Nevlastní dítě, střídavá péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102087
27.8.24 15:42
@Sunlight515 píše: Více

A ona je nesvéprávná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2709
27.8.24 15:46
@Rádkyně píše: Více

Mno, tady bych si dovolila polemizovat. Nemusí ho mít ráda a může kluka ignorovat, vždyť je tam přeci kvůli kontaktu s tatínkem.. Omyl. Není to jen o kontaktu s tatínkem, ale o dvou domovech. Slyšíš to slovo? DOMOVECH. Ne nepřátelské zóně, kde přežije v pokojíčku chvíle, kdy tatínek nebude doma.
Má to být jeho druhý domov, se vším všudy. Tedy i s tím přiměřeným respektováním a milujícím prostředím od všech zúčastněných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2709
27.8.24 15:46
@j.a.n.i1 píše: Více

Není, ona si ho tím taky pojistila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.24 15:52

@Sunlight515 A vy s nama zijete, ze to tak dobre vite…..
Boze 🙈
Kdyby to byla neřešitelná situace věřte, ze nebudu nic umele udrzovat… a odejdu…

Ale myslim, ze se to da nejak resit ke spokojenosti vsech…

Stejne tak jako ostatni co si mysli, ze jsem si chlapa nasla aby nas živil 🫣
Představte si ze mam financni rezervy, vydaje na dceru si hradim sama nebo spolecne s bývalým a rozhodne k tomu nepotrebuju penize partnera…

Nechapu, ze mate tu potrebu hned byt tak zle a vite nejlip jak to je…

• Citovat
  • Upravit
Jena33
27.8.24 15:53
@emik11 píše: Více

Protože jeho ego a při střídačce nemusí platit výživné.

• Citovat
  • Upravit
Malypiivo
27.8.24 15:54

Já vás tedy chápu v tom, jak cítíte, že nemáte kompetence a právo něco měnit. Matka na pr* otec jakbysmet a vy aby jste se z toho ***.
S námi po vsi tráví dva až tři dny v týdnu děti z ulice. Mají tragickou životní situaci. Kluka to hodně poznamenalo a ze začátku jsem se hodně snažila mu pomoct. Také jsem bojovala s tím, jestli vůbec mám a můžu. Dětí je mi líto, za nic nemůžou a život jim ničí jejich rodiče :cert: :cert: až skončili u prarodičů. Matka jednou za týden dojede a děti i prarodiče zmrdá, otec je má každý druhý víkend a to čumí jen do tabletů a tv. Když se z tohoto pobytu vrátí, dva dny trvá, než jsou zase v pohodě. :zed:.
Kluk má teď 11 takovýto život žije šest let a je úplně psychicky zničený. Slečna 9. Je to nejšikovnejší holčička jakou znám. Je u nás skoro pořád. Mám je ráda ale s jejich životem nic nezvládnu udělat :(. Aspoň se snažím s nimi trávit čas a dopřát jim trochu láskyplného zázemí spolupracuji s prarodiči a pomáhám s výlety školou atd.:hug:

• Citovat
  • Upravit
102087
27.8.24 15:55

A teď se diví, jaký bonus dostala k němu… Jako chudák dítě, ale jim obou dobře jim tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
27.8.24 15:56

@Jena33 :zed: kez by už někdo pochopil, že některé stridavky nejsou pro dítě dobre :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
27.8.24 15:59

Když ono to není o stridavkach, ale o tom, že někteří rodiče nejsou pro dítě dobří… A dost často oba, zejména poté, co se rozejdou. A nenalhavejme si, že to ukřivděné ego je čistě pánská záležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
27.8.24 16:06

@j.a.n.i1 tak samozřejmě, že je to i u žen co dělají naschvály, neříkám, že ne. Když jsem ale nabízela otci, že můžu dělat na dvě směny a syn muže být u mě pořád a k němu chodit kdykoliv kdy bude mít volno, tak to nepřipadá v úvahu :nevim: ale samotný 12 hodin doma ano :zed: někdy je to těžký se domluvit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
27.8.24 16:08

Ale co je ego? Chlap nechce platit, vyřve si střídavku, je za poloboha co se stará i když své dítě strčí na krk jiným, žena nechce střídavku, protože je jasné že dítě bude někde na obtíž jako to nevychované matkou očkované kukaččí mládě na které si tatík nenajde čas jak je týden dlouhý, ale je za zhrzenou mrchu.
Já bych pro své děti tohle nechtěla a jsem ráda že jsem to nikdy nemusela řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
27.8.24 16:24

A nabízela si mu taky, že to tak bude oficiálně v rozsudku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
27.8.24 16:53

Přesně tak, souhlasím s tebou. Střídavka není problém, problém jsou rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
27.8.24 18:02

Jenže ten DOMOV mu má zajišťovat tatínek a maminka, ne macecha.
Pokud se o něj tatínek nezvládá starat, tak to není problém zakladatelky, ona není ten, kdo mu má vytvářet domov.
To samé milující prostředí, to mu mají vytvářet rodiče, ne zakladatelka, může ho mít ráda a nemusí.
Měla by ho respektovat, on ji také. Ale učit onomu respektu ho mají opět a jenom rodiče.

Nevím kde se ve společnosti vzalo to podvědomí, že macecha musí děti milovat pomalu jako vlastní, jinak je špatný člověk.
To je přece nesmysl, bohatě stačí respekt s tolerance z obou stran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
27.8.24 18:29

Přesně to samé si myslím i já stridavka je ze tomu dítěti chtějí dat domov oba rodiče a partneři rodičů to akceptuji a snaží se stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí