Nevlastní šestiletá dcera ubližuje miminku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3754
18.5.24 00:33
@Liberalissima píše: Více
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
18.5.24 00:38
@Barevné klubíčko píše: Více

Jsem ráda že jsem nemusela nic takového nikdy řešit. Když si představím poslat svoje malé dvouleté dítě od sebe někam kde je na obtíž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.24 07:21

A to je přesně to. V podstatě to dítě nikoho nemá. Rodiče jsou od sebe do toho vlétla cizí baba s cizím dítětem. Si myslíš že to jako spracuje sama? To asi těžko. To musí všichni! Jednou se rozhodli mít takovou rodinu tak se s tím musí umět poprat. Ne, že ono samo. A jo, myslím si že má odložit mimino z ruky a těch 20 minut se aktivně věnovat dalšímu dítěti a mluvit o tom co a jak se teď mění, jak to bude, co se smí a nesmí. A ne že bufou dávat příkazu a zákazu, zvyšovat hlas a u toho všeho nonstop hojdat dítě. Velkou Máj mít pod dozorem když evidentně neví jak se v nové situaci chovat.

• Citovat
  • Upravit
9877
18.5.24 08:19
@Anonymní píše: Více

A nebylo by lepší střídavku zrušit? Možná by to bylo, vzhledem k okolnostem, nejlepší. Předpokládám, že holčička na pendlování mezi dvěma domácnostmi nějak zvlášť nelpí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3847
18.5.24 08:31

Něž se dostane na řadu u psychologa, tak už může být mimino po smrti, viz. dušení polštářem. Ta šestiletá měla prostě dostat na zadek, jestli vysvětlovaní nefunguje.
A chudák ta šestiletá, tři dospělí jí valí něco do hlavy, nedejbože ještě babičky, ta bude mít v hlavě guláš. Už vlastně má.
Je to opravdu nutné, dělat si další děti s dalšími partnery?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
18.5.24 08:40
@Sadman píše: Více

A neměli by ji taky dusit polštářem… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
18.5.24 09:02
@j.a.n.i1 píše: Více
:lol: teď jsi na to kápla :lol:

Já myslím, že zakladatelka by měla zaujmout postoj ala učitelka ve školce, nebo babička, jsem za dítě zodpovědná pokud je se mnou, tzn. do jisté míry ho i vychovávám a někam směřuji… oba rodiče by se měli shodnout a dítěti vysvětlit, že ona je dospělá nevlastní matka, která se má už z autority dospělosti poslouchat… i ta chůva se musí poslouchat…já bych třeba nevlastní neuhodila, ale v klidu bych ho seřvala na 3 doby, poslala ho do pokoje přemýšlet, co udělalo a vysvětlila bych mu proč něco dělat nesmí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
18.5.24 09:11

Zakladatelko, zeptal se někdo toho dítěte proč to udělalo? Chtěla ta malá mimino opravdu přidusit, nebo jenom položila polštář miminu na pusu, protože plakalo a holka ho chtěla blbým způsobem utišit? Vždyť i dospělí si kolikrát neví rady a po děcku by se to chtělo, aby všechno chápalo, všemu rozumělo, se vším se smířilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
18.5.24 09:31

@welovefashion Jo souhlas, jednou mají střídavou péči, ona o dítě pečuje, takže ho má i vychovávat, ovšem ruku v ruce s výchovou jde i to, že se mu bude věnovat. Tedy určitě je správné stanovit pravidla a trvat na dodrzovani, ovšem ty se nestanovují bitím, bez ohledu na to, zda se jedná o vlastní ví nevlastní dítě. Jo, placnout dvouletka přes ruku, když se natahuje po hrnku s horkým kafem je ještě ok, ale tam někde to končí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
18.5.24 09:33

@Anna766 No, nezeptal, protože je to hnusný nevlastní zmetek, který přece jasně v 6 letech ví, jak je to nebezpečné a chtělo to mimino úmyslně zavrazdit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
18.5.24 10:48

Ale všichni měli 4 roky na to, se společně naučit žít, další dítě přišlo až po letech, ne hned. Holka měla být vychovávaná otcem od začátku. Že on je táta, mámu má jinde, se kterou taky bývá a táta má novou partnerku. Evidentně bylo něco někde špatně.

Nikdo neříká, že má macecha nahradit tátu, ale dítě by ji mělo respektovat a bylo dost času si k sobě najít cestu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
18.5.24 11:31

A ještě jedna věc k zamyšlení, která ale zakladatelce už moc nepomůže.

Fakt není nutný, když mi nevyjde vztah s partnerem, který je bio rodič společných potomků držet celibát. Ale proč se sestěhovávat s novým člověkem a dětem brát jejich známé bezpečné prostředí? Nota bene plodit potomky nové s novým člověkem a lepit neslepitelné. Já opravdu neznám jediný případ, kde by to fungovalo bez obtíží. Já je na svět přivedla, já jsem zodpovědná za jejich štěstí, já musím upřednostnit jejich zájmy nad ty svoje. Vždyť mohl bydlet sám s dcerkou a najít si partnerku taky s dětma a scházet se, jezdit na výlety a pak každý hekzky do svého.
A obráceně, bezdětné co se vrhnou do partnerství a chlapem a pořídí si s ním další dítě prostě nechápu. Neznamená to, že se nutně musí jednat o mrchu, ale vždyť já sama nevím, co by to se mnou udělalo. Mít v jedný domácnosti vlastni miminko a nevlastní vdorující dceru prostě je prpstě kur.va náročné. Vzdor je peklo i u vlastniho, natož u cizího…Právě proto bych do toho nikdy nešla. Malovat si to je naivní. Nakknec to dítě vleze do puberty a dá vám to všechno sežrat i s úroky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
18.5.24 11:43

Barevné klubíčko, tví rodiče měli jen omezené množství lásky a ty to tak taky cítíš? Když jednomu dítěti dáš, jinému ubyde?

Ano, upřednostňovat vlastní dítě je přirozené. Proto ty pohádky o macechách. Ale pokud nechceme udělat z nevlastních dětí Popelky, nebo Jeníčky a Mařenky, které vyhazujeme z domu, a oni jsou následně schopné krást, ničit cizí majetek i spáchat vraždu… Pokud nechceme mít z vlastních dětí Marfuše, které umí dokonale využívat situace, že lásky je omezeně a některé děti jsou ve svém domově některým z rodičů jen trpěné…

Pokud to takto nechceme, tak není zbytí, než jako dospělý člověk pracovat se svými přirozenými emocemi. A ne, lásky není omezeně. Můžeš milovat vlastní i nevlastní děti. A láska se tím násobí, protože pak táta nemá potřebu chránit první děti proti maceše, protože táta pak dokáže milovat svou druhou ženu a není plný bolesti, jak se žena chová k jeho dětem. Jednou v budoucnu nerozloží další rodinu. A také děti navzájem se jako sourozenci, vlastní, nevlastní, také mohou chovat hezky, mít se rádi a vyhledávat se a stát při sobě po celý život, jenom pokud jejich rodiče mají neomezeně lásky pro všechny děti.

Ano, mít maceší pudy je normální a lidské. Zejména v prvních měsících po porodu. Ale pokud se s nimi nepracuje, závažně to rozkládá rodinu a vztahy v ní.

Ty bys chtěla děti nechat nést za vše odpovědnost, ale dospělé ne? Děti mají pracovat se svými pocity, ale dospělí ne?

Je mi líto, pokud si vyrůstala v rodině, kde lásky bylo omezeně. Ve své rodině to můžeš mít jinak.
A pokud nemáš zrovna nablízku vlastní šestileté děti, věř, že v tom věku ještě jejich schopnost zpracovat emoce, porozumět sociální situace, regulovat své chování i rozumové schopnosti pochopit svět kolem, jsou na mnohem nižší úrovni, než předpokládáš.

A ještě, když položíš na někoho polštář, i na novorozeně, a na ten polštář netlačíš, pravděpodobnost, že po hodině bude dítě mrtvé, je minimální. Takže nešlo o pokus o vraždu. A tipuji si, že naprostá většina šestiletých nerozumí, že položit na někoho polštář je nebezpečné.
O tom, že máme potřebu chránit miminka a dítěti pořádně vyhubovat, o tom žádná. Vyhubování si zaslouží. A pak si naopak dítě zaslouží pomoct s pocity, které ho k tomu vedli. Vlastní nevlastní, i pokud by jsi byla jenom neznámá paní na hřišti, obklopena vlastními dětmi a v nosítku s miminkem, i v té situaci je normální pomoct cizímu dítěti, když jeho rodiče nejsou na blízku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.24 11:46
@Jazmine píše: Více

Nebude respektovat? :lol: No tam, kde maminka nefunguje, tak respektovat bude, milá zlatá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.24 11:49
@Jazmine píše: Více

A co když tam právě ta láska a respekt je? Nebo si snad myslíš, že každá macecha se se svými nevlastními dětmi nenávidí a jen spolu bojují?

Ono i u tebe jde dost vidět, z jaké pozice píšeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí