Nevýchova - proč nám nefunguje?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17631
10.11.15 17:07
@Ivethea píše:
@Antonie Bolavá To taky dělám. Důrazně řeknu, že se to nedělá, odcházím. Výsledkem je příšerný a nekonečný záchvat pláče. Otázkou je, jestli není chyba, že pokaždý na stejnou věc reaguju jinak. Jednou odejdu a nehcám ho se vyvztekat, jindy když to nezvládnu, dám přes zadek.

to bych řekla, že nevadí. Hlavně že dáš pokaždé najevo svoji nelibost. Pokud budeš tohle dodržovat, tak se snad vycuká. Hele, ve dvaceti se už nikdo po zemi vzteky neválí, ono ho to fakt přejde, neboj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
10.11.15 17:08

Ještě dodatek - tou tvrdší rukou nemyslím bití. Ale děcko zlobí, ale pak může sladkost, protože ji prostě chtěl… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
10.11.15 17:09
@Ivethea píše:
@Lama Lama To máš asi pravdu, jsem celkem výbušná, ale nelíbí se mi to ve vztahu k dětem. Prostě mi to přijde hrozné, navíc když se to pak stane, je mi ho strašně líto. Vysněná meta je přesné slovo no. Nikdy bych si nedovedla přestavit, jak je výchova těžká.

njn, ale tak mety si musime trochu klast adekvatne sve povaze. to je jako kdybych se jako cholerik chtela stat zen budhistickym mistrem. nebo naopak nejaka uslapla putka prezidentkou spojenych statu. :nevim:
to musis mit trchu v sobe, ne ze si to vyslechnes a hr do toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
10.11.15 17:10
@Ivethea píše:
@Lama Lama To máš asi pravdu, jsem celkem výbušná, ale nelíbí se mi to ve vztahu k dětem. Prostě mi to přijde hrozné, navíc když se to pak stane, je mi ho strašně líto. Vysněná meta je přesné slovo no. Nikdy bych si nedovedla přestavit, jak je výchova těžká.

njn, ale tak mety si musime trochu klast adekvatne sve povaze. to je jako kdybych se jako cholerik chtela stat zen budhistickym mistrem. nebo naopak nejaka uslapla putka prezidentkou spojenych statu. :nevim:
to musis mit trchu v sobe, ne ze si to vyslechnes a hr do toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
10.11.15 17:11

@Ivethea když chce jednu flaknout, chyť ho za ruku a řekni, že tohle se nedělá, ale hodně durazně a koukej se mu do oči, aby pochopil, že to myslíš vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
10.11.15 17:11

Otázka druhého dítěte u nás je na denním pořádku. Všichni říkají, že by nám to pomohlo. Já jsem přesvědčená, že na to nemám, na druhou stranu, možná by to klukovi pomohlo se naučit, že se svět netočí jen kolem něj. Jenže mít tohle pak dvojitě? Uf…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
10.11.15 17:14

@Lama Lama No, právě jsem doufala, že se s dítětem naučím trochu tomu vnitřnímu klidu a hodím se víc do pohody :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
10.11.15 17:15
@Ivethea píše:
@Maden .emimino.cz/profil/maden/ Hm, vidím, že u nás se k tomu taky schyluje. To jsem se zas do něčeho pustila, já už na tyhle super postupy fakt kašlu. Nechci syna blbě vychovat a přitom právě to vlastně dělám :lol:Jen mi prostě nejde do hlavy, když mě vrazí facku, já mu dám na zadek, tak jak se má naučit, že se lidi nebijou, když přesně to dělám já jemu.

To mas, prsvdu. pokud te prestane fackovat, tak nejspis jen ze strachu pred dalsi ranou.je docela mozne, ze tebe fackovat prestane, ale smlsne si na jinych. Mas, vypozorovano, kdy byva, nejagresivnejsi? Moje, mala zacne vzdycky do nas busit, kdyz se moc rozdovadi pri hre. takze se snazim u divokych her ridit heslem V nejlepsim prestan. Kdyz mi da, mala facku, tak chyfnu rucicku a reknu NE, s rucickou se dela mala - a pohladim se jeji rukou.pak pohladim i ji.

• Citovat
  • Upravit
81
10.11.15 17:19

@štěpánka11 Jako teď už budu fakt znít trapně, ale to taky dělám :lol: On se ve vteřině vzepře a utíká pryč, takže ani nemá šanci postřehnout, že na něj vůbec koukám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
10.11.15 17:20
@štěpánka11 píše:
@Ivethea když chce jednu flaknout, chyť ho za ruku a řekni, že tohle se nedělá, ale hodně durazně a koukej se mu do oči, aby pochopil, že to myslíš vážně.

Jo, jo tak nějak. Já si k tomu vždycky ještě čupnu a koukáme si z oka do oka v jeho úrovni.
Já se teda snažím ještě používat spíš jako slova Přestaň! A nepoužívat slova, která začínají na ne… jako neskákej, nedělej, někřič. Ale přestaň skákat, přestaň křičet a tak…
Jako ale opravdu mě ubíjí ta jeho vytrvalost. Co holce stačilo říct párkrát, jemu snad postoticící jde jedním uchem dovnitř a druhým ven. Kolikrát jde opravdu vidět, že to dělá totálně schválně a zkouší, co může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
10.11.15 17:23

@brko Nejagresivnější bývá pokaždé, když není po jeho, něco nedostane, nejde se tím směrem, kterým chce. Když se mu něco nechce, nebo kupodivu i z radosti. Třeba přijde táta z práce, vezme si ho do náruče, kluk radostnej, dá mu pusu a vzápětí mu oběma rukama vrazí lepáka. Nebo prostě jen tak, že si chce zaječet na celý obchod, aby o něm všichni věděli a já ho chci usměrnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
10.11.15 17:25
@Ivethea píše:
@Lama Lama No, právě jsem doufala, že se s dítětem naučím trochu tomu vnitřnímu klidu a hodím se víc do pohody :)

sorry ale :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
10.11.15 17:27
@Ivethea píše:
@Lama Lama No, právě jsem doufala, že se s dítětem naučím trochu tomu vnitřnímu klidu a hodím se víc do pohody :)

Hele, já jsem na tom podobně. A prd. Vždycky zhluboka dýchej a říkej si… Musím přežít, musím přežít!!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
10.11.15 17:31
@Ivethea píše:
@Antonie Bolavá ttp://www.emimino.cz/profil/antonie-bolava/ To taky dělám. Důrazně řeknu, že se to nedělá, odcházím. Výsledkem je příšerný a nekonečný záchvat pláče. Otázkou je, jestli není chyba, že pokaždý na stejnou věc reaguju jinak. Jednou odejdu a nehcám ho se vyvztekat, jindy když to nezvládnu, dám přes zadek.

Ja delam u tech zachvatu vzteku to, ze zustavam u male a proste cekam, az ji to prejde.vzdy mam pro ni pripravenou naruc, kdyby potrebovala.to same u syna. Nebranim svym detem ve vztekani, starsimu zkousim vysvetlit, jak jinak lze vyjadrit nesouhlas. Uspech vidim. Ale mi nevychova nesedla. Libi se mi principy rabr.

• Citovat
  • Upravit
14642
10.11.15 17:42

Výchova je proces na mnoho let a výsledek mnohdy nejistý. Každé dítě je originál a naprosto jinak nastavené. Ale bez ohledu na to, musí mít od malička nastavená jasná pravidla a mantinely. Pokud dítě nemá tyto záchytné body, působí to na něj zmatečně, může se projevovat až neuroticky. Pak přijde do školky-školy, do kolektivu, a má problém, protože všude bude nějaký řád a pravidla. Vztah rodič-dítě by neměl být postaven na rovnocennou úroveň. Rodič musí mít určitou autoritu, jinak ho dítě nebere vážně. Asi nejvíce důležitá je důslednost. Pokud rodič něco nařídí, tak musí trvat na tom, aby to dítě splnilo. Když například řeknu, že teď si uklidí hračky a pak půjdeme ven, tak si ty hračky musí uklidit, když ne, tak se dneska prostě nejde ven. Taky je důležitá jednota ve výchově. Často se stává, že jeden z rodičů něco zakáže a ten druhý /nebo babička/ mu to povolí a pod. Hlavně musí dítě cítit v rodině lásku a přijetí.
Dobrý příklad je neméně důležitý, protože dítě si některé vzorce chování automaticky převezme z rodiny, kde vyrůstalo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí