal i tento příspěvek, protože mám úplně skoro stejný problém, jsem v 15tt těhotenství žijí v jiné zemi a strašně se mi stýská po domově. Ziji v chorvatsku 3roky, ale až teď jsem si uvědomila jak moc chci domu, přítel pracuje já skoro pořad sama doma v hlavě mám myšlenky zločince
do čech jedu v polovině března a též se bojím ze me to položí a bude těžké se vrátit zpátky za přítelem. On do Čech se mnou nikdy nepůjde má tu všechno rodinu praci, přátele.!Navic nemám v Čr bydlení byt sama s mimčem a vzít mu tátu je taky hrozny cítím se jak největší sobec na světě, ale vím že moje rodina sestry rodiče mi strašně chybí, a nedokážu si představit že nebude vyrůstat mezi našema, nic mi to neulehcuje ani finance ani bydlení, přítel je skvělý člověk a nezaslouží si takový přístup, ale já jsem nešťastná
Nevím jak tohle dopadne, myšlenky se honí pořad dokola, navíc bych měla teď byt šťastná ze čekáme prcka a já mám v hlavě tohle..Ach jo naděje umírá poslední. ![]()