Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Maddie764 píše: Více
A co, že je to dítě, já taky nemám ráda spoustu cizích dětí. Pravda, nenapadlo by mě žít s jejich otcem.
@j.a.n.i1 píše: Více
Jenže to není cizi dítě, má geny, po kterých toužila pro vlastní dítě. To dítě je jejího partnera, to dítě je součástí života jejího partnera, se kterým se rozhodla strávit zbytek života. Ja mezi cizím deckem a partnerovy dítětem teda rozdíl vidím. Hodně velký. A hlavně ten rodil ma velké dopady..
@Nowuka2 píše: Více
No to určitě je! Pes se z toho aspoň nějak zbrchá, za to dítě muže mít dost zpackaný život a přenést si ten model do svého partnerského života.
@kavenka píše: Více
Jo jo, se potkaj 2- jeden má 2 lety děcko s alkoholickou, druhej 3 lety děcko doplňte si a jediná jejich starost, upichnout si další děcko
že ex od kluka pije…já vědět, jak myho chlapečka drtí macecha, kvůli který od nás odešel ve 2 letech syna a musím ho tam teď posílat a on mi doma brečí, že tatínek má radši novou ségru a proč není s námi- na taky bych asi zobala AD a vykvákla se na nějaký peskovani za děkuju a drobky pod stolem.
@Maddie764 píše: Více
Jo jo, je to dost možný. Ale pokud jsi necitlivý hovádko, bude ti to jedno, pokud se nezačne snažit i ta genetická část. Mně by třeba bylo a je mi jedno, co si o mně kdo řekne.
A ano, mám chlapa bez předchozích partnerských omylů, tak se mi to píše. ![]()
@Anna766 píše: Více
No na novou partnerku a ještě bude někde nové mileně kvákat, že i jeho další žena se neumí postarat o děti a chlastá a bere AD a on nevi proč ![]()
Líto mi je akorát toho chlapečka, ty si hrozně hnusná a ne nemyslím si, že by ses měla komplet starat jen ty, ale vyjadřuješ se o něm hnusně, nechci vidět jak se k němu chováš, je to pětiletý dítě, které za nic nemůže. No a otec taky nebude asi nic moc. A mít svoje dítě týden někde (v mém případě u otčíma ne u macechy), kde by byl přítěží pro nového chlapa mé manželky a manželka by měla přístup jako tvůj chlap, hodně mírně řečeno takový laxní, tak chlastám taky a nějaký pilulky na lepší náladu si taky vezmu, protože jinak by mě to zabilo. Chudáci děti fakt, v tomhle vyrůstat.
Příspěvek upraven 26.08.24 v 19:00
@Bubla Bůčková píše: Více
Měla jsem něco podobného na jazyku. Ale pak jsem si do něj kousla a naplacala si po rukou.
@Bubla Bůčková píše: Více
Přesně tak, tazatelka a její chlap by si měli nastudovat a začít používat antikoncepci, ať tyhle nezdravé rodinné vztahy dále neprohlubují. Kromě všech dětí soucítím ještě s tou ex „alkoholičkou“.
@Anonymní píše: Více
Kluka vychovává matka, která bere léky na psychiku a pije. Tak jsi to napsala. Dítě se učí, jak se má chovat od rodičů. Tak poznává svět a co je normální. Takže, co asi poznává od matky? A otec se mu skoro nevěnuje. Tak jak se má asi chovat jinak než zvláštně. Ten kluk může být úplně normální dítě, ale podmínky pro rozvoj má patologické. Buď mu budeš chtít pomoci a nebude to jednoduché - to trpělivost vyžadovat bude a není to výchova o výčitkách a vzteku, nebo mu nechceš pomoci a ať se dohodnou jeho rodiče. Ale pokud pro něj nefungují už 5 let, tak to lepší nebude. Ještě záleží, jestli se matka rozpila až v poslední době, nebo pila už v těhotenství. To by potom kluk nějaké potíže mít mohl.
Přečetla jsem jen úvodní příspěvek, diskusi ne. Ale jediné, co mi při čtení naskakovalo, je lítost nad tím chlapečkem. Nechtěla bych být v jeho kůži. Zázemí žádné, přehazován jak horký brambor, vlastně nikdo o něj pořádně z lásky nestojí, nikam nepatří, nemá žádné „doma“. Asi se nebude v budoucnu nikdo moct divit, „co z něj vyroste“. Nikdo mi nevymluví, že střídavá péče je pro děti z 99procent zlo.
@iiiif píše: Více
To není střídavou péči, ano toto dítě je chudák, ale ne kvůli střídavé péči, ale kvůli dospělým v jeho životě.
@iiiif
Střídavá péče je špatná když ji jeden chce, aby měl od děcka klid, protože ho nezvládá a druhý, aby nemusel platit alimenty.
Pokud jsou rodiče trochu způsobilí, tak ten model muže v pohodě fungovat.
Ve většině případů funguje normálně, akorát o těch pohodových se nepíše.