Nevím, kde chci žít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Meha
17.12.14 17:05

Já bych se o to studium určitě alespoň pokusila.

• Citovat
  • Upravit
8288
17.12.14 20:58
@Anonymní píše:
Obor Ošetřovatelství (Bc.), Jsem farmaceutická laborantka, ale chtěla bych mít ještě něco, kdybych nedej bože přišla o práci nebo tak.

Pořádně bych si rozmyslela, jestli by mě bavila práce zdravotní sestry u lůžka, dle toho bych se přihlásila.
Jestli se k sobě chováte jako brácha se ségrou, to mi připadá zvláštní. Být tebou bych si ujasnila, co společně chcete a v jakém časovém horizontu, když se partner chová tak nejasně. Abys potom nekoukala s otevřenou pusou. Máš pravdu, že být v 29 bezdětná a ještě bez partnera není úplně skvělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.14 06:27
@belladonna píše:
Pořádně bych si rozmyslela, jestli by mě bavila práce zdravotní sestry u lůžka, dle toho bych se přihlásila.
Jestli se k sobě chováte jako brácha se ségrou, to mi připadá zvláštní. Být tebou bych si ujasnila, co společně chcete a v jakém časovém horizontu, když se partner chová tak nejasně. Abys potom nekoukala s otevřenou pusou. Máš pravdu, že být v 29 bezdětná a ještě bez partnera není úplně skvělé.

Práci u lůžka už jsem dělala, takže vím, že by mě bavila.
Jinak já vím co chci, ještě nedávno jsem to věděla. Myslela jsem, že založíme rodinu, tak jak to chtěl partner. Já jsem si to s ním chtěla za poslední dobu ujasnit už několikrát, on se na toto téma odmítá bavit.

• Citovat
  • Upravit
4
5.5.15 14:33

navrat

Ahoj,

tak to tady tak ctu a rozholdla jsem se taky prispet.
Je mi 26, hned po vejsce jsem se prestehovala za pritelem do Italie, ale nikam k mori, ale do Turina. Mesto prumyslove, nic mi to tu nerika, o praci nezakopnu – studovala jsem cestovni ruch. Sla jsem sem s tim, ze jen na rok a pak pujdem do Prahy. On si chtel otevrit bar atd. coz mi od zacatku neprislo jako dobrej napad, vyhledem k tomu ze to nikdy nedelal a ja taky ne. Myslela jsem si tedy, ze prijdu a on se za rok nauci aspon trochu cesky, neco se nasetri a pujdem ke mne do Prahy jak jsme panovali. Opak je pravdou – jakmile jsem byla tu, prijde mi ze zajem jit do Prahy trochu opustil. Uz jsem tu 2 roky, bez prace a cele dny odpoledne doma. Nejaky kamaradky tu mam, ale neni to ono.
Proste jsem sem sa s tim, ze je to na rok a pak se vratime. Nikdy jsem tu zit nechtela, ale i tak jsem zkousela najit praci, ale nic.
V Praze mam celou rodinu, barak, sourozence, segru dvojce a jejiho mimco. atd.
Mam pocit ze svyho chlapa odsud nedostanu a nemam chut porad nekoho premlouvat. Je mi lito ho tu nechat, ale na druhou stranu je mi lito i me… mam pocit takovyty vnitrni prazdnoty… a nejsem tu stastna.. deti nemam…praci taky ne.
u nas jsem jen tak zkousela hledat a hned mi prisla pozvanka na nekolik pohovoru…
Mam pocit ze on to ale nezvladne jit za mnou… je docela nesamostatnej.. ital jedinacek.. pracuje a byt plati mamka, ktera chodi uklizet.. a on se jeste divi proc mi to vadi.. no nic no… :nevim: :nevim:
Budu rada kdyz se mi nektera z vas ozve.. se svou zkusenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
8.10.15 14:16

Anglie nebo Praha

Ahoj, chtěla bych navazat na uvodni prispevek a podelit se o svou zkusenost z UK.

S pritelem, Anglicanem, jsem se seznamila pres internet, chodili spolu asi pul roku na dalku a potom jsem se odstehovala za nim, do mensiho mesta pobliz Manchestru.

Nemela jsem s nicim problem, praci si nasla skoro hned, i v oboru, ale na dost osklivem industrialnim miste v plechovem skladu, temer hodinu a pul cesty od domu. Kazdy den byl velice rutinni, rano jsme brzo vstali, spolecne jeli cca 45 min jeho autem do centra Manchestru, ja pak musela dalsi pul hodinu jet tramvaji z cetra na opacny konec mesta. Stereotypni prace a depresivni prostredi me ale po par mesicich zaclo silne iritovat. Do toho zadni kamosi (tim myslim opravdu zadni), izolace od ziveho mesta (jsem zvykla na Prahu kde se porad neco deje a nikdy jsem na vesnici nebydlela) rodina a Praha mi schazela ukrutne, ale zkusila jsem zatnout zuby a nejak s tim vyporadat. Prece jen, s pritelem jsme mezi sebou zadne problemy nemeli, chteli jsme byt spolu, a ja chtela aby to fungovalo. Vyhledem k tomu, ze je rozvedeny a ma dve mensi deti, tak ty jsme meli kazdy vikend, i v tydnu, coz mi nevadilo ale bohuzel jsme si tak nemohli planovat nic sveho. Pocasi nejen ze je depresivni ale take jsem z toho vlhka a zimy zacala mit pres zimu zdravotni problemy - chilblains, coz je neco jako pernamentní bolestive omrzliny na nohou.

Bylo toho spoustu, co jsem musela psychicky prekonat, a i kdyz musim souhlasit s holkama z prvich prispevku - zakasnickz servis na hodne vzsoke urovni, mili a napomocni lide, atd, muj nazor na misto, kde jsem bydlela (prosim nesrovnavejte s Londynem, bydlela jsem v Hyde, coz je spis takova vesnice) je ten, ze cloveku tam muze bzt dobre jen kdyz zije bud svou praci ktera ho naplnuje, nebo mistni komunitou - cricket cluby, golf..a podobne. nebo mit deti.. ja jsem tam opravdu ode dne 1 citila, ze to neni ono..

Po deviti mesicich jsem pritele opustila a letos v cervenci se vratila zpatky do Prahy. Bylo to to nejtezsi rozhodnuti, ktere jsem snad kdy v zivote udelala, protoze ho porad moc miluju ale proste jsem tam nestastna :( On zase nemuze do Prahy, kvuli detem.

Je říjen a neminul den, kdy bych nepřemýšlela o návratu do UK, přes to všechno co mi tam schází nebo nevyhovuje, ja ho moc miluju a nevím co dělat.

Když jsem si ale ted cetla vaše příspěvky, co bydlíte v UK s dětma a necítí se stastni tak me to zamrzelo. Uplne v tom vidim sebe, co jsem si prozivala den za dnem..:(

Takze také zatim sama nevim, kde zit a asi to jeste potrva dlouho, nez to zjistim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
8.10.15 15:42

Tak to je opravdu blbá situace…Ale domov by ti chyběl celý život, z lásky se časem dostaneš-za mě jsi udělala dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
8.10.15 17:30
@SlecnaSally píše:
Tak to je opravdu blbá situace…Ale domov by ti chyběl celý život, z lásky se časem dostaneš-za mě jsi udělala dobře

Diky za nazor Sally.. mozek mi taky rika ze jsem udelala nejspis dobre, ale srdce to tak nevidi. Je to sileny paradox! Celou dobu co jsem byla tam, jsem jen premyslela nad domovem a porad v nejake depresi a co jsem se vratila zpatky tak zase premyslim nad nim a v depresi jsem stale. Anglie mi ale jako zeme nechybi. Mas pravdu ze tu mam aspon rodinu a kamaradky se kterymi to muzu probrat, to je opravdova uleva a je to stesti mit dobre pratele. Po me zkusenosti si jich vazim vic nez kdykoliv predtim :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
8.10.15 17:53

@AnnieMcr v tom rozhodovani ti nikdo moc nepomuze, ziju v Anglii asi 6 let, ted momentalne Londyn.To co jsi psala je pravda, ale ja bych se do Cech uz nevratila. Vse ma dve stranky, ja jsem tu jaksi zustala trcet s tim, ze si clovek vice vydela, ma vetsi sance na studium prakticky na cokoli, ale s temi prateli je to o nicem.
Ja bych si doma uz asi moc nerozumela s lidmi, protoze ta mentalita je jina a clovek by se asi nemel vracet do prostredi, kde je kazdy morous a porad se resi ze nejsou penize. v Cechach nejsou penize a vyska platu, jidla a obleceni je silena, bohuzel. Ja vim, ze to neni jen o penezich, ale 90% s tim souvisi.

Ale zase tu nechci zustat na porad a vychovavat v Anglii sve deti, to ani nahodou. Sice ted deti mam, ale jak rikam nebudu zustavat a odjedeme do jineho mista(hodne daleko-nechci psat podrobnosti).

Je to slozita situace a pokud nemas deti jsi za vodou. Navic ten Manchester muze byt tak dobry najit si praci, ale pul mesta mas indy a jinou havet mozna by ti to za cas lezlo na nervy jako me. Ne ze by se ze me stal rasista, ale neco na tom bude. Chovani urcitych tmavsich skupin mi zacalo hodne vadit od doby co jsem v UK. A mit tu deti s tim ze ti stat nic neda a za 9 mesicu maz zpet do prace, to neni moc vysoka uroven statu podle meho.
Anglie jako takova neni spatna, ale musis asi vice na vesnice, koupit si baracek, mit deti, uzivat si dovolenou a pak to je hezke. Ceny baraku jsou levnejsi nez ve mestech, lepsi lidi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
8.10.15 22:33

Já myslím, že jsi udělala dobře. Žila jsem v Anglii deset let, narodily se mi nam tři děti, mám tam spoustu kamarádů, prostě pro mě je ta země láska na celý život.
Ještě devátým rokem co jsme tam žili bych řekla, že zpátky do Česka NIKDY!
Přesně z těch důvodů, které popisuje @Vicky12 .
No a pak to najednou přišlo jak blesk z čistého nebe, prostě jsme se s manželem rozhodli a jsme zpátky v ČR.
Začátky tu byly pro nás hodně těžké, zvyknout si znovu na českou mentalitu a tak, ale dneska říkám, že to bylo to nejlepší rozhodnutí!
Rodinu a přátele ti žádná Anglie nevynahradí. Řekla bych, že i ty to tak cítíš :srdce:

Ty navíc stojíš opravdu na životním mezníku - možná přemýšlej i o tom, že tak jak se teď rozhodneš, v té zemi zřejmě strávíš zbytek života. Má to být Anglie, nebo Česko?
Když se vrátíš do UK k příteli, budete mít časem děti - Angličany. Prostě tam budeš muset zakořenit, pro ně to bude jejich domov.
Dovedeš si to představit?
A nebo vidíš svoji budoucnost v Česku?
Jak já to vidím dnes - žít se tu dá. A dobře :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
9.10.15 02:52

Me osobne se po cechach treba vubec nestyska :? Moje maminka za mnou muze priletet kdykoliv se ji zachce a navic az partner za par let definitivne skonci s praci, budeme zit na trech odlisnych mistech dle pocasi :mrgreen: samozrejme vsude pocitam s tim, ze ma rodina bude prijizdet na pravidelne navstevy. Duverne, nove kamarady nutne nepotrebuji, radeji tem z cech zaplatim letenku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
9.10.15 03:19

Ahoj zdravim vsechny v diskuzi
Tak ja bych se podelila o moji zkusenost.
V CR jsem nebyla nikdy spokojena. Ve 22 jsem potkala partnera-cizince, odjela jsem na 2 rokyza nim do Hollandu, tak mi psenka moc nekvetla, a partner chtel do budoucna vychovavat deti v UK.ve 4.mesici tehotenstvi jsem si odjela do Londyna abych se usadila v UK. Nebylo to hrozne, ale byly ruzne prekazky, vse jsem nejak ustala. V 8.mesici jsem se stehovala do vlastniho pronajmu na vesnici do Wales. Moje mama prijela zamnou do UK postarat se o newborna a o me-napad partnera ja bych na to nikdy nepristoupila-ale rikal furt ze babi je zaklad - ted chapu co mel ba mysli.
Nas -me a mamku, v CR nicnedrzi-krome dluhu :mrgreen: my nejsme moc sdilna rodina-i v Praze jsme komunikovali max prez maila, a obcas nekde nekoho potkali tak pokecat a kazdej po svym. Takze nejaky styskani neznam.
3 tydny po porodu jsem nastoupuila do skolyvesvych 24 letch :D ted dodelavam 3.rok na college - prave podavame prihlasky na University -dodelavam si zde zdravku - co jsem v Praze nebyla schopna dotahnout. V prosinci rodim druhe dite. Do ted jsem k tomu vsemu pracovala a denne dojizdela 70 miles do prace. Mam tu budoucnost, uz tu mam vybudovanou pozici, jsem samostatna, ziju sporadanej zivot, mam vse na co si vzpomenu - to bych nikdy v Praze nedokazala, tady vidim plany, a daji se dosahnout. Partner zije stale v Hollandu, coz nam vyhovuje vsem, no a ano mam tu matku - sice jsme nikdynemly nejakej extra dobrej vztah -nemame ho ani ted ale snesem se a starame se o deti. V cervnu jsem byli cela rodinka v CR -bylto milej vylet ale uz jsem se tesila do UK. Ukzazali jsme dceru a partnera nejuzsi rodine at taky uzijou a hura zpet domu - do UK - do jistoty - do budoucnosti - domu. :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
9.10.15 03:32

@Sini jo tak mam to tak nejak stejne :mavam: parkrat jsme pozvaly mamky kamaradky, zaplatily jim letenku pro nas za par pound-na prepocet se mi to taky nelibilo…ale dat £150 za letenku nebo 6.000kc to zni hrozne :P my mame s partnerem urcite plany a taky cca za 3 roky budeme zit ve 3 ruznych zemich-ani jedna CR ( Holland, UK, Nigerie) a ted partner prisel z bezva napadem ze nam pronajme vyletni byt ve Spain - Malaga, moje mati je nadsena furt chce do tepla, tak pocitam tohle jaro, leto utratime nejvic na letenkacha ale tesime se do teplicka-kdykoliv…pronajem ve Spain je cca za £350 mesicne, coz je zadarmo. Partner je podnikatel a urcite vydaje pro nej nejsou moc…ja bych se do toho nikdy nepustila pro nej to nic neni.
Jinak nase dcera - mila misenka/napul africance je doma v UK, nluvi hezky AJ, cesky zna jen par slovicek, je tu doma v UK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
9.10.15 10:52

@Vicky12 Ahoj, chtela jsem jen navazat na tvoji odpoved. Bohuzel Londyn je diametralne odlisny od malomesta na severu Anglie. Ja mam v Londyne hodne kamaradek, ktere jsou tam stastne, uz jsou tam i deset let a nemenily by. Ja to chapu. Vyrustala jsem ve velkem meste a nikdy jsem si nemyslela jak tezke to bude byt nekde, kde ma clovek akorat ten svuj barak a zahradu. Je mi teprve 28 a opravdu se necitim na stereotyp malomesta. Mela jsem pocit ze budeme spis travit vic casu v manchestru ale tam jsme jezdili jen za praci a abych byla uprimna tak Manchester opravdu nestoji za to tam travit vic casu nez tam pracovat a potom jet hned domu.

Jak rikas - muze to byt hezke mit ten baracek, ale snad az ve chvili kdy mas i rodinu a neco co te tam drzi a dava ti smysl :( pro me to bylo hodne tezke. Nechci rict ze jsem si pripadala jako ve vezeni, ale nemela jsem ani za kym nebo kam jit, takze jsem vsechny vecery travila po praci doma. pritel koukal na tv a ja varila uklizela, protoze na zadku sedet neumim a to fakt neni idelani situace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
9.10.15 11:09

@Klementyna Díky.. hodne jsem premyslela nad tim, co jsi psala - jestli si dovedu predstavit tam uz zit na porad protoze bych tam i zalozila rodinu a protom to rozhodovani o tom, kde zit je mnohonasobne slozitejsi a bolestivejsi.

Dlouze jsem se zamyslela nad tim, jestli je vubec neco, co mi z toho temer roku straveneho tam chybi tady, v Praze a bohuzel mimo pritele musim rict ze az na par moc hezkych vyletu do okoli o viekndech s detma nemam moc radostnych vzpominek a nechybi mi nic.

Dle ostatnich rekaci jsem si rikala, jestli to mozna neni i tim, ze mam silne vazby na rodinu a pratele. Mozna je to o dost jednodussi pro ty, kteri tu nemaji ty vazby a lepe se jim tak dari se zabydlet jinde.

Musim ale rict, ze v mem pripade hralo dost velkou roli proste pro me osobne nevhodne misto k zivotu. Dokazu si predstavit ze kdybychom zili nekde primo ve meste by bylo mnohonasobne jednodussi s ohledem na nejaky muj nezavisly pohyb, ruzne aktivity kamaradi atd. Tim, ze jsme bydleli v domku 40 min autem od Manchetru, a busem skoro hodinu, do toho zastavka autobudu 10 min hodne sviznou chuzi od domu, opravdu to jednoduche neni mit nejaky svuj zivot a svobodne se pohybovat bez auta :( Nicmene, chapu ze pritel jit do Manchestru bydlet nechce ani za nic, protoze je to tam spinave hlucne atd.. ti, co na to maji prchaji do mensich odlehlejsich mist ktere jsou obklopene prirodou, ale na druhou stranu tam nic nez ta krasna priroda neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
9.10.15 12:59

@AnnieMcr ja jsem puvodne z Liberece a Londyn je fakt na zabiti. Pro me to neni, je tu moc draho a kazdy se honi jen za businessem. To nejsem ja. Pritel je australan a mame v planu odjet za dva roky do neceho mensiho tak 2 miliony lidi, to uz snesu.

Prave proto ze je tu moc cernochu a jine rasy tak se mi to proste moc nelibi a nechci aby moje deti vyrustali v tomhle prostredi, kde jsou gangy a jine. Londyn je fajn za kulturou ale aby tu clovek zil???A koupil barak?? To bych musela byt banker nebo krast a to moc nechci. Mam rada mesto, ale co je moc to je moc. Manchester je v necem lepsi horsi, nemuzu posoudit, musis dojizdet za praci a nebo bydlet v nejake ctvrti co taky nemusi byt zrovna nejlepsi.

Mam ted 15ti mesicni a druhe na obzoru, takze skolku preskocime a pak do skoly by uz chodili v Australii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová