Kamarádka se chce potkávat, pak nevnímá a stále odbíhá

288
11.9.25 23:02

Nevnímá, co říkám, odbíhá…

Ahoj, předpokládám, že jste již zažily už s jinými příbuznými nebo přáteli - popis situace - jste např. v kavárně s herničkou s kamarádkou (v mém případě se sestrou), obě máte děti, popíjíte kafe a něco vypravíte a dotyčná vás absolutně nevnímá, v půlce story vyletí jako blesk, aby svému dítěti zavázala tkaničku u boty (přehnaně řečeno řešila pitchoviny) nebo se dívá bokem a duchem nepřítomna. Přitom je to i dle společenských norem neuctivé a prostě pokud se nechce vidět, nikdo ji nenutí, ale ona se chce vidět a pak nastane toto?! Kdyby se to stalo jednou, jenže je to pokaždé - jednou jsem i zkusila nedomluvit příběh (nešlo o nic dlouhého, žádná never ending story) a trvalo asi minutu než si všimla, že vlastně nemluvím, a třeba když se vrátí od rozvázané tkaničky, tak začne mluvit o něčem úplně jiném…už mě to docela nebaví a nemám zájem “ztrácet” čas s takovým člověkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
233
11.9.25 23:05

A měla to tak sestra vždycky nebo až poslední dobou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9035
12.9.25 06:08

Já tohle mám, když jsem přetažená z práce a to nemám žádný ADHD a pod. Podle mě tvou ségru něco trapí, co jí jede pořád v hlavě.
Možná problém s chlapem nebo finanční? Dost částo nevidíme pozadí starostí toho druhého. Prostě to tak je.
Pokud taková dřív nebyla, tak se něco změnilo a dle všeho to s tebou souviset vůbec nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4154
12.9.25 07:12

Myslim si, ze ma totalne dost. Je vystavena z deti a kolotoce a vypina ji hlava, koncentrace. Znam to od sebe a neni to neucta. Sama to nevnimam a najednou zjistim, ze neposloucham. Dokonce kdyz na me nikdo nemluvi, treba kadernice, tak bych usla. A nerikam ze prehnane do ni hucis, ale nektery lidi jsou na me i moc. Jako kolovratky a strasne zbytecny kecani, placani slamy uplne. Je mi blby jim rict paneboze resis desny kraviny vubec me to nezajima a tvoje starosti na moji hlavu, tak kyvu a kyvu a modlim se abych uz mohla zdrhnout. Nektery lidi ani nepoznaj ze uz na druhyho sypaj hodne a ani jim neprijde divny, ze ten druhy ani nemluvi. Takze je strasne variant, kazdy jsme jiny a nemela bys ji zazlivat, ze ted neni schopna pobrat hlidani ditete, aby nelitalo, nervalo a do toho plne vnimat konverzaci. Ja treba to resim aby moje dite nikde neobtezovalo. Nekdo to neresi, jeho dite se houpe na lustru a pani v klidu povida s kamoskou a nenecha se rusit. Nevim kam patrite vy dve. Jen asi jste jine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
12.9.25 07:35

@normalni zena řekla bych, že od doby, co na děti, asi to s tím souvisí s taky s dotazem níž od
@alisekR pravda je, že kdysi ji chlap během těhotenství podvedl (nevím, jestli stále podvádí, ale pro mě by to byla konečná), chtěla odejít, ale nakonec zůstala, ale tedy nechápeme nikdo, absolutně se mu přizpůsobila, na ni visí péče o děcka a domácnost a on má na starosti jen svou práci, sestra má jen částečný úvazek, že možná, až budou děti starší, tak pak nastoupí na plný. Faktem je, že ani pořádně neví, kolik její muž vydělává (jen obecně, že nad 100tis), sestra tím, že na jen částečný, tak vydělá kolem 15tis, peníze od muže nebere, jen v nejvyšší nouzi. Takže asi i ty finance ji nejspíš trápí, teď si vybavuji, že má určité kožní potíže, tak jsem ji z vlastní zkušenosti doporučila jistý produkt (stal kolem 400-500Kč) a to mi řekla, že je to hodně, tak jsem ji pověděla, ať řekne muži no a to prý zase že ne, že mu o peníze říkat nebude! :cry:

@tini ta komunikace probíhá spíš tak, že sestra vybalí problémy nebo historky, pak se lehce poptá, co u nás a probíhá to, jak jsem psala výš. Ono u nás nějaké extrapotíže nejsou, spíš mě zamrzelo, když jsem mluvila o dovči, na kterou jsme se dostali po 10ti letech (a ještě k tomu do exotiky, kde bylo i co vidět, ale byly také určité potíže), tak to dopadlo jak dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
12.9.25 09:52

Bohužel to dělám taky od doby, co se mi narodilo dítě. Je to podle mě jen tím, že má hlavu plnou myšlenek, zároveň se třeba o to dítě bojí, a i když se chce s tebou vidět, neumí ti dát plnou pozornost, protože je přehlcená vším možným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.25 10:12

Mohu to říci natvrdo? Tak jak jste to popsala mi připadá, že ji opravdu nezajímá, co říkáte. Cílem schůzky s vámi je, aby nebyla sama s dětmi a mohla se vypovídat s dospělým člověkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.25 10:18
@Sonislava rozumbrada píše: Více

Ještě bych doplnila, že to nemyslím nijak zle, ale nemá smysl v tom nic hledat. Je to jen můj názor, vycházím z podobné zkušenosti s kamarádkou, kdy ona mi klidně půl hodiny povídala své trampoty se sousedama a já ji dávala plnou pozornost (a to mám opravdu silné ADHD) a když jsem ji chtěla povykládat něco já, tak přestala vnímat, koukala kolem sebe a načínala jiná témata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
12.9.25 10:26

Asi prostě chce být s někým a ne jenom pořád sama s dítětem. Dopřála bych jí to. Ale její situace by mě trápila, jenže s tím se nic moc dělat nedá, snad jen se jí opatrně zeptat, zda jí přijde v pořádku, že hospodaří s tak malou částkou ve společné domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
12.9.25 10:27

@Sonislava rozumbrada máte pravdu, ten popis odpovídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
12.9.25 11:59

@Kytinka88 no víte jak, též mám děti, dokonce víc než ona, ale prostě když mi někdo něco říká, tak mu naslouchám, samozřejmě po očku sleduji i děti, jestli neskáčou někomu po hlavě, ale že bych se odvrátila a hodila nezájem? To bych pak mohla při dalším setkání na férovku říct, že mě nezajímá, co vykládá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
12.9.25 12:01

@lucky one to jsem se ji už kdysi ptala, prý to v pohodě zvládá (ale ta kožní mast překvapila), mě by tedy velmi točil přístup jejího muže - starej se o děti, vydej se z peněz, když už nebudeš moct, řekni si, něco ti dám, ale o děti se starat nebudu. Ale je to jejich boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.25 17:30

Zažila jsem to mockrát, ať jsem to byla já, kdo musel narychlo zavázat tkaničku, utřít nos nebo jinak zachránit dítě nebo to naopak byla kamarádka. Vždycky jsme počkaly, než ta druhá vyřeší situaci a buď jsme pokračovaly v hovoru, pokud si alespoň jedna pamatovala, kde jsme skončily nebo jsme se začaly bavit o něčem jiném. S dětmi to prostě takové je. Pokud jsme si chtěly opravdu pokecat, muselo to být bez dětí.
Ale u tebe je to spíš o tom, že hledáš problémy tam kde nejsou, viď ;)
Když se kouknu na tvoje diskuze, tak je to až neuvěřitelné. Manžel smrdutě prdí, dokonce i při sexu nebo večeři s exministrem. Kamarádka je hysterka. Sestra je hysterka. Spolužačka tě nazvala škrtem, protože jsi za ni nechtěla zatáhnout 2,5tis. Kam na ty lidi chodíš? Jestli tady neplatí pověstné „Jaký šel, takovou potkal.“ nebo „Co vyzařuješ, to přitahuješ“.

• Citovat
  • Upravit
11763
12.9.25 18:22
@tini píše: Více

Počkej, ale tak by měl člověk chodit na kafe jen lidma, kteří ho zajímaj a které zajímá on, pokud se vypínáme před lidma, není to chyba nás. Pokud někdo jde na kafe s kamarádkou a v hloubi duše je nám ta kamarádka ukradená, tak je lepší se omluvit a nejít než pak mít hlavu jako střep nebo se tvářit otráveně jak indiánský šíp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11008
12.9.25 20:09

To je taková ta máma, která pr. delkuje svým dětem :nevim:. Taky jsem znala jednu, přešlo to, až šlo dítě do školy. Je to přehnané sledování a pečování o dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová