Nevlastní šestiletá dcera ubližuje miminku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18.5.24 11:50
@Jazmine píše: Více

8o 8o 8o Tak jestli jsi to celé pochopila takhle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
18.5.24 11:51
@Barevné klubíčko píše: Více

Jinak co? Jinak dá macacha napr.del??? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
18.5.24 11:52

Nejen já. Píšeš tady o nevlastních dětech způsobem, ze kterýho se mi narovinu zvedá žaludek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
18.5.24 11:55

Vždyť si protiřečíš. Jasně jsi z pozice macechy psala, že je to přece přirozené a biologie, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.24 11:58

Proč to překrucuješ? Ty si do toho hodně odrážíš své zkušenosti, nezlob se na mě… Mě třeba moje nevlastní dcerka respektuje úplně normálně. A nikdy jsem na ni ruku nevztáhla. Prostě jsme toho docílili tou láskou jak píšeš :nevim: Opravdu ne každá macecha je špatná… Ani tady zakladatelka nemusí být. Ale automaticky jsme označené, jako mrchy, které by nevlastní děti nejradši zabily :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.24 11:59

Ano, že je přirozené milovat více své vlastní dítě. To je snad normální. Ale neznamená to, že ti nezáleží a nemáš ráda a nemáš nějaké city a pocit odpovědnosti i k nevlastnímu dítěti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
18.5.24 12:03

To dost přeháníš. Jestli zakladatelka už v prvním příspěvku píše o té malé jako o té co si tatínka omotává kolem prstu a podobně, tak si ji jako milující nevlastní maminku opravdu nepředstavím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.24 12:03

Vidíš a mě se zas zvedá žaludek z toho, jsk jsou tady nové děti označovány ironicky za „mazlíčky“. Jak kdyby byly něco míň, protože se narodily jako druhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.24 12:05
@Anna766 píše: Více

No… Je pravda, že to dicela zavání :think: Hlavně 4 roky… Ten vztah už měl být jinde. Malou dvouletou holčičku si mohla zakladatelka jednoduše získat a teď mohli normálně fungovat. To zase souhlasím, žeto tam asi nebude tak super, jak píše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
18.5.24 12:09

Ono je to těžký že všech stran. To je jasný. Ale pořád tvrdím že ti dospělí si to vybrali a zařídili, ta malá ne.
A čekám jestli se zakladatelka ozve a odpoví mi, jestli se holčiny někdo zeptal proč to udělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
18.5.24 12:12

Protoze to tak vetsinou bohuzel je, ne zrovna zabily, ale jste vuci nemu nespravedlive, vysazene, vidite na nem jen spatne… pokud ma holcicku ve stridave peci od 2 let a je hodna a ma ji skutecne rada, holka by ji taky rada mela.
Znala jsme dce rodiny… znala oboje deti… a az jednou jsem slysela nextku vypravet o detech sveho manzela… bylo ti nekde na nejake skolni akci, kdy ona nevidela, ze ji slysim… od te doby jsem si o te zene nemyslela vubec nic dobreho. Do te doby jsme ji mela za milou a hodnou a fajn zenskou… To s jakym despektem a zlem vykladala o tech jeho spratcich bylo silene… a protoze jsem od jinud znala i je vedela jsem, ze zadni spratci nejsou… Samozrejme jsou jiste vyjimky a jsou rodine, kde to je ok, ale moc jich neni. Zenske v to hle byvaji mnohem zlejsi a zakernejsi nez muzi pbohuzel:(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.24 12:16
@Anna766 píše: Více

Ano, tos napsala přesně. Těžké ze všech stran. Za mě to funguje, když fungují dospělí a dokáží spolu komunikovat. Tady tomu tak asi není no.

Zakladatelka už se asi neozve. Protože, nezlob se, ale dostala tu klasickou sodu, že neměla lézt do vztahu a dětným chlapem atd… Jasně, možná neměla. Ale to je teď už jedno. Teď už v té situaci jsou, tak to musí nějak řešit. Ale tady se jí dostalo z 50 % jen lynčování, dozvěděla se, že by měla nevlastní dcerku milovat minimálně stejně, jak své malé mimčo, ale na druhou stranu se nesmí angažovat v její výchově :nevim: A navrch tu někdo nazve její dítě „mazlíčkem“. Taky bych už radši nenapsala, být ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.24 12:21
@Aglája75 píše: Více

Jo to máš asi pravdu… Já to asi beru podle sebe, kdy mě muž nechal, ať klidně jeho dítě vychovávám, když se něco stalo, sedl si s námi oběma, obě nás vyslechl a hledali jsme společně řešení… A ano, samozřejmě že jsem více viděla, když to na nás mladá zkoušela a manipulovala :mrgreen: to totiž tyhle děti velmi rády dělají :mrgreen: Ale neznamená to, že bych ji neměla ráda… Teď už je to velká slečna a kdykoli potřebuje, tak se mi svěřuje, chodíme spolu na kafe. A upřímně kdyby ji někdo ublížil, tak ho zabiju :cert: Ale ano, stále vidím i její chyby, protože to není moje dítě a nevlastní dítě člověk nikdy neuvidí s tak růžovými brýlemi, jako to své ;) Ale neznamená to hned, že ho nenávidí.

A ta známá přímo nazývá ty děti spratky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
18.5.24 12:35

A já znám zase případ, kdy jednu přítelkyni dítě nebral, protože ji vyloženě odstrkovala. Neměly se rády a dcera tam odmítala jezdit, takže se s tátou viděli jen jinde. Poté byl otec sám a následně si našel jinou. Než ji dcera znala, tak psala tátovi, že ji ráda pozná a hned po první schůzce říkala u matce, že je přítelkyně fajn a i po letech spolu mají dobrý vztah. Dcera měla nějak 9 let, když se s přítelkyní poznaly. Je to vždy o přístupu a o lidech. A taky o to, jak třeba funguje matka. Jestli se nesnaží otce nějak shazovat, nebo tu přítelkyni, pak to taky nedělá dobrotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
18.5.24 12:37

@Barevné klubíčko Počkej, to, že se nesmí angažovat ve výchově ji tu drtivá většina fakt nepsala… Ani to, že by ho měla milovat víc než vlastní, ale že by se mu měla věnovat a ano, zde souhlasím, že aktuálně víc, než tomu vlastnímu, protože s příchodem mimina vždy to starší potřebuje ujistit, že není odsunuto na druhou kolej a tady se obávám, že to není jen holčičky pocit, ale realita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí